Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MissGraz
    11. Studeni 2021. 11:34

Hej, hej majke i nemajke! 😎 
    Spavanje je kod nas idalje nespavanje, u prehladi smo pa je to sve skupa jos i gore. Takodjer mislim da smo usli u osmomjesecnu regresiju spavanja, jer uspavljivanje traje puno duze, a u sred noci se vec 3. put budi kao da je podne. Dosada su budjenja bila kratka - vratim dudu, podojim, malo ššš i ona nastavi… iako bi to radila najmanje 70 puta nocu, bilo je jos i dobro, a ovo je neki novi level! Takodjer smo presli sa tri spavanja na dva po danu, a ta ne bi odspavala duze od 20min da je ne “douspavljujem”, pa nekako navucemo na sat-sat i po. Je li netko od iskusnih mama imao problema sa kratkim dnevnim spavanjima i kad se to reguliralo? Sve u svemu… ja sam se navikla, vise se ne nadam bolje, a sve gore prihvatim brze i pomirim se s tim. Sa 15 godina ce valjda spavati sama, blago majci. 
    L se samostalno posjela evo prije neki dan i to je bas bilo smjesno… 3 puta se posjela, a da ja nisam uspila vidit kako, kao da je namjerno to radila kad se okrenem… onda je napravila dva dana pauze i nije se nikako posjedala, a danas vec 360 posjedanja kao da svima hoce reci “vidi sto znam”. Puze na sve cetiri i vojnicki ona to sebi nekako kombinira, kako joj dodje. 
    Bebanomoje kod nas je slicna situacija sa odvajanjem, mislim da je to separacijska anksioznost, kod moje curke je to u zadnje vrijeme dosta izrazeno. Ali onaj neopisivi izraz srece kad me ugleda ne moze se platit. 😇 za svekrvu nemam komentar, samo cu ti reci da je moja mozda malo gora ako te ista tjesi. 😂 
    Never, hvala sto pitas za nas, drago mi je da ste vi dobro i da lijepo napredujete. 💜 
    Vjezbice mi radimo one sto je neko jednom ovdje postavio iz neke knjige. I mogu vam reci da stvarno vidim napredak i korist tih vjezbica. Recimo nekad ih ne radimo par dana, onda krenem i ona u roku keks svlada neku novu vjestinu. Svakome ih preporucam! 

• MissGraz
    11. Studeni 2021. 11:36

Kasice - e moja mala ne gubi apetit ni sad kad smo u prehladi, ta jede sve zivo, a pedijatrica je rekla da je teska k’o olovo. 😂 
    Sa prehladom muku mucimo vec 10ak dana, zacepljen nos stravicno, sad je krenuo i kasalj… efedrin nam i nije bas ovaj put bio od koristi, pa smo sad na Maxitrolu i Pulmicortu… hvala Bogu temperature nismo imali nikako, a nadam se da ce i ovo uskoro proci. Bas mi je zao koliko se muci. Aspirator kad ugleda to je plac do povracanja, tako da ga vise ne koristim, ocito ima traumu, sad se inhaliramo i ispiremo nos i izvlacimo slinu parom i toplom vodom. 
    AnaAn drz’ se zeno😘 
    Mar93, nema ti tu rijesenja… ja sam sve probala… u nekom momentu ce ti ledja otrnit i to je to. 😀
    Mom, kad citam tvoje muke k’o da sebe vidim prije koji mjesec. Sve identicno. Drzi se, bit ce lakse kad malo bolje “progleda” i propuze. 💜 
    .
    Sve vas grlim! Jedva cekam da krenemo sa Bozicnim fotkama! ♥️

• Bebanomoje
    11. Studeni 2021. 12:21

MissGraz

Hej, hej majke i nemajke!😎
    Spavanjeje kod nas idalje nespavanje, u prehladi smo pa je to sve skupa jos i gore. Takodjer mislim da smo usli u osmomjesecnuregresijuspavanja, jer uspavljivanje traje puno duze, a u sred noci se vec 3. put budi kao da je podne. 
    Bebanomojekod nas je slicna situacija sa odvajanjem, mislim da je to separacijska anksioznost, kod moje curke je to u zadnje vrijeme dosta izrazeno. Ali onaj neopisivi izraz srece kad me ugleda ne moze se platit.😇za svekrvu nemam komentar, samo cu ti reci da je moja mozda malo gora ako te ista tjesi.😂

Jel mi vjeruješ da sam se sjetila tebe i tvoje svekrve kad sam to pisala? 😁 ima moja još bisera, taman pomislim da je shvatila kad eto nje... ja baš imam dojam da ona sa svojim postupcima odmaže mojoj maloj, i da uopće ne sluša kad joj ja objašnjavam zašto su njeni prijedlozi i postupci loši 🙄🤯

Isuseeeee regresija u 8 mj, ja sam zabrijala da je u 10om mj pa kao imamo vremena 😭😭😭 mi onu regresiju u 4 mj I nismo baš doživjeli, ali nam se spavanje baš pokvarilo. Od jednog buđenja po noći, sada smo na 3 i tako već sigurno mjesec dana. Više spava s nama nego u svom kreveticu 🤦‍♀️

Ja sam mislila da će moja zaboraviti na mene bar malo ako ju tata pricuva, ali jok, place i dok ju tata čuva ako ja izađem iz sobe. Jučer sam baš bila psihički loše radi svega, baš mi se skupilo, ona je bila sva cmizdrava, neće spavati, ja ne smijem mrdnuti od nje, muž dogovorio s dečkima pivu i tekmu pa sam bila praktički cijeli dan sama s njom, ali dobro, preživjele smo. 
    Evo proizvodi neke nove zvukove, možda je to jučer bio skok, jer je baš bila nemoguća i po danu i po noći 🥴

Stvarno mi dobro dodje ovaj forum, em si pomognemo, em si ja olakšam dušu 🤣

• Ridja21
    11. Studeni 2021. 12:47

Bok cure, da Vas i mi malo pozdravimo. Moram malo prokomentirat da vidim da dosta Vas koristi termin još, u smislu još nije propuzala/o, samostalno se posjeo/la, još se ne diže i tako to i to u bebinim mjesecima kad je još dosta i rano za neke stvari. Vjerujem da je svaka od nas pročitala sto članaka i svega o bebinom motoričkom razvoju po mjesecima i da vjv sve znate da su to stvari koje će savladat do 9. ,10. mjeseca života i opet ono što se sto puta ponavlja, svako dijete je individualno i ide svojim tokom, tako da se zaista treba opustit po tome pitanju kad će, ne stvarat si neki pritisak oko toga. Ja pišem to čisto iz perspektive mame čije je dijete savladalo ovo sve sa nepunih 8 mjeseci i uz aktivno dizanje na noge i svu pažnju koju to zahtjeva, evo poželim da je još malo pričekao jer ovo je zaista zahtjevan period i da, fali mi otići ujutro na wc zatvorenih vrata ili tako da moj sin ne dopuže zamnom i sjedi buljeći u mene. Moramo naći neki vrtić visoki uskoro jer ovako nema puno smisla, još od sutra smo sami nas dvoje tjedan dana i ono, tko preživi, pričat će.
    Pitanjce za curke čije bebe imaju više zubića, jel Vam stišću zubiće onako jedne o druge jer moj sin izgleda kao da je pomahitao koliko ih stisće 🤯

• Ridja21
    11. Studeni 2021. 13:06

Evo i pozdravi od malog divljaka koji se na dnevnoj bazi uspije ogrebat po licu sa necime. #nemajka 🤷🏼‍♀️

https://ibb.co/7tdVHnc

• julesica
    11. Studeni 2021. 13:56

Moj ne puže, ali ostavim ga na prostirci i ima ga svuda, kako, ne znam 🙍 bitno da je prostirka 2 metra ali on uvijek ode na tepih s jedne ili laminat s druge strane 🙄 uskoro nam stiže krevetić/vrtić pa ću biti mirnija. Isto proizvodi nove zvukove: vrisak 🥴 nije da plače nego onako zavrišti iz svega glasa kad mu nešto ne paše, ti visoki tonovi mi ubijaju volju za životom 🤣🤣 tješim se da je faza. Inače je ok, dobili smo dva donja zubića i naravno sve je zanimljiviji.
    Kupila sam cijeli Pino serijal slikovnica, slozila na policu, on ih stalno gleda, reko evo rodio se novi Dostojevski, a kad ono...jedino ih voli gristi 🤣🤣😉😉

Nadi_
    11. Studeni 2021. 14:44

NeverEver

Nadi, bas je velik i jako zgodan :) Mislim da i mi imamo takve carapice, bas sam nedavno uzela u Nextu i to neki broj od 1-2god jer su mu carape nekak sve male bile a ove su super, dosta debele i ne stiskaju gore.
    Kety, molim te i meni linkaj, on je def zainteresiran i svasta pokusava, mozda je i kilaza neki faktor. Recimo noge nije do nedavno mogao povuci do prsa od trbuscica. 😅

Neva hvala, a nase carapice su iz LC Waikiki, super su, isto ne stiskaju.

👰 28 g.
    🤵 33g.
    🤵👰 2 g.
    12.8. ➕❤

• Dora2021
    11. Studeni 2021. 14:44

Ridja21

Evo i pozdravi od malog divljaka koji se na dnevnoj bazi uspije ogrebat po licu sa necime. #nemajka 🤷🏼‍♀️

https://ibb.co/7tdVHnc

Stišće, grize, škripi, kaj god hoćeš 😂😂😂😂 7 komada ih ima... 

Nadi_
    11. Studeni 2021. 14:47

kety992

Nadi aha…pa ja nebi onda definitivno jos s jetricama i tim isla…ako on fino papa…a vidi se da papa…onda polako…stigne iza godine probat to.. 😊
    Temeljac koristim za nas starije…za malenog jos ne…jer tek smo krenuli po par zlicica…a kad bude veci…tamo blizu godine cu uvest temeljac…kad bude jeo meseka dosta.
    Neva 🙈🙈🙈🤣🤣 e too…moj je vodio borbu s trbuscicem pa sigurno 2 tj…povlacio noge i nikako 🤣 i onda je uspio…sad je vec nogica u ustima…al moram priznat da mu se malo trbuscic usukao…ima on spekeca tog bebastog i bas je slatki pufasti 🙈😍 al vidim da se malo povukao…unatoc dobitku na kilazi…on i dalje raste kak je i prije…od posljednjeg pregleda prije mj i tjedan dana 1kg dobio…🤷‍♀️ al velim puno vise se krece…vidjela sam i onaj valjak na napuhivanje u babycentru…svira..svijetli i ima loptice unutra a bebac se moze preko njega rolat…zanimljivo za propuzavanje…to cu mu uzet definitivno 🙈👌

Razmisljam da mu dinstam povrce i meso na temeljcu, umjesto da kuham u vodi, vjerovatno ce biti ukusnije, ne znam ima li neki razlog da se to ne radi?

👰 28 g.
    🤵 33g.
    🤵👰 2 g.
    12.8. ➕❤

• NeverEver
    11. Studeni 2021. 15:08

Ridjaaaa pa tvoj je skolarac vec! 😍
    Dopuze i bulji dok odes na wc. Vrh. Snimaj da imas s cim cure tjerat kasnije 🤭🤭
    AnaAn sve osim crno i krvavo je ok. Zakaj mislis da nije? Pitam jer i moj zeleni 😂 ima svega al ima i tamnozelenog nekad.
    Zubici - moj stiska i radi neke face kao da reži sam na sebe od kad su gornji krenuli, samo s donjima to nije radio. Njima je to ocito neobicno i visak pa istrazuju 😆
    Danas je baaaas tezak.. ja sam mislila profestat 7mj s njim, pripemila sve a on nece ni igracke ni puzat ni kasicu, samo flasicu i da ga mama nosi. Izlaze gornja 1 i 2 u duetu al po mojoj procjeni to bude tek za tj, dva a do onda ja budem pogrbljena baba. Naravno spavanje je umjesto 3h danas odradio u 20min. 
    .
    Drage mame Martine, sretan vam imendan! 🤗🎉🎋🎀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.