Hej hej zene! 🔆
Evo da se i mi malko javimo nakon dugo vremena.
.
Upravo smo prebolili trodnevnu groznicu i ne daj Boze nikome. Stvarno mi nije jasno di smo je dobili s obzirom da smo 7 dana bile doma jer je ode kisa lila nemilo i nismo nikoga vidjale osim tate. Kad ono…paf! Temperatura 39.5.
3 dana agonije… skidanja temperature sirupima, oblozima, tusiranjem… spusti se kratko na 37 i onda opet naglo 39. U nedjelju skocila na 39.5., ona se pustila, ne reagira, ne odaziva se, ne trepce… srce mi je stalo jer sam mislila da su konvulzije… isli smo na prijem, tamo su je obradili i pustili sa dg. “vrucica nepoznatog podrijetla”. U glavi milijun pitanja i strahova. Medjutim, 4. dan je izbio osip i ped. je zakljucila da je trodnevna groznica. Uz to sve rastu nam PRVI ZUBI. Da, da, NEMAMO jos nijedan. Tako da se sve to skupa spojilo i eto nam neprospavanih noci i puno nervoznih dana. 🤯
Od dijeteta koje bi skoro progutalo i zlicu sa kasicom da moze prestala je jesti i dojiti… to me izludjuje! Borimo se za svaki gutljaj i zalogaj.
.
Sve drugo je inace okej. Puzi, sjedi, ustaje se. Nekako ona to sve redom uci. Iz puzanja smo dosli na koljena, pa u iskorak i hop ustanjanje prije neki dan. 👏🏻
Inace vjezbam s njom samo one vjezbice sto sam vam postavljala nedavno.
.
Vidim da je svatko u nekom svom problemu. Neki u nervozi, neki u virozi, neki u proljevima, neki u zatvoru… ah, zivot jedne majke! Bajka o brigama i pelenama… ali i o beskrajnoj ljubavi, naravno! ♥️
.
Mlijecno kao sto su jogurti i svjezi sir bez soli i dodataka sa mm 2,9-3,6 moze se poceti uvoditi sa 9mj. Po preporukama one grupe Domace kasice za bebe.
Mi papamo trenutno Dukatov cvrsti jogurt, kombiniramo ga sa zitaricama i vocem ili npr. ponekad sa purom navecer.
Uskoro cemo poceti sa svjezim sirom.
.
.
Sve vas puno pozdravljam!
Citam stalno vase zgode i nezgode i mislim na vas cesto… samo sto je gospodjica postala aktivnija to je sve manje slobodnih ruku za tipkanje.
.
Stojte mi dobro lavice i mali lavici!♥️
MissGraz nemilosrdna trodnevna 😔😔 meni su to bila najgora 3 dana u majcinstvu 🙈 ne znas sto je...temperatura luduje i onda nestane odjednom . ..imala moja curka..sinovi jos nisu. Nedavno je imala necakinja .odmah sam znala da je to,samo sam im rekla nek prate osip 3.i 4 dan. Tak je i bilo. Mom je procurio nosic 😏 nervozan i od zubica...mislim da dolaze gornje jedinice...maleni placljivac od 11kg cijeli dan na rukama 🥴🥴🤘
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
MissGraz suosjecam s tobom meni je rita imala to auuuuu prvo mi nije bilo dobro od temp pa onda osip kad sam vidila nisam mogla doc sebi mislila sam ok sad ce nas strpat na zarazno ko amen.Srica u nesrici trodnevna je bila..a Di je ona peta bolest (usta ruke stopala) pa sarlah,pa varicele ajme majkooo kad se sitim daleko bilo🙈🙏🏻..Al eto nedaj Boze gorega.
Moja se probudila u ponoc i sad plese kraj mene na krevetu igrala bi se🥺😩.i da Kety skuzila sam da i moja vise voli “mrvice” hrane onako komadiće dok kašasto joj je bljak🤗
MissGrazsuosjecam s tobom meni je rita imala to auuuuu prvo mi nije bilo dobro od temp pa onda osip kad sam vidila nisam mogla doc sebi mislila sam ok sad ce nas strpat na zarazno ko amen.Srica u nesrici trodnevna je bila..a Di je ona peta bolest (usta ruke stopala) pa sarlah,pa varicele ajme majkooo kad se sitim daleko bilo🙈🙏🏻..Al eto nedaj Boze gorega.
Moja se probudila u ponoc i sad plese kraj mene na krevetu igrala bi se🥺😩.i da Kety skuzila sam da i moja vise voli “mrvice” hrane onako komadiće dok kašasto joj je bljak🤗
Eto...meni je to bas smijesno...nikak se naviknut da bi on zvakao 🤣🤣 samo joj daj,moj voli sam uzimat i papat kaj si sam stavi u usta. Zlica ni blizu 🤦♀️
Moji nisu ni jedan imali vodene kozice 🤔 kad krenu...bit ce mi tulum samo takav 🤯🤯🤯
Drage mamice, svaka u svom problemu, kako Miss kaze al bitno da su sve bebe citave 😂 (koliko se krecu samo je pitanje dana kada pocnu modrice).
Miss moj nije taknuo zlicu 10 dana dok su gornje jedinice izlazile. Kako ne forsam s hranom jer ga ima, nudila sam svaki dan al nije htio ni blizu pa nisam gurala. 11.san se "probudio", 1 zubic probio i smazap 190 kasicu da se nisam ni snasla, u 3 minute valjda kao mali ptic. Vratit ce se sve na staro, vazno da je malena dobro. Vec i hoda frajerica! 🤩🤩
Sjedenje - moj se nije sam posjeo do neki dan, danas punimo 8 velikih mjeseci 🤩 poceo je i puzat al ne voli to i dalje, kao da je htio rec evo mama gledaj, mogu al necu, gleda samo kako da se digne al ne moze skroz sam. Kad malo pomognemo, kao da je na federima, skace, "hoda", drzi se cvrsto sam.. Imamo jos do samostalnog hodanja ali eto njemu opet zubic izlazi pa mi ga je zao, obrazi se rumene, slabije mi spava, sa zlice je par dana srkao 😂😂 i ne forsamo nista. Kad bude bude. Ionako je jos rano. Ja sam svog sa cca 7 mj postavljala da sjedi na minutu, dvije. Vec na 2.pokusaju je samostalno sjedio cvrsto i to mi je receno da je dobro tako jer moraju navjezbat te misice, najvise vratne. Dakle ne stavit bebu u kut trosjeda, na jastuke i dat mu da gleda crtic pola sata 😂😂😂😂 nego na pola min, min, cisto da osjeti da mora samo drzat ravnotezu. On je odmah iz tog sjedeceg krenuo prema naprijed da nesto dosegne, ode kao malo na koljena, istegne se, uzme sto hoce i vrati se sjedit 😅😅😅
8 mjeseci - Evo nas na 10kg, jede ujutro puno vise nego poslijepodne (cca 150), presli smo na hipp2, ima dosta kosice nekakve sijedoplave i meden je sa ta 4.5 zubica. Ja zadovoljna. Naucila sam ga pljeskat, plazit jezik na komandu i dize ruke dok hoce da ga dignem. Obozava se kupat, grli nas, ljubi sam sebe u ogledalo i razvio je paniku dok cistimo nos pa vristi. Regresiju s 8 mj smo osjetili, super nesto 🙄 Strah me dekorirat za bozic jer ce sve htjet bacit na pod. Imam sve vise sijedih i sve manje koze na trbuhu (jer sam se zdebljala). Puse svima, fali mi forum 😘😘
Brzinsko pitanje u gluho doba noći. Počeli koristiti prije cca 2mj pampers premium pants i sve super i sad sam kupila noćne isto pelene gaćice i od 7 noci sigurno 4 je on ujutro jadnicak mali mokar, evo i sad se probudio mokar do ramena, komplet sve s vrecom i plahtom. Fakat ne kužim u čemu je stvar, jesu te night pants toliko lošije, jesu li mu male, iskustva i ideje molim 😊
Brzinsko pitanje u gluho doba noći. Počeli koristiti prije cca 2mj pampers premium pants i sve super i sad sam kupila noćne isto pelene gaćice i od 7 noci sigurno 4 je on ujutro jadnicak mali mokar, evo i sad se probudio mokar do ramena, komplet sve s vrecom i plahtom. Fakat ne kužim u čemu je stvar, jesu te night pants toliko lošije, jesu li mu male, iskustva i ideje molim 😊
https://ibb.co/zPR80wJ
Ovaj bjeli rub se potegne (odvoji) sa gornje i donje strane pelene, meni to otkrila patronazna, od tad nam nije nijednom procurilo, a malac zna spavat 10-12h u komadu po noci. Neznam jel i gacice imaju to, ali kao imaju probaj 😁
Ovaj bjeli rub se potegne (odvoji) sa gornje i donje strane pelene, meni to otkrila patronazna, od tad nam nije nijednom procurilo, a malac zna spavat 10-12h u komadu po noci. Neznam jel i gacice imaju to, ali kao imaju probaj 😁
Tnx, vidjet ću, ali njemu uvijek procuri na boku tamo gdje nema onog podebljanog odnosno gdje pelena ima samo vanjski dio. Nisam ovo nikako objasnila ali ne znam drugačije 😆
Tnx, vidjet ću, ali njemu uvijek procuri na boku tamo gdje nema onog podebljanog odnosno gdje pelena ima samo vanjski dio. Nisam ovo nikako objasnila ali ne znam drugačije 😆
To se i nama dogada. 😏 jednostavno napuni pelenu...on je u stanju ujutro kad ga presvucem oko 7,8 za 5 min napunit jos jednu pelenu...i naravno da ako je prva vec podosta puna i on se okrenr na bok a u tom trenutku piski..ona propusti ..isto gorr di je ono na boku elasticno...eto...pomirila sam se da nema ta nas peleni 🤣🤣
Sortiraj odgovore
Najstariji