Tea kolko sam vidla nije ti to previse mlijeka za 6mj…mislim da je idealno to cak za tu dob 😊
A onda super, hvala 😁
Mi se kupamo u kadici, jedva stanemo u nju 😂
Iduce je kad sjedi sam kupiti onaj stolcic za tusiranje posto mi kadu nemamo, a i skuzili smo da mu vise pase kad ga tusiramo nego dok se samo namace u kadi. Napunimo kadicu do pola, prekrijem ga tetricom i tus na najslabije i onda po rukicama, nogicama, busi. I to mu je bas gust
Cure s cim dajete ciklu i cvjetacu,to smiju vec kaj ne? Ja bi uvela polako, dosad od povrca jede tikvu, krumpir (ak joj je dobar dan) i batat.. fali mi jos povrca.. dajte mi idete neke?
Znaci jede bananu,krusku,sljivu,jabuku,zobene,kuskus
Moj već jede puno toga od povrća, cvjetaču sam ja kombinirala sa krumpirom ili batatom i mrkvom. Ja njemu svaki dan za ručak mrkvu i uz nju kombiniram piletinu i krumpir ili batat onda cvjetaču i krumpir ili ciklu i batat, danas sam npr mrkvu teletinu tikvicu i proso.
.
Cure jeste vi prešle na bebimil 2 i kako? Ja mu već jedno tjedan dana pokušavam zamjenit 1 sa 2 ali mi neide baš. Kad mu napravim bocu sa bebimilom 2 jako se ljuti i pije tu bocu ali je jako ljut i onda se nateže s njom i kao da mi se čini da ga nekako boli trbuh nakon toga jer se stalno meškolji i hoće spavat na meni nakon te boce ne kužim zašto i sad sam mu počela stavljat bebimil 2 u večernju kašicu i tad je ok. Ne kužim uopćr zašto mi neće tu dvojku u boci?
Kako vi radite taj kuskus ja sam ga kupila ali ga nisam jos koristila?
.
Da i ja ti njemu dam npr cvjetaču piletinu mrkvu i quinou ili proso ako mi je prerijetko tj ako premalo povrća skuham isto tako kombiniram i brokulu.
Cure s cim dajete ciklu i cvjetacu,to smiju vec kaj ne? Ja bi uvela polako, dosad od povrca jede tikvu, krumpir (ak joj je dobar dan) i batat.. fali mi jos povrca.. dajte mi idete neke?
Znaci jede bananu,krusku,sljivu,jabuku,zobene,kuskus
Mi smo bas danas uveli ciklu 😁
Danas sam mu pola manje cikle sa piletinom, batatom i edmu. Al citala sam da je super i cikla-jabuka kombinacija.
Ja ti pratim na insta mala beba veliki gurman, receptizabebe.com i aplikaciju bebin kalendar dohrane pa si gledam ideje
Mi cemo za par dana 8 mjeseci i na 2 smo obroka. Ujutro oko 7 pije mlijeko,oko 10 je dorucak(voce+neka zitarica), oko 13 mlijeko,oko 16 rucak(pokusavam iskombinirati neko povrce i ponekad meso ili riba,ili barem napraviti povrtno-vocnu kombinaciju i oko 19 mlijeko. Onda zaspi,ako ne i ranije i jos ga jednom budimo i hranimo oko ponoci. Morat cu te obroke pomaknut ranije jer znam da je nama dorucak zapravo blize rucku i rucak veceri ali nekak nam sad tako odgovara. U 7 jos mama ne zna di je pa mi je lakse dat bocicu nego pripremat kasicu🙈 Nekad ima problema sa stolicom pa pokusavam izbjec mrkvu,krompir,bananu,ili te dane podebljam sljivu i zobene😊 Sljivu obozava i mogao bi ju jesti svaki dan. Meso tako tako,ako zakamufliram u nesto. Za sad dolazi u obzir samo skroz blendano,bilo kakav komadic odbija i izbacuje ga van. U toj mjeri da i zobene namocene u vodi blendam🤦♀️ Trenutno je na cca 10 kg. Broj 80 polako vadim iz ormara,pelene 4 su premale. Ja ne znam kad je to dijete toliko naraslo🙈
Poceo je puzati,nije to jos pravilno puzanje ali dosta je pokretan. Jako mu se svidja kad ‘stoji’,ne moze naravno sam pa mi ledja otpadaju. Inace je prijepodne vesela beba,popodne ga nakon zadnjeg spavanja oko 4-5 zna uhvatiti takva zuta minuta da ga ni nosanje ni nista ne moze smiriti.
Kupamo se u kadi,dragi ili ja s njim. Nekako sam sretnija kad se kupa s tatom jer ga je tesko pridrzavati. Onako sklizak a samo bi se dizao,hvatao stvari s polica i sve ostalo sto ne smije😂
Ciklu i cvjetacu nismo uveli jos,jesmo brokulu. Sa ciklom nikak da krenem jer ju ni sama ne volim pa odgadjam. Iako cujem da ju bebe obozavaju. Ja sam u grupi domace kasice za bebe pa se pokusavam voditi njihovim uputama iako neke stvari kombiniram i po svom. Oni kazu da se prije godine dana moze uvesti sve osim par stvari tipa soli,secera,meda,cajeva,sokica,gljiva,rize,mlijeka.. To je dio koji sam zapamtila otprilike. Ostalo se moze uvoditi sezonski. Iako nam je trenutno s narancama i mandarinama slaba sezona😅
Kaj se tice prelaska na veci broj ad-a,mi smo na aptamilu 1 i mislim ostati do kraja na njemu osim ako primjetim da mu je to preslabo i da pije previse. EmEn,mozda se ljuti jer mu teze sjeda na zelucic? Nemam iskustva,to je ono sto sam citala samo. Probajte postepeno ako zelite preci na 2, jedan dan jednu bocicu,drugi dan bocicu vise,vjerojatno ce se naviknuti. Ako ne,i jedinica je ok😊
Cure s cim da uvedem jaje ili nesto od citrusa?
Mene glava boli ponekad od one grupe s kasicama dok neke stvari procitam 🤦♂️😂 pa necu vise tamo gledati jer ima i pretjerivanja.
Ne mogu joj dati samo suhi zutanjak, a eto zbilja ne znam s cim bi ga kombinirala. Pekla sam joj muffine bez jaja, ali nece jesti u tom obliku, ne blendam, ali gnjecim vilicom hranu tako da pastice jede samo kod kupovnih kasica.
Mi smo s dohranom krenuli s 5mj pa sad s 7mj mozemo i na drugi obrok, ponekad joj dam navecer oko 7 kasicu koju obozava, nije tik prije spavanja jer ide kasno na spavanac 😂
Zitarice zbilja ne voli nikakve tako da ne mogu bas s njima kombinirati jer cim stavim 1 zlicicu u usta vise ih nece otvoriti. Proso, amaranth i prijatelji 0 bodova kod nas.
Od mesa je uvedena piletina 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji