Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ines
    12. Travanj 2021. 21:46

I slazem se s Ruzicom nisu sva djeca ista niti iste kilaze. A ne treba ni slijepo pratit sve sto nam se kaze. Najbolji savjet koji sam dobila bio je od pedijatra zadnjeg dana u bolnici "to je vsse dijete i jedino ispravno je da ga vi kao majka osluskujete i date mu ono sto i koliko trazi". I time se jedino vodim. Da nesto ne pase naravno da bih mijenjala, kao sto sam i kapi izbacila, ali dok god je ona sretna, zadovoljna i prije svega lijepo napreduje drzim se onoga sto mislim da je za nju najbolje. I smatram da se svaka majka samo time treba vodit i ne ogranicavat se vremenskim okvirima (osim ako je u pitanju gubitak na kilazi). 

Nea 💗

Girl1234
    12. Travanj 2021. 21:59

Cure, s 3 tjedna je skok? Moguce da urani koji dan, nije tocno u dan taj skok ili? 

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

pupetta
    12. Travanj 2021. 22:14

EmEn hvala na savjetima za izdajanje 
    Rita ja se isto ne kuzim najbolje u cjepiva, ali svakako planiramo obaviti sve sto nas spada 
    Girl skoro nikad nije tocno u dan, to su vise neki okviri  ako je bebac nervozan i bas cesto trazi ciku, doslovno do te razine da bi u isto vrijeme visio na njoj, ali ga i pocne nervirati - onda je to to!

Baby P 03/21 💙

Elledanse
    12. Travanj 2021. 23:13

Vecer drage mame, sad vam se pridruzujem dok sam sve procitala ☺️. Pridruzivat cu vam se koliko mogu.
    .
    Meni je Ela rodena 5.4. sa 3650 kg i 53 cm. 
    Evo danas je tjedan dana i isla je na prvi pregled i sve OK sto mi je olaksanje. 
    Mlijeko mi jos nadolazi. Ima ga ali ne puno. Bio je ovo kompleksan tjedan prilagodavanja i nepoznatih stvari. Ono sto pitanja a svak drugacije govori. A u biti nema mi tko reci kako. 
    Bilo me strah jer sam mislila da ce mi se dojke upaliti kad su se stvrdle. Tako da sam potrazila patronaznu sestru koja je jednom dosla. Jer mi ih ovdje nemamo. Da znate koliko vam to valja kad nista ne znate. 
    .
    Sad se osjecam bolje, bilo je tu emocija svakakvih jer mi nije islo dojenje bez nastavka, pa ne znas ima li dovoljno i sve ostalo. Pa sam onda nabavila elektricnu izdajalicu. Malo sam i dohranu davala. 
    .
    Porod je proso dobro, ali sam pukla i rezana i to dosta. Tako da mi je to malo nateklo pa me i to prepalo. Sad sprejam bivacinom i malo sam kamilice stavljala na ulozak. Danas sam uzela i caj od hrastove kore pa cu i to isprobati i kantarionovo ulje. Ma samo da mi se to ne zakomplicira, ne zelim da me vise itko dira dolje 😂.. Ako imate neki savjet, ove koje su to prosle?. 
    .
    U prijasnjoj grupi sam navela jednu spravu za izdajanje. Taj savjet sam dobila od patronazne, a za to nisam nikad cula. Zove se sakupljac mlijeka. Samo se stavi na dojku i izade odredena kolicina mlijeka. To mi je isto pomoglo da se ne moram izdajati. Evo vam link https://lansinoh.ba/product/sakupljac-mlijeka/
    Ako netko zna za ovo zanima me vase misljenje??? 
    Prvi put se susrecem sa svime i nisam jos stigla dovoljno isprobati da vidim razliku izmedu ovoga i izdajalice. 

https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png

TheTina
    12. Travanj 2021. 23:45

Posjete - mi primamo sve, mislim sve su to ljudi koje znamo i za koje znam da mi nebi dosli da su bolesni i sl. Normalno dam da primi dijete tko hoce kad je budna, samo nedam bas da se nanasa dok spava. I inzistiram da si ljudi ruke operu, podsjecam ove koji zaborave 🤣🤣 I prvih mjesec dana sam davala tetricu da stave na sebe pa tek onda dijete.
    .
    Izdajanje - najcesce se izdajam nakon kaj podojim da si ispraznim cice (ako idem negdje, nahranim malu i onda se izdojim jos) i posto nam je temperatura u kuci izmedu 20 i 22 stupnja, drzim vani mlijeko izmedu 4 i 6 sati i to je dovoljno dok me nema. Jednom sam stavila mlijeko u frizider u bocici i nakon par sati se nesto pojavilo gore po mlijeku, ko neka mast i bacila sam ga jer mi je to bilo bed dati djetetu. Citala sam da se znaju masti iz mlijeka tak dignuti u frizideru i da je to normalno ali nije mi lijepo izgledalo 😬😬
    .
    Kaj se tice cjepiva, planiram ja cijepit malu s obveznim cjepivima po kalendaru, ali ovo za rota virus nije obveznio i sami u ljekarni trebamo kupiti to i to nije standardno cjepivo vec kapljice koje se daju djetetu u dva navrata i mislim do 3 mj. starosti samo. Pedijatrica nam je preporucila to dok je patronazna rekla da ona bas i nije za to 🙈

TheTina
    12. Travanj 2021. 23:46

Elledanse cestitam na bebici i dobrodosla 🥰

• Ivancica90
    13. Travanj 2021. 02:14

Čestitam novopečenim mamicama i dobrodošle 😃

.

Posjete - nama normalno ljudi dolaze, moraju oprat ruke, al to bi ih slala neovisno o koroni. Većinom svi stave tetru na sebe, evo samo moja vjenčana kuma nije dok je bila, al da mi je smetalo bi joj rekla. Moja mama i svekrva su u početku s maskama stalno bile oko njega, al sad su i one bez. Mene osobno korona ne uzrujava ništa više od gripe, a i dosta ljudi koji nam dolaze su je tako ionako već imali. 

.

Izdajanje - ja se izdojim navečer oko 10, 11 jer mi tad Leo spava po 5-6 sati u komadu pa ja nakon cca 3 sata izdojim dio mlijeka. I nekad onda još između 4 i 6 ujutro nakon dojenja ako mi ne isprazni obje cice. Kako mu ne dajem na bočicu svaki put mi stoji u frizideru par dana pa bacim, morat ću kupit one vrećice. Za sad sam 2 smrznula jer sam ih dobila s izdajalicom.

.

Pranje veša - ja isto ne perem punu mašinu, nemam tolko njegove robice. Al on je nama većinom u istom cijeli dan, stavim tetru ili slinček dok papa pa na to bjucne. Jedini te tetre perem svako malo punu mašinu jer ih brzo nakupim. 

.

Hranjenje - dojim na zahtjev i ne budim ga dok spava. Po danu mi papa češće, u prosjeku svaka 2-3 sata, iako zna bit gladan i za manje od sat vremena pa u dam. Nemrem izmjerit kolko po cica tak da papa kad želi.

.

Težina - rođen je s 3390, doma smo išli s 3200, na prvom pregledu je imo 4160. S time da je jedan tjedan dok sam bila na antibioticima izgubio 30g, i tjedan poslije sporije dobivo. Ovo ostalo je lijepo napredovo, tako da nisam bila bolesna bi vjerojatno bio i teži. Sad bi mogla nazvat patronažnu da vidimo koliko ima.

.

Cijepljenje - obavezna planiram, a za rotu ni ne znam što je 🙄 Nisam ni znala da za bebače imaju neobavezna cijepiva.

• Ivancica90
    13. Travanj 2021. 02:22

Elledanse mislim da je razlika između sakupljača mlijeka i izdajalice u tome što sakupljač ne izvlači mlijeko nego u njega samo kapa/curi ono što bi tako ionako iscurilo iz cice dok dojiš ili izdajaš drugu. Ja recimo imam baš jak let down i natopim sve živo kolko mi iscuri iz druge dok doji na prvoj cici tak da sam zbog toga razmišljala o sakupljaču. A s izdajalicom stimuliraš curenje mlijeka, odnosno pomoću vakuma ga izvlačiš, i tu ga onda bude više nego sa sakupljačem.

MareiKate
    13. Travanj 2021. 06:50

Sakupljač mlijeka nije zamjena za izdajalicu, on skuplja mlijeko ako ti curi iz jedne dok dojiš na drugu.
    Cjepivo za rotu, da, cijepila sam curku s tim i njega ću. Ako će vam dijete u jaslice, nije loše da uzmete. Nije klasično cjepivo ali svejedno ne dajete sami već doktor. Dva puta se daje kao sirup.
    Savjeti doktora i patronažnih iskreno malo sam u šoku od svega što pročitam ovdje da vam se savjetuje što od doktora što patronažnih ali nebum se miješala 😅 samo savjet raspitajte se na više strana, jer ako je netko pedijatar ne znači da ga se treba slijepo slušati, a kamoli patronažnu (ne umanjujem ničiji posao ali one se brate miješaju i gdje im je mjesto i gdje nije).
    Posjete ne primamo osim najbližih (bake, braća, sestre), dijete dajem da nosaju bake i tetke kad su babinje, je ne dajem svakome iskreno dijete u ruke, a srećom ljudi ni ne traže. Nema mi goreg kad mi dođe netko tko puši i ale pa bi nosio dijete a majica amu smrdi po dimu, o ne, nećeš 🤣 Po meni nisu vremena ni za posjete ni za pretjerano guranje glave prema djetetu. Kad dođe ljepše vrijeme primat ćemo goste na dvorištu. Ali to sam samo ja 😁i s prvom curkom dok nije bilo korone nisam primala posjete prva dva mjeseca barem osim najbližih.

• ružica
    13. Travanj 2021. 07:24

Dobro jutro mame,

Nama vec 4 noč za redom se čudne stvari događaju, molim vas ako koja ima istu situaciju.
    Prvi dio noći od ponoč do 3 do prvog hranjenje sve je ok, nakon tog hranjenja u presvlačenja  dijete do jutra stenje, izvija se i grci, ali kada ga pogledam spava( izgleda kao da nije budan) i da je sve to u nekom polusnu. Kažem 4 noć za redom ista situacija..

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.