Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Dora2021
    11. Studeni 2021. 15:48

NeverEver

Ridjaaaa pa tvoj je skolarac vec! 😍
    Dopuze i bulji dok odes na wc. Vrh. Snimaj da imas s cim cure tjerat kasnije 🤭🤭
    AnaAn sve osim crno i krvavo je ok. Zakaj mislis da nije? Pitam jer i moj zeleni 😂 ima svega al ima i tamnozelenog nekad.
    Zubici - moj stiska i radi neke face kao da reži sam na sebe od kad su gornji krenuli, samo s donjima to nije radio. Njima je to ocito neobicno i visak pa istrazuju 😆
    Danas je baaaas tezak.. ja sam mislila profestat 7mj s njim, pripemila sve a on nece ni igracke ni puzat ni kasicu, samo flasicu i da ga mama nosi. Izlaze gornja 1 i 2 u duetu al po mojoj procjeni to bude tek za tj, dva a do onda ja budem pogrbljena baba. Naravno spavanje je umjesto 3h danas odradio u 20min.
    .
    Drage mame Martine, sretan vam imendan! 🤗🎉🎋🎀

Nikak da ti odgovorim u onom postu.. Ne daj bože jos osmi zub, ni od ovih još ne spavam 😂😂😂 jel mu kupujes kašice ili ih radis, nisam skuzila.. Val je super po opisu, podsjeća me na Doru u puno toga 💙 moja je skuzila da moze bit šefica i da je jedinica, ak nije po njenom gotovo, ajmo u plač i bacanje na leđa 😂😂😂😂

• NeverEver
    11. Studeni 2021. 15:56

Dora bude taman za Vala 😂😂😍 Kuham povrtne i mesne, vocne uglavnom dajem gotove hipp. Kuham i zitarice al sam uvela i brze hippove (rizine pahuljice, gris, nest s marelicom i zitaricama) i sad razmisljam da uvedem oslica pa s 8.5mj polako jaje i sa 9 sir. Fali mi proteina jer mesne kasice dajem 2-3xtj..
    Dok je umoran ili izlaze zubi hoce samo mlijeko 🙄 
    Vasi svi tak dobro papaju, moj sigurno bar 2xtj.pojede samo 50,60 a ne cijelu porciju. Nekad pojede i 150 i 200 al to je mozda 1x u 10 dana. Od kud mu tolke kile 😂

• Dora2021
    11. Studeni 2021. 16:12

NeverEver

Dora bude taman za Vala 😂😂😍 Kuham povrtne i mesne, vocne uglavnom dajem gotove hipp. Kuham i zitarice al sam uvela i brze hippove (rizine pahuljice, gris, nest s marelicom i zitaricama) i sad razmisljam da uvedem oslica pa s 8.5mj polako jaje i sa 9 sir. Fali mi proteina jer mesne kasice dajem 2-3xtj..
    Dok je umoran ili izlaze zubi hoce samo mlijeko 🙄
    Vasi svi tak dobro papaju, moj sigurno bar 2xtj.pojede samo 50,60 a ne cijelu porciju. Nekad pojede i 150 i 200 al to je mozda 1x u 10 dana. Od kud mu tolke kile 😂

Okej tak i ja, samo vocne radim sama, a sad cu dobit pravog piceka 😂 kak da joj uvedem bijelo meso? Skuham i spasiram u povrce? Kad se uvađa krumpir, jesi gledala kaj o tome i ak jesi, jel njega uvedem sa vec necim isprobanim? Ne mislim na batat 😎

• NeverEver
    11. Studeni 2021. 17:06

Ja sam uvela krumpir sa 6mj jer nisam skuzila da se ne smije 😅 bila sam uvjerena da sam vidjela na popisu. Kupila sam domace pile za prvih par kuhanja i prvi put sam slozila kao gustu juhu samo sa mrkvom. Drugi dan sam ubacila i mrkvu i krumpir i bilo je kao pire. Treci dan sam kuhala batak s kozom al sam mu samo bijelo druzgala i stavila sam batat, tikvicu i krumpir sto inace ful voli. U medjuvremenu sam se odlucila za medjimursko pile bez antibiotika koje mogu kupiti u konzumu jer mi domace nije uvijek dostupno, moram narucit unaprijed. 
    Moj krumpir sam ne voli a u kombinaciji s tikvicom bi i zemlju pojeo. Kolicinski ti je ovo recimo 150g ako je rjede ili 120 ako je gusca kasica. https://ibb.co/k6hxHVS
    Voli meso al dok mi preskoci spavanje radi zubica nema sanse. 🙄 Covjek sa stavom. 

• Dora2021
    11. Studeni 2021. 18:07

NeverEver

Ja sam uvela krumpir sa 6mj jer nisam skuzila da se ne smije 😅 bila sam uvjerena da sam vidjela na popisu. Kupila sam domace pile za prvih par kuhanja i prvi put sam slozila kao gustu juhu samo sa mrkvom. Drugi dan sam ubacila i mrkvu i krumpir i bilo je kao pire. Treci dan sam kuhala batak s kozom al sam mu samo bijelo druzgala i stavila sam batat, tikvicu i krumpir sto inace ful voli. U medjuvremenu sam se odlucila za medjimursko pile bez antibiotika koje mogu kupiti u konzumu jer mi domace nije uvijek dostupno, moram narucit unaprijed.
    Moj krumpir sam ne voli a u kombinaciji s tikvicom bi i zemlju pojeo. Kolicinski ti je ovo recimo 150g ako je rjede ili 120 ako je gusca kasica.https://ibb.co/k6hxHVS
    Voli meso al dok mi preskoci spavanje radi zubica nema sanse. 🙄 Covjek sa stavom.

Aaa super draga, hvala ti!! Sad sam narucila bozicni vlakic za Doru, kako me zanima kak ce reagirat 😂😂 vjerojatno ce htjet stavit u usta, sva sreca da nema vlakovođe 😂😂sva sam u bozicu, jedva cekam 🙈🤣

kety992
    11. Studeni 2021. 19:15

Nadi rekla bi da vjerojatno slobodno...bitno je da se ne dinsta na uljima..mastima..ovo je ok valjda 😊 

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

• thera
    11. Studeni 2021. 19:22

Moj je danas popodne bio nemoguc. Spavao je u 9, pa tek iza 3 popodne. I od kad se probudio do malo prije plac. Nosala sam ga,ledja su mi otpala.   Sad se smirio i zaspao, vidjet cemo do kad. Mislim da ga gornji zubici muce,bas mu je ostro a nikak da izbiju. 
    Hrana-mi smo uveli krompir prije par dana,sad je 6+++. Mislim da se cak i smije ali utjece na probavu pa treba pripaziti. Moj jede za sad sve,jedino piletinu nije htio. Jucer sam nasla gotovu kasicu piletina/bundeva i to naravno jede bez problema. Mame s iskustvom,ako sam uvela muskatnu i tikvicu jesam onda uvela sve bundeve ili npr hokaido moram uvoditi posebno? Naravno da na kasici nisu napisali koja je😏
    Sto se nice nosenja i bolnih ledja,nemam pametan savjet. Moj ima skoro 10 kg a ja ledja ko stara baba😅
    Dnevna spavanja- moj noc hvala bogu spava ok ali kroz dan sam sretna ako skupimo sat i pol u 3 spavanja. Jaako rijetko odspava duze od pola sata i to samo ako sam ja uz njega i drzim ga za ruku.

MareiKate
    11. Studeni 2021. 21:19

Supermajke pozdravi od nas! Odavno nisam čitala, svaki rijetki slobodan trenutak uz mobitel trošim na surfanje božićnih poklona i sniženja stvari koje trebam za kuću 😅
    Malac ne spava ni danju ni noću. Noću se probudi oko 1 ili 3 i onda bar dva sata guguće i penje se po meni i uzglavlju od kreveta. Odspava jedino ujutro oko 9 malo duže, drugo kratko i nikako. A budi se u 6. Slabo papa, hoće pojesti samo ono što može sam uzeti u ruku, a nekad nemam ideje što mu dati, ali ne zamaram se. Fino napreduje.
    Što se tiče motoričkog razvoja, jako je spretan, po cijele dane stoji 😂 neda se sjesti, penje se po stepenicama, ma svemu... Osim što me iscrpi s tim nespavanjem, ajme toliko je sladak. Guguće baba, dada i još ponešto neshvatljivo.
    Nego, nisam se došla hvaliti svojim djetetom nego sam vas se sjetila jer smo dobili povrat novca zbog reklamacije za ogradicu el copitas 🤗🥳
    Mislim sjetim vas se i inače ali sam lijena tipkat, a sad sam evo morala 😁 držite se! Gledam ovu svoju todlericu koja je postala toliko samostalna i koliko mi je lakše toliko mi nekad fali. Npr sad smo kod bake i toliko joj je super da me skoro ignorira većinu dana a ja cvilim za njom 😂

• julesica
    11. Studeni 2021. 21:28

Thera - tikva i tikvica se uvode posebno. Ali ako si dala jednu vrstu tikve, kao da si ih uvela sve 😉
    Meni je mog malac danas tako zao bilo. Znači papao je u 12.30 i tek u 18, bacila sam tri bočice hrane, jednostavno vrišti čim mu bočicu približim ustima, a znam da je gladan. Probala sam mu dati žlicom hoće, čak sam probala i u malu čašicu, skoro je čašu pojeo koliko je htio, ali naravno ne zna piti pa je većinom završilo u krilu. Zašto odbija bočicu ??🥴🥴 Nije to uvijek tako, ali dosta često, barem jednom dnevno protestira pri hranjenju, ali nekako ga uspijem nagovoriti, nekad lakše nekad teze, ali evo danas sve do navečer nikako. Što bi mogao biti razlog, ne vjerujem da je stvar dude, jer kazem nije uvijek tako, a probala sam i drugu dudu ista stvar. Ima li netko iskustva ili ideju u čemu bi mogao biti problem, luda sam više, a najviše zato jer je gladan a neće. Pitala sam i okolo mame koje poznam pa dobijem odgovor jest će kad će biti gladan, ali on je danas bio gladan, to kako je otvarao usta i naginjao se na čašu mi je definitivno dokaz za to.

• Dalia
    11. Studeni 2021. 22:40

Ej curke pozdrav svima...pratim vas skoro od početka,ne stalno al koliko stignem jer i ja imam bebu proljetnicu...imamo za par dana punih 7 mjeseci...prva mi je beba pa se nisam javljala jer nisam imala baš savjeta nego se od vas učim i za to vam neizmjerno veliko veliko HVALA...stvarno ste zakon ekipa...nego i ja sam naručila onu ogradicu od el-copitas pa me zanima kako ste dobili povrat novca, slala sam im mailove ali nikakvog odgovora nisam dobila od njih

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.