Negativ - nema više grceva hvala Bogu. Imala je najviše oko 6og tjedna. I tad sam joj pomogla masiranjem, iako ne predugo. Mislim da si ti napisala da po pola sata masiras trbuscic, ja sam par minuta jer sam skuzila da joj počne smetati. I naravno nosanje, stiskala sam ju u sebe, pjevušila. Skuzila sam po noći ako ne bi podrigla da bi za cca sat, sat i pol dobila grčeve. A u položaju tigra ju nisam nosila baš jer bi bljucala.
Ja sam jučer prvi put nakon poroda izašla, na djevojačku zabavu - nije me bilo 6 sati. Uspijeli su ona i tata sve lijepo srediti 🤗
Ajme baš super za izlazak, i meni treba tako što, ma bila ni zadovoljna da ukradem barem vremena za masažu i frizera 😆😆 Sad trebam najprije šoping za krštenje obaviti, to će biti najduže do sad. Sve bi bilo na eventualno sat, sat i pol vremena. ☺️☺️ Ujutro idem vaditi krv i do banke otvoriti štednju za Ritu, pa sad ovisno o gužvi koliko ću se zadržati. Preživjet će tata s njom.
Popodne smo baš imali užasnu epizodu grčeva, srećom trajalo je samo sat vremena, al baš mi je bilo muka. Nije je već danima uhvatilo, i kad je bilo, bilo je nešto sitno skroz. Koristimo tiba kapi, ali evo taman smo ih ispraznili pa razmišljam da uzmemo Torminalis sirup, znam da je su Malla i Bojana pisale da ga koriste, djeluje li i kako se daje?
Iskreno ne daje mi se opet stotinjak kuna za tiba a traju cca tjedan dana. Danas joj apsolutno ništa nisu pomogle, pola sata nakon kapi je bila vrištaona. Sve se mislim da vjerojatno prošlih dana svakako ne bi imala grčeve, ovo je sve da nas psihički umiri
Ne znam šta da ti kažem, ja sam sve isprobala da ja budem psihički mirna, da sam dala sve od sebe. Kod nas je sad puno bolja situacija, tj. ima nervoze, pkakanja, malo grčeva, ali to nije ništa strašno ni prejako. Mislim da torminalis ok djeluje malo je umiri, a daje se 5 ml par puta dnevno, mislim oko 4 da je dozvoljeno. Ja uglavnom dajem jednom ili 2 puta.
Kod nas epizoda non stop nosanja na snazi, ludnica.
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Negativ - nema više grceva hvala Bogu. Imala je najviše oko 6og tjedna. I tad sam joj pomogla masiranjem, iako ne predugo. Mislim da si ti napisala da po pola sata masiras trbuscic, ja sam par minuta jer sam skuzila da joj počne smetati. I naravno nosanje, stiskala sam ju u sebe, pjevušila. Skuzila sam po noći ako ne bi podrigla da bi za cca sat, sat i pol dobila grčeve. A u položaju tigra ju nisam nosila baš jer bi bljucala.
Ja sam jučer prvi put nakon poroda izašla, na djevojačku zabavu - nije me bilo 6 sati. Uspijeli su ona i tata sve lijepo srediti 🤗
Ajme baš super za izlazak, i meni treba tako što, ma bila ni zadovoljna da ukradem barem vremena za masažu i frizera 😆😆 Sad trebam najprije šoping za krštenje obaviti, to će biti najduže do sad. Sve bi bilo na eventualno sat, sat i pol vremena. ☺️☺️ Ujutro idem vaditi krv i do banke otvoriti štednju za Ritu, pa sad ovisno o gužvi koliko ću se zadržati. Preživjet će tata s njom.
Popodne smo baš imali užasnu epizodu grčeva, srećom trajalo je samo sat vremena, al baš mi je bilo muka. Nije je već danima uhvatilo, i kad je bilo, bilo je nešto sitno skroz. Koristimo tiba kapi, ali evo taman smo ih ispraznili pa razmišljam da uzmemo Torminalis sirup, znam da je su Malla i Bojana pisale da ga koriste, djeluje li i kako se daje?
Iskreno ne daje mi se opet stotinjak kuna za tiba a traju cca tjedan dana. Danas joj apsolutno ništa nisu pomogle, pola sata nakon kapi je bila vrištaona. Sve se mislim da vjerojatno prošlih dana svakako ne bi imala grčeve, ovo je sve da nas psihički umiri
I ja bi trebala do frizera, idemo na svadbu za dva tjedna, a tjedan nakon imamo krštenje. Nadam se da ću uspijeti, sijedih ima na sve strane 😅
I mi smo na početku koristili Tiba kapi, bile su nam ok, ona ih je voljela (nije radila face kad sam joj ih davala). Ali da, malo traju, a tu kod nas ih ima samo u jednoj ljekarni u strogom centru grada što je za doći do tamo po ljeti show. I ide ih količinski puno, nekad je znala bljucnuti van kad joj ne bi stavila dosta duboko u usta. Tako da sam sad uzela Biogaiu, zadovoljna sam. Svako popodne 5 kapi i nema grceva. 🤗
Sassy na zalost nisam uspjela vidjet slatkicu. Ako se nalijes puno soka ili čaja stic ce mlijeko prije al pazi zna zbog toga bas onako nagrnut puno!
Negativ nosimo Saru često, što od gušta što od potrebe. To su male bebe, naš zagrljaj i ljuljuškanje su im sve. Osim toga nećemo ih dugo nosit, tako brzo to vrijeme prođe. A 9mj su nošeni u našem stomaku pa to "naviknut na nosanje" vežem mačku o rep. Samo su jednom mali, tako ako želiš nosati ili voliš samo nosi...kasnije prihvate da ih ne možeš više nositi kad npr. Otežaju.
Joj ja sam nedavno bila kod frizera, prava rehabilitacija 😁 čim budete mogle priuštite sebi neki odmak, izlazak, frizer, shoping bilo sto!
Matea sretno u lovu na oblekicu za krštenje 😊 Torminalis sam platila 26kn i dalje mi je odličan...nekad ga ne dam uopće, a nekad jednom dnevno. Ako su krenuli grčići (kod nas su baš umanjenica, više probavne smetnje i nervoza) onda prvo jedno 30ak min izdržajemo a onda joj dam 5ml iza toga zna bit kratka faza žešćeg grčenj a onda zna prdnuti junački par puta i nastupa mir. Jučer sam joj ga dala u toku dana i toliko je Ko bljucnula da je to bila lokva inako na 5cm od nje a po njoj ništa (ležala je), očito je u želudcu bio poveći mjehur kojeg je izbacila skupa sa sirupom a iza toga spavala mirno 3h, nisam je dirala jer je baš mirno i zadovoljno spavala, onda pojela i nastavila još 2h. Tako da meni Torminalis ima prolaz. Uz to još uvjek jutri joj dajem k2D3 i probiotik.
Spavanje, spava u bodiju kratkih rukava i čarapicama uz otvorene prozore. Pred jutro zatvaramo prozore. Pokrivanje ne podnosi, sve ce napravit da se otkrije.
url=https://lilypie.com]
Hvala curke na savjetima, pijemo cajeva i vode (uzela sam u dm caj za dojilje) ali mlijeka nema, koja kap kolostruma i to je to :( za malu koja ima apetit nedovoljno. Onda poslije kad je stavim na siku nece nikako, histericno pocne da place ma ni da je uhvati vec odbija, ne znam zasto joj je to odbojno, valjda skonta da su prazne. Uz to radi rane i hemica mogu samo dojit na boku tj jedini polozaj
👩🦰 - 31
👨- 40
Baby girl <3
Sassy ja sam na početku i stojećiki dojila ili u polulezecem položaju...mlijeko mi je 3 dana tek nadoslo tako da ima vremena...vjv će i tebi tek danas prepunjenost doći..nemoj brinuti 😘
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Drage zeneee... Saljemo vam pusu mali Karlo, njegov podbradak i ja https://ibb.co/7190WhM 😂😂
Negativ u trudnoci sam citala onu knjigu Najsretnija beba u kvartu, i oni objasnjavaju da do 4mj ne mozes naviknuti dijete na nosenje, nemaju razvijen osjecaj za "iskoristavanje" :) puno je bitnije odgovoriti
na njihov plac i pokazati im da smo tu za njih.
Mallla dosla sam na forum sa namjerom sa vas pitam za tu nervozu i vidim tvoj post, dakle u ranojutarnjim satima krene to neko komesanje, nervoza i stenjanje u snu, nastavlja se tokom cijelog podoja, doslovno se ko mala jegulja mice na sve strane.. Mislila sam da je zato sto se ne moze pokakati. Znate li neki preparat za olaksavanje kakanja? Istrazit cu i ovaj Torminalis, možda je to to. Po opisu mi se čini sa imalo isti "problem".
Lulu bravooo! I ja sam u sub pobjegla na djevojacku, nije me bilo od 14 do 23 wuhuuu 😂🎉🎉
It's a boy! 💙
Zapravo mogla bi probati sa biogaiom, ona je probiotik trebala bi olaksati te smetnje.. Uveli smo 1x dnevno ad, i cini mi se od tada da mu se poremetio sistem 🤔
It's a boy! 💙
Cureee, nama prva noć bez grčevaaa!!! Wuhuuu 🥳🥳🥳🥳 kako sam sretnaa ee 😁🤗🤗
Malo bi stenjala kada bi se prevalila na leđa, samo ju vratim na bok, jedan jastučić ispred kod stomaka i odmah se umiri i nastavi spavati...
Jela je 2x u noći u polusnu...znači zapravo je prespavala cijelu noć...
Ajmee daj Bože da ovo nije iznimka, nego da će se nastaviti 😅
Bravo Chian neka tako nastavi, navijamo 😊 Sad je vec starija trebao bi se taj dio price polako smirivati. Spavati noć znači preporoditi se, stalno govorim da imam dobru bebu i jako.sam zahvalna jer nam je tako od početka. S tim da vec neko vrijeme konstantno odlazi na nocno spavanje oko 22h i do otprilike 9h smo u krevetu. Podoj bude oko 4:30 i 7:30, nekad malo prije al uglavnom tako.
MaryLove to komešanje na sisi kod nas nosi 3 mogucnosti: treba podrignuti, treba prdnuti ili joj se spava. Procjenim što je ovisno o vremenu prije podoja. U početku je to znala raditi zbog jakog otpusta mlijeka al to se sad stabiliziralo. Jutri nakon podoja zna baš biti nervozna i biti mala jegulja tu je pustim da odradi tu nervozu sama, malo je pomazim približim sebi i uglavnom kroz 10ak min se umiri i zaspe. A Ovo na večer kad joj dam sirup bude uz plackanje, negodovanje, nervozno mlataranje. Npr. Na rukama mi zaspe i onda odjednom počme mlatarati, plakati i stenjati onda opet mir i tako u krug, tada dam sirup i u ovoj fazi nam pomogne.
Jutro cure,
Sto se tice meskoljenja i mlataranja, Hana i Ivo su isti. Vidi se da su rođeni na isti dan😀. On hvala Bogu nema grčeve, nadam se da ih nece ni dobiti🙏🙏.
Mi imamo problem s kakanjrm. Od pocetka on jaka svaki 3-5 dana. Ači evo danas je vec 6ti dan i jos se nije pokakao i vidim da ga bas muci. Dajem nu biogaiu ali ocito ne pomaze. Cak sam mu dala i kamilice jer mi je to patronazna preporucila. A ja se nalijevam sa komoracem i kimom🙄.
Mallla jesi bila na gin. pregledu? Pitam pišto smo rodile isti dan?meni je sad u cetvrtak pregled
🙋♀️37🧔34
1.missed ab 7tt.- 10/19
22.10 ➕👶♥️🌼
IT'S A BOY💙💙💙
24.06.2021 - IVO 💙💙
[/url
Sortiraj odgovore
Najstariji