Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Emmie
    21. Listopad 2021. 13:06

Hahaha Žabice…i Bog nas je dragi čuvao.😆
    I meni mama nabraja šta sam sve jela od 3 mjeseca i to ona sva ponosna na to. 😆 
    Jaje Ja sam malenoj već dala cijelo jaje, hvala Bogu nije bilo reakcije. Jaje joj je jedno od omiljenih jela i ona pojede sve što sakrijem u njega pa mi dobro dođe.

zabica
    21. Listopad 2021. 13:23

Emmie

Hahaha Žabice…i Bog nas je dragi čuvao.😆
    I meni mama nabraja šta sam sve jela od 3 mjeseca i to ona sva ponosna na to. 😆
    Jaje Ja sam malenoj već dala cijelo jaje, hvala Bogu nije bilo reakcije. Jaje joj je jedno od omiljenih jela i ona pojede sve što sakrijem u njega pa mi dobro dođe.

Emmie je li joj dajes jaje jos na koji drugi nacin, npr kuhano (ako da-zblendas ili viljuskom usitnis) ili samo u kajgani?

Emmie
    21. Listopad 2021. 13:34

Žabice, do sada sam davala samo u kajgani (nekad samo jaje, nekad sa povrćem) ali možeš i kuhano. Ovdje preporučuju da dodaš malo mlijeka u kuhano jaje i to zajedno izgnječiš. 

Emmie
    21. Listopad 2021. 13:45

Pratim grupu Domaće Kašice za bebe i mogu reći da ima dosta razlika između savjeta grupe i savjeta UK nacionalnog zdravlja. Na primjer
    1. Ovdje savjetuju cijelo jaje, ne samo žumanjak
    2. Jaja ne moraju biti kuhana skoro pa nikako ako imaju posebnu oznaku (skoro sva jaja ovdje to imaju) - mora da su se savjetovali sa mojoj bakom. Nisam dovoljno hrabra malenoj dati nekuhano ili djelomično kuhano jaje.
    3. Beba može jesti maslac, čak i margarin🤔
    4. Punomasno kravlje mlijeko se može koristiti u malim količinama pri kuhanju
    5. Bebe smiju jesti punomasni jogurt i sir, kao i tvrdi sir 

zabica
    21. Listopad 2021. 13:49

Emmie, hvala ti, bas cu probati uvesti jaje kao slijedecu namirnicu😊

Emmie
    21. Listopad 2021. 13:58

Žabice sretno! Hoćeš li prvo početi samo sa žumanjkom? Vjerujem da mnoge mame tako rade jer je manja šansa reakcije.  
    .
    Ja nikako da uvedem orašaste plodove i kikiriki.🤦🏻‍♀️

• NeverEver
    21. Listopad 2021. 14:36

Emmie, tocno, smjernice su i kulturoloski uvjetovane. U Finskoj se s dohranom krece sa 2 mjeseca primjerice i uvode drugim redom nego mi. Slovenci krecu sa neutralnim okusima, kod nas kazu da je za to da "navuces" dijete na kasicu dobro dati voce tipa kruska, sljiva ili batat od povrca da mu bude slatko.. 
    Ovaj recept sa sirovim jajom sam cula da je dobar za kosu 😂😂😂 A zasto je brat dobio meso i grah a ti jaje? 😅
    Moj brat je s mjesec dana jeo rijetki gris na kravljem mlijeku, mama jos sva ponosna na to. Muz je s mj dana dobio sokic od tikvice i tako lagano krenuo, uz lijecnike u familiji, to je bila preporuka.. za med su svi ostali u soku kod mene doma dok sam rekla da se ne smije.. a i tijekom trudnoce je preporuka ginekologa bila popit casu vina za opustanje i bolju krv 😆😆😆🤷‍♀️🤷‍♀️ 
    .
    Moj je danas filmski jeo. Imam jos mrkve u kosi. Fun, fun, fun. Rucao je bocicu.

zabica
    21. Listopad 2021. 15:15

Emmie

Žabice sretno! Hoćeš li prvo početi samo sa žumanjkom? Vjerujem da mnoge mame tako rade jer je manja šansa reakcije.
    .
    Ja nikako da uvedem orašaste plodove i kikiriki.🤦🏻‍♀️

Emmie mislim da cu krenuti sa kuhanim jajetom pa onda zblendanim i pomijesati to u palentu koju jako voli (mislim da sve u biti jako voli-biti ce gurman na mamu i tatu😂🤣). 
    Da nemam jaja svoja domaca vjerojatno se ne bih jos usudila..🤔  Mogla bih za pocetak krenuti sa zumanjcem, da.
    Orasaste plodove i kikiriki nisam planirala prije godinu dana, nekako mi se cini rano-znam da si rekla da su u UK preporuke da se to kao ranije uvede..i ne mislim to zbog alergije-nego mi se cini da bi se s tim kao lakse zagrcnila, iako bih to samljela i stavila u kasicu- mozda se varam.. 
    U svakom slucaju, ocistila sam neki dan orahe i sada se suse pa cu ih spremiti za kasnije-da mala papa bio orahe..😊  Imam i nesto sakupljenih ljesnjaka, ali ne puno..

Emmie
    21. Listopad 2021. 16:14

NeverEver i moja je super jela ! Evo je sa batatom, jajetom i tikvicom u kosi i po licu😆😆
    https://ibb.co/DgHH4Ry
    I ja sam jela graha kao beba, to sam sigurna. Brat nije živio sa bakom kao ja, pa nije redovno dobivao jaja/šećer/mlijeko smjesu. 
    .
    Žabice, super plan! Da, i ja bih uvela samljevene orašaste plodove kao i ti. Znači tvoja malena papa orahe! To je super. Blago tebi. Jedan alergen manje.

• MissGraz
    21. Listopad 2021. 16:40

Da se moju mater pita moja L bi za dorucak jela kilo voca sa grizom i medom, za rucak tepsiju mesa i krompira, za veceru 4 boce cokolina… 
    A apsolutni hit koji sam cula od moje svekrve je - daj joj vise vode da pije prije ce ti progovorit… 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.