Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • NeverEver
    01. Rujan 2021. 15:33

Dora za grceve ti ne znam, moj je imao 1 dan s 4tj., samo a davali smo onaj babytol, tad redovito jer sam samo dojila. 
    Tvoja znaci vec i zubice ima 🤩🤩🤩

• NeverEver
    01. Rujan 2021. 15:35

thera

Dora,nisam sigurna jesmo se dobro skuzile,nisam mislila na 2 mjeseca umjesto nas nego nakon sto se mi moramo vratiti na posao. Ako si mislila na to,sve pet😂

Da da, dok si sama na porodiljnom imas pravo na 12 mj a ako i muz ide imas pravo na 14, mama mora 6 bit a ostalih 8 po dogovoru. Moj muz je htio svih 8 ali ne moze 😂 3 su sasvim ok. Ja imam dakle 11+1mj.godisnjeg.

• thera

Ja bi se morala vratiti 18.4 na posao,onda mali ima godinu dana. Sumnjam da ce mi dati koristiti stari godisnji. Pa bi bilo super da on dobije jos 2 mjeseca,do sredine 6-tog a onda skola lagano zavrsava i nekako cemo se snaci jos to malo. A za godinu iza se nadam da ce nam napraviti takav raspored da mozda uspijemo izbjeci vrtic(radimo u istoj skoli u 2 smjene). Imamo i baku ali nekak bi to izbjegla ako nije bas nesto jako hitno a moja mama nam je daleko. 

🌺Principessa🌺

avama

thera

Ja sam isto narucila one tablete koje je Ruzica preporucila i pocela ih piti,moram onda i tu kremu kad ju svi toliko hvalite😊
    Koristi netko mozda babylove pelene? Vidjela sam u nekoj grupi na fejsu da ih svi fale i kazu da su neusporedivo bolje od pampersica i violetinih a nisam ih nikad probala.
    Grebanjepolicu- moj svako jutro izgleda kao da se s trojicom borio cijelu noc😅 Ogrebotina puna glava,kraste,sad zadnjih par dana je to jako blizu ociju,na kapcima bas. Ima li nacin kako to sprijeciti osim da mu vezem ruke?😂 Noktice mu uredno rezem ali kad bas stisne s njima oni su jos uvijek ostri,a on je bome jak i grub prema sebi po noci.

Meni babylove ne valjaju, mislim upijaju one, ali se dosta napuhni kad se napune i budu teske. Isto mi je i s violeta pelenama.

Principessa lako je namjestit sjedalicu s isofixom

Jel fakat mora ic pojas prek glave? I moja sjedaloca se drma nekak,cudno mi je🤣

• Dora2021
    01. Rujan 2021. 16:03

NeverEver

Dora za grceve ti ne znam, moj je imao 1 dan s 4tj., samo a davali smo onaj babytol, tad redovito jer sam samo dojila.

A Val i zubići?? 

• NeverEver
    01. Rujan 2021. 16:28

Dora2021

NeverEver

A Val i zubići??

Crvene se donje jedinice, to je novo i muci ga vise al jos nije izbilo. 🙈🙈 
    Moja vjencana kuma mi javlja, njenom malom izbio prvi zub tocno na 1.rodjendan. Smetalo ga je od 3.mj. Mašala.

• NeverEver
    01. Rujan 2021. 16:33

Thera, u skoli ce ti dat stari godisnji da koristis jer ga inace moraju platit a to ne budu htjeli. Kad sam bila po zamjenama su se zene uvijek s porodiljnog vracale tek nakon go i onda bi jos otisle i na koji tjedan na bolovanje da dodju do 15.6. Osim sto su ganjale taj datum, stvarno nije neka fora vratit se u nastavu zadnjih mjesec i pol, ni tebi ni klincima. Iskoristi sve sto mozes ako se vec moze poslozit da si dulje doma. A muz ova 2 mjeseca moze iskoristit do skole kad i kak njemu pase, ne mora odmah. 
    Mi se isto pokusavamo pokrpat da krene s 1.9., dakle s godinu i 4 i pol mjeseca.

Emmie
    01. Rujan 2021. 16:35

NeverEver i mojoj starijoj je izbio prvi zubić baš na rođendan. Još je bila pokupila neki virus u isto vrijeme pa je sva jadna u rođendanskim slikama😆

• Bebanomoje
    01. Rujan 2021. 16:36

Cure, jel se vašim bebama kao ljusti koža po vratu sad kako je malo zahladilo? Prvo sam skuzila da su joj obrazi hrapaviji i crvene se, i to crvenilo već tri dana ne prolazi. Mazem joj sa nivea baby kremom. A danas joj se vratic počeo kao ljustiti/guliti nakon što smo se vratili iz šetnje. 
    Ne znam s čime da joj mazem, nakon kupanja svaku večer ju namažem Johnson uljem, ali očito joj to nije dosta. A i meni je koža suša otkad su niže temp pa i sebe više trackam, očito ću morati i nju. To je valjda jedino kaj je pokupila od mene , bas je to morala 🤦‍♀️

• julesica
    01. Rujan 2021. 17:47

Thera i ja imam sličan problem. Ja bi trebala na posao 1.5  pa isto kemijam kako to produžiti do rujna. Dragi ne moze nikako uzeti svibanj i lipanj jer radi u turizmu, jedino da uzme studeni i prosinac, ali nije mi to fora ići raditi dva mjeseca pa nazad, i zbog učenika i zbog mene. Jedan od ravnatelja mi je rekao da nebi trebalo biti problema sa cijelim starim godišnjim jer ako ti ne daju u komadu, nego u nenastavne dane, nemaju ti ga kada zapravo dati jer u srpnju već ide novi. Vjerojatno ovisi o snalazljivosti tajnika/ravnatelja i na koga nalete u ministarstvu 🙄 a mene uzasno iritira što se uopće moram s tim zaje...daj mi godišnji na kojeg imam pravo i bok, a ne kao što bi oni zeljeli, daju ti u nenastavne dane a od tebe se ipak očekuje da dodješ na sjednice i odradiš administraciju, o jebem ti prosvjetu 🤣🤣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.