Mame i bebe ljetnice 2021.❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kiflica
    17. Kolovoz 2021. 08:00

Negativ, evo pridruzujem se s trenutacnom anksioznosti, ali primjecujem da kod mene to jako ovisi o najjednostavnijim bioloskim cimbenicima - san, hrana, sunce. Danima sam zatvorena doma u mracnom stancicu, ne izlazim ni u setnje jer se ne uspijevam izorganizirati, kad ogladnim sam koma, a ako je noc bila teska bez spavanja, onda me sve vuce na plac. No, ako je noc bila dobra i odspavala sam, onda se odmah osjecam super! Onda ni nisam gladna svaki cas. Jedem cega god se docepam samo da je sto prije i sto lakse, tako da nisam bas zadovoljna jer se ne hranim zdravo. Osvetila sam se keksima, cokoladama i svim sranjima sto nisam smjela u trudnoci ali ne osjecam zadovoljstvo zbog toga. A u swtnju me cak i patronazna tjera jer sam opsesivno zakljucala samu sebe uz bebu u kucu...

Magdalena2002
    17. Kolovoz 2021. 09:02

Cure moje, jučer je Veronika imala grčeve od podne, do 1 u noći... Znači, to dijete je toliko plakalo, toliko da je jedva dolazila do zraka na trenutke. Uvečer sam je uspjela umiriti na dojci, no kako bol ne prestaje, stalno se budila, plakala... Jedva je nekako zaspala oko 1. Cijeli dan je spavala možda sat i pol, dva. Jadno starije dijete sluša, priča mi nešto, ja ne čujem od plača. Toliko sam psihički loše, ne mogu pomoći Veroniki, Magdalenu kao da zapostavljam stalno. 
    Ja dane brojim da to prođe, da prestanu ti grčevi. 
    Stalno se grizem jesam li nešto krivo pojela, a jedem sve isto uvijek...
    Mislila sam da ćemo možda sad izbjeći grčeve ili da su slabijeg intenziteta, ali nažalost ne...😓

👨‍👩‍👧‍👧👭

Mallla
    17. Kolovoz 2021. 11:10

Joj Magdalena baš ti nije lako, ni tebi Negativ! Želim Vam da grčevi što prije stanu ili barem oslabe. Iskreno se uipće ne mogu i ne želim zamisliti u tom stanju i pohodu. 
    Mi smo jučer imali čupav dan hranjenja, kako sam ja dobila tako je dojenje otišlo u 3pm....ja ne znam jel ona jučer išta hrane pojela ili zadržala u sebi. To je bilo živčanjenje na sisi, vrlo kratko sisanje, vrlo rijetko sisanje i jako povraćanje nakon...jako mislim u mlazu. Već su se počele rojit misli o tome da trebam kupit hranu, da ne znam jel dovoljno dobiva....inače vagam je svaki ponedjeljak i ona tjedno dobiva sve manje...uooce neznam ocemo li ovaj mj dosegnuti granicu kilaže. Ona izgleda zdravo, veselo i zadovoljno, spava cijelu noć, po danu isto fino odspava, ritam hranjenja diktira ona al ona dosta rijetko traži jesti...bas sam počela ponovo zapisivat da vidim koliko puta zapravo jede. Svijesna sam da malo pretjerujem i mozgam bezveze al eto luda glava!

url=https://lilypie.com]

Magdalena2002
    17. Kolovoz 2021. 11:33

Negativ.Ljubavi

Magdalena, suosjećam. Ne kažem naravno da je nama teško kao tebi, ali teško nam je… Sada nam je svekrva tu pa se izmjenjujemo i puno je lakše. Da nije, bili bismo u onom praktički neodrživom tempu kao prije nego je došla. U odnosu na onaj tempo, s dojenjem je ipak lakše, taj smo ritam malo poriktali, lakše je jer ipak ima dana kada spava po danu i spava barem onu prvu noćnu turu, ali opet ima ovih dana kao što si ih ti opisala… Prije smo ih imali praktički stalno… Čitam neku knjigu, kao novorođenčad spava oko 18h dnevno… Mi to nikada nismo imali… Ma nismo imali ni 6h kad se sjetim.
    Kako ćemo sljedeći tjedan kada svekrva ode, ne znam. Ja bih trebala početi kuhati, pa se nadam da ovi žešći dani neće biti tako učestali…
    Kako uspiješ s Magdalenom, ne znam… Imaš li ikakvu pomoć, muž, zamrznuta hrana, barem nešto?
    Drži se, moramo izdržati ❤️
    Ako ništa - prema onim školskim pravilima o trajanju kolika do 3 mjeseca - pola puta smo već prošli 💪🤗

I ja se tješim, na pola smo puta, živim dan po dan, borba. I mi znamo sastaviti koji dan da lijepo spava, da je ništa ne boli. No, unatrag 2 tjedna postalo je baš jako i intenzivno. 
    Pomogne mi mama, oko kuhanja i oko Magdalene, muž radi po cijele dane, a kad dođe onda se trudimo da Magdalena izađe van, da ima neku zabavu, jer je i ona nažalost osuđena na slušanje plakanja. 
    Nista drugo nego čekanje da prođe, uz puno smirenosti i strpljivosti (što mi je sve teže postići)❤😫

👨‍👩‍👧‍👧👭

mara5
    17. Kolovoz 2021. 12:04

Mallla

Joj Magdalena baš ti nije lako, ni tebi Negativ! Želim Vam da grčevi što prije stanu ili barem oslabe. Iskreno se uipće ne mogu i ne želim zamisliti u tom stanju i pohodu.
    Mi smo jučer imali čupav dan hranjenja, kako sam ja dobila tako je dojenje otišlo u 3pm….ja ne znam jel ona jučer išta hrane pojela ili zadržala u sebi. To je bilo živčanjenje na sisi, vrlo kratko sisanje, vrlo rijetko sisanje i jako povraćanje nakon…jako mislim u mlazu. Već su se počele rojit misli o tome da trebam kupit hranu, da ne znam jel dovoljno dobiva….inače vagam je svaki ponedjeljak i ona tjedno dobiva sve manje…uooce neznam ocemo li ovaj mj dosegnuti granicu kilaže. Ona izgleda zdravo, veselo i zadovoljno, spava cijelu noć, po danu isto fino odspava, ritam hranjenja diktira ona al ona dosta rijetko traži jesti…bas sam počela ponovo zapisivat da vidim koliko puta zapravo jede. Svijesna sam da malo pretjerujem i mozgam bezveze al eto luda glava!

E ovako hranjenje imamo i mi već dva dana, sisa u ustima a on vrišti i zabija se ili mlati ustima po bradavici a ne želi počet sisat.. I kad počne onda je baš kao što kažeš živčanjenje... I bilo je cca oko 19:30 povraćanje u mlazu. Poslije toga je sisao obe sise (živčano i kratko) plus pojeo dohranu. 🤷 Nikad ne znam jel mu dosta.. Ti misliš da je razlog što si dobila mengu, ja ne znam što bi kod mene moglo biti 🤷😪 ja sam odlučila ne opterećivati se vagom dok to prati patronažna i govori da napredujemo

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

• Toncica24
    17. Kolovoz 2021. 12:08

Cure kada ste oprale kosu nakon poroda
    Ja jos krvarin ,al nemogu vise izdrzat .svekrva i prijateljice govore nemoj jos a proslo je 17 dana od poroda.Ja nemogu vise izdrzati ovakva 😒

1.8.2021 Curetak stigao 💗
    14.7 pregled 7+0
    Iduci pregled 11.8

Kiflica
    17. Kolovoz 2021. 12:29

Toncica, joj ma tko ti je rekao da ne smijes kosu prati? Pa operi ju kad god hoces, vec prvi dan nakon poroda si mogla otusirat se i oprat kosu ako si imala snage. To su stare babske price koje nemaju veze s nicim. Ne slusaj uopce stare ljude oko nikakvih savjeta.❤

Kiflica
    17. Kolovoz 2021. 12:33

Mislim da su ti savketi nastali u doba kad su se zene prale u rijeci, pa je savjet bio nemoj se kupati nakon poroda (radi infekcije, kupanje u prljavoj vodi). A onda se nastavio taj savjet davati s koljena na koljeno bez propitkivanja zasto, a uvjeti su se promijenili. Isto neke babe savjetuju ne tusirati se kad imas mengu. To je isto ostatak iz tih vremena kad su se kupale u prljavoj vodi, jer nisu imale tus. Naravno da se smije tusirati i prati kosu i kad imas mengu i nakon poroda. Jedino bi trebalo izbjegavati kupanje u moru/rijekama/bazenima dok jos krvaris radi infekcije. 👍

matea1989
    17. Kolovoz 2021. 12:48

Tončica molim te ne slušaj te glupe bapske priče ja sam u rodilištu dan prije izlaska več opraka kosu, šta je znači bio treći dan od poroda. Oprala bih i prvi da sam mogla 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Negativ i Magdalena stvarno vam nije lako, dobro se vi nosite sa svime. Ja zahvaljujem Bogu što je Rita prilično mirna, mene uhvati muka kad ju nekad uhvati po sat vremena dnevno vrištanja, a to bude jednom u cca tjedan dana... Tako da stvarno vam se divim, ja ne znam kako bi ja.

Malla znači ipak već menga, kod mene još ništa. Nisam znala da baš toliko utječe na dojenje, nezgodno je to. 

Mi smo još uvijek na dojenju s tim da joj jednom dnevno dodam ad 60ml, i navečer još 90ml (naravno nakon dojenja) i bude joj ok tako, bude sretna i mirna. A ako je forsiram previše s dojenjem kad vidim da je baš gladna postanemo obje nervozne tako da je ovo za nas za sada ein win rješenje. Možda griješim, ali meni je bitno da bar nešto dojim i da je ona sita.

• Toncica24
    17. Kolovoz 2021. 12:51

Hvala vam,bome se narucujem sutra na pranje jer me pravo sramota 🤭

1.8.2021 Curetak stigao 💗
    14.7 pregled 7+0
    Iduci pregled 11.8

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.