Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bebolinka
    13. Studeni 2021. 11:54

Neva kažeš da Valu daješ voćne kasice kao desert, a šta mu daješ za doručak? Jer ja njoj za doručak dajem voce i žitarice a za ručak povrće 
    ..
    Neko je pisao za regresiju u 8. Mj. I bogami nisam znala da ima i nje ali krenula je zadnjih dana 😫😭🤣 probudi se u tri ujutro i onda sjedi u krevetiću po 45 min i gleda okolo, cupa mi trepavice, nos, kosu..sve 
    I onda se ujutro u 6 opet probudi pa 2 sata drnda opet po meni pa zaspe🤣 luda ko Šiba
    ..
    Mi imamo 5 zubića i već sve želi ona kidat zubima lopuza

🌺Principessa🌺
    13. Studeni 2021. 18:49

Mame,jel imala koja slučaj.. mojoj curici se zacrvenila pisa jako vjv jer ju nisam odmah presvukla dok. Je kakala.. bila je u gymu i nisam primjetila jer nije smrdilo.. i poslije spavala i kakala i opet crveno.. pece ju ti jako dok piski i buni se pa ju samo lagano brišem blazinicama..kak da joj olaksam?? 
    Bila je gola i sad bude se idla kupati i opet da bude gola..
    Išli smo na hitnu jer je jako plakala dok sam ju isla brisati,kazu nije nikakva upala, nego joj se jako nairitirala koža i proći će,ali cin vise na zraku da bude..
    Ne budemo išle ni sad u šetnju tak da je cim manje u peleni,ali bas mi ju je zao 😓😓😓😓

mom_of_4
    13. Studeni 2021. 19:31

Principesa to se meni jednom dogodilo s malom prije Pie.prati vodom i dobro posušiti i nastojati sta vise guzu zračiti…mogli su dati neku kremu kad si vec bila  na hitnoj da ne nastanu joj gljivice proslo bi u dva mazanja a ovako mazi tanki sloj sudocrema ili one djecje masti s balzamom iz ljekarne isto je jako dobra mevu manje “agresivna” od sudocrema..proc ce ne brini samo je cesce presvlaciti..i obavezno prati vodom dok prode jer ce se od maramica jos vise iziritirati 

mom_of_4
    13. Studeni 2021. 19:37

Lussi ja sam predala za djeciji koliko sam razumila prije napunjenih 6 mj se preda za produljenje sad nezz mozda griješim…isprintala sam neka dva papira s interneta ispunila ih i poslala na mail.🙈bas mi jucer doslo rijesenje

Nadi_
    13. Studeni 2021. 22:12

Kod mog se jednom guza jako crvenila, najvise nam je pomogao onaj prah za pupak. Oprati vodom, dobro posusiti i posuti tim prahom. Takodjer obzirom da je buco i one pregubice na vratu mu se cesto zacrvene, isto operem vodom, dobro osusim i sipam taj prasak, za par sati bude ok.

👰 28 g.
    🤵 33g.
    🤵👰 2 g.
    12.8. ➕❤

blossom
    14. Studeni 2021. 00:22

🌺Principessa🌺

Mame,jel imala koja slučaj.. mojoj curici se zacrvenila pisa jako vjv jer ju nisam odmah presvukla dok. Je kakala.. bila je u gymu i nisam primjetila jer nije smrdilo.. i poslije spavala i kakala i opet crveno.. pece ju ti jako dok piski i buni se pa ju samo lagano brišem blazinicama..kak da joj olaksam??
    Bila je gola i sad bude se idla kupati i opet da bude gola..
    Išli smo na hitnu jer je jako plakala dok sam ju isla brisati,kazu nije nikakva upala, nego joj se jako nairitirala koža i proći će,ali cin vise na zraku da bude..
    Ne budemo išle ni sad u šetnju tak da je cim manje u peleni,ali bas mi ju je zao 😓😓😓😓

Ne znam mene su na hitnoj uvjeravali da je iziritirano vlaznim, vadili urin i bilo ok...a ja ne koristim vlazne...cesce sam ju prematala, susila i koristila puder crvenilo proslo al vidjela sam da ju i dalje nesto muci (inace se muci s kakicom i vjetrovima) ..kad je zakurila vadili krv i urin,urin ok krv crp povisen...pa smo radili urinokulturu
    Prati ju i javi pedijatrici ak ju i dalje bude smetalo...po krvi ce se najbolje vidjeti
    Kad pogledam face odgovorim ti, sretno

• NeverEver
    14. Studeni 2021. 11:41

Bebolinka, imamo samo 1 obrok, tek sad uvodimo drugi kroz nekih tjedan dana (ima 7mj i 3 dana). Dajem mu oko 2 popodne kasicu, povrce, povrce+meso, zitarice+povrce+meso i nakon toga par zlica voca. Obicno eskalira pa pojede cca 50g voca nakon kasice. 
    Sad kad uvedem dorucak cu mu za dorucak davat zitarice+voce (onda dok uvedem jaja, sir i to cu mu jos i to davat) i za rucak kasicu od povrca ili meso/riba a nakon rucka cu vidjet hocu li mu dat cistu vocnu kasicu pa tipa 1 da bude za 3 dana za desert ili cu mu dat onu banana+keks od hippa il tak nekaj. 
    Zadnja 4 dana mi skoro uopce ne jede kasice, mlijeka isto manje. Izlazi gornja jedinica ali do sad teze nego drugi zubi. Cendra vise i vidi se da ga boli. Dobio je vampirski zub. To mozete guglat, to je cista koja fakat izgleda kao vampirski zubic 😂 jucer je bila tockica, do kraja dana taj vampirski zub, spavao je kao i uvijek i ujutro je to mjesto bilo plavo i oteceno. Zub se vidi, meso je kao malo naborano ali nije izbio jos. Ta ciste, vamp zubi, puknu pa u nekom trenutku bebe imaju krv u ustima. Kao sto rekoh, s drugim zubima to nismo imali i nisam vidjela da je netko od vas pisao pa da budete spremne na ovak nest.. mozda se dogodi jos kome.
    On je divan s obzirom na sve, samo me brine sto manje jede ali ata sad.. dobro da ga ima. Nadoknadit ce. Nosimo ga vise. 
    Ugodan ostatak vikenda svima zelim 🤩

Lonmi
    14. Studeni 2021. 11:50

Pozdrav cure. 
    Moja curica je pocela odbijati dohranu. Ne zeli ni doma pripremljeni obrok, kupovne kasice, ili pojede jednu zlicicu i gotovo. 
    Da li je koja mama imala takvi problem?
    Na pocetku uvođenja je lijepo papala sad okrece glavu i place ponekad. 
    Imamo dorucak i papa ga oko 11. 
    Danas sam ju namjerno ostavila malo duze bez cike misleci da mozda nije gladna pa zato odbija, ali nista. 
    Uveli smo palentu, proso, rizolino, butternut, batat, sljivu, mrkvu, jabuku, krusku, tikvicu, bananu. 

kety992
    14. Studeni 2021. 19:55

Hej svima M izlazi drugi zub i bas je veselo...odbija i dalje kasice...ono par zlica...nis posebno..🤦‍♀️ pojede dovoljno da uvedemo...pa ajd...valjda ce pocet u nekom trenutku zijevat 😒 
    Neva to je normalno za gornje jedinice...držite se 💪💪 
    Lonmi bebe,djeca imaju faze...u tim faza prkose roditeljima da ni ne znaju sta rade 😅 mozda joj izlaze zubici...a da neznas..a mozda je samo u fazi kad nebi papala....bit ce takvih faza punoo...barem do 4g kad prestaju bit malo tvrdoglavi i shvate da je hrana zapravo bitna 🤣

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

Lonmi
    14. Studeni 2021. 20:16

kety992

Hej svima M izlazi drugi zub i bas je veselo…odbija i dalje kasice…ono par zlica…nis posebno..🤦‍♀️ pojede dovoljno da uvedemo…pa ajd…valjda ce pocet u nekom trenutku zijevat 😒
    Neva to je normalno za gornje jedinice…držite se 💪💪
    Lonmi bebe,djeca imaju faze…u tim faza prkose roditeljima da ni ne znaju sta rade 😅 mozda joj izlaze zubici…a da neznas..a mozda je samo u fazi kad nebi papala….bit ce takvih faza punoo…barem do 4g kad prestaju bit malo tvrdoglavi i shvate da je hrana zapravo bitna 🤣

Pa da sigurno je faza tj. neki strajk jer nece ni ciku. Prvo se par sati hrvamo i onda odjednom jede 4 puta u 2h 😂
    Donje jedinice samo sto nisu, moguce da ju to ljuti.
    Kolegica ima curicu koja jede s gustom, pojela bi pun lonac da joj da pa me onda to ljuti jer moja cesto filozofira 😂, izraz lica kad joj dam prvu zlicu (vec uvedenih namirnica) je kao da sam joj dala najkiseliji limun 😂😂. Jedino za sta nije imala grimasu je banana i rizolino 😂.
    A bit ce bolje, nek su zivi i zdravi pa ako na ciki do osnovne skole 😂😂😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.