Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • thera
    14. Prosinac 2021. 13:56

Tea,ja sam isto trazila kolicinu mlijeka koju bi bebe trebale popiti uz hranu,i nasla da oko 6 mjeseci dosezu litru i onda lagano smanjuju,tipa svaki mjesec 100 ml,dok s godinu dana ne dodju na nekih 500 ml. Tak da mislim da ti je to ok😊 Moj trenutno uz 2 cvrsta obroka od cca 120 ml pije jos nekih 800 ml mlijeka. 

• Tea2807
    14. Prosinac 2021. 15:35

thera

Tea,ja sam isto trazila kolicinu mlijeka koju bi bebe trebale popiti uz hranu,i nasla da oko 6 mjeseci dosezu litru i onda lagano smanjuju,tipa svaki mjesec 100 ml,dok s godinu dana ne dodju na nekih 500 ml. Tak da mislim da ti je to ok😊 Moj trenutno uz 2 cvrsta obroka od cca 120 ml pije jos nekih 800 ml mlijeka.

Ma ja njemu od pocetka dajem previse po nekima, al stvarno je dijete gladno 🤷
    Zadnji put sam pedijatricu popickarala kad je skomentirala da je previse dobio u 1.mj kad je sa 2600 otisao na 4200 pa sam pitala jel bi mi to rekla da je na sisi? Pa nebi. Meni je bitno da on nije gladan. A i evo sad kasice, neki put pojede 70, neki put 100, neki put 150. 
    Stose tice jajeta, ono nam je u planu iduca namirnica za uvest. Ja planiram mozda u neku vocnu podvalit jer ni meni nije bogzna kakav okus zumanjka, i jos bez soli

• julesica
    14. Prosinac 2021. 16:50

Mi smo 7 i pol mjeseci i bar prije par dana sam mu počela davati drugi obrok. Žitarice i voće su ujutro, a popodne meso i povrće ili samo povrće. Cikla je super stvar, moj voli, ja mu ubacim par kockica u svakakve kombinacije, npr.meso, batat, cikla, edmu. Ja muku mučim s rasporedom jer uopće ne znam kad bih mu dala ručak jer smo najčešće u to vrijeme vani,  danas npr. od 13.30 do 16.00. Ako mu dam u 13 onda ima dva kruta obroka jedan za drugim a ne znam koliko se to preporučuje.
    Moj se isto do nedavno ljutio ako ne moze do igračke, sad lijepo prijeđe i metar ako treba, ne bih to nazvala puzanje jer se on povlači samo rukama za sad.

• NeverEver
    14. Prosinac 2021. 16:56

Tea nemoj se s tim mjerama opterecivat, to je okvirno i sad je preporuka da se da kolko beba trazi kao i kod sisanja. Moj je isto uvijek jeo vise, oko litru, litru i 200 dok je imao 6mj al je i veca beba i vise je i sisao dok je sisao. Tak da.. svaka beba ima svoj tempo. Sam ti njemu daj ak je gladan. Kasice niste uveli jos? Dok krenes s tim budes smanjivala mlijeko. Moj i na kasicama zna bit na jos 2x235 (hipp) mlijeka + kasice 250 a ima dana kad popije i vise al kasice manje. Kako kad. Zdav je, napredan, skace kao malo janje, nije jako buci buci kao kad je sisao tak da ja ni ne znam kam ta hrana ode. Polako smanjujemo mlijeko al zna se zalomit. 
    .
    Cikla - moj ne voli, ja sam uvela s tikvicom i krumpirom al sam dobila isto preporuku prpbat s jabukom. Recimo batat i jabuku voli pa cemo probat i jabuku+cikla. Povrce sve sa svim mozes kombinirat. Ja jedino pazim da nije tipa mrkva i krumpir jer zatvaraju ali dam mu i to u kombi s mesom pa navecer ili ujutro sljivu. Svaki dan kao navijen u isto vrijeme obavlja wc. 😅
    .
    Uvedi nesto sto ti treba za pripremu tipa luk i nesto sto ima smisla za zeljezo kao sto je spinat, blitva i odmah imas hrpu kombinacija. Mi smo uveli tikvicu, tikvu, krumpir, mrkvu, batat, luk, papriku, brokulu, ciklu, persin, piletina, oslic, jabuka, kruska, sljiva, marelica, banana, breskva (slucajno manadrina jer je odgrizao komad), edmu, zobene, pir, psenicni gris, kukuruznu krupicu, kuskus, bulgur i djecji keks. Predstoji nam puretina ovih dana pa jaje. Jel se smatra da nije alergican na secerac ako mu nije nist bilo od kukuruzne krupice?
    .
    Hrana 2 - mi smo sa 7.5mj presli i sastav je potpuno identican samo su podebljani vitamini i tipa zeljezo jer im je to potrebno za ovaj zivotni period, cesto bebe vec sa 6 mj postaju anemicne. Kalorijski se radi od 1 kaloriji na 100ml vise, nista. Majcino mlijeko se takodjer mijenja kako bi dalo bebi sve sto treba pa je meni imalo smisla da mu dam hipp2. Prvi gutljaj je uzeo i odbio i za par min smo opet probali i samo je prihvatio i rijeseno. Doduse da nije, ostala bi na 1 i opet dobro. 🤷‍♀️

kety992
    14. Prosinac 2021. 16:59

Prelazak adaptirano na br 2 ...moja curka recimo nikad nije prihvatila br 2...do kraja smo bili na 1. Ako nema potrebe...ne pije previse mlijeka...ostanite na br 1 😊 
    Cikla...ja cu uvodit iza Bozica...s krumpirom..mesekom..jos nisam ni krumpir uvela 🤭
    Lonmi  jaje...uvodis postepeno...zumanjak pa bjelanjak...mozes zumanjak uvest s vocem...a mozrs i s povrcem. Podijelis na cetvrtine ili pola jedan dan..pa pauza 2,3 dana pa cijelo. S tim da to moras sa strane malu kolicinu pomjesat sa zumanjkom...pobrinut se da to pojede i onda ostatak kasice das. 
    I iskreno...sto beba zna sto je proso i ostala druzina...🤔 postepeno ju naviknes...stavis pola zlice pa zlicu...i navikne se..no dobro...svako bira kak ce hranit pa tak i to 😊 
    Moj je danas papao quinou...nisam blendala zitarice i batat..dodala sam blitve blendane...kolko ne voli jest..pojeo je oko 100g toga.. 🥳🥳 

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

Lonmi
    14. Prosinac 2021. 17:20

kety992

Prelazak adaptirano na br 2 …moja curka recimo nikad nije prihvatila br 2…do kraja smo bili na 1. Ako nema potrebe…ne pije previse mlijeka…ostanite na br 1 😊
    Cikla…ja cu uvodit iza Bozica…s krumpirom..mesekom..jos nisam ni krumpir uvela 🤭
    Lonmijaje…uvodis postepeno…zumanjak pa bjelanjak…mozes zumanjak uvest s vocem…a mozrs i s povrcem. Podijelis na cetvrtine ili pola jedan dan..pa pauza 2,3 dana pa cijelo. S tim da to moras sa strane malu kolicinu pomjesat sa zumanjkom…pobrinut se da to pojede i onda ostatak kasice das.
    I iskreno…sto beba zna sto je proso i ostala druzina…🤔 postepeno ju naviknes…stavis pola zlice pa zlicu…i navikne se..no dobro…svako bira kak ce hranit pa tak i to 😊
    Moj je danas papao quinou…nisam blendala zitarice i batat..dodala sam blitve blendane…kolko ne voli jest..pojeo je oko 100g toga.. 🥳🥳

Probala sam na taj nacin. Eto u sta god stavim proso ona nece jesti. Isto je i s grisom.
    Znaci napravila sam kasicu od jabuke i sljive, dodala mrvicuuu prosa, nema sanse, pljunula je. Dam joj onda polovicu di je samo jabuka i sljiva jede bez brige, ali onako oprezno proba. Gris nema sanse, ni sam ni s necim pomijesan, isto je i s palentom i ostalima.
    Ja bi joj rado to dala, bar bi ideja za kuhanje imala, ali eto ocito ipak zna da joj ne valja. Sta cu forsirati dijete ako joj ne valja, iskreno proso ni ja ni suprug ne jedemo, makar je meni okusom dobar, nije nam dio prehrane, dok rizu recimo obozavamo.
    Mozda ce ga jesti kad bude veca, meni sad bitno samo da jede i da imam namirnica za vrtiti.
    Meso joj se sviđa, to mi je bitno 😂😂😂
    Od voca joj se recimo povraca od marelice, pa joj isto tako necu uvaljivati, nece joj nista biti ako ju ne jede.
    Tnx za jaje, probati cu s povrcem, nadam se da ce njega htjeti da mozemo raditi kajganu 😂
    Ciklu bi rado uvrstila, ali nazalost nemam domacu pa ce i ona pricekati. 

kety992
    14. Prosinac 2021. 17:28

Hm da..borbena mala...neda se 🤣🤣 da ciklu ne preporucaju na pocetku ako nije domaca. Iako ja imam domacu pa nisam jos...stignem 😅 

Lonmi
    14. Prosinac 2021. 18:57

kety992

Hm da..borbena mala…neda se 🤣🤣 da ciklu ne preporucaju na pocetku ako nije domaca. Iako ja imam domacu pa nisam jos…stignem 😅

Borbena je onako 😂, nema sanse da joj uvalis nesto njoj bljakasto 😂
    Ipak ja povremeno ponudim, zao mi je zbog grisa, to bi mi bilo super s vocem za dorucak, ali nece pa nece 🙉 samo se razljutim dok ne jede, a fino je 😂 (mami) 
    Pirov gris jede, ali nije presretna.
    Izbirljiva na tatu po pitanju hrane 😂
    Dok su ju zubici mucili nije htjela nista, plakala sam 😂, a di je tome kraj.
    Drzim fige da i tvoj malac zavoli zlicu, mojoj je sisa također najdraza 😂😂😂.
    Ja nezz zasto se tog jajeta bojim toliko, cekam da i muz bude doma onda cu joj dati. 

kety992
    14. Prosinac 2021. 20:08

Pa mom su gornje jedinice jako blizu da probiju..i sve moguce nuspojave su tu...eto....mozda je i to odbijanje hrane povezano s njima...al on se grimasa na sve namirnice...al prode mu svaka...uvedemo..pa bit ce bal kad krenr jest..,imat cemo hrpu uvedenog i radit sto nam odgovara 😅👌 
    A jaje...pa zumanjak te nek ne zabrinjava...kad ces davat bjelanjak onda budi opreznija i stvarno polako. 

• Tea2807
    14. Prosinac 2021. 20:45

kety992

Pa mom su gornje jedinice jako blizu da probiju..i sve moguce nuspojave su tu…eto….mozda je i to odbijanje hrane povezano s njima…al on se grimasa na sve namirnice…al prode mu svaka…uvedemo..pa bit ce bal kad krenr jest..,imat cemo hrpu uvedenog i radit sto nam odgovara 😅👌
    A jaje…pa zumanjak te nek ne zabrinjava…kad ces davat bjelanjak onda budi opreznija i stvarno polako.

To kad rade grimase i prevrcu po ustima, plaze jezik nemora bit odbijanje. Nego se uce na novi okus. Tako je i moj na npr marelice (slatko,fino) i nakon 4zlice krenuo tamanit, ljutio se na kraju jer nije bilo jos 😂
    Ali opcenito, neki prihvate odma sve, neki nece nista, neki jednu odma komade a nekima mame gnjece do godine dana, nema pravila

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.