Mame i bebe ljetnice 2021.❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    chiAn
    20. Kolovoz 2021. 19:55

Kiflica

Cure, predivne su vam bebice! A ti, ChiAn si lijepa ko neki model. 😍
    Mi smo danas bili kod pedijatrice, sutra punimo mjesec dana! Pohvalila nas je da smo jako dobra bebica, zdrava i snazna, odlicno napreduje i fino reagira, savrsena bebica! ❤🎉🎈 Jako smo sretni.
    Udebljali smo se malo i vise nego sto treba, 1 kg - od prođajne 3 kg smo dosli na skoro 4 kg u mjesec dana. Puno papamo i mog mlijeka i adaptiranog, pa cu sada malo smanjiti adaptirano, kaze pedica da ju malo previse tofkamo pa zato puno bljucka.😊 Inace, ona od rođenja fino puno piski i kaka svaki dan 3 puta, jasne znakove daje na licu kada kaka skupi usnice kao da govori:Uuuuu… a kada je gladna stavlja sake u usta. Place jako rijetko, samo ako duze stavlja sake u usta a mi ne reagiramo (tipa po noci dok spavamo). Voli odspavati i po 4 h u komadu. Od kad je imala 2 tjedna se vrti po kreveticu s lijevog na desni bok, pa sam makla sve iz krevetica, nema nista osim plahte jer ju nikskvi rucnici zarolani ne mogu zadrzati na mjestu i na boku. Glavicu od pred neki dan sama dize kad ju podrigujemo… Pedica kaze da je to sve ok. :)

Kiflice, ne mogu shvatiti ovo koliko ste dobili u mjesec dana? Meni ispada kao da ste dobili 4kg u mjesec dana? Mislim da je to nemoguće...😁😅
    Ili hoces reci da ste dobili 1kg? Zbunjuje me to sto si napisala da ste se udebljali malo vise nego sto bi trebali...a 1 kg uopce nije puno...

url=https://lilypie.com]

mara5
    20. Kolovoz 2021. 20:18

Zacenit od plača bi kod nas bilo ono krajnje plakanje kad se već zacrveni poplavi i više ne može ni plakat kak spada nego teško hvata zrak 😅

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

Aneee
    20. Kolovoz 2021. 20:52

Mara je objasnila..to je bas ono krajnji plač di skoro pa da i ne diše...
    Cure mi danas nismo imali grceve...bas cudno 3 dana bili i danas kad je tata slobodan onda mir..pa sam ga ja zezala da je to zato što mu fali 😄
    Pa sam razmisljala da nisam i ja možda nešto od tih mliječnih proizvoda od kravljeg mlijeka pojela ili popila 🤷🏼‍♀️
    Jer inače pijem samo zobeno mlijeko, a jedino jogurti naravno da nisu zeznuli stvar je sam bas 18.8 pojela 3 jogurta zbog moje probave 🤔

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

Bojana2017
    20. Kolovoz 2021. 21:13

Negativ evo u potpunosti te razumijem, užas 😔😔😔
    Što se kuhanja tiče kad naiđu dani kao ovaj ili ćeš ga pustiti da plače ili nećeš kuhati 🤷🏼‍♀️
    Iskreno ja sa prvom sam rijetko kuhala, bile smo same, mama i svekrva u blizini. Sada sam sama, nemam pomoć i imam starije dijete koje mora jesti, koje moram okupati, pomoći joj nešto. Tako da kuvati moram, pa ona i oplače 😔🤷🏼‍♀️. Ja se trudim da kuvam kad je raspoložena, ali uveče je ona haos, a Iskru moram kupati. Tako da imam osjećaj da sam u začaranom krugu. Svjesna sam da će sve proći, da ima boljih i gorih dana, ali danas od 1 sat ona ne spava, evo luda sam 🤷🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Magdalena2002
    20. Kolovoz 2021. 22:23

Cure, trebam vaše mišljenje, pomoć, iskustvo. Znači Veronika je počela jako često stavljati ruke/šake u usta i sisati ih. To je prije bio znak da je gladna i odmah sam joj dala jesti i lijepo je jela. No danas popodne, predvečer, večer, stavlja šake u usta i siše ih, nudim dojku, ne želi, plače na nju. Ja uvjerena da je gladna, uz muke nekako prihvati, kad krene let down, opet odbija. I tako se mi borile od 19 h do 22 h, kad je ona nakon dojenja opet trpala šake u usta, sama si izazvala refleks povraćanja i ukrasima nam dnevni. 😓😅 Nakon toga sam je uspjela umiriti, opet je uz odbijanje prihvatila dojku i sad je uspavljujem. Ne znam u čemu je problem? Je li gladna ili ne, je li već počela otkrivati ruke pa je to to?
    I da, ona meni zaspe oko 22, 23 h, kad je zadnji podoj, budi se možda tek oko 4,5 h za dojenje? Hoće li taj duži period nedojenja kroz noć utjecati na produkciju? Pitam, jer si zbog njenog takvog odbijanja danas pomislim da možda nemam dovoljno mlijeka... Glupo možda, ali svašta mi pada na pamet...

👨‍👩‍👧‍👧👭

Mallla
    21. Kolovoz 2021. 00:04

Orhideja1 dojenačka kakica i inače smrducka na kiselo, intenzitet smrada varira o onome što smo jele. Ja sam primjetila i s Hanom a i sada da bi nam tijekom cijelog staža dojenja kakica smrdila isto. Vjerujem da nemate nikakav problem. Virozna kakica ima specifičan miris, bude onako sivkaste boje i smrdi kao pokvarena jaja ili baca na slatkasto, baš bude intenzivan miris, al opet ako nema fibre nema se tu što posebno činiti.
    Negativ odlicno napredujete pa imamo sad slicnu kilazu, par deka gore dole. A "posljedica" hioertonusa bi bilo pre rano posjedanje i nepravilno posjedanje, značajno grčene mišića i nejednak razvoj tijela odnosno jača i razvijenija jedna strana od druge (ne u onoj normalnoj razini) kasnije u životu potencijalno problemi s leđima i slično, to je onaj opseg koji mi je jasan, nisam dublje istraživala...
    Bojana jedini prijedlog koji imam je da npr. Pomjeriš vrijeme kada kupaš Iskru, napraviš to ranije nego inače iako kad Iris ne spava sasvim ti svejedno al ono što hoću reći, nekada zafitiljimo sebi neke ritmove i onda u njima grcamo a da samo malo izmjenimo lakše bi podnjeli. Npr. Hanu bi kupala nedjeljom a onda sam skopčala.da sve strpam u nedjelju pa sam tada luda ko šiba pa sam prebacila u subotu taj dio. Saru kupala prije spavanja a danas sam prebacila prije šetnje, poanta je da ja budem rasterecenija.
    Magdalena ja ti mislim da je to faza šaka-usta! Da je gladna dala bi i druge znakove ili bi jela, al razumijem dvojbu i samoj mi prolete takve misli glavom. Nedojenje noću neće smanjiti produkciju mlijeka, mlijeka se uvijek stvara po Veronikinom tempu, zato kad su skokovi treba im pistiti nasisavanje jer tako prpvociraju da se stvori više, koliko im treba. Ali nedojenje noću utječe da potencijalno ranije ponovno imaš cikluse kao ja npr. Obadva puta 2mj nakon poroda stigla menga. S oko mj dana moje cure spavaju noć, ne sisaju noću i meni stigne menga...Al pred mengu i za vrijeme menge bebe isto znaju biti lude na sisu...al o tom po tom.

Aneee
    21. Kolovoz 2021. 00:15

Bojana ja se divim vama sa dvoje djece, male djece pogotovo još i kad je muž na terenu...vi se opet super snalazite.
    Magdalena i ja sam isto mislila da to radi jer je gladan, pogotovo kad je to napravio i poslije cicanja ja se uplasila da mi možda ponestalo mlijeka. Ali sam onda skuzila da to češće radi kad ga muči stomacic...pa mu onda radije ponudim dudu jer si inače napravi plave fleka po rukama ako ne uhvati bas sakicu 😅

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙

Magdalena2002
    21. Kolovoz 2021. 00:27

ana.b.

Bojana ja se divim vama sa dvoje djece, male djece pogotovo još i kad je muž na terenu…vi se opet super snalazite.
    Magdalena i ja sam isto mislila da to radi jer je gladan, pogotovo kad je to napravio i poslije cicanja ja se uplasila da mi možda ponestalo mlijeka. Ali sam onda skuzila da to češće radi kad ga muči stomacic…pa mu onda radije ponudim dudu jer si inače napravi plave fleka po rukama ako ne uhvati bas sakicu 😅

Moja ne želi dudu...😓😓😓 moguće da je boli trbušnim, jer danas je uvečer u nekoliko navrata prduckala jako i kakala nekoliko puta...

👨‍👩‍👧‍👧👭

Aneee
    21. Kolovoz 2021. 04:28

Ni moj ne prihvaća sve dude...jedino aventove i nip one okrugle...pa možda ni njoj ne pašu sve dudice

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙

Aneee
    21. Kolovoz 2021. 07:07

Tweetyca na početku su često na cici jer se njima potrebna količina češće treba povećavati pa onda budu da sto vise sebi navuku. Tako je I moj bio svaki sat vremena I po sat vremena bi bio na sisi. Doslovno bi imala sat vremena mira između podoja, ali smiri se to ne brini 😄 i prva 2 tjedna sam ga čak budila svaka 3 sata ako bi duže spavao, a onda svaka 4 sata i sad ga pustim da spava koliko želi, ali sam se probudi svaka 4-5 sati (nocu), a po danu kako kad. 
    I podoji su nam se toliko skratiti, znači ne bude nikad duže od 5 min...najčešće je to 2-3 min pa se zapitam kako uspije tako brzo posisati 😅

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.