Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jagodica125
    29. Kolovoz 2021. 18:17

Mi smo danas za rucak papali raštiku i malo krumpririca, a maloprije malo banane. Banana kao i kod odraslih zatvara pa je ne dajem cesto ☝️
    .
    Taman se vratili iz setnje i eto kise 🌧☔ malac zaspao u kolicima, sad spavamac od cca pol ure i budimo se 😇
    .
    Ja svoga hranim u ljulji, samo ima noge koje se izvucu pa se vise ne ljulja nego se u 4 polozaja moze lezat tj kao sjedat. Kasnije je za sjedanje, do 19kg pise 🤔 ali da, polegnem ga unutra, stavim slincek i vec zna kaj slijedi 🍽😉
    .
    Bome je zahladilo brrrrr

Jagodica125
    29. Kolovoz 2021. 18:23

Ja ovu tablicu isto imam samo da imam ideju kaj od povrca i voca sljedece🤣 ovog ostalog se ne drzim. 

🌺Principessa🌺
    29. Kolovoz 2021. 21:29

Hvala vam na lijepim zeljama❤️❤️ moram pohvaliti malenu,bila je za pozeljeti. U crkvi se smijala i pricala sa velecasnim,doma je imala vrijeme kad je budna,pa jede,pa se smije i prica  pa spavanje i tako u krug. Svi su gledali i cudili se kak je tak dobra.
    Skrinam si za sjedalice ovo, zacas ce nam trebati🙈
    Raste ko gljiva🥰 preksinoc se prvi puta smijala na glas🤩 bas uzivamo u njoj.. 
    Pratim vas svakodnevno,ali ne pisem🙈 

kety992
    29. Kolovoz 2021. 23:22

Nadi bilo je odlicno. Koliko sam se bojala da ce plakat i da cemo u toku vecere vec sibnut doma...ugodno sam se iznenadila. On spavao...kad se probudio ,otisla u sobu u restacu...pocickao...zaspao mi na rukama i spavao u kolicima pa skoro cijelo vrijeme. 👌👌 za dob od 3 mjeseca ja zadovoljna. Jedino sto bi mu kupila sad...one slusalice koje smanje zvuk...jer je vise puta reagirao na ono bubnjanje...a bili smo kod izlaza i stvarno daleko od zvucnika. Ono cisto da sam mu stavila dok je spavao...nebi ni skuzio da nesto svira oko njega 🤣🙈 

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

kety992
    29. Kolovoz 2021. 23:24

Lussi čestitke draga 😍🥰🥰 svu srecu vam zelim i puno puno prekrasnih godina u braku 😊👌🥰

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

Nadi_
    30. Kolovoz 2021. 00:06

kety992

Nadi bilo je odlicno. Koliko sam se bojala da ce plakat i da cemo u toku vecere vec sibnut doma…ugodno sam se iznenadila. On spavao…kad se probudio ,otisla u sobu u restacu…pocickao…zaspao mi na rukama i spavao u kolicima pa skoro cijelo vrijeme. 👌👌 za dob od 3 mjeseca ja zadovoljna. Jedino sto bi mu kupila sad…one slusalice koje smanje zvuk…jer je vise puta reagirao na ono bubnjanje…a bili smo kod izlaza i stvarno daleko od zvucnika. Ono cisto da sam mu stavila dok je spavao…nebi ni skuzio da nesto svira oko njega 🤣🙈

Odlicna ideja, potrazit cu to. Bas sam brinula kako ce spavati zbog glasne muzike.

👰 28 g.
    🤵 33g.
    🤵👰 2 g.
    12.8. ➕❤

Nadi_
    30. Kolovoz 2021. 00:07

Lussi draga cestitam, sve najljepse u braku

👰 28 g.
    🤵 33g.
    🤵👰 2 g.
    12.8. ➕❤

Emmie
    30. Kolovoz 2021. 00:09

Hvala Pupetta!!!! Ti si ta sa vezom🥰🤭

• eleonora
    30. Kolovoz 2021. 09:55

Veliki pozdrav mame. Čitam vas redovno. Da nema vas, majčinstvo bi mi bilo puno teže jer ne bi znala ni za skokove ni regresije ni ništa. Imam nekoliko tema na koje bi se voljela osvrnuti.

Regresija sna - Moja mala spavalica je sa mjesec i pol počela spavati cijelu noć bez podoja do 6 ujutro i onda još produži sa spavanjem uz podoj svaka 2 sata. Ma milina. Pripremila sam se na regresiju koja nas je ulovila sa točno 4 mjeseca. Prvu noć je svako malo mrmljala, bacala noge i tražila dudu što sam riješila brzim vračanjem dude. Drugu noć je počela plakati svako tolko i sama duda više nije pomogla pa sam uključila zvuk usisavača. I sad to super funkcinira. Budi se po noći ali sa dudom i zvukom usisavača zaspi u roku keks. Izbjegavam podoje po noći jer ne bi željela da stekne tu naviku. Koliko je kod vas trajala regresija (kod koga je prošla) i da li je ostavila kakve "posljedice"? Mene je sad mrvicu strah da ona nakon ne može zaspati i spavati bez zvuka usisavača. Iako to ne bi bila takva tragedija jer je i meni ljepše spavati uz taj zvuk. Ja sam obično puštala zvukove kiše i stavila gašenje za sat vremena.

Sisanje - Nakon 3 mjeseca sisanja preko šeširića, sama je izbacila šeširić i povukla bradavicu kao da je trenirala u slobodno vrijeme. Sada joj skoro svaki podoj traje 5 minuta. Nakon toga mora podrignuti i onda traži dudu. Jako se ljuti ako joj opet ponudim sisu. Dudu mora imati jer ako ju nema, gura cijelu ruku u usta i onda povrača u mlazovima. Općenito nakon jela mora biti u ležećem položaju ili na boku jer drugačije povraća. Vjerujem da to ima veze sa kratkim podojima i izbacivanjem šeširića jer prije nije tolko bljuckila. 

Ten - Lagano sam u depresiji jer mi se vračaju sve negativne stvari koje su prošle u trudnoći. Promjenjljivijeg sam raspoloženja, kosa mi se brzo masti i otpada i ono što me najviše deprimira - vratili su mi se potkožni prištići na faci. Ah ti hormoni. A baš sam se ponadala da sam se riješila prištića sa kojima se borim cijeli život. S obzirom da dojim moram paziti što ću koristiti na licu od preparata (iako se bojim da ionako ništa neće pomoći). Da li ima koja sa sličnim problemom ovdje? Što koristiš od preparata?
    Cijelo vrijeme očekujem i mengu s obzirom da se sve drugo vratilo ali još ništa.

• eleonora
    30. Kolovoz 2021. 09:55

Dizanje u sjedeći položaj - I moja je to počela raditi nakon zadnjeg skoka. Kao da se želi dići kad ju netko nosi prema naprijed, kada ju stavim na jastuk da ju uzmem skupa sa jastukom i podojim i često puta kada leži na ajmo reći ravnom (no mrvicu spuštenom) u kolicima. Ne mogu utjecati na to da se ne diže osim što stalno njenoj baki prigovaram jer često sjedi sa njom dok je okrenuta prema naprijed i drži ju u nekom sjedećem položaju pa se bojim da ju to potiče da se diže. Ne znam da li se varam.

Separacijska anksioznost - Čini mi se nekako rano za to sa četri mjeseca ali mislim da moju djevojčicu to jako muči. Prije sam ju mogla ostaviti baki na čuvanje ili otići sa njom negdje. Sada ne smijem baš nikud. Ili ako odem sa njom u neki nepoznati prostor koji nije soba u kojoj većinom boravi ili ako ju ostavim baki na čuvanje desi se isto. Ako ne odmah, onda nakon što zaspi pa se probudi počne toliko neutješno plakati tj vrištati i ništa ne pomaže dok se opet skupa ne nađemo u The sobi. Odbija i sisu i bočicu, nošenje ne pomaže. Jedino opet onaj usisavač mrvicu pomogne ali ne dovoljno. To je vrištanje jednako onom koje sam prvi put doživjela kad se cijepila. Samo tad je prestalo kad sam joj dala čepić a ne postoji čepić za separacijsku anksioznost. Malo sam i ja anksiozna jer ne mogu nikud iako ne previše jer je to ipak faza. Da li vaše to muči? Kako se nosite sa tim? Kažu mi drugi - nikad se neće naviknuti na druge prostore ili bez tebe ako ju nikud ne vodiš ili ne ostavljaš na čuvanju. Ali meni je jednostavno previše žao slušati ju da tako neutješno vrišti.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI