Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lonmi
    05. Srpanj 2021. 13:41

Cure, kad malci krenu drzati glavicu sami? Gledam neki video od djecaka od 2 mj kojeg stavljaju u more, a on poprilicno sam drzi glavu gore.
    Moja su super drzi kad ju okrenem na trbuh, ali ovako ne da bi ju mogla dici bez potpore, uskoro ce 2 mj 😳
    Ili se to preko noci promijeni. Na moru ce biti 3 mj stara, jel vi kupate bebe od 3 mj u moru u onom kolutu ili ne jos? 

• thera
    05. Srpanj 2021. 13:55

Moj za sad ne drzi cvrsto glavu(ima 2.5 mjeseca). Na trbuhu moze dici ali je lijen za to pa najcesce zalegne kad ga stavim🙈

• NeverEver
    05. Srpanj 2021. 14:05

Lonmi

Cure, kad malci krenu drzati glavicu sami? Gledam neki video od djecaka od 2 mj kojeg stavljaju u more, a on poprilicno sam drzi glavu gore.
    Moja su super drzi kad ju okrenem na trbuh, ali ovako ne da bi ju mogla dici bez potpore, uskoro ce 2 mj 😳
    Ili se to preko noci promijeni. Na moru ce biti 3 mj stara, jel vi kupate bebe od 3 mj u moru u onom kolutu ili ne jos?

Moj drzi skroz sam od pocetka 2.mjeseca, jako je cvrst, ali ti je to dosta rano i nije neobicno da tvoja jos ne moze nego da neki s 2 mj mogu. Nismo nist posebno radili, takav je. Ja sam bas ovaj tip koji bi lagano s bebom, sve u svoje vrijeme, polako, necu forsat hodanje ni nist, nek sam krene i onda dobijem bebu koja s 2 mj drzi glavu sama, odguruje se s nogama u tummy time ko da bi htio puzat, evo göoda sve zivo jer mu dolje na sredini ocito uskoro bude zub dosao (2 mj i 3 tjedna star), imam osjdcaj da nije bio prava beba 🙄
     .
    Nekad i to ne tako davno su se bebe do 4 mj starosti drzale samo u jastuku. Ja npr i moj muz. Sigurno nismp glave drzali sami kad nam nisu dali i savrseni smo😂😂😂😂 ahahaha
    Tak da ne brini draga. Ja svog od prvog dana nosim uspravno da je glavicom naslonjen na mene, valjda mu je dopizdilo pa drzi i okrece glavu kako njemu pase. Tak sam ga drzala jer me boljelo od carskog drugacije i ostala navika.

• Bebanomoje
    05. Srpanj 2021. 14:10

NeverEver

Moj drzi skroz sam od pocetka 2.mjeseca, jako je cvrst, ali ti je to dosta rano i nije neobicno da tvoja jos ne moze nego da neki s 2 mj mogu. Nismo nist posebno radili, takav je. Ja sam bas ovaj tip koji bi lagano s bebom, sve u svoje vrijeme, polako, necu forsat hodanje ni nist, nek sam krene i onda dobijem bebu koja s 2 mj drzi glavu sama, odguruje se s nogama u tummy time ko da bi htio puzat, evo göoda sve zivo jer mu dolje na sredini ocito uskoro bude zub dosao (2 mj i 3 tjedna star), imam osjdcaj da nije bio prava beba 🙄

I moja ovako. Počela je dosta rano dizati i držati glavicu, a čak ju nisam stavljala puno na trbuh u početku. Neki dan kad smo se išle slikati  teta je bila odusevljena kako je čvrsta i kako drži glavicu, a ja si mislim pa ona je takva od 2og mj 🤷‍♀️ zato je mene bilo strah da ima hipertonus, ali na svu sreću, nema i sve je ok. I kad je na trbuhu, kao da se pokušava odgurnuti sa nogama, tad ju pokušavam zabaviti da to ne radi još...
    Muče ju zubici zadnjih par dana, jaaako slini, dudu i flasicu gricka,  rukicu ili par prstića grize, danas mi je dosta nervozna pa sam joj malo namazala zubno meso, valjda će joj pomoći.

• NeverEver
    05. Srpanj 2021. 14:13

thera

Moj za sad ne drzi cvrsto glavu(ima 2.5 mjeseca). Na trbuhu moze dici ali je lijen za to pa najcesce zalegne kad ga stavim🙈

I moj se samo rasiri na tummy time i fućka mu se 😂 ali dok ja npr lezim i stavim ga na sebe drzi glavu gore cijelo vrijeme a to je isto tummy time. Ovo klasicno lezanje na trbuhu nije za njega. 
    .
    Evo cure, 3.menga, mlijeka sve manje. Priblizavam se kraju dojenja. Prsa su mi se samo ispuhnula a tak su bila prepuna da sam od ispod i strije dobila i stalno sam bila mokra.. Idem na pregled i konzultacije privatno k jos jednoj ginekologici u srijedu pa cemo vidjet. Da nije radi tog jajnika sto su izvadili, tijelo mozda prolazi kroz promjene.. Moj pedijatar snazno forsa dojenje, sve me strah i sram otic na pregled. Imate li i vi takva iskustva? Malo me shame-a s pitanjima tipa "aha, a ipak dohrana, znate da je majcino mlijeko najbolje za zdravlje i napredak bebd?" Mene sve srce zaboli. Osjecam se jadno i pritisnuto. I bojim se da ne radim nest lose za svoju bebu a dok ga nisam imala sam bila sva za ad i sama sam dijete ad-a i super zdravlja. Uglavnom, kad smo vec neka grupa za prvu pomoc i psihoterapiju da znate da sam u 🍌

• NeverEver
    05. Srpanj 2021. 14:15

Bebanomoje

NeverEver

I moja ovako. Počela je dosta rano dizati i držati glavicu, a čak ju nisam stavljala puno na trbuh u početku. Neki dan kad smo se išle slikati teta je bila odusevljena kako je čvrsta i kako drži glavicu, a ja si mislim pa ona je takva od 2og mj 🤷‍♀️ zato je mene bilo strah da ima hipertonus, ali na svu sreću, nema i sve je ok. I kad je na trbuhu, kao da se pokušava odgurnuti sa nogama, tad ju pokušavam zabaviti da to ne radi još…
    Muče ju zubici zadnjih par dana, jaaako slini, dudu i flasicu gricka, rukicu ili par prstića grize, danas mi je dosta nervozna pa sam joj malo namazala zubno meso, valjda će joj pomoći.

Nasi znaci isti! S cime mazes desni? Ja sam tak neinformirana za zubice, mislila sam da cu o tome brinuti sa 6mj 😟

• julesica
    05. Srpanj 2021. 14:23

NeverEver

thera

I moj se samo rasiri na tummy time i fućka mu se 😂 ali dok ja npr lezim i stavim ga na sebe drzi glavu gore cijelo vrijeme a to je isto tummy time. Ovo klasicno lezanje na trbuhu nije za njega.
    .
    Evo cure, 3.menga, mlijeka sve manje. Priblizavam se kraju dojenja. Prsa su mi se samo ispuhnula a tak su bila prepuna da sam od ispod i strije dobila i stalno sam bila mokra.. Idem na pregled i konzultacije privatno k jos jednoj ginekologici u srijedu pa cemo vidjet. Da nije radi tog jajnika sto su izvadili, tijelo mozda prolazi kroz promjene.. Moj pedijatar snazno forsa dojenje, sve me strah i sram otic na pregled. Imate li i vi takva iskustva? Malo me shame-a s pitanjima tipa "aha, a ipak dohrana, znate da je majcino mlijeko najbolje za zdravlje i napredak bebd?" Mene sve srce zaboli. Osjecam se jadno i pritisnuto. I bojim se da ne radim nest lose za svoju bebu a dok ga nisam imala sam bila sva za ad i sama sam dijete ad-a i super zdravlja. Uglavnom, kad smo vec neka grupa za prvu pomoc i psihoterapiju da znate da sam u 🍌

Mogu ti jedino reći: boli te kiki što će misliti pedijatar 😉😉 bitno da je tvoj mališa zdrav i napreduje 💪

Girl1234
    05. Srpanj 2021. 14:24

Drage mame, mi smo na GO pa ne mogu sve upratit. Vidim da vas muce neki problemi, ne dajte se, jake smo mi.. Sjetite se onoga: sretna mama, sretna beba.
    Mi stvarno uzivamo :)
    Evo malo sličica da vidite
    https://ibb.co/QYxW8c5
    https://ibb.co/DrfnXv8
    https://ibb.co/svT30qB

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

• Bebanomoje
    05. Srpanj 2021. 14:36

NeverEver

Bebanomoje

NeverEver

I moja ovako. Počela je dosta rano dizati i držati glavicu, a čak ju nisam stavljala puno na trbuh u početku. Neki dan kad smo se išle slikati teta je bila odusevljena kako je čvrsta i kako drži glavicu, a ja si mislim pa ona je takva od 2og mj 🤷‍♀️ zato je mene bilo strah da ima hipertonus, ali na svu sreću, nema i sve je ok. I kad je na trbuhu, kao da se pokušava odgurnuti sa nogama, tad ju pokušavam zabaviti da to ne radi još…
    Muče ju zubici zadnjih par dana, jaaako slini, dudu i flasicu gricka, rukicu ili par prstića grize, danas mi je dosta nervozna pa sam joj malo namazala zubno meso, valjda će joj pomoći.

Nasi znaci isti! S cime mazes desni? Ja sam tak neinformirana za zubice, mislila sam da cu o tome brinuti sa 6mj 😟

Dobila sam kao uzorak Gengigel, a čitala sam da je on dobar pa sam ga narucila u ljekarni, doći će sutra vjer dostava pa da budem spremna malo više joj mazati 😁

A za pedijatra i dojenje / ad - gle, i ja sam bila uvjerena da cu dojiti al ne ide. Uspijem izdojiti dnevno za jedan obrok i  realno mogla bih prestati, ali budem još malo pa dokle ide. Meni pedijatrica nije nista 'srala' oko toga, ali razumijem te, i meni bi bilo psihicki teško da mi tako pametuje. Ali zato frendice koje su mame kada su čule da se izdajam I dajem ad su znale imati po meni neprimjerene komentare ali boli me.... puno nam je lakše ovako i neću se opterećivati time, ona hvala Bogu lijepo napreduje I to mi je nabitnije 😊💪

Jagodica125
    05. Srpanj 2021. 15:35

NeverEver

Moj isto, a sutra punimo 3 mjeseca🤣znaci kad ga polegnem na trbuh nije bas odusevljen, ali polegnem ga na svoje potkoljenice pa gleda mene ili ga nosim pa si legnem na ledja, pa iznad mene lebdi🤗 tu drzi glavicu okej bi rekla🤔 meni je kod tummy timea bitan timing - ne odmah nakon jela, jer inace bljucka. Ne gladan jer je nervozan. Pikiram zlatnu sredinu🤣 e da, imam pilates loptu na koju ga polegnem, tu najbolje drzi glavicu😌
    .
    Never, slazem se s ovim kaj je napisala Bebanomoje, glavno da Val napreduje lijepo 🥰 ne moras se ti nikome opravdavat. 
    .
    Mi imami sutra pedicu i vec sam sad nervozna zbog rota cijepljenja😒 moj sin ne, spava vec 3.dugacki spavanac🥳
    .
    Girl uzivajte na moru, di ste to otisli? Kako se malisi dopada? Btw super liniju imas 🔥🤤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.