Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kety992
    13. Prosinac 2021. 18:20

anaAn

Dora - meni su Happy 🔝🔝🔝🔝🔝🔝
    .
    Puzanje - moj je to sve nekako nabrzinu odradio. Znam samo da sam ostala u soku kad se sam digao uz krevetic.
    .
    Cure jel vasi klinci sa 7mj imaju dva obroka? Meni je jako tesko jer ocito imamo dosta alergija na hranu koju jedemo. Uveli smo batat, tikvicu, tikvu, korabu, krumpir, proso, sljivu, maslinovo ulje i piletinu, jel to malo?

A valjda ce se uhodat onda brzo 🙈🙈 
    Hmm...nemoj zurit jos...preporuka je od 7 i pol do 8 mj krenut s drugim obrokom..rucak il dorucak...ovisi sto imate. To je malo namirnica jos za 2 obroka, probaj uvest jos zitarica nesto i povrtnica i voca jos sto smije..pa onda na drugi obrok da imas dovoljno za rotaciju namirnica. Tipa onda dorucak i zitarice...rucak meso i povrce..il samo povrce...polako 😊

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

🌺Principessa🌺
    13. Prosinac 2021. 18:38

anaAn

Dora - meni su Happy 🔝🔝🔝🔝🔝🔝
    .
    Puzanje - moj je to sve nekako nabrzinu odradio. Znam samo da sam ostala u soku kad se sam digao uz krevetic.
    .
    Cure jel vasi klinci sa 7mj imaju dva obroka? Meni je jako tesko jer ocito imamo dosta alergija na hranu koju jedemo. Uveli smo batat, tikvicu, tikvu, korabu, krumpir, proso, sljivu, maslinovo ulje i piletinu, jel to malo?

Mi nemamo dva obroka... Pol tog nismo uveli jos jer ne želi...stalno nudim ali neke namirnice nece tak da ja idem taaak polako,puzevim korakom...budemo...stignem🤗 ne opterećujem se jer dobro napreduje...

bebolinka
    13. Prosinac 2021. 20:24

Bogami mi imamo 9 mj i jede kao dva obroka ali bi ona rade sisu uvijek. Ima 12 kila pa se ne opterećujem.. i ne želi meso 🤣

• NeverEver
    13. Prosinac 2021. 22:29

AnaAn mi smo uveli 2. obrok sa 7.5 mj ali ne jede bas svaki put, navikavamo se jos (sad ima 8 mj). Za dorucak super jede, vecinom oko 160 i nema nikakve muke oko toga, a za rucak vise nebi nego sto bi i na kraju to dodje na nekih 60,70. Prekjucer je pojeo 2x150, danas 2x60, boli ga zub i nece. Nece bas ni mlijeko, trazi al brljavi. Probala sam zamijenit obroke jer sam mislila da mozda ne voli jela koja mu dajem oko rucka ali nije to, ne voli jest u to doba dana i jos nije zainteresiran za dva cvrsta obroka cini se, ali ide polako.
    Uzmi si jos par tjedana da uvedes zitarice i voce pa ce ti bit lakse kombinirat. 
    Moj recimo za dorucak bas voli voce+zitarice s mlijekom (npr zobene natopljene u mlijeku i umijesana kruska unutra, sljiva+kukuruzna krupica, marelica+psenicna ili pirova krupica.. ), to po mom iskustvu mozes dosta dobro kombinirat pa bi mozda bilo dobro uvest. Dobra ti je kombi i jabuka s batatom pa mozda jabuku mozes uvest uskoro.. u svakom slucaju nisi u nikakvom zaostatku i nemoj si s tim radit stres. Mali ti je ful napredan, puno se krece, vec je pravi frajer 😎 i sa 7 mj bi i trebao po preporukama biti jos na 1 obroku.

• EmEn9
    14. Prosinac 2021. 08:38

Bome cure moj jede bez problema sve što mu dam i kad mi jedemo premda je jeo traži da mu nešto dam baš se ljuti kao daj mi i onda mu dat 2 -3 mrvice kruha čisto da se prestane ljutit. Baš jako voli jest tako da on ujutro jede bocu jos u krevetu onda voće sa žitaricama bez beda pojede punu zdjelicu onda ručak većinom povrće i piletina ili samo povrće nakon toga boca  i onda opet jede neke žitarice sa bebimilom ili onu good night neku kašicu i opet bocu navečer. Tako da on ima 6-7 obroka dnevno a u njima 3 znači na žlicu. I naravno ima 12kg 🤣🤣 . Ali on baš uživa u toj hrani danju i u toj boci noću tako da ja to nemogu nikako ukinut. Koliko vaši imaju ukupno obroka?

• MissGraz
    14. Prosinac 2021. 09:29

Mi 3 obroka dnevno. 
    Prvi smo uveli sa 6mj., drugi sa 7 i po’ mj., treci sa 9mj. 
    Ujutro jedemo voce i zitarice, rucak povrce, meso/riba, vecera mlijecno zitna najcesce. 
    U grupi je preporuka davati povrce za veceru, ali nekako me strah da bi joj to tesko palo na zeludac navecer, pa se jos uvijek drzimo lagane vecere… griz/proso/palenta/zobene u kombinaciji sa jogurtom ili slicno. Ponekad ubacim bananu ili jabuku da malo zasladi. A ponekad dam i Good night kasicu. 
    Na rucak i dorucak pazim da je obrok kvalitetan i “po pravilima”, za veceru nekad jednostavno dam sto stignem. 
    Doji prije nocnog spavanja cca 3-4 puta kroz dan. 
    Po noci imam osjecaj da uopce ne doji, nego se samo “mazi” sa cikom, kao da joj to treba da nastavi spavati… tako da uopce nisam sigurna koliko jede po noci, ali zato znam da mi je ponekad 3849291 puta na sisi. 
    Inace je jela ooooooodlicno dok se nije razbolila i dok nisu krenili zubici… onda je krenilo odbijanje svega! Doslovno svega. I dojenja. 
    Ali evo lagano se vracamo u normalu… jucer je dosta dobro jela krute obroke, a normalnom dojenju se vratila ima vec dva dana, tako da se toplo nadam da je kraj strajka. 
    Sto se kilaze tice isto smo na cca 10-12kg. Ne znam tocno, na pregledu smo bili zadnji put prije mjesec i pol’ dana, a na rukama osjecam da mi je dosta otezala. Sva sreca da sad puze, pa joj je zanimljivije na podu inace su mi ledja i ovako i onako vec u katastrofalnom stanju. 

• MissGraz
    14. Prosinac 2021. 09:30

Mi 3 obroka dnevno. 
    Prvi smo uveli sa 6mj., drugi sa 7 i po’ mj., treci sa 9mj. 
    Ujutro jedemo voce i zitarice, rucak povrce, meso/riba, vecera mlijecno zitna najcesce. 
    U grupi je preporuka davati povrce za veceru, ali nekako me strah da bi joj to tesko palo na zeludac navecer, pa se jos uvijek drzimo lagane vecere… griz/proso/palenta/zobene u kombinaciji sa jogurtom ili slicno. Ponekad ubacim bananu ili jabuku da malo zasladi. A ponekad dam i Good night kasicu. 
    Na rucak i dorucak pazim da je obrok kvalitetan i “po pravilima”, za veceru nekad jednostavno dam sto stignem. 
    Doji prije nocnog spavanja cca 3-4 puta kroz dan. 
    Po noci imam osjecaj da uopce ne doji, nego se samo “mazi” sa cikom, kao da joj to treba da nastavi spavati… tako da uopce nisam sigurna koliko jede po noci, ali zato znam da mi je ponekad 3849291 puta na sisi. 
    Inace je jela ooooooodlicno dok se nije razbolila i dok nisu krenili zubici… onda je krenilo odbijanje svega! Doslovno svega. I dojenja. 
    Ali evo lagano se vracamo u normalu… jucer je dosta dobro jela krute obroke, a normalnom dojenju se vratila ima vec dva dana, tako da se toplo nadam da je kraj strajka. 
    Sto se kilaze tice isto smo na cca 10-12kg. Ne znam tocno, na pregledu smo bili zadnji put prije mjesec i pol’ dana, a na rukama osjecam da mi je dosta otezala. Sva sreca da sad puze, pa joj je zanimljivije na podu inace su mi ledja i ovako i onako vec u katastrofalnom stanju. 

• Tea2807
    14. Prosinac 2021. 10:10

Moj isto oce sve, al mi je poceo zadnja 2 dana strajkat sa mlijekom. Inace pije 4x210ml (230sa prahom) sto i je kao previse, al vristi pd gladi inace. Jucer i danas ujutro mi ostavi 100na prvoj boci, a meni kao logika nakon noci prvi obrok bi trebao bit najgladniji 🤷
    Onda mu dam kasicu, pa opet mlijeko kroz dan. I skuzila sam da mu pase glodat stvari(zubi probijaju) pa mu dam onaj kao plazma keks kojeg ni ne pojede nego trlja po zubima ili komadic jabuke. Probala i onu dudu koju napunim sa vocem, al mu zanimljivije natezat tu gumu. Jako ga je tesko uspavat, zbog zubica i ima momente u danu kad krene vristat iz cista mira, dok se mazimo, igramo, vjerujem da ga u tom trenutku bas zaboli. 
    Do puzanja nam fali jako malo, 99% vremena se okrece na trbuh i penje na sve 4 i onda se ljulja 😂 i bas se poceo ljutit ako mu je igracka predaleko i nemre do nje

kety992
    14. Prosinac 2021. 10:40

Tea kolko sam vidla nije ti to previse mlijeka za 6mj...mislim da je idealno to cak za tu dob 😊

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

zabica
    14. Prosinac 2021. 11:44

Moja ima 9,5 mj i imamo tri kruta obroka, iako su to u biti kasice, ali sada ne onako skroz zblendane nego kao malo vise gnjecene, ali bez vecih komadica.
    Noc (ako se probudi) i prijepodne dva puta nam je sisanje pod obavezno.😊
    Rucak voli slanu kasicu tipa juha, junetina, krumpir i mrkva-usitnjeno, pojede otprilike 2/3 dubokog tanjura (napravim taman koliko stane u onaj duboki dio tanjura).
    Poslijepodne pojede ostatak toga.
    U medjuvremenu jos jednom sisa i dam joj tekucine na bocicu-ili caj od kamilice ili "sok" od kompota (voda u kojoj se kuhalo voce). Ako nije kakala dva dana, onda joj zamijenim jedan od ta dva obroka za usitnjeni kompot.
    Sat-dva prije spavanja pojede ili pola usitnjene banane ili neku mlijecnu kasicu (sa bebimilom). U pravilu jos i sisa prije spavanja, ali ne svaki put.
    Ako nemam dovoljno slane kasice za drugi obrok, onda joj dajem voce, npr.pojede cijelu bananu ili krusku umjesto tog obroka.
    Uglavom, ovako bih ja to ukratko-ovako ona preferira:
    Prijepodne-sika
    Poslijepodne-slana kasica
    Navecer-slatka kasica (vocna ili mlijecna)
    I to je tako bilo do prije dva dana, sada joj rastu 4 zuba odjednom (gornje jedinice i dvojke-imamo samo dva donja) i sada trazi samo voce i tekucinu i sisa puno manje i onako kmeci sa zatvorenim ustima, nosala bi se i tako-sirotica mala..
    .
    A u kojem polozaju i kako se kupate? Mi smo presle na stojecki, uz drzanje za kadu (tusiranje), ali nije bas odusevljena, a i kosu mi joj je tako teze oprati.. Mislim da cu opet morati biti i ja s njom u kadi jer ne voli biti tako "u rupi" sama pa ju nisam zbog toga na sjedecki..😁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.