Negativ to su one klasične vježbice što su svi prije bebama radili prilikom svakog presvlačenja. Grčenje nogica prema stomaku pa pružanje ravno, pa naizmjenjce jedna noga ravno druga zgrčena prema stomaku, pa kruženje nogicama, spuštanje koljena na podlogu, ono kao mala žabica i to...
Orhideja i mi znamo imati tih protestiranja al ja pomislim da joj je vruće. Jučer smo je uspili umiriti bijelim šumom. Počme baš vrištati.
url=https://lilypie.com]
Pozdrav cure da se malo i ja javim prvo cu rec da su vam slikice svima preslatke djecica predivna 🥰
Na temi anksioznosti jucer mi je bio grozan dan bila nam je patronazna i od petka je dobio samo 50 grama😩 zutica je jos uvijek prisutna buđenje je strasno tesko jer je maleni uspavan jako dobili smo malo stroze upute kod hranjenja i sutra nam opet dolazi da vidi jel ima kakav napredak. Poslala nas je kod pedijatrice tamo su ga isto pregledali komentari isti za zuticu ali da nije nista strasno pogledali su kakva mu je vitalnost tu su zadovoljni malecki je žilav i jak ali su nas poslali da odemo vaditi krv da ne bi bilo nesto dublje u toj zutici da otkrijemo na vrijeme. Rezultati su dobro blago poviseno ali nista za brigu. Tako sam jucer provela dan u suzama i brizi i jos k tome od silnog hodanja prokrvarila a taman se bilo skoro pa zaustavilo. Vratili se doma krepana iscrpljena i nastavak dana u mukotrpnom buđenju i hranjenju.
E sad ja sam cula da je mozda i do dohrane koju koristim pa me zanima sta ste vi svojima davali na pocetku ako ste se uopce vec prebacivali dalje. Nama je pedijatrica u bolnici preporucila "Hipp pre" i trenutno smo na njemu e sad da nije on pre lagan za njega pa da zato ne dobiva bas na tezini... Help 🙈
Ja san evo zadnji par dana vise luda. Preko dana mi je super spavala ali zadnjih par dana ne. Znaci preko dana ju uspavljujemo na stolu. Ona lezi u gnijezdu i guramo ga naprijed nazad i zaspe za sekund ko top i uz zvuk nape naravno. Zadnja dva dana stalno budenje tokom spavanja, a ja stalno ljuljuskam. Prije bi znala na nama zaspati vise ni to nece. Nvcr ici spavati je opca katastrofa 2 sata ju uspavljujeno. Noc super odspava ali to uspavljivanje me dokrajci. Osjecam se bas jadno eto i bespomocno. Razmisljam kakva sam ja to majka koja ne zba uspavati svoje dijete. Sinoc dok je ona plakala i ja sam skupa s njom. Na kraju ju je muz uspavao jedva jedvice.
6/21 👧🏼
6/23 👼🏼 7tt
03/24 ⏳
Mihael vjerujem da je jako teško i zbunjujuće kad beba ne dobiva dovoljno. Vjerujem da ćete prateći upute početi više dibivati. Možda cure koje kombiniraju kažu što one daju. Mižda on stvarno treba bez "pre", nešto "teže".
Bella uh ne veselim se tim fazama. To su jedne od čarobnih faza...još se od Hane sjećam toga...uspavljivaš dvi ure da bi spavala uru i tako cijeli dan...za te potrebe sam bila i nosiljku upotrebljavala jer nisam više mogla nositi. Svaki put tražila novu metodu uspavljivanja. Mogu ti samo poželit da brzo prođe. I to ti nije nikako do toga kakva si mama, super si mama koja sve od sebe daje za bebicu. A razumljivo je da se nekad u tom svemu slomimo.
Jooj moj najveći strah, još iz trudnoće, je da ću od umora zaspat dojeći i ne daj Bože nešto napraviti bebi...
I uvijek sam govorila da nece spavati sa mnom i naravno da spava sa mnom u krevetu...ali ju dojim sjedeći, naslonjena na zid...strah me ležeći dok sam tako u polusnu...
Već mi se 2-3 puta dogodilo da legnemo i kao uspavljujem ju i zaspem da nisam dočekala da je ona zaspala i da nemam pojma koliko je još bila budna...
Što se tiče uspavljivanja i ja Ritu baš moram uspavljivati...na rukama naravno...ljuljanje i takoc...
Zato sam sad fino kupila onu fotelju na ljuljanje iz ikee i spašava me...
Kad god ju hoću uspavati stavim ju u krilo i ljuljamo se, zaspe, prebacim ju u krevet...spas za leđa i ruke...
Mihael, čitajući tvoj post baš osjetim kako je to teško kad moraš bebu buditi i hraniti...nisam imala takvo iskustvo...ja sam jedan kratki period davala AD...davala sam Nan...stvarno ne znam razlike između tih formula...
Probaj pitati na temi proljetnica...one su sve iskusnije...
Mame moje evo da se i ja javim napokon. Citam vas svaki dan ali nikako se sjetit lozinke sa se ulogiram jer mi se odjavila aplikacija prilikom ažururanja. Evo nekako se ponovno uspila prijavit!!
Vidim da sve imamo više manje iste probleme.
Što se tice aksioznosti i ja sam blizu tome jer me donji dio leđa svaki dan sve gore boli,a sama sam s Ivom vec evo mjesec dana. Mama otišla a dragi na brodu tako da od njega nikakve koristi.Danas smo bili na prvom pregledu kod pedijatra i Ivo je odlicno. Dobio je skoro 2 kg od otpusne težine😀😀.
Michael ja sam morala kombinirati dojenje i AD i prvo sam mu davala bebimil kao oni u bolnici ali mu nije odgovarao pa sam pewšla na NAN i on mu je super odgovarao. Sad mu dam jednom max. dva puta u danu po 90ml. Sve ostalo je dojenje.
Trzanjeci grčenje i mi imamo taj problem i to pi noci najvise. Danas sam pitala pedijatra i reko mi je da ako se to događa prije dojenja i onda se umiri nakon podoja da to njima padne šećer jer su gladni i pocnu se tako trzati i grčiti. A po danu su cesce na sisi pa se to i ne primjeti kao po noci.
E i narastao je 6 cm 😀😀
Mallla čestitke na krštenju. Predivni ste ♥️♥️♥️
🙋♀️37🧔34
1.missed ab 7tt.- 10/19
22.10 ➕👶♥️🌼
IT'S A BOY💙💙💙
24.06.2021 - IVO 💙💙
[/url
Mame moje evo da se i ja javim napokon. Citam vas svaki dan ali nikako se sjetit lozinke sa se ulogiram jer mi se odjavila aplikacija prilikom ažururanja. Evo nekako se ponovno uspila prijavit!!
Vidim da sve imamo više manje iste probleme.
Što se tice aksioznosti i ja sam blizu tome jer me donji dio leđa svaki dan sve gore boli,a sama sam s Ivom vec evo mjesec dana. Mama otišla a dragi na brodu tako da od njega nikakve koristi.Danas smo bili na prvom pregledu kod pedijatra i Ivo je odlicno. Dobio je skoro 2 kg od otpusne težine😀😀.
Michael ja sam morala kombinirati dojenje i AD i prvo sam mu davala bebimil kao oni u bolnici ali mu nije odgovarao pa sam pewšla na NAN i on mu je super odgovarao. Sad mu dam jednom max. dva puta u danu po 90ml. Sve ostalo je dojenje.
Trzanjeci grčenje i mi imamo taj problem i to pi noci najvise. Danas sam pitala pedijatra i reko mi je da ako se to događa prije dojenja i onda se umiri nakon podoja da to njima padne šećer jer su gladni i pocnu se tako trzati i grčiti. A po danu su cesce na sisi pa se to i ne primjeti kao po noci.
E i narastao je 6 cm 😀😀
Mallla čestitke na krštenju. Predivni ste ♥️♥️♥️
Vau, svaka čast što možeš i stigneš sve bez pomoći!👍💞
Dnevno spavanje- cure, mene zanima, jer se kod moje bebe to stalno mijenja, kako vaše bebe spavaju po danu? Moja je prošli tjedan relativno malo spavala, nekoliko sati, ali ne odjednom, a sad, odvali 5- 6 h, između pocica, premotam je i zaspi... To je kao neko veliko dnevno spavanje, samo što ponekad zaspi u 13 pa spava do 19, ili kako već...
Starija nije imala neki red jer su grčevi trajali cijeli dan, a kod Veronike su samo uvečer, oko 21, 22 h, pa po danu tako spava.
Mislim, nema smisla buditi dijete od mjesec i pol, pretpostavljam, niti pokušavati uvoditi ikakav "red"...??
👨👩👧👧👭
Pozdrav cure da se malo i ja javim prvo cu rec da su vam slikice svima preslatke djecica predivna 🥰
Na temi anksioznosti jucer mi je bio grozan dan bila nam je patronazna i od petka je dobio samo 50 grama😩 zutica je jos uvijek prisutna buđenje je strasno tesko jer je maleni uspavan jako dobili smo malo stroze upute kod hranjenja i sutra nam opet dolazi da vidi jel ima kakav napredak. Poslala nas je kod pedijatrice tamo su ga isto pregledali komentari isti za zuticu ali da nije nista strasno pogledali su kakva mu je vitalnost tu su zadovoljni malecki je žilav i jak ali su nas poslali da odemo vaditi krv da ne bi bilo nesto dublje u toj zutici da otkrijemo na vrijeme. Rezultati su dobro blago poviseno ali nista za brigu. Tako sam jucer provela dan u suzama i brizi i jos k tome od silnog hodanja prokrvarila a taman se bilo skoro pa zaustavilo. Vratili se doma krepana iscrpljena i nastavak dana u mukotrpnom buđenju i hranjenju.
E sad ja sam cula da je mozda i do dohrane koju koristim pa me zanima sta ste vi svojima davali na pocetku ako ste se uopce vec prebacivali dalje. Nama je pedijatrica u bolnici preporucila "Hipp pre" i trenutno smo na njemu e sad da nije on pre lagan za njega pa da zato ne dobiva bas na tezini… Help 🙈
Mi smo imali slicnu situaciju, zutica i buđenje za hranjenje i kombinirano sa AD. U rodilištu su mu davali NAN Optipro , isto sam nastavila i ja i napreduje super. Jos smo u toj kombinaciji i odgovara mu, dobiva na težini i zadovoljan je. Jedino, mislim da je preporuceno ukoliko se mijenja vrsta dohrane da se to radi postepeno, a ne odjednom, ako cete uvoditi neku drugu.
Pozdrav žene, za dohranu nemam neki pametan savjet, mi smo na dojenju, tu i tamo joj dam dohranu, to se svede na možda 3-4 puta tjedno po cca 60-90 ml ako vidim da je baš nervoza uhvatila pa nikako neće na sisu ili smo negdje a nemam izdojenog... I za to koristimo Novalac 1... Prvu kutiji smo otvorili kad smo došli iz rodilišta i bacili više od pola jer je prošlo ona 3 tjedna koliko smije biti otvoreno, pa smo uzeli jednu još jednu i otvorili je evo prije točno dva tjedna, nismo još ni pola potrošili... Tako da ja nisam baš neki primjer, ali svi iz moje okoline koriste ili su koristili Novalac i prezadoviljni su...
Pregled - danas sam bila na prvom pregledu iza poroda, doktorica kaže da je sve super... Menga ipak nije krenila kako sam mislila, kaže doktorica da nije neuobičajeno da krvarenje stane nekoliko dana pa opet krene, po njoj je to ok sve... Dala mi je uputnicu za vadit kks, zbog manjka željeza da vidim hoću morat nastaviti piti tablete, i kontrola opet za 6 mj.
Anksioznost - sinoć mi se prvi put dogodilo. Otišli gosti oko 20h, Rita se baš uznemirila a muž je oko 19 morao na posao. Znači Rita je vrištala, gubila zrak od plača, stan u neredu, a ja nisam znala što sa sobom, uspila je smiriti oko 21h i zaspe ona, spustim je u krevetić i nakon 5 min vriska... Nastavila gdje je stala, i ništa, nosala je, masirala, sve moguće... Na kraju nas je muž našao u 23h kako he na pilates lopti ljuljkam, ona žali, a ja suza, suzu goni... Na kraju smo je stavili u kolica i išli đir po kvartu, inače zaspi dok izađemo iz dvorišta, ali ovaj put ne, oči širom otvorene, igra rukama i nogama... I tako jedno 40ak min. Vratili se doma i opet ljuljkaj, i oko ponoć i 20 napokon zaspe i spustim je u krevetić imodmah okretanje, mahanje rukama i nogama i plač, i dalje spava ali plače... I ja onako šta ću, stavit ću je između sebe i muža, možda u našoj blizini bude mirnija, jer stvarno nisam više imala snage nosat i stat na nogama... Dok sam se ja okrenila i stavila tetru njezinu na krevet da ipak nije po našim plahtama samo je od jednom prestao plač, i ja se okrenem prema njoj, gledam jel diše, nije mi ništa jasno... Uglavnom, samo je zaspala kao da je netko isključio, i nastavila do 6 ujutro... Jela, presvukla je i opet do 10 nastavila spavat.
Sortiraj odgovore
Najstariji