Erika ma joooooj mislila sam samo da bi mi bilo lakse da ne moram kombinirati.
A eto radim kako su mi rekli zbog ne dobivanja na tezini, lakse bi mi bilo da samo dojim, ovako dojim i jos plus miksam na bocicu.
I pedijatar i patronazna i u bolnici su mi rekli da nek izdajam, a da mi je mlijeko vodenastije patronazna zadnji put kad je gledala izdojenih 90ml i da mala zato stagnira.
Ne moras mi pricati da je tesko jer mi se i samoj place sto ne znam jel sita ili nije. Sve je bilo ok dok nije dosla s tom vagom i zakomplicirala mi stvari 😅
Da je do mene same vjerojatno bi joj samo dala cicati i gotovo, ali eto... ovi medicinski djelatnici tvrde drugacije.
S tim da curica super izgleda, a i to sto joj dajem ad-a je uvijek miks sa mojim mlijekom.
Ovo je po meni 5 put gore, izdajaj, doji i jos kuhaj ad 😅
I ja zavidim vama koje izvadite cicu i dojdite. Kod mene mlijeka na hektolitre ali je skroz neko vodeno i mala stalno vristi kad samo cica, a cicati bi mogla 3h u komadu.
Ovako i nju na prsa, pa izdajam, pa mijesam sa ad… nikad ne znas koliko joj dati.
Ja sve umornija, a ona nikako zadovoljna.
Nemoj me sad krivo shvatiti, ali izvaditi cicu i dojiti nije sigurno samo tako.
Da bi se došlo do nekog normalnog ritma i bez suza (a vjeruj plakala sam) trebalo je proc vremena.
Dojenje je žrtva. Velika.
Vodenasto mlijeko na hektolitre ne postoji. I kak ti znaš da je Vodenasto i nikakvo? To su, sorry, čiste gluposti.
Ak joj daješ na bočicu, skuzila je na ide lakše, da sami curi, da se ne mora pomucit i navlačiti sebi mlijeka.
Moj vrišti svaku vecer na cici, stravicno, al to ne znači da imam "loše" mlijeko jer takvo kod ni jedne žene na svijetu ne postoji. Majka priroda se pobrinula za to.
Izdvajanje, ad, cicanje.. Previše toga….previše..
Izaberi jedno…
Ja ne kuzim čemu izdajanje? Ne kod tebe, nego, općenito.. Zašto se žene izdajaju?!
Eto, toliko.
Ništa osobno, al kad netko napiše samo izvadi cicu i doji… Dobijem napadaje momentalno….
Jer sam mjesec dana plakala skupa s njim, učila dojit njega, bolne i krvave bradavice, njegovo vrištanje, plakanje moje na wc od umora i iscrpljenosti…..
Tak da…
Potpisujem, sva 3 puta, ovaj put i najjači mastitis i to 2 mj kasnije...
Ali da nema znanstvenog uporišta da je dojenje zdravije to su gluposti. Osim svih poznatih činjenica sta majčino mlijeko sadrži, a ad nikad neće imati, ja sam svoje “spasila” u vise viroza...pogotovo crijevnih...
Dojite ili nemojte, svatko za sebe odlučuje, ali nemojte širit dezinformacije poput “nekvalitetnog” mlijeka ili “nestalog”...nestane jer se obroci krenu zamjenjivati bočicom...
Nikome ne namećem svoj stav i mrzim ovakve rasprave jer su krajnje nekonstruktivne i ništa se neće promijeniti između tabora “dojenje” i tabora “ad”, al kad mi netko napise da je dojenje lako isto dobijem fraze...svaki sljedeći put sam se vise bojala tih prvih mjesec dana sisanja nego poroda...i svaka žena (osim naravno ako postoje medicinski razlozi) ako želi može dojiti...
I ne pišem nikome osobno, sve cure na forumu su mi od početka prošlog foruma jako drage, ali imam potrebu napisati “novim” mamama koje se muče, a jako žele dojiti da nisu same i da smo sve to prošle i da bude lakše i bolje i ljepse i da ne rade ništa krivo ako puštaju tako male bebe da vise na njima cijelo vrijeme jer jer to normalno...
A najviše me ljute medicinski djelatnici koji dodju i isprepadaju ih...to fkt nije ok...
Erika33 💞💞💞 slazem se sa svim ...evo uz moj oporavak ...borimo se sa bolnim bradavicama jos uvijek...bolje je naravno al jos uvijek su osjetljive jer je bilo i ranica i svega..s mjesec dana smo ko novi i onda ce se sve poslozit...💪💪 a kad usporedim dojenje i ad...imali smo prvo na ad-u, drugo iskljucivo dojeno...koliko je dojenje kao laganije...toliko oduzima vremena...truda i odricanja...ad napravis i miran si 3-4h...moj recimo jednom u danu zaspi na 2h cvrsce i onda na brzinu radim po kuci s jos dvoje klinaca...ostalo hendlamo u hodu.....
Bitno je da mama odluci sto ce...dojit il ne...i tak onda i radit.
Iskreno ,prvi put cujem i za to da se mijesa izdojeno i ad zajedno u bocu 🤔🤔 znam da mame kombiniraju...ad pa onda nakon tipa 2h izdojeno...tak je moja sogorica,jer mala nije dobivala na tezini(a nije dobila jer je ona uvijek izdojila ono prvo mlijeko za zed...a ono masnije je uvijek ostalo u ciki,mozda je to i kod lonmi problem?🤔...i nakon mj dana vise nije izdajala nego presla na ad.
Lonmi jesi probala izdojit do kraja svaku dojku? I onda promijesat to mlijeko...ako izvuces tipa 70ml i dalje ne...stvarno moguce da ti se ne navuce masnije...sto bi beba sigurno povukla da sisa duze od 10min,
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
I ne pišem nikome osobno, sve cure na forumu su mi od početka prošlog foruma jako drage, ali imam potrebu napisati “novim” mamama koje se muče, a jako žele dojiti da nisu same i da smo sve to prošle i da bude lakše i bolje i ljepse i da ne rade ništa krivo ako puštaju tako male bebe da vise na njima cijelo vrijeme jer jer to normalno…
A najviše me ljute medicinski djelatnici koji dodju i isprepadaju ih…to fkt nije ok…
Tako sam ti ja krenula samo dojiti i mala je lijepo prihvatila sisu i sve i eto dođe mi ova s mojim "ne kvalitetnim mlijekom" i nek joj dajem dohranu plus i nek se izdajam. Kazem i njoj pa to su 3 posla, ali mi odg da moram tako, poceti ce padati na tezini.
Ja sam ne iskusna, prvo mi je dijete i eto slusam ih jer se bojim, makar sam vec par put rekla muzu ja bi ipak samo dojila..... A mlijeka zbilja imam puno, sve majice mi mokre koliko curi. Curka se zna malo ljutiti na cici i sve ali papa.
Ja sad znam i izdojiti pa joj dam i samo to izdojeno.
Mozda da se oglusim i da radim po svojem, a ovu da posaljem u..... jer ipak dobije na tezini, a sumnjam da je razlog to malo ad-a.
Ima nas neiskusnih i eto, dođu ovi medicinari i slusas, mozda nekome zvuci glupo, ali cure drage ovo kombiniranje oni zahtijevaju da bude "bolje", nisam ja izmislila.
A da smatram da je ispravno, ne bi se ovdje pozalila.
Ja bi na sise i gotovo.
Kety ja ju ostavim duze od 10 min, ostavim ju koliko hoce.
Mi cijeli dan imamo brige s tim hranjenjem 😂
I u bolnici su isto mijesali s ad.
A eto radim kako su mi rekli zbog ne dobivanja na tezini, lakse bi mi bilo da samo dojim, ovako dojim i jos plus miksam na bocicu.
I pedijatar i patronazna i u bolnici su mi rekli da nek izdajam, a da mi je mlijeko vodenastije patronazna zadnji put kad je gledala izdojenih 90ml i da mala zato stagnira.
Ne moras mi pricati da je tesko jer mi se i samoj place sto ne znam jel sita ili nije. Sve je bilo ok dok nije dosla s tom vagom i zakomplicirala mi stvari 😅
Da je do mene same vjerojatno bi joj samo dala cicati i gotovo, ali eto… ovi medicinski djelatnici tvrde drugacije.
S tim da curica super izgleda, a i to sto joj dajem ad-a je uvijek miks sa mojim mlijekom.
Ja mislim da tvoja patronazna nema pojma o ničemu. Al fakat. Vagat obučeno dijete pa od oka skida cca 30gr...i da patronazna izjavi to za mlijeko.. Joj... Zlo mi 🤣
Riješi se patronazne, nadam se da ti pedijatar pametniji da te uputi, fakat.
Al fakat nemaš vodenasto mlijeko... Nek doji mala 3h...navlaci se mlijeko... Mob i ruke i pusti je... Ozbiljno...
Kety ti me uvijek smiris 💜
Ma hajde 💞 sve ce se to poslozit..ja imam oziljak ko od carskog...i koza mi se isto tu preklopi,velim nisam debeljuskasta pa se ne primjeti,(ja primjetim) . Imam frendicu rodila prvo na carski,drugo prirodno...ima nesto strijica i izblijedile su...al ona ko stapic sad..jednostavno treba vremena i nama i bebicama za sve. 😊 i naravno mojim sekama su izblijedile vec strije...ako bas zuris u trbuh onda primjetis al ovak je sasvim ok.
Ja sama sebe smirujem ovih dana..tesko je al sjetim se...proslo je i s prvo dvoje pa ce proc i s njim sad...a kad se on nasmije ne mislim vise bas na nista od problema 💙
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Da je do mene same vjerojatno bi joj samo dala cicati i gotovo, ali eto… ovi medicinski djelatnici tvrde drugacije.
Ja mislim da tvoja patronazna nema pojma o ničemu. Al fakat. Vagat obučeno dijete pa od oka skida cca 30gr…i da patronazna izjavi to za mlijeko.. Joj… Zlo mi 🤣
Riješi se patronazne, nadam se da ti pedijatar pametniji da te uputi, fakat.
Al fakat nemaš vodenasto mlijeko… Nek doji mala 3h…navlaci se mlijeko… Mob i ruke i pusti je… Ozbiljno…
Da i eto dođes nekome neiskusnome i radis mu planove prehrane za dijete.
Kojih 10 min pa dohrana, onda bolje da joj dajem samo dohranu i gotovo.
Ma pustiti cu ja nju da sise i dalje koliko hoce i mozda joj ponudim tu i tam dohranu i vidjeti cemo.
Sortiraj odgovore
Najstariji