Domaće meso prihvatam samo ako uzgajač može dokazati da ima dovoljno iskustva/znanja i da slijedi sva pravila vezana za higijenu, zdravlje i ishranu pilića. To što slatka stara nena drži domaće piliće meni ništa ne znači jer ne znam pod kakvim uslovima ona to radi i da li nju uopće itko reguliše.
.
Ne kažem da su veliki supermarketi savršeni, ali njihova piletina i mjesto uzgoja pilića prolaze kroz brojne inspekcije/testiranje itd prije prodaje. Ne tvrdim da veliki supermarketi to rade jer nas vole. Njima nije stalo do nas, ali im je stalo do svog ugleda i ne žele izgubiti povjerenje mušterija.
.
To je moje mišljenje, ali poštujem svačije koje se razlikuje od moga. Rekla sam već da mi kupujemo meso u maloj mesari, ali taj prodavač mesa sigurno prodaje meso i velikim supermarketima, pa to dođe na isto.
Joj Palonkice, pročitam šta se vama desilo a ja svojoj danas uvela mrkvu. I sad ju stalno gledam da li ima sta po tijelu, psiha i strahovi mi rade na najjače.
Nadam se da nećete imati više takvih reakcija 🤞
Cure, da li znate možda gdje uzimati meso za prve mesne kasice? Strah me uzimati joj u dućanima piletinu i ostalo, a sve koje sam pitala nitko ne zna nikoga da prodaje piletinu…
Jučer sam uzela u Lidlu njihovu kasicu piletina, krumpir i mrkva pa ću ići s time u krajnjem slučaju, nekako si mislim da Lidl ne bi svašta prodavao 🤷♀️
Ja si hranim doma 20-ak piceka..da imam domace i svjeze za njih. Ima kod nas u blizini farma…vjerujem da bi se naslo i po grupama na fb ko prodaje…eto nisam pokusavala trazit kad imam skoro sve doma…al eto mozda da probas.. piceke rjesavam u 11.mj a teletinu sam mu vec spremila u zamrzivac. Ribu cu kupit svjezu kad ce trebat..a imamo i ribnjak doma..samo nezz kad smije te ribe sto su unutra…to cu istrazit jos.
Kety tako i ja imam svoje domace piceke kaj po vrtu setaju, ali nazalost nemam za prodaju nego samo za nase potrebe, imam i pure za puretinu, imam i teletinu, junetinu i govedinu, ali svinjetinu npr kupujem..😎
Palonkice bas mi je zao. Drz’te se! 💚
MareiKate kao da opisujes nase prematanje 😂 ista stvar! Zao mi je da ste u vi u virozama! Brzo ozdravljenje zelim 💚
Piletina - ja sam nabavila domacu, 100 posto uzgojenu po svim “domacim” pravilima… i imali smo reakciju povracanjem dva puta! Tako da daleko od toga da bi se usudila dati neku iz supermarketa nakon toga. Prije sam bila misljenja da bi, a sad vec nema sanse. Teletinu sam nabavila isto domacu i Boze hvala ti nije bilo rekcije. Jedino sam Oslic kupila ledov, jer se jezim od peskarija, smrada i prljavstine, a ne poznajem nijednog ribara heh.
Lidl - ako malo popratite medije, nazalost LIDL se najcesce nadje u “crnoj kronici”. Ne znam sjecate li se onih jaja kojima se dijete otrovalo, bilo je na sve strane u medijima… onda njihova piletina je bila povucena sa polica zbog neke bolesti, pa sad nedavno su opet imali neki skandal ne sjecam se tocno oko cega. Uguglajte Lidl izbacit ce vam sve. Tako da ja nekako zazirem od njih vec odavno, ne vezano za bebu.
evo upisite lidl salmonela non stop imaju obavijest za kupce o nekom proizvodu. Ne znam je li to standardno svugdje, ali isto mi djeluje stravicno
Nažalost, uvijek će biti takvih stvari unatoč svim sigurnosnim mjerama. Nema supermarketa koji nije imao neki sličan problem, ne samo Lidl, bar ovdje. U teoriji te velike korporacije bi trebale slijediti stroga pravila na koja su pristali, ali stvari se dese zbog mnogo različitih razloga. Sigurna je jedna stvar, to što je supermarket skuplji, to više očekuje od svojih dobavljača. Lidl je poznat kao jeftini supermarket, pa to za crnu kroniku ima smisla.
Treba spomenuti da supermarketi prodaju milijarde i milijarde prehrambenih artikala na dan, ali mi samo čujemo o lošim stvarima i zato im možda manje vjerujemo.
Ako je ta domaća piletina uzgajana prema svim pravilima, ako je svježa i dobro kuhana (što vjerujem da jeste), onda nema razloga da malena ima reakciju osim ako joj piletina ne sjeda baš najbolje. Možda je osjetljiva na piletinu?
Da vidjela sam to za Lidl i samonelu. Oni su napravili recall, znači skinuli su svu piletinu sa salmonelom sa polica i napravili su javnu obavijest. Jedini razlog što znaju da piletina ima salmonelu je to što vrše redovno testiranje piletine.
.
Sada se pitam, da li domaći proizvođač uopće testira piletinu za salmonelu i da li bi napravili javnu obavijest ako se ispostavi da njihova piletina ima salmonelu? Miss Graz, ako upitaš domaćeg uzgajača od kojeg si kupila piletinu da ti dokaže da ta piletina nije imala salmonelu, može li on to uraditi?
Emmie, piletinu sam uzela od bakine susjede. To je jedna starica koja uistinu nema ni novaca za “umjetno” uzgajanje. Zivi od toga sto ima malo tih koka i jaja. Hrani ih samo kupusom i kukuruzom. Od nje ne mogu dobiti potvrdu, ali joj vjerujem vise nego ikome.
Bratov djecak ima alergiju na jaja i perad, isto se manifestirala povracanjem, ali tek u starijoj dobi… tako da se bojim da i bi i moja curka to mogla imati (posto postoji u obitelji). Svakako joj vise necu davati dok je ne testiram. To je jedini nacin da doznam 100 posto. Zao mi je samo sto cu je morati bockati.
Misija ručak.nije uspjela. Smiksala ja tu mrkvu blitvu i quinou i kad tamo kad je probao počeo je vrištat na cjelu kuću reko nije valjda do blitve ili mu ne valja smiksana quinoa nemam pojma. Ja probala i nije loše možda malo kiselkasto jedino, očito se quinoa ne miksa 🙈🙈. Drugi put neću miksat skupa hranom nego samo dodat u smiksanu hranu. Probala više puta i dero se kao da se udario koma.Baš neće. I sad pije bocu za ručak 🤣🤣🤣
EmEn9🤣🤣🤣❤️.
Mame, provajte smiskati ciklu i batat, bez začina ikakvih, garantiram da će vam se djeca "udaviti" koliko im je to dobro.
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Ružice 🤣🤣🤣 danas kupujem ciklu. Ja mislim da nije do quinoe nego do blitve jer svaki put kad stavim malo blitve ili špinata se ljuti ali nije se još nikad ovako ljutio da se baš dere jako i baca glavu unazad i divlja u onoj stolici do danas kad sam mu to dala.
Sortiraj odgovore
Najstariji