Mame i bebe ljetnice 2021.❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ana0310
    12. Kolovoz 2021. 13:04

Dame moje, ja sam se prestala osjecati ko kakac jer mi mala nije iskljucivo dojena neg ju stavljam na sise koje ofc odbija i onda joj dam izdojeno mlijeko kolko imam (obrok do dva) uz ad (hvala izumitelju), wuhu ja! 🥰 trebalo mi je. Mislim, jos uvijek mi se place kad ju rasplace sisa i kad ju nece, al nije mi drama ko prije 😅
    Ne znam kakve su vase bebe, ali ljudi moji, spavanje kroz dan 0 bodova (da specificiram, od 5 do 20 cca), pa uz sve jos bude i premorena pa je opci kaos, samo da je mama i nosanje i lopta i voznja u autu i mama i jos malo mame i to je to, ispustim i gotovo je, postepeno mijenja boju od crvene do ljubičaste... uspavam i izadem iz stana, dodem do auta i zove muz da je budna. 😅 ruke mi zele otpasti nekad, placemo obje zajedno od muke i tako. Ugl uz takav njen ritam ja ne mogu nista, ne stignem nista i srecom ovaj tj muz radi od doma pa uletava i skuha i pripazi da odem piskiti. Nadam se svekrvi iduci tjedan jer nemrem.🤞🏻 i psihologu se nadam uskoro jer me hvata laganini deprica kojh prikrivam losim humorom i smajlijima 😅 Patronazna je bila full zabrinuta jer kao njeno ponasanje nije tipicno bebece ponasanje (po njoj jel, po internetu jeje 😅), jaaaako sporo dobiva na tezini unatoc urednom broju popisanih/pokakanih pelena (makar nije drama, u 2 tjedna cca 450-500 grama, samo zadnjih dana ide sporije iako se ocekuje da na formuli ide brze) i jos neke stvari kojih se ne mogu sad sjetiti od umora... nakon pregleda i pretraga nekih smo zakljucili da je ona jednostavno takva beba i da je zdrava, dakle, JEZUS 😅 al pohvale za ekipu na rebru, bas su njezni i obzirni s bebama, od sestara do pedijatara milina ekipa!
    Fun fact, supruga i mene je ovo cjelokupno iskustvo bas zblizilo i ojacalo nam brak, nit se svadamo nit ista... vrlo vjv jer nemamo snage 😅😂 ispričavam se na duzem stivu, prilazem sliku diteta koje opisuje savrseno moje mentalno stanje https://ibb.co/NKNSJCT pusiceee.

2021. M 💗

Magdalena2002
    12. Kolovoz 2021. 13:11

Pa Veronika srećom doji na 2, 2 i pol sata, prije toga rijetko želi dojiti. A kad spava, onda se budi na 3, 3 i pol sata, pa pojede I zaspi natrag. Meni to zna stvarati problem, jer su mi dojke pune, teške, moram uvijek ručno izdojiti da popusti pritisak i svakako prije dojenja, jer je let down jak, pa se ona još više naguta zraka..
    Tjemenica- ja sam kupila Mustelu, već je sad bolje. Kad sam pokušala sa uljem, nije baš išlo dolje.
    Da Malla, i Veronika je počela pratiti, smije se, pokušava komunicirati, nekako mi je to brzo došlo. Zna provesti u babygymu po 20 min, gleda i smije se. I nama je pedijatar rekao da vježbamo vrate mišiće, tako da mi svaki dan stavljamo na trbuscic po par minuta odnosno dok ona ne pokaže da joj je dosta.
    Meni je to sve znanstvena fantastika, od smijanja i mirnoće bebe, do stavljanja na trbuh. Magdalena od cjelodnevnih svakodnevnih grčeva nije ništa mogla...😓😅

👨‍👩‍👧‍👧👭

• Eva88
    12. Kolovoz 2021. 14:02

Drage mame, citala sam vas pomalo u trudnicama, u samom pocetku sam malo pisala. Uglavnom, vi ste mi u istoj situaciji kao i ja pa mi je najlakse vas pitati.
    Rodila sam ima 18 dana, normalan porod, dojim bebicu. Nakon ca 8 dana od poroda imala sam iscjedak neugodnog mirisa, javila se ginekologu i dobila antibiotik. Vec sigurno tjedan dana nemam nikakvih iscjedaka, bas nista i sad odjednom iz mene krene krv. Nije to bila velika kolicina ali me iznenadila s obzirom da vec neko vrijeme nije bilo nicega. Kakva je situacija kod vas nakon poroda sa lohijama, krvarenjem? Ne znam je li ovo normalno ili da se ponovno javim ginekologu. Znam da moze trajati i do 40 dana al ne znam u kojem obliku. 

Orhideja1
    12. Kolovoz 2021. 14:24

ana0310

Dame moje, ja sam se prestala osjecati ko kakac jer mi mala nije iskljucivo dojena neg ju stavljam na sise koje ofc odbija i onda joj dam izdojeno mlijeko kolko imam (obrok do dva) uz ad (hvala izumitelju), wuhu ja! 🥰 trebalo mi je. Mislim, jos uvijek mi se place kad ju rasplace sisa i kad ju nece, al nije mi drama ko prije 😅
    Ne znam kakve su vase bebe, ali ljudi moji, spavanje kroz dan 0 bodova (da specificiram, od 5 do 20 cca), pa uz sve jos bude i premorena pa je opci kaos, samo da je mama i nosanje i lopta i voznja u autu i mama i jos malo mame i to je to, ispustim i gotovo je, postepeno mijenja boju od crvene do ljubičaste… uspavam i izadem iz stana, dodem do auta i zove muz da je budna. 😅 ruke mi zele otpasti nekad, placemo obje zajedno od muke i tako. Ugl uz takav njen ritam ja ne mogu nista, ne stignem nista i srecom ovaj tj muz radi od doma pa uletava i skuha i pripazi da odem piskiti. Nadam se svekrvi iduci tjedan jer nemrem.🤞🏻 i psihologu se nadam uskoro jer me hvata laganini deprica kojh prikrivam losim humorom i smajlijima 😅 Patronazna je bila full zabrinuta jer kao njeno ponasanje nije tipicno bebece ponasanje (po njoj jel, po internetu jeje 😅), jaaaako sporo dobiva na tezini unatoc urednom broju popisanih/pokakanih pelena (makar nije drama, u 2 tjedna cca 450-500 grama, samo zadnjih dana ide sporije iako se ocekuje da na formuli ide brze) i jos neke stvari kojih se ne mogu sad sjetiti od umora… nakon pregleda i pretraga nekih smo zakljucili da je ona jednostavno takva beba i da je zdrava, dakle, JEZUS 😅 al pohvale za ekipu na rebru, bas su njezni i obzirni s bebama, od sestara do pedijatara milina ekipa!
    Fun fact, supruga i mene je ovo cjelokupno iskustvo bas zblizilo i ojacalo nam brak, nit se svadamo nit ista… vrlo vjv jer nemamo snage 😅😂 ispričavam se na duzem stivu, prilazem sliku diteta koje opisuje savrseno moje mentalno stanje https://ibb.co/NKNSJCT pusiceee.

Mišica mala kako plače😭😔
    Ja se sad osjećam baš nezahvalno jer se iznerviram kad moj cendra neko vrijeme po mojoj procjeni od umora pa spava u prekidima po pola sata, a sad vidim da neki ne spavaj skoro nikako, neki nažalost puno plaču.
    Moj najčešće ima dva uzastopna bloka spavanja od dva sata,  i onda još sat, dva predvečer. Papamp svaka cca dva sata i to u zadnje vrijeme baš kratko po 5-6 min. Nadam se da će prirast kilaže biti ok na kontroli.

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

Orhideja1
    12. Kolovoz 2021. 14:24

Ima li još koja beba da trlja glavom /nosom ljevo-desno po tetra peleni kad ga dignem prema sebi da podrigne?

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

Mallla
    12. Kolovoz 2021. 14:27

Ana0310 uhhhh držte se...da mameće muke često povežu roditelje na nekoj novoj razini. Ovo što se tiče mama mama i samo mama a čuj 9mj je bilo samo mama i sad je teško to promijeniti a neće tako bit zauvijek, vrijeme brzo prolazi. A ona je takva beba i to  treba izdržati...moja je mirna beba pa čim ja preko vrata ona je budna ili ako je netko drugi uspavljiva a ja progovorim eto oči ko u sove. Puno je vezanija za mene nego je Hana bila u toj dobi. Što se tiče prirasta težine to je skroz uredan prirast ne znam što se tu stvorila frka, a što više rastu neke bebe počmu manje dobivati, frka je samo ako ne dobiva ništa ili ne daj bože gubi.
    Razgovor s psihologom, podržavam čim budeš mogla. Kad malo staviš pod kontrolu svoju nervozu lakše će bit s bebom a možda se i ona malo primiri. Usput divna je i kad plače iako razumijem da će vama bebeći plač biti PTSP 😏
    Magdalena da i ja imam namjeru nabavit mustelu, jucer sam uljem i bilo je ok, a danas se raskotilo više, pa nadam se da će mustela pomoći. Inače mislim da će imati osjetljiviju kožu od Hane već sad je to jasno pa još tražimo i kupku koja nam paše...za sad weleda i LaRoche lpkar nam nisu nešto...Mixa za sad ovu dob mi baš i nije jer dosta pjeni...što vi koristite? S uljem sam prestala radi bubuljica pa da joj ne začepljuje pore. Jel mi vjerujete da ni baby gym još nisam probala al u ogradici joj je mobil pa njega gleda i imamo didaktičkog leptira pa se i njim malko zabavi.
    Eva88 Matei1989 je bilo teklo pa stalo pa opet teklo, javit ce se. Meni je islo 3 tjedna i onda stalo, do 4tog tjrdna je stalo sve pa nisam baš od pomoći.

url=https://lilypie.com]

Mallla
    12. Kolovoz 2021. 14:29

Orhideja1

Ima li još koja beba da trlja glavom /nosom ljevo-desno po tetra peleni kad ga dignem prema sebi da podrigne?

O daaa...za sad sam zaključila da to radi kad joj se spava, a nisam bila sigurna jel je smeta suho lice ili?
    Drugi su mi govorili "traži sisu" ali kad bi joj ponudila ne bi tila jest, dakle glad nije...a kad bi je uzela dala dudu i počela se ljuljat vrlo brzo bi zaspala...

Bojana2017
    12. Kolovoz 2021. 14:45

Juhuuu cure, nas tri smo ostale same, show program 🤣🤣🤣. Budne od pola 5, odmorne, nema šta 😄.
    Pojma nemam šta sam pročitala, mozak baš ne funkcioniše. Zapamtila sam za oko 500 grama za 2  sesmice, meni je to idealno, ne znam šta je tu malo. Onda su moje obe malo dobijale i Iris sad i Iskra prije skoro 4 godine, jer nam je uvijek bilo oko kilu za mjesec dana.
    Naš ritam zavisi, ali uglavnom je budna u 4 ili 5 ujutru nekih sat dva ili 3,pa nastavi oko 6 ili 7. Odspava još sat-dva i onda ide borba i budnost nekih par sati pa još jedno spavanje (ako uspije zaspati) i onda borba do večernjeg spavanja.
    Ritam hranjenja - nema ga, jede na svakih sat, sat i po, dva ili tri, kako kad 🤷🏼‍♀️

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

ana0310
    12. Kolovoz 2021. 14:46

Mallla

Ana0310 uhhhh držte se…da mameće muke često povežu roditelje na nekoj novoj razini. Ovo što se tiče mama mama i samo mama a čuj 9mj je bilo samo mama i sad je teško to promijeniti a neće tako bit zauvijek, vrijeme brzo prolazi. A ona je takva beba i to treba izdržati…moja je mirna beba pa čim ja preko vrata ona je budna ili ako je netko drugi uspavljiva a ja progovorim eto oči ko u sove. Puno je vezanija za mene nego je Hana bila u toj dobi. Što se tiče prirasta težine to je skroz uredan prirast ne znam što se tu stvorila frka, a što više rastu neke bebe počmu manje dobivati, frka je samo ako ne dobiva ništa ili ne daj bože gubi.
    Razgovor s psihologom, podržavam čim budeš mogla. Kad malo staviš pod kontrolu svoju nervozu lakše će bit s bebom a možda se i ona malo primiri. Usput divna je i kad plače iako razumijem da će vama bebeći plač biti PTSP 😏
    Magdalena da i ja imam namjeru nabavit mustelu, jucer sam uljem i bilo je ok, a danas se raskotilo više, pa nadam se da će mustela pomoći. Inače mislim da će imati osjetljiviju kožu od Hane već sad je to jasno pa još tražimo i kupku koja nam paše…za sad weleda i LaRoche lpkar nam nisu nešto…Mixa za sad ovu dob mi baš i nije jer dosta pjeni…što vi koristite? S uljem sam prestala radi bubuljica pa da joj ne začepljuje pore. Jel mi vjerujete da ni baby gym još nisam probala al u ogradici joj je mobil pa njega gleda i imamo didaktičkog leptira pa se i njim malko zabavi.
    Eva88 Matei1989 je bilo teklo pa stalo pa opet teklo, javit ce se. Meni je islo 3 tjedna i onda stalo, do 4tog tjrdna je stalo sve pa nisam baš od pomoći.

Ma prirast je bio super par dana nakon rodilista i onda je samo odjednom u 10 dana dobila 130 grama 😳,  pa je sad u 2 dana nakon tih pretraga dobila cca 40, tak da se nadam da sad ide na bolje. Promjenila sam i formulu i sad mi djeluje puno sretnija na Aptamilu (vise jede , nema negodovanja tokom obroka, stolica je cesca), nego je bila na Bebimilu. A izduzila se nenormalno, kad se rodila je 56 bilo preveliko na njoj, sad razmisljam o 62 samo zbog duzine 😅 Znam da nece uvijek biti mama, al ovo mi je bas šok iskreno, nisam ocekivala da ce biti do te mjere. Nije da se muz ne trudi umiriti ju, neg jednostavno cim ju ja preuzmem tisina. 
    Da, trudim se biti smirena, ako bas ne mogu spustim ju na min dvije da nadodem ili ju preuzme muz. Izadem na balkon da ne čujem svoju kako place, pa onda taman cujem malu u zgradi nasuprot 😅

2021. M 💗

Mallla
    12. Kolovoz 2021. 15:10

Uh,uh bojana hrabrooo, stisni zube...nije lako...ma meni Hana prvi mj dobila 820g, drugi 630, a treći 500...nikad niko frku nije radio čak me pedijatrica uvjeravala da je to prosjek.
    Ana0310 postala si detektor za bebi plač, ako ne čuješ svoju čuješ druge 😆 i meni Sara zna imati stagnacija a takva mi je bila i Hana pa sad to lakše podnosim a u duljinu isto raste nevjwrojqtno, 62 nosi već cca 2 tjedna pa čak i 62/68 kombinaciju...izgleda mi duga duga, ne znam di s njenim nogama 🙄

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.