Nama espumisan pomaže.
Poza za dojenje dakle jastuk za dojenje si stavim iza leđa na sredinu, dakle oba kraja jastuka imam kao naslonjač za ruke i još si iza stavim jastuk za leđa/glavu. Njega ovisno o tome koja je sisa na redu stavim na krak jastuka i taman mi je visine do sise da on ugodno leži a i ja ležim. U početku smo također i spavali noću. Sad spava ok pa ga samo za uspavljivanje podojim tako a posebno noći ga ne dižem, samo namjestim sebe na broj k meni njega prema meni i on sisa ja spavam.
Pozdrav s ... osuncane klupice!🌞😎 do maloprije bilo plakanje, ali ne ono bolno, neg vise ono "ne znam kaj bi sam sa sobom", pa smo se spakirali van😌 ako opet bude kise... da iskoristimo svjez zrak i natankamo vitamina D oboje nam dobro dodje☺
Sad spava i prducka🤣
.
Nosiljka, njihaljka - oboje kupujem iduce, moram samo prvo na netu pogledat kakva su iskustva, recenzije, ne bacaju mi se bas pare 💸🤷♀️ali da... mali sad ima oko 5030g a meni navecer cure moje grba ma ledjima iskoci, a ruke hoce otpast...tako da koga jos muce ledja…i feel you!🙌
.
NevaEva - ja imam jos dosta "objesen" trbuh, imala sam prije trudnoce mali trbuscic, nakon poroda je bilo izrazenije, sad kao da se koza bar malo povukla (ocito trbusni misici ispod sveg spekeca rade svoje), samo bih ja to ipak jos utegnula. Jos samo malo izgledam trudno🤣
.
Malisi je okeco prestalo suziti otkad sam jucer sa blazinicom umocenom u caj od kamilice tapkala. Proslo samo od sebe🙏
.
Lelosi tajce sam i ja skicala, samo mi je koliko 245kn malo prevec sad... kak je Neva napisala, u C&A za 70kn dvoje pa peri deri🤷♀️
.
Ruzice, mislim da nema mame koja plac svog djeteta podnosi ravnodusno🥺 ako je to ono cendravo plakanje, totalno sam in control jer znam kak to hendlati. Kad pocne onak skoro pa jecati i glasan vibrato pusti, ja se isto zacrvenim u licu i kad takvo plakanje prodje, meni treba 5 min da samo sjedim u tisini i buljim u kuhinjski zid🤣🤦♀️
.
Setnja u jajetu - cure jel vi to prakticirate? Vidim dosta mamica da bebice setaju u jajunet, dok ja u kosari maloga secem... mislim da je na trudnickom tecaju ona rekla da je boravak u jajetu samo za auto i kratke relacije🤔
.
Mi smo danas napunili 6 tjedana🥳 i meni je gotovo babinje🥳
Ja to slavim kao Novu🤣 rez bolucka kod naprezanja i nosenja tereta. Ali se inace osijecam dobro, fizicki i psihicki, danas zvala u Vinogradsku da se narucim za kontrolu, ali je onak doktor koji me porodio na godisnjem, pa zovem opet sljedeci tjedan🗓 zanima me kad mogu - pocet vjezbat, odnosi,itd...
.
Jeste vi curke razmisljale o kontracepciji?
A sto sentice spavanja, po danu ne spavam uopce. Ono spavaj kad i beba meni ne pase🤷♀️ po noci imamo 1 budenje i 1 pred jutro, oboje odradimo ja i dragi🥰 teamwork makes the dream work si govorimo🤣
NevaEva a sto sam se nasmijala na ovo papilova mozda pomogne, ne mogu ti opisat! Tezak dan si mi tako uljepsala, od srca sam se ismijala! 😂
Ruzice, mene hvata tjeskoba u smislu osjecaja nemoci… u nekom trenutku pocnem plakat skupa s njom i imam osjecaj da mi tako bude lakse. I sto se tice tih kapi koje mu dajes, a da mu jednostavno prestanes davat sve i vidis kako ce se ponasati? Citala sam o tome kako im te kapi koje im trebaju pomoc mogu zapravo odnemoc jer su dodatan stimulans na crijeva… i da grcevi mogu biti upravo zbog njih. Recimo kao mi odrasli da popijemo laksativ i onda nas krene grciti stomak…
Ja sam se uvjerila da je moja cura od BioGaie imala grceve, cim sam joj ukinula smirilo se. Jedno vrijeme kao da je pomagala i onda je krenulo u kontraefekt. Isto se dogodilo sa Espumisanom. Crijeva im svakog dana sazrijevaju i lako je moguce da nesto sto im je prije pomagalo pocne odnemagati i stimulirati dodatno. 🤷♀️ Mi otkako ne pijemo nista osim Oleovita grcica nemamo. Trenutno sam i ja pocela jesti sve sto mi srce zeli, ne pazim vise i vidim da ni njoj to ne smeta. 🤷♀️
Ruzice, ako idete na UZV na Krizine, ne brini, to bude ultra brzo gotovo ako je sve ok. Mene uhvatila panika sto cu ako ona bude vristala… ali tako je brzo bilo gotovo da nije imala kad, heh.
Pa NevaEva, zamisli da si dosla u ljekarnu i trazila papilovu 😂😂😂 ajme sto sam se nasmijala.
To me podsjetilo - dok sam studirala u Zg znala sam reci za lijepog momka ili curu “ajme bas je smisan”, moja frendica me nakon nekog vremena pitala zasto su meni neki ljudi smijesni, da njoj nije jasno nikako iako se nasmije da ne ispadne glupa! Hahahahaha 😂😂😂
MissGrazz, dakle ne vristao vec urlikao. Doktor me pitao jel ima fibbru kad ovako plače?
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Bok mamice, evo i nas malo. 😊
Gotovo sve muku mucimo s grcicima, uzas. Mi smo imale grozan vikend, grcevi od jutra do sutra. U ponedjeljak sam joj pocela davati Espumisan kapi u svaki obrok i mogu reci da pomaze, jucer i danas smo puno bolje iako i sad bude tu i tamo epizoda plakanja. I u snu kad treba prdnuti, majko mila kakvo je to prevrtanje, ne mos vjerovati. Neki put ju to i razbudi. Danas opcenito losije spavanje po danu, upravo zbog toga.
Dal koja mamica ovdje ima problema s hranjenjem? Mislim na to da nikako da pojede porciju do kraja. Posto se izdajam, tocno vidim koja je kolicina pa samo nadodam jos AD-a kolko treba do 120-150 ml. Ali zadnjih dana nikako da pojede sve. Ili ju muce ti grcevi pa samo mrlji po bocici pa red plakanja ili mi jednostavno zaspi i ne mos ju probuditi da se na trepavice postavis. I onda ju jednostavno moram pustiti da malo odspava pa kroz neko vrijeme opet mora papati. Ali to mi je grozno jer jako neuredno to sve izgleda, nemam vise pojma kolko je pojela na kraju i kolko bi jos trebala. 🤷 Evo nadam se da je to samo faza i da bude proslo zajedno s grcevima.
Spavanje - moja curka se naucila super spavati po noci, imamo samo jedno budjenje. Navecer zaspi od 7 ili 8, kako kada, i budi se oko 4, pol 5 pa jos onda odspavamo do 6, pol 7. A po danu nema sanse da spavam, dok ona spava odradim kaj treba u kucanstvu.
Ruzice, i mene uhvati tjeskoba dok ona jace ili duze place. Zapravo se sva oznojim od glave do pete od muke. A i muz tako reagira na njeno plakanje.
Primijetila sam i da mi znoj jace smrdi nego ranije. Dal je to sve zbog hormona ili jednostavno starim, nemam pojma. 🤷😛
Jagodice, mi nismo jos prakticirali setnju u jajetu. Mislim da je preporuka da su unutra do 2 sata pa si mislim ako koji put pozelimo dulje biti u setnji, bolje odmah u kosaru i gotovo.
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Bubice,
Ta sam. Jeli prekida sto puta i plače usred hranjenja. Jedno hranjenje traje dva sata.
Koliko tvoja malena ima, kad su grčevi krenuli?
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
MissGraz, ovo sto opisujes je gotovo isto kao i kod moje curke kad ju muce vjetrovi i ti grcevi. Plakanje pa valjda od muke zaspi pa se pocne meskoljiti pa se onda uz plac opet probudi. Ali tad obavezno prdne pa sad vec znam da je do toga. I onda na kraju dana vise ne zna kud bi sa sobom od nervoze jer nije spavala kak treba. Pa je mozda i kod vas tako, bas obrati pozornost na to da nisu mozda vjetrovi.
A za refluks sam i ja mislila da ima jer je non stop bljucala i bas puno i vec sam se bila prestrasila, ali se ispostavilo da sam ju previse hranila. Prenajedala se, zbog toga je bila i strasno nervozna jer joj je zelucic bio konstantno preopterecen, a ja na njezino svako plakanje trpala jos hrane misleci da je jadna gladna, a ona plakala zbog previse hrane. Otkako sam to skuzila, puno je bolje, bljuca minimalno. A i moze ti biti jednostavno takva beba, moja pedica kaze da ima beba koje bljucaju doslovno non stop pa svejedno napreduju. Po njoj sve dok beba dobiva na kilazi, nema brige.
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji