Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ružica
    12. Travanj 2021. 10:57

Ines draga,

Hvala na savjetu.
    Ja sam odlucila stati jer su vjetrovi i grčenja preko svih granica.
    Taman sam htjela načeti temu o podrigivanju!
    Moj često ni nakon 7-8 minuta ne podrigne... koliko je to bitno?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Ines
    12. Travanj 2021. 12:34

ružica

Ines draga,

Hvala na savjetu.
    Moj često ni nakon 7-8 minuta ne podrigne… koliko je to bitno?

Nije bitno koliko ce vremenski proci dok se podrigne, bitno je da uspije u tome. Naravno ako ti zaspi, ja ga ne bi budila jer vec si i sama rekla da te to vodi samo u krug. Kazem ja procijenim koliko joj se spava, ako je bas onako ful pred san onda ju ne dizem, al ako vidim da je sto bi se reklo na pola oka onda ju dignem jer znam da joj treba jos vremena da se uspava, pa imam fore. Naravno da ju necu dizat ako mi vec spava, pa joj remetim san i bude samo nervoznija, em dok ponovno zaspi em citav iduci dan jer sam joj isprekidala san. 

Nea 💗

• Ivancica90
    12. Travanj 2021. 13:20

ružica

Ines draga,

Hvala na savjetu.
    Moj često ni nakon 7-8 minuta ne podrigne… koliko je to bitno?

Meni je patronažna rekla da kad zaspe ako mu ne smeta ne moram ga podrignut. Ali mog to muči pa se zna probudit ako ga ne podrignem tako da ga svaki put dignem desetak minuta na rame. Ali on ionako nastavi sam na meni spavat tak da mi je to ok

• avama
    12. Travanj 2021. 13:29

Moj isto zaspi tijekom dojenja, i jako rijetko uopce podrigne. Drzim ga na ramenu i po 20 min i vise. A muci ga to onda poslije. Mi sutra imamo 3tjedna ( on se tek trebao roditi sutra) i ima 3160 kg. Samo dojimo.

Jagodica125
    12. Travanj 2021. 13:34

Mamice bok!👋🤱
    .
    Napokon se i ja pridruzujem ovoj veseloj druzini, frisko sa teme proljetne bebe pt.2 🤗
    .
    Ukratko - rodila zivog i zdravog djecaka, 06.04. u Vinogradskoj carskim rezom. Danas bila patronazna - nesto smo pali na tezini od pustanja iz bolnice prije 3 dana. Na formuli smo, jer mi tek nadolazi mlijeko, redovito se izdajam i danas je malisa bio prvi put na mojoj sisi nakon izlaska iz rodilista 🥰🤗
    .
    Rekla teta patronaza da je malisa zivahan djecak💙👶🤸‍♂️ 
    .
    Cekamo stolicu, ali imamo uredno popiskine pelene, kaze da je to normalno kod adaptiranog mlijeka.
    .
    Mene muci stolica - tvrda i dosta sam umorna. Saniram rez od carskog i oporavljam se. Zedna sam ko' graba🥵 i muci me zastoj mlijeka kojeg saniram za toplim oblozima i izdajanjem. Mazem i purelanom 👍
    .
    Veselim se nastavku druzenja!🤗🥰

• EmEn9
    12. Travanj 2021. 13:51

Mi bili danas na prvom pregledu. Ima 4750kg i 59cm. Znači rekla mi doktorica da je dobio 1,5 kg u mjesec dana i da je to malo puno kad je na dohrani ali da je sav velik pa da nije problem i da bo on trebao jesto 90ml i sad nakon mjesec dana 120ml tako da ružice pretjerale smo s onih 150ml🤣🤣🤣🤣. Od danas ukidam 150ml ali sva sreca pa mi nije svaki put pojeo 150ml jer bi mi sad bilo tesko smanjit kolicinu. 🤗
    .
    Ružice a da probas kupit espumisan? Nama ful pomogle a dam mu samo 15 kapi navecer u bocu. I rekla mi doktorica da mu slobodno mogu stavit i 20-25 kapi inače to naver ali da trenutno nije potrebno ako mu pomaze tih 15.

Jagodica125
    12. Travanj 2021. 13:56

Malisa je rodjen sa 4230g, otpusten sa 3860 i danas smo 3860, dakle pali 20 g.
    .
    Sad pijemo svaka 3ipol don4 sata 90ml💪dosad smo bili na 60. 
    .
    Ja izgubila od poroda 8 kg.

• ružica
    12. Travanj 2021. 13:59

Emen9,

Super za uredan pregled.
    A neznam ja jesam li pretjerala kad on sve pije🤣🤣.
    U proslu srijedu moj je imao 4900 kg tako da pretpostavljam da smo sad preko 5 kg🤣🤣, ali on je rođen s 4200, a tvoj??

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    5+3 🙏❤️

• ružica
    12. Travanj 2021. 14:00

Emen9,

Meni je pedijatrica rekla dajte mu koliko traži?!?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    5+3 🙏❤️

pupetta
    12. Travanj 2021. 14:03

Podrigavanje - moj rijetko kad podrigne, al zna se probuditi jer bljucne ili ga muci taj zrak. Ne moraju bebe podrignuti niti bljucnuti nakon svakoga obroka, ali bilo ni dobro da cesto podrignu. Recimo moj se naguta zraka pa cesto stuca.
    Kakanje - moj malac nije od srijede kakao, sad sve vise mislim da je ovo neobicno ponasanje vezano uz to. Stvarno ne znam kako da mu pomognem, pojela sam i popila sve sto inace otvara i sto bi trebalo pripomoci, al jos nema nista. Zadnjih dva dana ima cesce smrdljive vjetrove. Kaze mi patronazna da se dojenim bebama tolerira 8 dana bez kakanja ako se ponasaju normalno, a moj normalno jede i piskini nije nadut, jedino je nervozan, al ja tu nervozu nisam pripisala tome jer mi nije tako djelovalo. Sad stalno imam osjecaj da nesto krivo radim 
    Ines hvala ti na savjetu  Mi smo stvarno svasta pokusali, ali malac zasad jedino cvrsto zaspe na ciki. Ako ga uopce uspijemo uspavati nosenjem onda spava 15 minuta i odjednom nered. Mozda je samo neka faza, vidjet cemo.
    Jagodice dobro nam dosla  samo polako dok se oporavis, jedi sto vise jusne hrane i kompota, to ce ti potaknuti probavu.
    EmEn9 bome malac je pravi beban, neka njega  Inace te mjere koje pisu na kutijama dohrane su bas za michelin bebe, znam da pedijatri najcesce savjetuju manju militrazu nego tu navedenu 
    Ruzice bas sam ti i ja htjela napisati da probas Espumisan kad vec vecini pomazu 

Baby P 03/21 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.