Tončica mi nemamo kameru ali sam planirala uzeti od Xiaomi 360° kameru ( košta nekih 300 kn) i spoji se na aplikaciju na mobitel. Imaš opciju da bude dvosmjerna. Nama nije velik stan ali tipa kad se tuširam ili kuham bi mi super došla, ili kad smo kod baka i djedova na selu.
Nosiljka - je li tko od vas već koristi nosiljku? Mi smo jučer dobili baby tula explore, super mi je ide od rođenja ali nekako se mislim još je vruće za to, pričekala bi još koji dan
Mi smo se jučer prvi put nosili u elastičnoj marami. Išli smo kratko u šetnju navečer da ne zakuha jer ionak ima 3 sloja prek sebe kad ga zamotam. Obukli samo bodi i čarapice i okej nam je bilo, uživao je. Idući tjedan bi trebalo zahladiti tak da mislim da će bit taman za nošenje :)
Tako i ja sva nervozna i zabrinuta prije izlaska hoce li biti deranja i placa i kak cu se snac, iako bezveze brinem jer toga pa ni doma nema.. drago mi je da sam ipak normalna, mislila sam da to samo ja tako, obicno kad vidim mame s bebama djeluju mi nekako opusteno😅
Isto kad sam isla na cijepljenje s njom, par dana nakon izlaska iz bolnice, sama jer je muz radio, sva se preznojila, uzas.. pa mislim jel dise, jel joj vruce, hladno, tuce sunce, jel cu se imat di parkirat da nije daleko od bolnice.. uopce nisam mogla prepoznat jel dobra temperatura u autu jer temperatura moga tijela je bila neuobičajena😁
Magdalena- tako i ja, gotovo uvijek lezeci dojim pa sam dosta nesigurna oko nastimavanja da dojim sjedecki, morat cu to stvarno izvjezbat za mir u glavi
Za setnje i izlaske ponesem onaj etui iz Millera sto dobiju kod prijave na stranici sve mame (za one koje ne znaju nutra dobijete 2 pelene, 2 podloge za presvlacenje, vlazne maramice, i 2 kremice) i nutra imam njihovu podlogu zapresvlacenje, stavim 4 pelene, vlazne maramice i kremu.. i taj etui stavim u svoju torbu. U kolicima uvijek imam i dekicu, tetra pelenu, carape, hlace i majicu dugih rukava za svaki slucaj da zatreba. Jedva cekam da se malo opustim, iako je vec i sada puno bolje 😊😍
Hehe thnx na odg. Drago mi je da nisam samo ja luda, da je normalno bit u panici u prvim setnjicama. I meni druge mame izgledaju tako opusteno u prolazu. 😂 Evo slikice nas u kolicima: https://ibb.co/kHWbT0N
Usput kratka recenzija: za ove 3 setnje, prezadovoljna s Ergobaby metro kolicima, jako lagana i lako se upravlja s njima. Doduse, isla sam s muzem pa je jos lakse, morat cu se osmjelit i sama s njom u setnju.
S ruksakom Kinderkraft sam isto prezadovoljna! Zastitila sam ju od sunca sa tkanina stitnikom iz DM-a, 20-ak kn kosta i ima faktor 50, a lijepo ima zraka ispod, da beba ne uskuha jer je samo odozgo, a sa strane nema nista... no treba onda lovit kut za hlad. Ja ludara ju jos pokrila s tetricom (Aden i anais, najdraze su mi te tetrice) pa mi se ipak oznojila... naravno, onda sam se uspanicila da sam prekuhala dijete i imala grizju savjesti pol dana.😅🙊 Naravno, trebali smo doci u mativni ured u 8.30 ujutro ali dok smo mi obavili sva presvlacenja, hranjenja, bljucanha, stucanja, plakanha, smirivanja...smo stigli u 9.30 i vracali se doma u 10.30 kad je vec pripeklo sunce, a ja se znojila od vrucine i muke jel to opasno za nju hehe.😅
A za plazu, mi zivimo na moru, 10 min dalje od plaze, pa bi mogli ici i bez puno pakiranja, samo predvecer od cca 17-19 h... ali opet me strah hoce li zo biti ok s mslom bebom od mjesec i pol dana koliko ce imati za 2 tjedna. Isto tako se nadam da cu se ja tad smjeti kupati. Taman je izgledalo da mi prestaju lohije kad sam danas opet naa trag krvi... Je li koja krvarila ovako dugo? Mjesec dana je vec proslo.
E dobro si me sjetila da stavim taj etui iz Mullera u upotrebu! Thnx!
Hahah...što se tiče torbe za bebu...ja sam inače cijeli život tip "meni to treba" i gdje god putovala i išla nosila sam i za sebe i za druge...jer MOŽDA nekome zatreba...
Idem na more, ponesem više štikli nego što ostajem dana...al možda koja prijateljica poželi neke obuti...kad sam bila mlađa, jel..
Ugl tako i sada s njom...6 pelena je uvijek u torbi...tuferi, dnevni ulošci, tetrice 2-3, dekica... njoj jedna kombinacija kratka, jedna duga, podloga za presvlačenje, vlažne maramice, mali sudocrem...
I onda tako svaki put kad idemo jos ubacim neki body za svaki slucaj...da na kraju jedva zatvorim ruksak 😁😅
Nikad neću naučiti...mama je uvijek vrtila očima i pokušavala mi objasniti, al ja jednostavno tako putujem kao da se selim 😁
Kada sam bila mala i došli bi kod dide i bake na selo...naravno kad odlazimo natrpamo pun gepek svega...a ja vučem sve što usput vidim...metlu, lopaticu i samo govorim "to nama teba"😁😁
Tako da je i dan danas tako...
url=https://lilypie.com]
url=https://lilypie.com]
Hehe, ja pakiram u torbu za bebu 1 malu tetricu za bljuckanje, 1 vecu za podlozit ju u kolicima, 1 veliku za pokrit ju. 1 deblju dekicu za pokrivanje ako zahladi, 1 kombinaciju za presvuci ju, carapice i kapicu za svaki slucaj, 1 podlogu za presvlacenje i 2 pelene, 1 vlazne maramice, 1 bocicu formule ako ogladni.
A meni dezinficijens za ruke, maskica, novcanik i mobitel. :) Ja inace nosim ekstra male torbice s doslovno ove 4 stvarcice koje sam nabrojala, pa mi je novitet nosit veliku torbu. 😊
Jesam ja jedina nemarna pa nosim samo 2 pelene (čak sam jedno vrijeme nosila u torbi jedinicu iako ih je davno prerasta) 🤣🤣🤣 a od presvlačaja nista...jednom ponijela 1 presvlacaj jedino jer smo išli u drugi grad kod rođaka u posjetu 😅
I sad sam izvadila dvicu iz torbe jer moraju se potrošiti, moramo ići već na tricu
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Kiflica mala je preslatka...vidi samo kako ona uživa u šetnji 😷🥰
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Kiflica mala je preslatka…vidi samo kako ona uživa u šetnji 😷🥰
Ovaj predzadnji smile slučajno 😅
👱🏼♀️ 29 god