Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    pupetta
    13. Travanj 2021. 14:09

Ridja

Pupetta-
    Pošto je nama to bilo krizno razdoblje nakon otpusta iz bolnice i već sedmi dan nije kakao, nisam prije pisala, jer ono, to je bio neki osobni savjet i neznam kako bi tko postupio ali uglavnom jedna starija pedijatrica nam je rekla da uzmemo štapić za uho i namažemo ga kremicom po vatici, ali ne puno te da taj štapić mu lagano pogurnemo u anus, samo onako malo i zavrtimo ga tako malo u guzi, da dobije nagon za kaknjem, tipa isto kako se toplomjer stavi, nakon toga je drugi put ful malo kaknuo ali ga je potaknulo na radnju. E sad kod nas je više problem bio ja mislim što on nije papao kako spada tada, jer vjv nije dolazio do masnog mlijeka nego je dojkio toliko da se namiri a ja tad nisam kužila to sve, dok nije patronažna bila i potanko objasnila dojenje. Poslije toga promjena prehrane i taj caj od kamilice i secer, natakanje, zvakala suhe sljive i dojila kako spada, poceo i on kakati. I još nam je patronažna rekla, nema veze i da je jednom u dva dana ako je obilna kakica, nemora poslije svakog papanja kakat. I ja mislin da nam je dosta i espumisan pomogao, jer mislim da se zbog njega ne napreze pa nekako glađe ide.
    Eto to je neko moje iskustvo sa tim kakanjem, nadam se da će malo pomoc bar.

Hvala ti puno ❤ nadam se da ce se uskoro pokakati, u petak smo kod pedijatra pa cu mu svakako to napomenuti 

Baby P 03/21 💙

• EmEn9
    13. Travanj 2021. 14:20

Girl kod mene ti je luda kuća 🤣🤣 obe cure su mi online jedna 5 razred a druga 2 razred svako toliko me neka zove da im pomognem jos ovu manju danas glava boli a mali se dere moram njega nosit ili vozat u kolicima, onda gledam na sat trebala bi stavit ručak jer je već bilo 11 i pol a one vec gladne oko 12 i sta cu i ono ja nabrzinu one pohane medaljone imala u škrinji i to stavila u onu fritezu na vruci zrak i skuhala paštu i prolila ju vrhnjem za kuhanje i to sam dala njima a sebi sam samo skuhala uz te pohance onu bulgur mjesavinu i kazu one mama ova pasta ti je odlicna kuhaj to svaki dan 🤣🤣🤣 A nakupovala sam se tih mjesavina i tih gotovih pohanaca puna škrinja jer sam znala da sad kad je online skola + beba necu moc kuhat nesto čemu treba posvetiti više vremena. 😉😁

Elly94
    13. Travanj 2021. 14:38

Hmmm.. I ja sam shvatila da mi moramo pit zasecerenu kamilicu... Bar sam ja tak radila.. Jer sve ostalo sta bebi dajemo unistava zastitu u crijevima kaj majcino mlijeko daje 🤷🏻‍♀️

pupetta
    13. Travanj 2021. 14:48

Da, i ja pijem zasecerenu kamilicu, nisam bebi davala, samo sto sam vec ocajna 

Baby P 03/21 💙

Elledanse
    13. Travanj 2021. 14:57

Ridja jesu li ti ispali konci dolje? Nadam se da ce i meni proci. Ma samo da se ne zakomplicira. Mene stolica radi toga isto muci. Toliko mi je stegnuto. Kupila sam i ja taj caj od hrasta pa cu tapkati, a neki sprej vec koristim. 
    Meni je patronazna rekla da doji jednu dojku, a na drugu tad stavim taj sakupljac mlijeka i ono mi izbaci nesto te i to bebi dadnem da pojede. 
    .
    Mame koje izdajaju, koliko vremenski izdajete kad hranite, a koliko kad zelite isprazniti ostatak? Kako znate da je kraj 🙈 

https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png

Elledanse
    13. Travanj 2021. 14:59

Je li vama prosla linea negra i koliko treba vremena? 

https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png

• ružica
    13. Travanj 2021. 15:00

Pupetta,

Skuhaš kao da sebi radiš, ali vrečicu držat otprilike minutu u mlakoj vodi.
    Pustiti da se ohladi, ja sam stavila malu žlicu sečera i poslužiti🤗.
    Držim fige za kakanac!

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• ružica
    13. Travanj 2021. 15:02

Ja sam dobila uputu da bebi a ne sebi dajem kamilicu..
    Moja pedijatrica je pred penziju, valjda ima iskustva i zna što govori.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    5+3 🙏❤️

13. Travanj 2021. 15:02

Elledanse

Ridja jesu li ti ispali konci dolje? Nadam se da ce i meni proci. Ma samo da se ne zakomplicira. Mene stolica radi toga isto muci. Toliko mi je stegnuto. Kupila sam i ja taj caj od hrasta pa cu tapkati, a neki sprej vec koristim.
    Meni je patronazna rekla da doji jednu dojku, a na drugu tad stavim taj sakupljac mlijeka i ono mi izbaci nesto te i to bebi dadnem da pojede.
    .
    Mame koje izdajaju, koliko vremenski izdajete kad hranite, a koliko kad zelite isprazniti ostatak? Kako znate da je kraj 🙈

Neke sam na ocigled vidjela da su ispali, a iskreno neznam jesu li svi, više ne zateže, ne boli, nije upaljeno pa možda čak i jesu. Imam pregled za 2 tjedna i baš me prpa kaj će reći, nadam se da je sve okej. 
    I meni ti je čak moja patronažna pregledala to dolje nakon izlaska iz bolnice, nakon nekih 5 dana i rekla je da je sve dobro, a ja stalno bila u panici jer me zatezalo ali eto, prođe i to.
    Još imam neko slabo žućkasto krvarenje, u tragovima, nadam se da će i to završit kroz koji dan😏

• ružica
    13. Travanj 2021. 15:03

Emen9,

Ja sam
    Odma rekla mužu, ne hvali ga!
    On ga je hvalio dva dana pa je poslije vidio svoje.
    Ne hvali ga više.🤣🤣

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    5+3 🙏❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.