Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • NeverEver
    07. Lipanj 2021. 09:44

Thera, odlicno! Probali ste, moze se, veseli se ljetu :) odma je i meni lakse, valjda cemo i mi uspjet. Kakav je bio put doma?
    Moj je bucko, pravi michelin man. Sve se faldice preklapaju na rucicama i nozicama, voli papat, ja volin da se smije.. nije debel da velis dijete je nenormalno debelo al bucmast je prilicno. 
    .
    Znaci ima nas koje si mislimo sta ce biti s tijelom i hoce li se vratiti na staro..ili bar priblizno.. budemo vidjele s vremenom. Kod mene je sad skoro proslo 2 mjeseca, na more idem za mjesec i pol, bas me zanima.. 

Elledanse
    07. Lipanj 2021. 09:56

Ines - kod tebe je sada situacija takva kakvu zamisljas ono kad si prvi put trudna. Sve ti se poslozilo, pogotovo seks. Ma uzivaj kad ti moze biti. 
    .
    Emmie - prilikom prve posjete pedijatrici upozorila me je da se prilikom dobivanja menstruacije mlijeko moze smanjiti, ali bi se poslije trebalo vratiti. Tako je njoj bilo, a dobila je menstruaciju 35. dan. 
    Ima hippov caj (meni finog okusa) i caj od piskavice (kazu da ima okus kao neki zacin. Ja ga jos nisam kupila).
    .
    Kada izdajas ide li ti mlijeko u mlazu ili u kapljicama? I ostale mame kako je vama? I koju izdajalicu koristis? 
    .
    Bruna - hvala na savjetima.. Probat cu taj power pumping. Gdje si ti nabavila spectru? Vidim da je dosta hvale. Koliko ti vremenski izdajes? 

https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png

Elledanse
    07. Lipanj 2021. 10:01

Kile - ja jos imam 5 kila viska i stomak. Da nisam pocela vise jesti radi dojenja vjerujem da bi spalo i to (10 kg je otislo). Sad jedem vise nego kad sam trudna bila, a i tad mi je velika potreba za jelom bila. Samo sam cekala da mi taj osjecaj nestane, ne znam sta je to bilo. Uglavnom sad je normalan osjecaj gladi tj podnosljiv haha. 
    Ne bojim se tih kila jer znam da mogu smrsati ali sa tim cu jos cekati dok ne odlucim smanjiti izdajanje. No za stomak nisam bas sigurna kakav ce biti... To je upitno

https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png

• BruNa
    07. Lipanj 2021. 10:02

Elledanse, nabavila sam preko amazona.uk, ali u sloveniju jer nema za hrvatsku dostave, placala sam porez. Imas stranicu bettershop24 koja ima dostavu za hrv i nema poreza. Izdajam se 15 minuta.

Emmie,bas si me razveselila i nasmijala. Ni ja ne pjevam lijepo, al moja kcer uziva. 

• thera
    07. Lipanj 2021. 10:07

Evo vozimo se,negdje na pola puta smo. Probudio se,nadam se da ce zaspat😅
    Moze se,jedino treba smanjiti ocekivanja. Mi smo stalno bili u pokretu i sad nam to fali. Ali  kad se nasmije zaboravi se sve🥰

pupetta
    07. Lipanj 2021. 10:28

Jutro, drage mame! ❤
    Ja sam prilicno umorna, a mali je nesto kenjkav jer ne spava dovoljno, kad god ga spustim probudi se #storyofmylife 
    Nemam volje komentirati dojenje, izdajanje i AD. Ja cu samo reci da sam onda ja ocito isto nemajka jer planiram stati dojiti s godinu dana iako se ne vracam na posao 
    Emmie genijalna si, bas sam se nasmijala 
    Caj za dojilje - meni je najbolji Hippov caj za dojilje u granulama. Jednostavno se priprema, moze topao i hladan i okus je skroz ok. Jedino ga ja sad rijetko kad pijem jer sam primijetila da mi se cice prepune kada ga cesto pijem, pogotovo u to doba dana kada ga konzumiram.
    Kile - ja sam prvo smrsavila 5 kg manje nego kad sam zatrudnila, a sad mi se cini da sam to vratila jer se prezderavam. Ne znam za vas, al ja otkad dojim mogu slona pojesti svaki dan 
    EmEn, Jagodice, Ridja javite se malo  Bilo bi mi drago da se jave Palonkica i Mom. A mislim i da nam se Nikac nije pridruzila na ovoj novoj temi.

Baby P 03/21 💙

• Ridja21
    07. Lipanj 2021. 12:17

Hej hej, eto mene. Od petka smo solo ja i Jan pa smo u muvingu stalno, subotu bili kod šogija na rođendanu, on spavao u kolicima, družio se smijao, navecer zaspao premoren, jucer pak kod mojih, tako da nam prolaze dani u druškanju i igri, ja se iza 21 opustim kad zaspe tako da hendlamo bez tate, ali nam fali 😔
    .
    Jutros me pocastio sa dvije puneee pelene nakon tjedan dana, tako da mi je bilo veselo, a bome je i on veselo pjevao poslije toga 😅.
    Kod nas je u igri pjesma Bila mama Kukunka, to ga dokrajci, neznam jel zato jer mene nemre slusati ili je voli hhh. 

Mi se spremamo na more onaj zadnji vikend u mjesecu, jedva cekam da se maknemo samo nas troje 😊
    Jan je isto bucko, ima podbradak i rukice bucmaste ali je sve duži i duži ☺
    .
    Dojenje i izdajanje ja volim politički reći demokracija je, svatko ima pravo na svoje mišljenje i postupke. Ja iskljucivo dojim i mislim isto tako dok se ne vratim na posao a što se izdajanja tice, ja se izdajam kad mi je cica baš puna, uspijem izdojit bocicu od 125ml i to zamrzavam za ako bude potrebe, a planiram kad krene dohrana, miksat ju sa svojim mlijekom, pa zato.
    .
    Kile, ja sam izgubila 15kg od 18 koje sam dobila i sve mi se zategnulo više manje, noge su mi malo jace negi prije trudnoce i zadovoljna sam jako sama sa sobom, ali što se tiće prehrane, zbog dojenja pokušavam držat onu prehranu iz bolnice, samo u vecim kolicinama naravno 😊

Emmie
    07. Lipanj 2021. 12:19

NeverEver, vjerujem da je verzija pjesmice tvoje mame tebi najljepša 💗 Kad smo živjeli u Bosni nismo uvijek imali lak život, ali mama bi radila sve što je mogla da mi to ne osjetimo.  Naprimjer, uvijek bi nam pravila nešto slatko da nas razveseli. Morala je često biti kreativna sa sastojcima, pa bi na primjer umjesto šlaga koristila snijeg bjelanjaka jer je bilo jeftinije itd. Iako sada ne mora biti kreativna sa satojcima,  ja i brat zahtijevamo da ona nama još uvijek pravi te jeftinije varijante jer su nam blizu srca i nama još ukusnije. Mama se samo nasmije i kaže      :" Bože sačuvaj" hahahahaha
    .
    Kile, ja sam mjesec dana poslije poroda skoro došla na idealnu težinu jer nisam imala vremena jesti. Sad sam pronašla vremena itekako. Izdojim oko 600 - 700 mL na dan, i ja sam vam cure gladna kao vuk, pa samo jedem. Ne debljam se više, ali isto tako ne mršam. Pronašla sam neku formulu koja računa izgubljene kalorije poslije izdajanja (jer se zna količina izdojenog mlijeka) -
    (mL izdojenog mlijeka x  0.68) / 0.8 = izgubljene kalorije 
    Prema tome ja trošim najmanje 500 kalorija dnevno na "pravljenje" mlijeka, ali ja toliko jedem da se to ne vidi. Jednom sam pojela cijelu tortu sama za jedan dan ☹.
    .
    Elledanse, hvala ti na ohrabrenju i nadi da će mi se mlijeko vratiti. Danas sam opet izdojila 150 mL, a i više bi da malena nije počela plakati. Kupila sam i čaj pa ćemo vidjeti. Moje mlijeko ide u mlazovima u početku, pa ona u kapljicama.
    .
    Pupetta, drago mi je da sam te nasmijala.Svakakve "genijalne"  misli prolaze mojom glavom u 4:45 ujutru hahahaha.

Valkris
    07. Lipanj 2021. 12:36

Lonmi, nek ti napravi patronazna pokusni podoj. Znaci nek ju vagne prije i nakon jela da vidi koliko jr pojela u obroku. 
    To je meni napravila, mala je sisala obje cice, svaku po 15 minuta, pojela je 20 grama. 20 jadnih grama. I naravno da ne dobiva na kilazi. Uspavano je jela. 
    Sjecam se da se borite sa zuticom, moj savjet ti je stavit ju bar 15 min na cicu ali ju cijelo vrijeme forsiraj da jede, budi, stipaj po bradi i osluškuj jel jede ili samo cucla. Na taj nacin je meni pojela 80 g na drugom pokusnom podoju. 
    Sad je dobila 350g u 5 dana. Moze se
    (prvi je zavrsio na dohrani zbog neznanja i nesposobnosti patronazne) 
    Najgora kombinacija mi je s prvim bilo dojenje, izdajanje, dohrana. Majke ti mile cijeli dan se svodio na hranjenje izdajanje i pranje svega toga. Minimalno dvije osobe uključene u cijeli proces. Uzas

Valkris
    07. Lipanj 2021. 12:41

Netko je pisao za bolne bradavice (sorry nr sjecam se nicka), istu stvar smo prosle, imale sesirice, primicem ju cici i nesvjesno se odmicem kad se sjetim boli koja do petne zile dolazi. I onda je doso muz i viknuo ili ces dojit ili nećeš, sad je trenutak odluke. I zelim dojiti i nasla sam način pa mozda jos nekome pomogne: topli oblog nekoliko minuta, masaza nekoliko minuta, rucno izdajanje, izdajanje na elektricnu izdajalicu da se opusti pritisak i onda malu na cicu. Sa sesiricem. Boli da. Stisula sam zube jbg. Nakon sto povuce par puta maknem sesiric. Nakon cicanja kupus, purelan/multimam komprese. 
    I evo s dva i pol tjedna dojimo bez srsirica i izdajanja i priprema prije. Na brzinu izmasiram malo cicu da popusti pritisak i to je to. Bradavice malo bole.. Bolit ce jos neko vrijeme.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.