Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • avama
    28. Svibanj 2021. 17:29

NeverEver

Idete sve kao planirane na more? Mene brine put, ici cemo po noci da ne palimo klimu. 🤔

Mi isto planiramo na more. 
    Mi se vozimo u autu i normalno palimo klimu samo da ne puse direktno i jako.i sve je ok

• Ridja21
    28. Svibanj 2021. 17:38

Mi isto dajemo oleovit od 1 pregleda kod pedice, znaci sa mjesec dana smo poceli, 2 kapi dnevno.
    .
    Drugo dijete, ja nekako imam u planu vratit se na posao na nekih pola godine poslije porodiljnog pa bi išla na drugo, htjela bi što manju razliku između njih, a meni je 30, mužu 35, voljeli bi još dok smo poletni. Ali eto pošto kupujemo nove avione za HRZ a moj muž radi u zrakoplovstvu, moguće je da će ići na obuku u Francusku na min pola godine i od danas mi je ludnica u glavi 😂.
    .
    More, obavezno, moram kući u Šibenik 😅
    Planiramo krajem 8.mj, kad nisu više velike vrućine ni gužve. Jedino moramo pocet gledat autosjedalice 0+, to mi je sada u planu sljedeći mjesec.
    .
    Posao mi ne fali ni sekunde, još uvijek jednim okom pratim seminare online kad imam priliku, to mi jedino fali. 
    .
    Ja sam mislila da Bloom leti za Pariz, kad ono Dubrovnik, pih 😂

• NeverEver
    28. Svibanj 2021. 18:32

avama

anaAn

ružica

Mame,

Jeste li razmisljale o drugom djetetu?
    Kad bi ste? Fali li vam posao?

Razmisljam, ali zbog carskog mi je sve onak. Ne znam nakon koliko smijem planirati bebu, a svakako bi bez obzira na trudnocu i porod kakvi su bili, isla na jos 2 bebe.
    .
    Da li stavljate bebu na rame da podrigne? Uvijek ili? I sta ako ne podrigne? Moj prasac je dojio i popio jos izdojenog i nije mi podrignuo, da li mora uvijek ili?
    .
    NevaEva evo babybjornhttps://ibb.co/G757TGJ

Meni je dr na pregledu rekla da nakon 1g mpgu planirati novu trudnocu nakon ovog carakog.

Jel nije standardno 2? Meni je dr. koja me operirala tako rekla, sef odjela na otpustu i znam zene kojima su tako rekli pa sam mislila da je to 100%. U biti 6 mjeseci treba da zaraste misic koji su rezali na 80%, iducih 6 mjeseci da zaraste ovih 20%, odnosno kod rijetko koga bude 100%, vecini je manje pa se u tom periodu sigurno ne smije a eto nama u Kc govore min 2 godine. Ne cudi me da se razlikuju preporuke 😂 Frendici u Njem nisu rezali nego razmicali misic pa su rekli godinu do godinu i pol ne planirati.
    .
    Mi cemo na more oko 1.8., bas mi se ideeeeee

pupetta
    28. Svibanj 2021. 18:58

Super curke, nadam se da ce i vasim malisancima slikovnice biti hit 
    Posao mi opcenito fali jer ga nemam  
    Drugo dijete - ne zelim jos pomisljati jer mi jos uvijek nije jasno kako zene ostanu normalne s vise djece  Oduvijek sam htjela dvoje tako da ce vjerojatno tako i biti na kraju. Ne znam koju bih razliku htjela jer ovisi i o poslu kojemu se nadam 🙏 Ali, u mom idealnom svijetu to bi bilo 3-4 godine razlike.

Baby P 03/21 💙

Ruska1986
    28. Svibanj 2021. 19:48

Cure, kako dajete Olevit kapi? Mi od sutra krecemo.. Navodno su gorke 🤔 i kad ih dajets? Ujutro, popodne,...? Uvijek u isto vrijeme ili ?

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    28. Svibanj 2021. 19:53

I jel ima koja kakav savjet u vezi dojenja... Znaci, moja beba jako hlapljivo jede i cesto se zagrcne. Jel ima ko kakav savjet kako da to izbjegnemo? Probala sam ju cesce dojit, ali evo npr.danas spava od 4 popodne i ko zna dokad ce, i sad kad se probudi, to je gladus samo takav...

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

• MissGraz
    28. Svibanj 2021. 19:55

Hej cure! 🕊
    .
    Mi sutra imamo neku ekipu na rostilju kod nas, kako ce to izgledat s njom Boga pitaj. Ona je inace navikla da smo nas dvije same doma. Uvijek joj drzim tv upaljen ili radio ili nesto pa je naviknuta na zvukove dok spava, ali bas na buku ljudi nije imala prilike navikavati se. Cak imam malu “mucninu” u zeludcu kako ce to sutra proc. 
    Sad smo uhvatile ritam - jedenje, igranje, spavanje… pa sve tako… dobro funkcioniramo zadnja tri dana. 💪🏻 Valjda nas to sutra nece puno poremetiti.
    .
    Posao - uzasno mi fali. Ja sam inace hiperaktivna osoba jako, energicna, ne mogu “stat u mjestu” reklo bi se. Takvu vrstu posla i radim i obozavam ga. Em mi fali zbog neke dinamike u zivotu, em zbog ljudi, em zbog poriva da se sredim… 😂 
    Drugo dijete - posto mi je porod bio uzasan, kad smo isli doma iz bolnice samo sam muzu kroz suze rekla - ja mislim da ja ne zelim vise imati djece. Ali naravno, tad je sve bilo frisko i rane su psihicke kao i one fizicke bile otvorene jos. Planiram jos djece, ali mislim da cu pricekati barem 3 godine. Moram zbog carskog, a i zbog mioma koje imam jer ce mi iduca trudnoca bit rizicnija od ove. Ali eto… svejedno se vodim onom “kad Bog da”, jer kad covjek planira - Bog se smije. Samo da je zivo i zdravo, pa kad god bude. Inace zelja mi je imati 3 djece, ali ajmo sad prvo na drugo, pa cemo poslje vidit sta je sa trecim… 😅
    .
    Mi idemo obavit kupanac, pa onda spavanac, pa mamu ceka pravljenje kolaca, slanih rolada, kiflica, priprema svega i ciscenje kuce… i na kraju sredjivanje sebe… uuuuh… umjesto da k’o svaka prava kucanica narucim sve… plati pa se rugaj 😂
    .
    Mirnu noc vam zelim mame! 🕊♥️

• MissGraz
    28. Svibanj 2021. 19:58

Ruska1986

I jel ima koja kakav savjet u vezi dojenja… Znaci, moja beba jako hlapljivo jede i cesto se zagrcne. Jel ima ko kakav savjet kako da to izbjegnemo? Probala sam ju cesce dojit, ali evo npr.danas spava od 4 popodne i ko zna dokad ce, i sad kad se probudi, to je gladus samo takav…

Ja se nagnem skroz unazad… tako je otpust mlijeka slabiji, teze se zagrcne… znaci prakticki stojim u nekom polulezecem polozaju dok dojim… ne znam kako da tocno objasnim. U svakom slucaju, imas Rodinu grupu na fejsu, pa pretrazi problem i izbacit ce ti postove mama koje su za to pitale i sta su savjetnice odgovarale.. medju njima ima slika negdje tog polozaja… 

• MissGraz
    28. Svibanj 2021. 20:00

Ruska1986

Cure, kako dajete Olevit kapi? Mi od sutra krecemo.. Navodno su gorke 🤔 i kad ih dajets? Ujutro, popodne,…? Uvijek u isto vrijeme ili ?

Ne znam jesu gorke, jer moja curka ne pravi apsolutno nikakve face kad joj ih dajem. Ja ih kapnem na dudu i njoj dudu u usta… 😂 dajem u svako doba dana, ovisi kad se sjetim. 😅

Ruska1986
    28. Svibanj 2021. 20:01

MissGraz

Ruska1986

I jel ima koja kakav savjet u vezi dojenja… Znaci, moja beba jako hlapljivo jede i cesto se zagrcne. Jel ima ko kakav savjet kako da to izbjegnemo? Probala sam ju cesce dojit, ali evo npr.danas spava od 4 popodne i ko zna dokad ce, i sad kad se probudi, to je gladus samo takav…

Ja se nagnem skroz unazad… tako je otpust mlijeka slabiji, teze se zagrcne… znaci prakticki stojim u nekom polulezecem polozaju dok dojim… ne znam kako da tocno objasnim. U svakom slucaju, imas Rodinu grupu na fejsu, pa pretrazi problem i izbacit ce ti postove mama koje su za to pitale i sta su savjetnice odgovarale.. medju njima ima slika negdje tog polozaja…

I onda je ok? Ne pretrpaju se? Idem bas potrazit..

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.