Cure hitno! Sta da radim? Cice su mi pune , placem cjeli dan, ne mogu je staviti na cicu jer znam da ce me uzasno boljet. Izdojila sam malo da popusti i za cas su opet pune. Izdojila sam i 30ml iz svake da ju nemoram na cicu stavljat i opet su za cas pune. Je li normalno da se kroz 10-15 min vec pune?S prvim sam uspjela bolove i sve izdurat ali sad ne mogu iz nekog razloga, pokusavam ju stavit na cicu i onda blokada i strah od bolova. Rodena je 2.6., mlijeko je nadoslo u petak.
Topli tus, masiranje pod tusem, popustanje pritiska masazom i izdajanjem pod mlazom tople vode, iza toga hladna obloga i stavi purelan mast/multi-mam komprese/kupus ili sto vec preferiras za bolne grudi i bradavice…
Meni je tako pomagalo! A Multi-mam su me spasile bolnih bradavica…
Cure hitno! Sta da radim? Cice su mi pune , placem cjeli dan, ne mogu je staviti na cicu jer znam da ce me uzasno boljet. Izdojila sam malo da popusti i za cas su opet pune. Izdojila sam i 30ml iz svake da ju nemoram na cicu stavljat i opet su za cas pune. Je li normalno da se kroz 10-15 min vec pune?S prvim sam uspjela bolove i sve izdurat ali sad ne mogu iz nekog razloga, pokusavam ju stavit na cicu i onda blokada i strah od bolova. Rodena je 2.6., mlijeko je nadoslo u petak.
Topli tus, masiranje pod tusem, popustanje pritiska masazom i izdajanjem pod mlazom tople vode, iza toga hladna obloga i stavi purelan mast/multi-mam komprese/kupus ili sto vec preferiras za bolne grudi i bradavice…
Meni je tako pomagalo! A Multi-mam su me spasile bolnih bradavica…
A iza toga je pozeljno da ju stavis na dojenje, nista ne moze popustiti pritisak punih grudi k’o kad beba to izdoji… 🤷♀️
Mimica - ne postoji neka standardna količina mlijeka koju mama može izdojiti. Sve će zavisiti od mame, izdajalice, koliko često se izdaja i koliko duga, pa čak i doba dana. Mislim da je jedna mama pisala da može izdojiti 80 mL na obrok, ja mogu od 110 mL do 250 mL, sve zavisi. Izdojeno mlijeko čuvam u zatvorenoj sterilnoj bočici u frižideru. Pročitala sam da se mlijeko može čuvati u frižideru do četiri dana, ali kod mene se čuva samo oko nekoliko sati dok ga malena ne pojede. Grijanje, pročitala sam da se majčino mlijeko ne smije grijati u mikrovalnoj jer ga mikrovalna može oštetiti. Umjesto korištenja mikrovalne, bočicu sa mlijekom možeš staviti u posudu sa toplom vodom. Nadam se da je ovo bilo od neke pomoći⚘
Dobar dan mame,
Samo da Vas sve pozdravim.
Nadam se da sve imate dobar dan s bebicama.
Je evo u cudu. Maleni u kreveticu se zabavlja s vrtuljkom koji smo kupili. Ne ocekujem da ce trajati predugo ali dobro je koliko god trajalo.
MissGraz, neznam što da kažem za kapi, imam osjećaj da to ništa ne djeluje ni škodi, već da nam je samo promjena hrane pomogla, i da, vrijeme.
Evo, dok pišem se uznervozio...
Jos da moj maleni postaje malo veseliji i nitko sretniji od mene...
Mame, kakve su volje vaše bebe tokom dana? Koliko su grintave a koliko vesele?
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Ertzui razumijem da te strah, ali najbolje ti je staviti bebu na prsa, ona ce taj "problem" najbrze rijesiti. Ne znam iz kojeg razloga te strah? Ako su ti bolne bradavice stavi Multimam komprese izmedu podoja ili eventualno probaj sa sesiricima. Sretno, mozes ti to!
Baby P 03/21 💙
Mimica, slazem se s Emmie. na sobnoj temperaturi moze stajat 4-6 sati, ja ne grijem to mlijeko koje je sa sobne tempersture. A mlijeko grijem na nacin koji je Emmie rekla.
Bruna⚘
Mimice - majčino mlijeko je tekućina koja je "živa" jer u njoj ima hormona, antitijela, enzima i probiotika. Zato se ne treba grijati u mikrovalnoj ili inače previše zagrijavati. Vjerujem da je temperature mlijeka kad ga tek izdojiš najidealnija za bebu.
Pozdrav mamice!
Inace se stvarno ne ukljucujem u neke rasprave, ali sad se moram osvrnuti na neke komentare od strane majki koje doje jer mislim da se pocelo previse osudjivati one koje to ne rade. Onako indirektno ispod pojasa. Pa evo da ja objasnim onima koje ne razumiju zasto se neke zene izdajaju. Ima zena koje nisu uspjele s dojenjem, ne zato jer su to htjele nego iz nekog razloga nisu mogle. U mom slucaju je curka bila previse lijena, duze od 10 min nije htjela dojiti, samo se bezveze igrala i redovito zaspala nakon cega ju nisi mogao probuditi da si Bog. Osim toga, dobila sam kao i Lonmi hrpu glupih savjeta sa svih strana zbog kojih sam na kraju ostala skroz zbunjena i samo mucila dijete. Isto je bila kombinacija cice, izdajanja i AD-a. Na kraju shvatis da nema smisla s time nastaviti jer smo beba, a i ja bile skroz nezadovoljne. Kad sam maknula cicu, ostala mi je opcija izdajanja jer sam silno zeljela da papa moje mlijeko. Hvala Bogu, imam ga skoro pa dovoljno za svaki obrok, a ako zatreba dodamo i AD. Ne vidim u cemu je problem i kome smeta ako se netko izdaja?? Pa hvala Bogu da moze dobit moje mlijeko umjesto AD-a! Ali isto tako, ako netko daje samo AD, pa neka daje, bitno da je beba zadovoljna i da raste i napreduje, apsolutno podrzavam i to! Svaka majka ga je rodila sebi, a ne drugome i svaka ce odluciti kako je najbolje za nju i njezino dijete. Cemu osudjivanje i komentari tipa "zasto se zene uopce izdajaju"?? Eto zato. Nadam se da sam objasnila jer nisam vidjela osudu od strane zena koje daju AD svojoj djeci nego samo onih koje doje. Pa eto, morala sam se osvrnuti jer zbilja, dajte ohladite malo. Mnoge zene ne doje iz xy razloga, neke zbog losih bradavica, neke zbog zdravstvenih razloga, neke jer su bebe lijene, neke zbog tisucu drugih razloga, a neke jer jednostavno ne zele. I kaj sad?? Nisu ni prve ni zadnje. Bitno da su mamice i bebe sretne i zadovoljne. Ovo ne pisem da pokrenem nekakvu dublju raspravu ili svadju nego iznosim svoje misljenje i jer mislim da se pretjeralo vise s pricama o dojenju.
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Ertzui - slazem se sa svim sto je MissGraz navela i probaj kad izdojis...kad popusti pristisak na bradavici stvarno ju stavljat...bradavice ti se moraju naviknut...meni je prvih tjedan dana bilo grozno i bolno al evo...danas mu je 2 tjedna i vise me ne bole osim ako lose uhvati...a na to pazim jos uvijek dok ne skuzi..koristila sam prvo multi mam komprese...purelan mast i luftala...zatim sam si narucila lansinoh mast jer mi je mekanija i lakse se razmaze...imala sam nekoliko ranica ..prosle su 🙏
Drzi se...proci ce bol 💞
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Mimica2, sve ovisi o zeni. Netko izdoji za svaki obrok dovoljno, netko malo, netko ima litre mlijeka, ali joj ne ide izdajanje. Ja mogu izdojiti od 120 do 180 ml za 4 od 5 obroka dnevno. U frizider sam zasad stavljala samo preko noci jer na sobnoj temperaturi moze biti 4 do 6 sati, ali buduci da idu vrucine, stavljat cu ga svaki put. Za grijanje imam grijac bocica pa ga tu ugrijem, ali ovo koje je bilo na sobnoj temperaturi ne grijem. Svjeze izvuceno mlijeko isto nikad ne grijem, mislim da nema potrebe. Izdajam se svakih 3 do 4 sata.
Ruzice, moja je dobre volje osim ako ju nesto muci onda bude grintava. Mislim da ce i tvoj bebac biti puno bolje volje kad ga prestanu muciti grcevi.
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji