Mame i bebe ljetnice 2021.❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mallla
    17. Kolovoz 2021. 14:40

Toncica24

Hvala vam,bome se narucujem sutra na pranje jer me pravo sramota 🤭

Peri ženo kosu, pusti priče. Ja oprala doma kad sam došla  i prije bi da je bilo potrebe. Bit je ne namakat se u vodi al pranje kose je dio redovne higijene!

url=https://lilypie.com]

Mallla
    17. Kolovoz 2021. 14:42

mara5

Mallla

Joj Magdalena baš ti nije lako, ni tebi Negativ! Želim Vam da grčevi što prije stanu ili barem oslabe. Iskreno se uipće ne mogu i ne želim zamisliti u tom stanju i pohodu.
    Mi smo jučer imali čupav dan hranjenja, kako sam ja dobila tako je dojenje otišlo u 3pm….ja ne znam jel ona jučer išta hrane pojela ili zadržala u sebi. To je bilo živčanjenje na sisi, vrlo kratko sisanje, vrlo rijetko sisanje i jako povraćanje nakon…jako mislim u mlazu. Već su se počele rojit misli o tome da trebam kupit hranu, da ne znam jel dovoljno dobiva….inače vagam je svaki ponedjeljak i ona tjedno dobiva sve manje…uooce neznam ocemo li ovaj mj dosegnuti granicu kilaže. Ona izgleda zdravo, veselo i zadovoljno, spava cijelu noć, po danu isto fino odspava, ritam hranjenja diktira ona al ona dosta rijetko traži jesti…bas sam počela ponovo zapisivat da vidim koliko puta zapravo jede. Svijesna sam da malo pretjerujem i mozgam bezveze al eto luda glava!

E ovako hranjenje imamo i mi već dva dana, sisa u ustima a on vrišti i zabija se ili mlati ustima po bradavici a ne želi počet sisat.. I kad počne onda je baš kao što kažeš živčanjenje… I bilo je cca oko 19:30 povraćanje u mlazu. Poslije toga je sisao obe sise (živčano i kratko) plus pojeo dohranu. 🤷 Nikad ne znam jel mu dosta.. Ti misliš da je razlog što si dobila mengu, ja ne znam što bi kod mene moglo biti 🤷😪 ja sam odlučila ne opterećivati se vagom dok to prati patronažna i govori da napredujemo

Poklapa se s mengom ne znam što bi drugo bilo. Danas jede bolje, temeljitije al je isto bio rigoleto u mlazu...kao da povrati vodu s bijelim komadicima...nemam pojma sta je osim ako je menga. A s Hanom mi je slicno bilo svaki put kad bi dobila.

Mallla
    17. Kolovoz 2021. 14:43

matea1989

Tončica molim te ne slušaj te glupe bapske priče ja sam u rodilištu dan prije izlaska več opraka kosu, šta je znači bio treći dan od poroda. Oprala bih i prvi da sam mogla 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Negativ i Magdalena stvarno vam nije lako, dobro se vi nosite sa svime. Ja zahvaljujem Bogu što je Rita prilično mirna, mene uhvati muka kad ju nekad uhvati po sat vremena dnevno vrištanja, a to bude jednom u cca tjedan dana… Tako da stvarno vam se divim, ja ne znam kako bi ja.

Malla znači ipak već menga, kod mene još ništa. Nisam znala da baš toliko utječe na dojenje, nezgodno je to.

Mi smo još uvijek na dojenju s tim da joj jednom dnevno dodam ad 60ml, i navečer još 90ml (naravno nakon dojenja) i bude joj ok tako, bude sretna i mirna. A ako je forsiram previše s dojenjem kad vidim da je baš gladna postanemo obje nervozne tako da je ovo za nas za sada ein win rješenje. Možda griješim, ali meni je bitno da bar nešto dojim i da je ona sita.

Nemas sto grijesiti imas sretnu i situ bebu. A isto sam stava koliko toliko dojenja za bebu je super.

Bojana2017
    17. Kolovoz 2021. 18:02

Ja sam bila na ginekološkom pregledu i raspitivala se za spiralu 🤣🤣🤣 dosta od mene.
    Uglavnom sve ok, samo mi je rekla da mi je grlić malo rascjepljen, kao da je pukao prilikom poroda ali da ničemu ne smeta. Valjda je ok, po njenom sve u redu.
    Mi smo od danas same same baš, sestra mi je kratko bila taman da obavim pregled i sve riješim i sad smo solo 😄😄😄.

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Aneee
    17. Kolovoz 2021. 20:59

Evo I mi malo muke imamo danas 😄
    Samo je jedan put kakio jutros ( i za to kakanje se mučio od ponoći pa sve do jutra) I evo cijeli dan spava pa kenjka pa malo place, ali kakice nema...inače nam bude minimalno 3 pokakane pelene....a sad evo spava pa me zanima koliko 😅
    Fino se kupao i sad je malo miran
    https://ibb.co/N7k01yk
    https://ibb.co/ygVK7bk
    Tako da vas čitam, ali nikako da se javim i da napišem što imam...eto imala sam milion misli u glavi sta kome da odgovorim, ali eto dok dobijem vremena da se raspisem onda zaboravim sve sta sam htjela napisati 😒
    Cure držite se..mi evo imali samo jedan takav dan, a ne želim ni zamisliti kako je vama..još moj i ne plače toliko, a opet mi bude puno samo gledanje kako se muči i sav se preznoji

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

Bojana2017
    17. Kolovoz 2021. 22:21

Negativ.Ljubavi

Cure, jeste čule za ove kapi za grčeve?!
    Ja prvi put čujem od prijatelja, oni vele da je njima jedino to pomoglo!
    https://hr.iherb.com/pr/mommy-s-bliss-gripe-water-original-age-2-weeks-4-fl-oz-120-ml/5672#details

Ja prvi put čujem za te kapi, vrijedi probati ko ima problema. Kod nas za sada zatišje i nadam se da će tako ostati. 
    Da ne povjerujete obe cure su okupane i spavaju (pitanje do kad će Iris 🤦🏼‍♀️) a i ja sam se istuširala 🤣🤣🤣. Da se ne lažemo ali bilo je plakanja i situacije kad Iris moram ostaviti na kratko pa makar plakala, ali šta da se radi, tako je kako je. Iskra se ne može sama okupati i spremiti večeru, a Iris uhvatila neka nervoza, nije od 4 do 9 spavala i nikako zaspati, a pospana baš. 
    Šta ću Negativ, moram biti pozitivna, samu sebe tješim. A i znam da vrijeme brzo prolazi, pa polako, dan za danom.

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Magdalena2002
    17. Kolovoz 2021. 22:36

Bojana2017

Negativ.Ljubavi

Cure, jeste čule za ove kapi za grčeve?!
    Ja prvi put čujem od prijatelja, oni vele da je njima jedino to pomoglo!
    https://hr.iherb.com/pr/mommy-s-bliss-gripe-water-original-age-2-weeks-4-fl-oz-120-ml/5672#details

Ja prvi put čujem za te kapi, vrijedi probati ko ima problema. Kod nas za sada zatišje i nadam se da će tako ostati.
    Da ne povjerujete obe cure su okupane i spavaju (pitanje do kad će Iris 🤦🏼‍♀️) a i ja sam se istuširala 🤣🤣🤣. Da se ne lažemo ali bilo je plakanja i situacije kad Iris moram ostaviti na kratko pa makar plakala, ali šta da se radi, tako je kako je. Iskra se ne može sama okupati i spremiti večeru, a Iris uhvatila neka nervoza, nije od 4 do 9 spavala i nikako zaspati, a pospana baš.
    Šta ću Negativ, moram biti pozitivna, samu sebe tješim. A i znam da vrijeme brzo prolazi, pa polako, dan za danom.

Bojana- ti si moj idol! Kad bih mogla i ja biti tako praktična i smirena. 😅❤

👨‍👩‍👧‍👧👭

MariLove12
    17. Kolovoz 2021. 23:15

Bojana ti si žena zmaj! 💪🤩
    Matea tako i ja radim... Predvecer kad isprazni obadvije i nervozno želi još složim mu 70ml i mirna sam. Jedino što imam osjećaj da mu ne paše Aptamil, bljucka dosta, manje kaka, teško ga nekako "vari", ima i neki osip za koji sumnjam da je od ad, a piše da se prije promjene ad treba savjetovati sa pedijatrom, da se ne mijenja na svoju ruku.. 🤷 Ne znam koliko je uopće uobičajeno da im ne odgovara neki sastojak iz ad

It's a boy! 💙

sassy
    18. Kolovoz 2021. 08:01

Cure utjesite me vi koje ste popucale il imale ranu od epiziotomije. Postala sam skroz depresivna i stalno mi se place. U porodu sam dosta popucala i jos sam sjecena, samo jedna rana ima 8 konaca i jako me boli, stalno moram piti protiv bolova i jos uvijek ne mogu da hodam duze od 2-3 min a to hodanje je mic - po mic. Djeluje mi da ovo nikad nece proci :( jako mi tesko pada sto ne mogu da se brinem o maloj i da je nosim, utjesim itd. Uz to imam hemoroide koji su isto bolni i ne daju da stojim. Rana je do anusa skroz.  Pokusavamo da dojimo i borimo bitku. Ispocetka nisam imala mlijeka pa je mala morala dohranu i navikla je na flasicu, sad siku odbija pa navikavamo se - borim se svim snagama jer mlijeko nadolazi ne bih da prekinemo. Uglavnom stalno imam epizode placa, depresivna sam i jako me boli sve. Mislim da sma isla na carski do sad bih bila pokretnija. Jednostavno nisam ocekivala ovakav haos nakon prirodnog. Kad ste se vi osjecale bolje po pitanju rane?

👩‍🦰 - 31
    👨- 40
    Baby girl <3

chiAn
    18. Kolovoz 2021. 08:16

sassy

Cure utjesite me vi koje ste popucale il imale ranu od epiziotomije. Postala sam skroz depresivna i stalno mi se place. U porodu sam dosta popucala i jos sam sjecena, samo jedna rana ima 8 konaca i jako me boli, stalno moram piti protiv bolova i jos uvijek ne mogu da hodam duze od 2-3 min a to hodanje je mic - po mic. Djeluje mi da ovo nikad nece proci :( jako mi tesko pada sto ne mogu da se brinem o maloj i da je nosim, utjesim itd. Uz to imam hemoroide koji su isto bolni i ne daju da stojim. Rana je do anusa skroz. Pokusavamo da dojimo i borimo bitku. Ispocetka nisam imala mlijeka pa je mala morala dohranu i navikla je na flasicu, sad siku odbija pa navikavamo se - borim se svim snagama jer mlijeko nadolazi ne bih da prekinemo. Uglavnom stalno imam epizode placa, depresivna sam i jako me boli sve. Mislim da sma isla na carski do sad bih bila pokretnija. Jednostavno nisam ocekivala ovakav haos nakon prirodnog. Kad ste se vi osjecale bolje po pitanju rane?

Totalno te razumijem...isto sam i popucala i rezana i hemoroide imala....
    Nemoj se predavati...svakim danom će biti lakše...
    Ono što ti mogu "savjetovati", često špricaj ranu sa octaniseptom, našpricaj i uložak...uloške koristi samo ove skroz pamučne, bez obzira koliko malo krvarila...kupi si jastučić za sjedenje...onaj što ima rupu u sredini...ja sam kupila dječji šlauf za kupanje i na njemu sjedila npr za stolom dok ručam...
    nisam mogla sjediti na tvrdim podlogama, npr kauču, pa sam na krevetu dojila...
    Stavim jastuk uza zid, naslonim se i noge pod 45° privucem k sebi...ako ne mozes uopce sjedeći onda lezi...ali ležeći položaj ti mora biti udoban, a ne da se mučite i ti i beba...
    Za hemoroide sam koristila kantarionovo ulje...najbrže mi ih povlači...natopim blazinicu uljem i stavim na njih i s tim budem što više, posebno preko noći..svakih nekoliko sati promijeni blazinicu...
    Netko je ovdje neki dan napisala da je nesto koristila za hemoroide i da joj je jako brzo pomoglo, zaboravila sam što...

I što se tiče rane, pročitala sam da ispiranje čajem od hrastove kore pomaže pri bržem zacjeljivanju...nisam probala!

Nije lako, ali ne odustaj! Za 10ak dana će biti puuno lakše...drži se!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.