Mame i bebe ljetnice 2021.❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    matea1989
    22. Kolovoz 2021. 06:47

Tončica mi nemamo kameru ali sam planirala uzeti od Xiaomi 360° kameru ( košta nekih 300 kn) i spoji se na aplikaciju na mobitel. Imaš opciju da bude dvosmjerna. Nama nije velik stan ali tipa kad se tuširam ili kuham bi mi super došla, ili kad smo kod baka i djedova na selu.

Nosiljka - je li tko od vas već koristi nosiljku? Mi smo jučer dobili baby tula explore, super mi je ide od rođenja ali nekako se mislim još je vruće za to, pričekala bi još koji dan 

Kiflica
    22. Kolovoz 2021. 07:17

Baby kamera - ipak nismo kupili, mali stan, muz radi od doma, ipak montirali i putni krevetic i dnevnom tako da je uvijek netko kraj nje. Mia ne trazi nasu blizinu, spava sama bez problema, stavim ju u krevetic i podragam po glavici i ona zaspe. Ali nemirno spava i cesto bljucka pa se zagrcne, tako da treba svako malo skocit do nje, osobito nakon jela. 
    ChiAn - joj ja bi da se mi malo vise pokrenemo u setnje ili bilo gdje - mi smo stalno doma, jedva se uspjeli izorganizirat da idemo van zadnjoh par dana, ali se svi faktori moraju poklopit - da je presvucena, da je jela, da je zaspala, da nije nervozna, da to bude u periodu kad sunce nije jako... pa nam zađe sunce dok mi sve izvedemo i na kraju smo u vecernjoj setnji.😅 
    Dajte mi molim vas kakav savjet kako se sto cesce ispeljati iz kuce s bebicom i gdje ici i kada? I sta ako beba u setnji ogladni, pokaka se? Mi nosimo sa sobom svaki put i bocicu ad-a, i pelene i robicu za presvuc, ma sve, ali me ulovi frka di cu to sve izvest i sta cu ako vani krene plakati...a jos nisam spremna izvadit sisu nasred Korza da ju smirim.😂 

Kiflica
    22. Kolovoz 2021. 07:25

Dobro, nije da nosmo nikud bili, isli smo jednom ujutro na sladoledu u gradu, jednom u vecernjoj setnji Korzom i pojeli kebab i jos jednom u setnji uz more po Kostreni u zalasku sunca... Nije lose, ona je prespavala sve, cca 2 h smo bili vani, a mi bi i duze ali nismo bili hrabri ostat toliko dugo da se ona probudi. 
    Nosiljku cemo probat ovih dana, ali ako malo zahladi ili samo navecer - jos je prevruce. 
    Opisite mi neku od vadih setnji - izlazaka s bebom - kako to izgleda, koliko traje, gdje idete, kako bebe podnose? Trazim ideje i da budem sprrmnija na situacije po putu. 😂 A mastam i ici na more s Mijom za cca 2 tjedna kad meni prođe 6 tjedana od poroda. Njoj bi malo mocili nogice samo, i pazili bi da smo u hladu, a bit ce vec 9.mjesec. Sta mislite o tome? 
    I o odlasku za vikend negdje na otok...bi li se koja od vas to osmjelila s tako malom bebom ili mastam bezveze a strah me i u parkic otic s njom..🤣😊?

chiAn
    22. Kolovoz 2021. 08:57

Kiflice, sve to kako se osjećaš je normalno...strah i nespremnost...
    Tako je svima na pocetku, nas prvi odlazak na kavu je bio da sam dok smo dosli u kafic bila preznojena...nisam znala sta ponijeti, ona u autu pocela plakati...kad smo dosli u kafic, a to nam je nas uobicajeni, gdje smo domaći, ona pocela negodovati malo u kolicima...meni odmah panika, da ne pocne vristati...pa odmah u ruke, nosanje...
    Maaa...
    A sa vremenom sam se opustila...nema bezizlazne situacije...
    Ako smo na kavi i gladna je, uđem u kafic i podojim ju...ako šetam, nađem neku klupicu gdje je možda manja frekvencija ljudi ili smo zaklonjene...stavim gazu preko ramena i ako tko prolazi, pokrijem ju na tu sekundicu...
    Uvijek se oblačim na način da mi je lako dojiti...da nije neka majica kratkih rukava da ju ne moram podizati cijelu ili skidati..
    Nego su to haljine na dekolte koji rukav mogu spustiti na rame samo i podojiti...i u slucaju da se zagrcne, podignem ju na brzinu i isti taj rukav...ili majice bez rukava...ugl nesto obucem sto ne moram cijelo skidati za dojenje...grudnjake nosim za dojilje one sto se naramenica otkopčava naprijed...
    Ugl nigdje ne žurim i ne radim paniku...ai Rita je dobra beba pa sigurno da olaksava...sto je starija to je lakše s njom...i voli voznju u auti i kolicima pa brzo zaspe dok negdje dođemo...

url=https://lilypie.com]

chiAn
    22. Kolovoz 2021. 09:09

Evo jedna situacija koja mi je bila neugodna s njom i nisam se snašla...
    Dosli smo na kavu oko pola 10 ujutro...ona je na putj do grada zaspala u autu...spavala u kolicima bekih 3,ipo sata...
    Kad se probudila, podojila sam ju i presvukla i kao ajd idem na brzinu s njom jos do pijace (10 min pješice)
    Bio je vruć dan, ali sam stalno hvatala hlad...
    Nakon 2 min ona pocne negodovati pa malo vriskati...pa malo vise...ja dudica, pricanje, drmanje kolica...ma nista ne pomaze..
    U jednom trenu sam stala i izvadila ju iz kolica, umiri se...stojim tako s njom 15 min da se smiri skroz...vratim ju u kolica, krenemo, ona opet...al sad smo skroz blizu pijace i treba mi jedna stvar pa forsiram, brzo hodam...opet je toliko vristala da mi je jedan dida prisao i ispitivao sta je...jel gladna? Sad je jela...jesu grčevi? Nisu...
    Ugl dosla sam na pijacu, to vristanje je prešlo u ono kao kad se beba rodi...žene su govorile tko se to porodio? Meni panika, uzimam ju u ruke, ona se zakocenila, kašlje-vrišti...
    Zovem muža da dođe po nas...nju nosim na rukama i nekako jedva guram kolica...mislila sam da je dozivila fraz...da joj se mozak uskuhao u kolicima...
    U biti je ona samo jos bila gladna...kad je muž došao, u autu sam ju stavila na siku i odmah je bio mir...
    Zapravo sam samo trebala naci mjesto i dati joj jos siku...
    A ja sam mislila jela je, nije gladna...
    Valjda joj je jos malo trebalo...
    Ugl tada sam si rekla...nikad vise forsirati i nesto na brzinu, snaci se bez panike, ponudit joj siku pa viditi reakciju...

chiAn
    22. Kolovoz 2021. 09:37

Mi ove godine ne idemo na more...nekako mi je premala...zapravo smo to odlucili kada je bila jos manja i kada su bile vece vrucine...pa kad smo zamisljali godisnji na moru...to je izgledalo na nacin da ujutro rano odemo na plazu, budemo u hladu, nju ne kupamo jer je zimogrozna...onda cijeli dan u apartmanu jer je prevruce...da bi navecer izasli prošetati...
    Kad sam to sve vizualizirala, izgledalo mi je mučno i patnja...tako da ove godine ne idemo...
    Ako živite bliže moru (mi ne) onda zasto ne probati...sad je vrijeme puno bolje i normalnije...one temp od 38-39° su bile grozne...

Aneee
    22. Kolovoz 2021. 09:47

Mi imamo kameru motorola halo+..montirana je na krevetić a lako se pritiskom jednog dugmeta skine samo kamerica i može se postaviti gdje god želim. Ima i aplikacija na mobu pa mogu i bez monitora samo na mobu sve da kontroliram...jako dobra i praktična.
    Šetnje mi smo skoro svaki dan u šetnji, ovisi kakvo je vrijeme.
    On obožava kolica pa uglavnom spava u kolicima čim se negdje krene ili u autu isto tako. Bili smo čak i u restoranu više puta, svaki put je on to lijepo prespavao. Gledam da ga podijima prije nego krenemo, a ako se zadržimo podojim ga i na tom mjestu, imam onu maramu za dojenje pa se s njom prekrijemo...ali bez muža je sama nebi znala staviti I uzeti bebu hahaha 🤣
    Kao što ChiAn kaze možda imam srecu pa je on dobra beba I ne plače  čak i ako je budan razgleda i leži ne traži previše sad da je u rukama čim oči otvori. Ne voli se ni maziti bas puno, sto mi bas žao nekad.
    Mi imamo i psa pa nekad kad nju izvedem u šetnju uzmem odmah i bebu i njemu dovoljno čak i tih 10min da on uživa na zraku....
    Btw lift nam se pokvario u zgradi pa je sad malo zeznuto 😅
    Kolica su u autu jer mi se neda to nositi stalno na 2.kat 
    Nosiljka bas nam je stigla u ponedjeljak od babybjörn, i bili smo 3 puta u šetnji s njim u nosiljci. 2 puta sam ja u kratkoj setnjici pa je samo razgledavao i jedan put u dugoj (30min) di ga je tata nosio i on je prespavao citavu šetnju u nosiljci 🤣 i on se tako opustio u toj nosiljci da ga više nisi ni mogao namjestiti da bude lijepo 🤣🤣 cek imam i sliku 
     https://ibb.co/8mG4C7s
    Još ne želim predugo šetnje sa Nosiljka bar dok ne napuni 4mj iako znam da je za novorođenče.
    .
    25.8. imamo termin kod kirurga, morat će mu recnuti onu resicu ispod jezika jer je jako kratka. Sad ne smeta, ali da nebi smetala kasnije u govoru. I sad je to puno bolje napraviti nego čekati do 2.god jer tad će biti i bolno jer će tad biti i živci u njoj pa bi i krvarilo, tako nas je uputila patronazna bila pa tako da tad idemo to obaviti.
    A 26.8. Putujemo za hrvatsku 😁😁😁 bas me zanima kako će proći put.. da sad je bio u najdužoj auto voznji nekih 3 i pol sata i onda se probudio jer je bio gladan hahaha

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

Magdalena2002
    22. Kolovoz 2021. 10:37

Ja imam problem kao i sa prvom bebom, većinom dojim u ležećem položaju, i kad su još tako mali kao da ne znam podojiti ih na rukama... Užas znam, ja sam ukočena, bojim se da bebi ne paše položaj i onda imam problem ako odemo negdje van da ju nahranim...😓

👨‍👩‍👧‍👧👭

Mallla
    22. Kolovoz 2021. 10:48

I ja imam Xiaomi 360° pro kameru, isto mi služi za pojedine prigode. Ono što je mana je da cugi bateriju aplikacija kad je uključena ko luda, a fascinantno mi je kada snima noć slika je kao da je dan. Uglavnom ona meni treba isto za situacije kad trebam "brzinski" izac iz kuće, mašine su mi u vanjskoj prostoriji, kad smo s društvom u konobi i tako.
    Ana.b. haha baš se spuzao u nosiljci al njemu ništa bit nrće za taj put a mužu su ti možda otpala ramena eto jedino to!
    Probala sam maramu za šetnju od 15ak min i skinula sam je brže bolje jer bez obzira što je ljetna bilo nam je pre vruće a ja u tim situacijama postanem živčana.
    U šetnjama nakon prve bebe sam bila točno tako kako opisujete, nervozna, neorganizirana isto forsirala.nešto što sam naumila itd. Dakle ja bi bila gola voda. A sad mi je sklop u glavi idemo opušteno, ponesem jednu presvlaku (još moram naučit sebi nosit presvlaku), 5 pelena (ralno dovoljne su mi 2) i još bespottebnih stvari stavim al to valjda nikad necu naucit da mi ne treba...i obavezno maramu za dojenje. Dojila sam na klupi, u kaficu, u restoranu, a girala sam i kolica iz kojih ona vrišti. Naravno s maramom mi uvijek netko pomogne jer nisam baš spretna uštimat nas, pogotovo po vrucini. Ona najvesce prespava šetnje, pa i one noćne. Vrtim film da gdje sam ja i sisa tu je njoj dobro, drugo mi ne treba. Čak sam je i nunala u restoranu jer uhvatili je mali grčevi a ja taman u zalogaju (na ljetnoj terasi).
    Uglavnom smo u šetnji po selu  pa nema frke.
    Ako smo u gradu tu uvijek ima klupica ili kafic di mogu podojit ako zatreba. Presvlacim je u kolicima ako zatreba. Bili smo i na plaži, al tu sam.imala.pomoc mame i tete, a ona je sve prespavala.
    Uglavnom ona vani sve prespava a ja nastojim ic u avanture one dane kad se ja stvarno osjecam dobro, smireno i poletno.
    Ona ce ti Kiflice s vremenom bit sve veca i jaca i manje potrebita pa ce i izlasci iz kuce bit jednostavniji. Isto tako ces se ti upraksirat i upoznat je dobro pa ces znat predvidit di kad i sta. Npr. Mi kad smo u selu u setnji ja unam da cevu 20h pocet trazit jest pa gledam da smo blizu kuce.

Mallla
    22. Kolovoz 2021. 10:51

I da pazim da sam u grudnjaku koji mi paše za dojenje i majici koju lako mogu zagrnuti kod grudi!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.