Mame i bebe ljetnice 2021.❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Aneee
    13. Kolovoz 2021. 21:14

Cure jel imate vi neko točno vrijeme kad stavite bebu na spavanje u večernjim satima? Ili to tek poslije treba učiti bebu?
    Mi od početka idemo oko 20:30 u krevet i u 21h spavamo...nekad zaspe uz sisu ako je vrijeme za hranjenje, a nekad ga jednostavno stavim u krevet i onda on zvjerka mlatara rukicama i nogicama dok ne zaspe...zna se nekada desiti i da je budan i do 21:30...ali rijetko
    Evo tete kako vam ja spavam lijepo poslije kupanja 🥰🥰
    https://ibb.co/vqHkRRk
    Obavezno krpica na licu dok ne zaspe 😅

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

Kiflica
    13. Kolovoz 2021. 21:22

A ne mogu ju pustiti polu gladnu da bi prije trazila sljedeci obrok jer onda samo nastavi plakati i traziti hranu... to mi je mucenje... Ne znam jel radim krivo ili dobro, pokusavam pratiti Miju da ona bude zadovoljna i sita. 
    Neki dan sam pisala da uzmete s rezervom moje "dobro sam"... E, pa skupilo mi se sve vise takvih momenata da sam shvatila da nije to dobro da sve potiskujem... Dobro sam, ali ne spavam jer mi zivci rade i adrenalin mi kola zilama da mi dođe da trcim, a ne da spavam po noci, a po danu sam krepana. Znaci, Mia spava, a ja ne mogu jer me svaki njen stenj, susk, pomak budi i skacem u panici jel se zagrcnuls jel dise... Jako puno bljucka i zna se zagrcnuti i mene je uzasno strah. Ne mogu se opustiti ni po danu ni po noci. Gledam ju dok jedem, zovem muza da ju gleda ako ja moram na wc. Ok ima dana kad me umor prevali ili ona ima mirniju noc pa spavam u komadu 4 sata kao i ona i ko nova sam, ali ima i kad se zareda par dana moje panike i njenih meskoljenja kad sam koma... Ne znam trebam li raditi na svojoj pdihi da se opustim malo, ili je to normalno i trebam tsko paziti jer tko zna sta se sve moze desit ako nisam blizu.  Najradije bi organozirala spavanje u smjenams pa da ju uvijek netko gleda... kako se vi nosite sa spavanjem u tom smislu, mozete li vi spavati mirno kraj bebe? Ne govotim o tome da spavate a beba vas zove. Naravno da cete se dozati kad beba place da joj nesto treba... ali ja se dizem na svaki stenj, a ispada da ona samo nemirno spava...  

Aneee
    13. Kolovoz 2021. 21:31

Kiflica to je normalno...i moj mali u noci npr ima faze kad stanje i trza nogicama I to sve u snu..valjda prdac, ali ja sam isti momenat sa očima kao u sove i gledam u njega dok to ne prođe i dok se ne smiri...isto tako kad je imao faze da grca u mlijeku ili kad povrati pa ono i na nos mlijeko izlazi..joj živote tu sam 100put umrla jer je strašno za vidjeti...a po danu se isto nisam odvajala od njega dok sam bila sama doma...a sad je tu ili mama ili muž i onda je puno lakše i opustenija sam, jer znam da uvijek netko ima oko na njemu

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙

Mallla
    14. Kolovoz 2021. 00:17

Ana presladak ti je bumbar. Mi otprilike u 22h spavamo ako je ne stisne probava pa se odulji al jos ce se to 300 puta promjeniti ili mozda nece. S Hanom se mijenjalo...al na kraju se sve to nekako poslozi. Poanta je da nr treba oko toga puno šiziti, radiš onako kako tebi paše...neka jasnija pravila ces uvoditi mrvu kasnije. Bar je tako kod mene i s prvom a evo i sada...gledam nju i njene potrebe. Ovo sto je Chian poslikala mi je super za bebe 6+ mjeseci, sve do tada su po meni bebe koje mogu biti gladne, mogu ih mucit zubi, skok u razvoju, grcevi, probava i ja sam Za da se skace odma i umiruje odma, ako pustim da place teze se umiruje. Ali kad pocnu zafrkavat i plakat iz nekog drugog ne vaznog razloga e tad sam za dresuru. A opet nece vjecno biti maleni i u nasem zagrljaju....
    Kiflica e vidis to kako radis i kako razmisljas vecina mama i tata radi. S prvom bebom sam isto tako, a sad sam puuuno opustenija po tom pitanju. Ono sto mozes raditi je umirivat se pozitivnim mislima...npr. sve i da cvrsto zaspes probudio bi te njen plač gladi, nema bebe koja se ugušila svojim bljucanjem, to izađe van ili nazad progutaju i štucaju, a da i nastupi problem probudilo bi te. Sve je ovo stvar odgovornosti zato je i briga velika. Rekao je moj muž od kad imam djecu rizik je veći imam više za izgubit pa smišljam crne scenarije i ne vjerujem sam sebi. A to je sve odgovornost, odgovorni smo za ta mala bića i normalno da je ogroman stres i da puno brinemo.
    Ja npr. Budem zen, opuštena i onda njoj u vratu škljocne a ja se užasnem jer kontam tko zna što je. Moja mama gura kolica a ja pomislim da ona to ne radi dovoljno dobro kao ja (kontroluša prava), e onda sebi kažem alooo ženo to su kolica, svatko zna gurat kolica ohladii...😳 Kako rastu ti strahovi se smanjuju ili se mi naučimo bolje nosit s njima.

url=https://lilypie.com]

matea1989
    14. Kolovoz 2021. 03:08

Spavanje - kod nas ovisi, nemamo određenu uru, ali rijetko zaspe prije 23h, i onda prvo buđenje oko pola 5, 5... Noćas je zaspala u 22h i evo sad se probudila, odnosno počela se meškoljiti pa sam ju uzela i prikopčala je na sisu. U polusnu je obavila sve i nastavila spavati.

Nuna - mi smo je uzeli, ne koristimo je baš, stavim je povremeno po 10-15 min max. Iako je od 0+ meni se jop čini malo prerano, tako da sam je svega nekoliko puta stavila. Nije nešto ludo ni oduševljena s njome, ali tješim se da je do 60kg pa ćemo je valjda iskoristiti. 

Baby gym- za razliku od njihaljke baby gym baš voli, zna se sama zabaviti i po sat vremena u njemu, guguće, hvata igračke i gleda okolo. Mi smo dobili na poklon od moje sestre Tiny Love, crno bijeli je i koliko znam koštao je 600kn ali ga je uzela na žutoj srijedi pa je bilo na 15%.
    https://ibb.co/fGnCpzC

Mobil- iznad krevetića isto obožava, baš se zabavi gledajući ga, smiješi se i mlatara rukama i nogicama pa smo joj kupili one šuškalice šta se stave na ruke i kao čarapice na noge. Oduševljena je s tim.   https://www.babycenter.hr/playgro-183077-84019.html

Buđenja - joj Kiflice, sve je to normalno, ja se isto nekad na uzdah njen budim, nekad mi je čudno što je toliko mirna da svako 5 min provjeravam je li diše, s nekad me toliko svlada umor da me tek probudi kad počne plakati za jesti....

Susika
    14. Kolovoz 2021. 04:15

Moja obicno zaspi oko 23 h i prvo buđenje ima oko 4 h, odnosno tad pocinje sama sa sobom nesto pricat pa ju uzmem i nahranim.. nisam nikad cekala da bas pocne plakat.. neki dan odspavala i do 6 h tj. tek tad sam ju hranila jer je muzu zvonio alarm za posao.. al sam tad bas bila umorna i tvrdo spavala pa ocito nisam cula taj dio kad pocne sama sa sobom pricat jos prije.. 
    Također se budim i brinem na svaki njen zvuk po noci, doduse manje no u samom pocetku.. al to je valjda normalno, opustit cemo se vremenom😊
    Jel podizete bebu kod nocnih podoja da podrigne? Presvlacite?

Mallla
    14. Kolovoz 2021. 06:02

Susika ne podižem i ne presvlačim, odradimo sve u snu ležeći. Isto nam je prvo buđenje 4:30 - 5. Ponekad prije al jako rijetko!

url=https://lilypie.com]

Aneee
    14. Kolovoz 2021. 07:51

Hahaha ovo za guranjem kolica hahah točno isti scenarij sam ja imala u glavi 🤣🤣🤣 
    Moj je imamo sinoć I jutros fazu gdje je plakao i jedva se smirio bas je trebalo pola sata da ga smirim...nije htjeo ni na sisu, ma ništa...pa sam isto imala scenarije da ga možda nisam krivo uzela pa nešto povrijedila, a vjv ga je samo stomacic mučio 🤷🏼‍♀️ kad bi bar znali odmah sta ih muči 🙈
    I ja ne podižem osim ako vidim da puno grca i ne presvlacim osim ako znam da je upravo kakao...a što se hranjenja tiče ja nikad ne čekam da zaplače 🤔

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙

Magdalena2002
    14. Kolovoz 2021. 07:55

Baby gym- i moja je od nekih mjesec dana u njemu, kad je ne boli i kad nije nervozna zna provesti po 20 min u njemu, smije se i priča, što je super. 
    Mobil- isto tako, kad je ona dobro, provede po 20 min u krevetiću gledajući kako se vrti i kako svijetli. 
    Ležaljka- i mi imamo Kinderkraft, dobili smo na poklon, predivna je ležaljka, no u njoj nije tako često, jer imam dojam sa je baš ne preferira, ali ni ja ne stavljam toliko zbog kukića (do pregleda) i još vrat nije toliko čvrst, pa mi izgleda kao da joj nije u potpunosti udobno.
    Spavanje- ja bih rekla da naše spavanje za noć varira od 22 h do 24 h, ovisno kakav je dan I situacija. 
    Evo npr.jučer ju je cijeli dan mučila probava odnosno grčevi, od 10 ujutro do ponoći sam je jedva umirila. Baš je jako plakala, malo spavala, 3×30 min, a zato je i jedva utonula u san uvečer. Evo, i ja se sad nadam da su grčevi, jer isto u svojoj psihi razmišljam- što ako je nešto drugo boli... Uglavnom, nisam sjela cijeli dan sve skupa pola sata. 
    Buđenje- u početku sam i ja trčala na svaki šum ili okret, ali sam već znam što je, pa nisam toliko u brizi. Uglavnom, normalno je to.😄
    Vrućine- cure koje isključivo doje, dajete li svojim bebama vodice dodatno po ovim vrucinama? Ja ne, jer kao majčino mlijeko ima sve, no bojim se da nije možda i žedna. 
    I kako vi u noći, koliko maksimalno pustite da spava beba u komadu bez podoja? Ja bi pustila koliko želi, ali me muči prepunjenost, koja dovodi do jakog let downa, pa onda i gutanja zraka itd...

👨‍👩‍👧‍👧👭

Magdalena2002
    14. Kolovoz 2021. 07:59

Noćno presvlačenje- kako se Veronika redovito ukaka noću, presvlačim je, ali ako nije, onda ne. Podižem je radi podrigivanja samo ako ona nakon podoja ne zaspi natrag i pokazuje da je nešto muči jer se ne može umiriti... Onda je većinom to muči. 
    Ana.b- tako i moja jučer, neutješno plače, a kako je ležala i ja sam je podigla, jos se više rasplakala i ja tad nisam znala jesu li grčevi u pitanju ili sam je ja pogrešno podignula, da je možda nešto boli...

👨‍👩‍👧‍👧👭

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.