Ja neću komentirati dojenje, svatko nek radi kako zeli/moze. Samo ću reći da prvorotkama koje uglavnom ne znaju puno, puno ovisi o patronaznoj i savjetima koje dobije u bolnici, ako dobije polutočne imamo svadju na forumu 😉😉ja sam svoju patronažnu počeli ignorirati kada sam na svako pitanje (pa i ono za dojenje) dobila šablonski odgovor.
Btw ja sam na dojenju + malo AD koje nikako izbaciti, zašto - jer ili ne dobiva na tezini, ili plače i ljuti se na sisu pa ja skuzim da je prazna, onda mu ipak damo AD. Još uvijek ne znam do kad ćemo tako
Dobar dan curke moje,
Thera, samo ću ti reći da je tvoj maleni super ako si mogla s njim na put.
Mi nažalost o tome još ne možemo razmišljati...
Ines, tako je lijepo čitati kako je vesela Nea i ostala dječica.
Ja sam iskreno malo tužna i zabrinuta, mom malenom su grčići uglavnom prošli, vidim to, ali on je i dalje musav. Nasmije se on, ali kada sumiram cijeli dan uglavnom je to smirivanje i njegovo kenkanje koje bi preraslo u vristanje da ga ne smirimo.
Neznam kako ni zašto, ali "zavidim" mamama čije bebe ne plaču ovoliko.
Baš me to pogađa jer mi njegov plač stvara groznu tjeskobu.
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Dobar dan curke moje,
Thera, samo ću ti reći da je tvoj maleni super ako si mogla s njim na put.
Mi nažalost o tome još ne možemo razmišljati…
Ines, tako je lijepo čitati kako je vesela Nea i ostala dječica.
Ja sam iskreno malo tužna i zabrinuta, mom malenom su grčići uglavnom prošli, vidim to, ali on je i dalje musav. Nasmije se on, ali kada sumiram cijeli dan uglavnom je to smirivanje i njegovo kenkanje koje bi preraslo u vristanje da ga ne smirimo.
Neznam kako ni zašto, ali "zavidim" mamama čije bebe ne plaču ovoliko.
Baš me to pogađa jer mi njegov plač stvara groznu tjeskobu.
Draga, jesi možda razmišljala o onome što ti je mama rekla, za zahtjevnu bebu. Ja sam neki dan slučajno naletjela na članak, iskreno prvi put sam sada cula za to da postoji bas termin za bebu da je zahtjevna a da nije necije mišljenje, zaljepit ću ti tu članak, pa možda ima nešto u tome😔
https://www.novalac.hr/poucni-sadrzaji/grcevi-ili-zahtjevno-dojence/
Žao mi je da Vam je tako plačljiv 😔
Curke, bok!👋 long time no see👭 evo malisa je naaapokon zaspao🙏 danas smo bili na 2.pregledu kod pedijatrice - moj djecak je 5800g tezak i punih 62cm dugacak🤗 puuunih 10 cm je narasao u 2mjeseca od rodenja🤗
.
Danas je na redu bilo cijepljenje - ono redovno, protiv difterije, tetanusa, hripavcw, hepatitisa B, sve u svemu 2 pikice - 1 u jedno bedro, druga u drugo. Malisa plakao ali nista dalje strasno👌jos sam kupila na preporuku pedice onaj Frescopad gelasti flaster kaj hladi, ali zasad malisa ne pokazuje znakove da ga boli, pece 🤷♀️ nek se nadje.
.
E da, i kak sam i nagadjala dobili smo uputnicu za djecjeg fizijatra u Klaicevoj. Pisala sam tu da sumnjam na hipertonus, navela pedici da se izvija u luk, zabacuje glavicu, stisnute sakice ima i sve to. Tokom pregleda ga je stavila na busu i osovila na laktove, a to mu je omrazena poza. Dosta je "labav" na laktovima za 2 mjeseca, pa je rekla da mu rameni obruc nije dvoljno stabilan, tj miran. Tako da je napisala na uputnicu distonija jer je eto jedan dio tijela preslab, a drugi pak prekrut💪 Eto, mi idemo dalje k fizijatru da pogleda detaljnjije, kaze da moze bit da su vjezbice potpore potrebne ili uvz mozga. Nisam iskreno receno prestravljena i iznenadjena, jer eto skuzila sam da se nesto dogadja i sama primjetila da to radi, pa sad kao mama zelim biti proaktivna i raditi na tome, da sto prije krenemo s vjezbicama itd 🏋️♂️🤸♂️
.
I dalje ostajemo na 120ml svaka 3 sata danju, 4 sata nocu formule 🍼👌super napreduje, nema potrebe mijenjat. Sa cajem slobodno nastavit, posebice sad kad bude ljeto i ne treba ga pretoplo oblacit, slobodno skinem hlacice ili cak i pelenu da bude malo gol i lufta se🤣 sizimo mi po vrucini, di nece bebaci🥵
.
Narucila sam cijepivo protiv rota virusa za mjesec dana imamo cijepljenje 1.dozom. Pitala sam pedicu za savjet i rekla je da preporuca, jest da se kupuje, i u dvije ture je, ne stiti od svake vrste proljeva of korz, ali kaze taj rota virus zna bit gadan, pa eto, ja cu sina cijepit💉
.
Jucer smo bili kod deckove sestre i njene obitelji, nas prvi izletic 🤗 bilo je super, malo je plakao kad smo dosli, ali samo jer mu je bilo sve novo, bratic i sestricne oko njega pa mu je bilo malo too much, ali kasnije je uzivao dok su ga nosili, gledao okolo, gugutao, cak smo dragi i ja u cheescakeu uzivali🥰🤗
.
Imamo puna 2 mjeseca, nemrem vjerovat🥺🥳🎊🎉
.
Citam zaostatke kasnije🧡
Drage moje…
.
Otkako boravim sa mojom mamom i svekrvom u blizini :
- dijete ce mi ispasti i udariti glavom u stol jer ga ne znam drzati
- past ce mi sa kreveta jer ju drzim preblizu ruba
- ima proljev jer joj je prije bila tvrda stolica (?!)
- ona je zedna jer joj ja ne zelim dati vode
- stalno joj je vruce
- nema sanse da joj rastu vec zubi bez obzira sto joj se bijele desni, jer to je jednostavno nemoguce
- njoj se ne spava kad ja to mislim
- ona nije gladna kad ja to mislim
- sigurno je boli stomak jer sam ja pojela pomidoru
- ako je stavim u kolica njoj to smeta jer joj je jaje malo
- ugusit cu je jer joj deku drzim preblizu nosa
- pelenu joj previse zatezem
- kad je spustim glava ce joj ostat ulezana
- kad je dignem naucit cu je na ruke
.
… i takoooo, jos jedno 100 teorija.
Ukratko, ja sam najgora mama na svijetu cini mi se.
.
Jedino sto me jos uvijek drzi normalnom je sto ovdje ne kuham i ne cistim. 😅
Moj osvrt na teme o kojima ste pisale:
.
AD/dojenje - nemam sestro dovoljno niti snage, a ni volje po 1001 put o tome pisat🤣
.
Kile - ja na staroj tezini, mada bi rado jos koju kilicu dolje🤔 ali ne opterecujem se prevec 😌 svaki dan se podsjecam kakvo cudo je moje tijelo stvorilo i hvala mu na tome🙏
.
Komentari drugih - slusam ih od strane svojih roditelja, deckovih, susjedi, cak je jedna bakica danas u domu zdravlja rekla da malisa "jako puno place", a bili smo skupa svega par min, svatko se osijeca prozvanim komentirat, meni posebice omrazeno kritika prenesena preko bebe ak me kuzite - tipa moj malisa je malo crven i stize npr komentar u djecjem glasu bez palatala, u stilu "ajooooj, mama, pa meni je vruceeeee, pa kako ci me to obukla" pa obligatorno cmoktanje jezikom c-c-c i opet neki kometar "reci ti svojoj mami ____" a ja stojim pored ili drzim bebu. Dakle ne obraca se meni direktno.
.
Svejedno ja radim po svom🤷♀️ sad u gostima su staaaaalno navaljivali da stavim malisu na kauc, a tamo on place jer je bucno i onda sam rekla "ne, jer vam radi tv i tablet i mob" meni je to previse, curke😩 a di nece bit maloj bebici👼
.
Sve u svemu, stalno se podsjecam da je ovo sve faza, sve dobro i lose😇 i ono sto sad ucim samu sebe jest da moj sin nema samo fizioloske potrebe, nego i niz emocionalnih, dakle ne treba mu samo cista pelena, topla flasa, nego i zagrljaj i tepanje, i zelim da odspava jedan spavanac na meni jer je i meni kao mami taj bonding vazan.
.
Bas sam se danas sjetila kako volim ovaj forum👭 pita pedica "jeste culi za rota virus"...a ja si mislim "da cula, pa na forumu su pisale curke to i to i to"....🤣
.
Btw tocno se kuzi da mi sin spava, cim su mi postovi tak dugacki🙏🤷♀️
Drage moje,ja kao da sam jedno dijete u zadru ostavila a drugo dovela sa sobom. Put super,sve super,dosli doma,smije se,guguce. Ode dragi radit,on otvara oci i u plac. Ni preskidanje,ni nosenje,ni sisa,ma nista ne pomaze. Izasli van,smirio se malo u kolicima ali na svaki trzaj,auto koji zatrubi on se trza i budi. Cekaju nas jos 3 vesela sata danas😅
Mogu li djeca stvarno toliko reagirati na promjenu klime?
Komentari drugih- ignoriram ili odbrusim nazad ako mi je bas previse. Ako mi ne zelis pomoci nemoj mi ni odmagati.
Ad-vjerujem da vecina zena sama zna sto je sve prosla i prolazi,koliko se lose osjecala ako nejde sve po ps-u. I zato svaki dobro namjeran savjet moze,pametovanje i ironicni/osudujuci tonovi NE,jer ni jedna nije bila u kozi one druge.
Jagodice,Fran stvaaaaarno raste🥰 Koji broj odjece nosi sad?
Komarci-cure,mene su sad u setnji komarci pojeli. Kako da zastitim dijete? Sta se smije ‘dati’ tako maloj bebi?
Jagodice,Fran stvaaaaarno raste🥰 Koji broj odjece nosi sad?
Komarci-cure,mene su sad u setnji komarci pojeli. Kako da zastitim dijete? Sta se smije ‘dati’ tako maloj bebi?
Ako te brine da bebu ne upikne nesto dok se setate u kolicima, imaš za kupiti mrezu/navlaku za kolica protiv insekata (dm, muller). Mi smo to kupili i bez straha setamo po šumi 😊 a što se tiče sprejeva i sličnog za bebe, ne znam, i mene zanima 🤔
Bebanomoje,mrezu sam kupila. Jedino sto njemu svako malo ispadne duda,budi se i treba ga smirivati pa ne znam koliko mi je to prakticno. Pretpostavljam da je premali da mu se nesto nanosi na kozu. Cula sam da su neki spricali kolica s vanjske strane. Ako budu ga voljeli ko mamu nikakve koristi od toga😂
Sortiraj odgovore
Najstariji