Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lonmi
    30. Kolovoz 2021. 15:09

Matejaa95

Lonmi

Matejaa95

anaAn

Matejaa95

Evoo mene kod vas opeet po pomoc. Znaci ovako stvari stoje. Tia mi ima mjesec dana. Od pocetka samo dojim jer imam puno mlijeka. Napravila sam glupost jer sam je cesce stavljala na lijevu cicu. I sad s njom imam problem. Ona pocica,meni za bol sata sat cica ko glava,tvrda i puna puna, dok desna dosta manja i manje mllijeka.
    Stoo da radim? Tia mi se gusi dok sisa jadna koliko mlijeka izlaziii😏

Ako koja ima savjet cekaam vas.
    Hvala puno😊

Ista stvar se dogodila kod mene. Davala sam vise lijevu dojku, bila upaljena, kvrgava. Sad dajem jednom lijevu, jednom desnu, ali ako bas osjetim da ima puno mlijeka onda napravim rucnu masazu i rucno se izdojim. Dok nisam uspostavila kako treba davala sam po podoju i obje, muku namucila. S tim da mi je zbog toga svega lijeva dojka i znatno veca u odnosu na lijevu i uvijek kvrgavija.

Ajme ja nez kako da to izjednacim dajem joj ja obje al stavljam je uvijek prvo na tu vecu da mi je isprazni bar ao, a dok jede na njoj zaspe ni ne stignemo na desnu preci. I moja je veca lijeva i to 3 puta od desne. Vidim danas pocne crvenit lagano. Moja spava 3,4 sata preko noci u komadu i do tad se stvrdne. Upomoccc🤭😬

Ti njoj ponudi obje dojke po podoju, ali ako ne zeli ili se najede iz jedne, ovu drugu u kojoj osjecas pritisak izdoji toliko koliko treba da popusti pritisak. Između podoja na dojke koje se prepunjavaju stavi hladni list kupusa nekih 15 min. Izrezi ga da bradavica bude vani, a prije podoja topli oblog.
    Znaci kad jede desnu i ne zeli lijevu ovu drugu samo malo izdoji 15-20ml da popusti pritisak.
    Kroz 48 h bi ti problem vec mogao nestati.
    Javi dal pomoglo 😊
    Samo nemoj pumpati puno ovu prepunjenu da ne napravis jos gore nego kako sam ti napisala.

Joj hvalaa ti. Napravit cu kako si napisala.nije da nece ona papati,nego zaspe. Nacica se koliko joj treba i to je to. Al pokusat cu svakako. Jer ovo je koma. Ko lubenica hahah🤭

Bude dobro 😊
    I ja sam vodila borbu s prepunjenoscu. Ujutro sam se znala probuditi s kamenima,  a od jela proslo kakvih 3 h. Isto se bila napapala s jedne cice i druga je patila.
    Najgore mi je bilo probuditi se u lokvi mlijeka. 

Matejaa95
    30. Kolovoz 2021. 15:24

Lonmi

Matejaa95

Lonmi

Matejaa95

anaAn

Matejaa95

Evoo mene kod vas opeet po pomoc. Znaci ovako stvari stoje. Tia mi ima mjesec dana. Od pocetka samo dojim jer imam puno mlijeka. Napravila sam glupost jer sam je cesce stavljala na lijevu cicu. I sad s njom imam problem. Ona pocica,meni za bol sata sat cica ko glava,tvrda i puna puna, dok desna dosta manja i manje mllijeka.

Hvala puno😊

Ista stvar se dogodila kod mene. Davala sam vise lijevu dojku, bila upaljena, kvrgava. Sad dajem jednom lijevu, jednom desnu, ali ako bas osjetim da ima puno mlijeka onda napravim rucnu masazu i rucno se izdojim. Dok nisam uspostavila kako treba davala sam po podoju i obje, muku namucila. S tim da mi je zbog toga svega lijeva dojka i znatno veca u odnosu na lijevu i uvijek kvrgavija.

Ajme ja nez kako da to izjednacim dajem joj ja obje al stavljam je uvijek prvo na tu vecu da mi je isprazni bar ao, a dok jede na njoj zaspe ni ne stignemo na desnu preci. I moja je veca lijeva i to 3 puta od desne. Vidim danas pocne crvenit lagano. Moja spava 3,4 sata preko noci u komadu i do tad se stvrdne. Upomoccc🤭😬

Ti njoj ponudi obje dojke po podoju, ali ako ne zeli ili se najede iz jedne, ovu drugu u kojoj osjecas pritisak izdoji toliko koliko treba da popusti pritisak. Između podoja na dojke koje se prepunjavaju stavi hladni list kupusa nekih 15 min. Izrezi ga da bradavica bude vani, a prije podoja topli oblog.
    Znaci kad jede desnu i ne zeli lijevu ovu drugu samo malo izdoji 15-20ml da popusti pritisak.
    Javi dal pomoglo 😊
    Samo nemoj pumpati puno ovu prepunjenu da ne napravis jos gore nego kako sam ti napisala.

Joj hvalaa ti. Napravit cu kako si napisala.nije da nece ona papati,nego zaspe. Nacica se koliko joj treba i to je to. Al pokusat cu svakako. Jer ovo je koma. Ko lubenica hahah🤭

Bude dobro 😊
    I ja sam vodila borbu s prepunjenoscu. Ujutro sam se znala probuditi s kamenima, a od jela proslo kakvih 3 h. Isto se bila napapala s jedne cice i druga je patila.

Ajme pricaj mi. Mljeko mi sprica na sve strane😬

15.12.23. zadnja menz
    9.1 .24. plusiccc
    Druga trudnoca😀
    Prvi pregled 30.1

Lonmi
    30. Kolovoz 2021. 15:58

Matejaa95

Lonmi

Matejaa95

Lonmi

Matejaa95

anaAn

Matejaa95

Hvala puno😊

Javi dal pomoglo 😊

Bude dobro 😊
    I ja sam vodila borbu s prepunjenoscu. Ujutro sam se znala probuditi s kamenima, a od jela proslo kakvih 3 h. Isto se bila napapala s jedne cice i druga je patila.

Ajme pricaj mi. Mljeko mi sprica na sve strane😬

Bude se to sredilo sve 😊
    Znam da je grozan osjecaj ta prepunjenost, koliko sam puta znala reci da mi te sise mira ne daju 🙈😂
    Probaj kako sam te savjetovala i bit ce dobro 🥰

• Ivancica90
    30. Kolovoz 2021. 17:38

Matejaa95 i Lonmi - moje i dalje prepunjene ujutro 😅 Gospodin počeo cicat po noći sa 6 mjeseci nakon kaj od 2 i pol mjeseca nije 🤦‍♀️ I to ne svaki put u isto vrijeme i ne svaku noć, tako da je navuko mlijeko, a ja nek se snalazim. Uglavnom, samo sam htjela dodat da ne daješ uvijek prvo tu veću, ako cica jednu po podoju, onda svaki put drugu, a ako cica obje onda svaki put drugu daješ prvo. S time da sam ja dok sam ih pokušavala izjednačit davala manju dva podoja pa veću jedan dok je sam iz jedne jeo, a kad je počeo iz obje onda sam manju uvijek prvu. Al i dalje mi je desna veća, iako sad sam odustala od izjednačavanja. Kaže mama da to niko osim mene ne vidi, al ja baš jako kužim...

.

Eleonora - možda da pokušaš ić s njom u drugu sobu/van/nepoznato mjesto samo vas dvije, pa prvo kratko i onda produžuješ. A ako neće drugim ljudima da je probaš dat prvo u toj sobi koju voli dok si ti s njima, pa drugi put odeš na kratko i isto po malo produžuješ. I nemoj odlazit dok spava tako da budeš tu kad se probudi. Negdje sam čitala da ako ne vole ostajat bez mame i onda odeš dok spavaju imaju strah da ćeš ih ostavit dok spavaju i moraju te vidjet čim se probude jer inače plaču. Tako da ih treba ostavit budne kao da nauče da kad odeš se budeš vratila i da nećeš otić dok oni ne znaju. A regresija nama nije bila strašna, možda kojih tjedan dana i nije jeo po noći nego sam ga mazila po glavici i govorila ššš dok zaspe natrag. Nakon toga se vratio na spavanje cijelu noć, sve dok nismo otišli na more di je bio žedan zbog vrućine, bio u skoku sa 6 mjeseci i ja dobila mengu zbog koje se na cca tjedan dana smanjilo mlijeko. Kak se to sve lijepo poklopilo, on se budio po noći i doslovno ga ništa osim cice nije moglo smirit. I sad se tak nekad probudi, nekad ne, kako koju noć. Al pocica i zaspe natrag. Ja se još uvijek nadam kak će vratit noćno spavanje sad dok smo natrag doma došli 

.

Separacijska anksioznost - ja sam primijetila da u zadnje vrijeme neće zaspat bez da me drži za ruku, i zna se rasplakat ak je na podu kad me ne vidi. I neće se više drugim ljudima odmah smijat nego se mrgodi. Ali za sad ga brzo uspiju animirat i ne plače, tako da je to super.

Lonmi
    30. Kolovoz 2021. 17:58

Da, da svaki put drugu svakako. Mozda nisam napisala 😊
    Moje sise su sad napokon ok, napune se kroz noc jer papa oko 2,3, kako kad i onda 6,7, 8 sve ovisi kad se probudimo, ali hvala Bogu vise nisu oni kameni i sad jede svaki put drugu, ponekad obje kroz dan 😊

Jagodica125
    30. Kolovoz 2021. 18:59

Znaci mene moj drzi za prst dok ga nunam, jak stisak. On tone u san i stisak popusta. Spustam ga u kindru, stisak jaci no ikad🤣 ili me zgrabi za majcu, i onda ja prstic po prstic micem ruku🤣 ili moj favorit - kao spava u dubokom snu, a ruke ima iznad prsnog kosa i drzi ruke na mom vratu🤣🤣🤣🤦‍♀️

• NeverEver
    30. Kolovoz 2021. 19:56

Separacijska anksioznost i kod nas prisutna al kod mame, ne bebe. 😅
    Obozavam kad lezi s nama i spava, otvori oci, okrene se prema meni, sav se stisne i usulja nekak, primi za prst i zaspe. Dok utone duboko u san pusti, ja mu gurnem natrag prst al nece me vise 😂

• thera
    30. Kolovoz 2021. 20:15

NeverEver

Separacijska anksioznost i kod nas prisutna al kod mame, ne bebe. 😅
    Obozavam kad lezi s nama i spava, otvori oci, okrene se prema meni, sav se stisne i usulja nekak, primi za prst i zaspe. Dok utone duboko u san pusti, ja mu gurnem natrag prst al nece me vise 😂

😂

Lonmi
    30. Kolovoz 2021. 21:18

Cure jel vi vec grijete? Ja ukljucim grijalicu navečer kad ju kupam/brisem. 22 stupnja su u kuci, bojim se da se ne prehladi 😒.
    Opcenito nam je nos stalno puni, dnevno po 2 put cistim s nosijem kojeg btw ne podnosi i jedva ista izvucemo 😑

• thera
    30. Kolovoz 2021. 21:36

Ja po potrebi palim klimu ako mi je hladno. Ili pecnicu😂🙈 Jos nam nisu pustili grijanje. Najgore mi je trenutno osusit ves

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.