Za ranu od sivanj cim vise prati, ja sam spricala ocetnseptom i betrionon mazala i preporodila se. Curke kak potaknuti stolicu, nije imala vec 4 dan i muci je. Popila sam zlasladenh kamilicu,koji gusti sok moram piti?
Vecer mamasite, evo da ispricam kako nam je protekao cijeli dan. Hmmm pa ne bas najbolje ahhah 🤣 ubiti kako sam i pisala jutros u 4, da strajka nespavanjem, e bome da tako se i nastavilo kroz citav dan. Da ne bi bilo da je moja Nea samo dobrica. Znaci doslovno smo isle u krug citav dan. Sat, sat i pol max spavanja, hranjenje, presvlacenje, bljucanje, presvlacenje, hranjenje, spavanje i tako stalno. Znaci nemam pojma koliko sam ju puta stavila i kindic i vadila van 🤣🤷♀️ eto ajde jedino je od 5 do 7 i 15 odrundala eto 2 h i 15 min..evo bila budna do pola 9, pa se uspavala uz vrtuljak, al se stalno meskoljila i na kraju rezultiralo budenjem, pa opet papali, presvukli se, kakali, presvukli se, papali i evo sad spava. Ako nista drugo ajde spas mi je sto ne place, samo zakenca kad joj nesto nije po volji, al bar nema dernjave 💪😝 bit ce ili promjena vremena ili skok, posto je usla u 12ti tj 🤷♀️ vidjet cemo razvoj situacije tokom noci. Drzim si 🤞 da ne bude kao sinoc.
Nea 💗
Pozdrav mamice 😊
Nisam pisala par dana, došla mi mama pomoći s malim, i sad imam još manje vremena 🤣🤣
Lijepo je čitati sva vaša iskustva i bodrenje 💪💪
Rez - mene je počelo svrbiti nakon tjedan dana kad sam izvadila konce, danas mi je 11 dan nakon carskog i gotovo kao da ga nisam ni imala, čak sam uspjela odrezati i nokte na nogama 😁😁 vozim auto, hodam niz stepenice, saginjem se, jedino se trudim ne nositi baš teško.
Nakon što sam shvatila da baš i nemam mlijeka i da mi je mali plakao jer je bio gladan, mi smo sada puno bolje. Evo zadnja dva dana spava po 2,3 sata u komadu, papa jednu dojku, pa se presvučeno, podrignemo, pa drugu, pa se malo nosimo ili pričamo, dobije dohranu, to sve traje po sat dva, i onda opet zaspe. Jedini problem koji imamo je njegov manjak strpljenja, istog trena kad se probudi plače i odmah bi jeo, nemoguće ga je zabaviti i animirati ako je on gladan, trenutni učinak jedino ima pilates lopta, fakat voli kad skače po njoj. A očito se voli i voziti, danas smo prvi put bili u šetnji, i spavao je 2 sata u kolicima.
Loše je to što nam je urastao nokat i baš mu se ugnojilo, danas mu je to patronažna bušila iglom, srce mi je puklo od njegovog plača ☹️☹️ pomaže otopina rivanol, no nadam se da vam nikad neće trebati
Moj će se uskoro probuditi za papati, mislim da mi se ne isplati sada ići leći, idemo i nove pobjede 💪💪😀😀
Ni moj nece dudu - probala sam 4 vrste ukljucujuci i curaprox, svaki put potegne 1, 2 puta i baci uz pogled "sta pokusavas zeno, tu nist nede van?!".
.
Mame s carskog - vidim da ste se vratile starim obavezama brzo nakon carskog, meni je trebalo 3 tjedna, ne radi boli nego radi toga sto mi je kirurg rekao da se zna dogoditi bruh ako se napreze jer rez zacijeli ali unutra jos nije sve spremno, tijelu treba vremena da zacijeli i onda valjda crijevo izadje gdje misic jos nije fit il kaj ja znam. Tak da sam ja lagano krenula, danas je mjesec dana i 1 dan od poroda, osim sta me svrbi malo kao da nikad carski nisam ni imala. Kod mene je vise glava bila problem, sama rana me ne boli vec 2 tjedna.
.
Nasa noc - spavanje 4 sata, 2 sata hranjenje/nosenje, spavanje 3 i pol sata. Skroz ok.
.
Noktici - strah me rezaaaaat, prvi put je baka, sad moeam ja a ocajno su mali prsti 😂 skarice? Grickalica? Normabel? Savjeti mame!
Jutro mame! ☀️
.
I kod nas je jucer bio teeeezak dan. Valjda promjena vremena, ne znam. 😅 Isto kao kod Ines - hrani, presvlaci, bljuckaj, pjevaj, plesi, uspavljivaj… zaspala je 70 puta po 5 minuta valjda. A meni se najavili gosti, nisam se stigla ni pocesljati, mogu mislit kakav sam dojam ostavila. 😅 Ali kad su oni dosli, stajala sam na nogama i plesala u mjestu dok sam ju drzala i tako pricala s njima… i u jednom trenu kaze mi prijateljica - pa ona spava. Spava? Aleluja! Tako sam stajala s njom punih pola sata dok nije krenulo ispocetka. Ajde barem sam smrsavila nesto jucer sigurno! 😅 Navecer je, hvala Bogu, zaspala standardno do 9, pa sam dosla do sebe. A danas… ako se po jutru dan poznaje … opet nas ceka kaos. Ali evo, pijem pola litra kave i ne dam se!! 💪🏻
Preko puta naseg dvorista, malo dalje, vidim isto mala beba, cesto se cuje plac, ali vidim nosi mama, tata, baka… umiruje je cijela kuca, a ja ovamo sama gore dole po dvoristu… reko - moze ta baka malo kod mene? 😎 Mozda je neka s naseg foruma? Bas bi bilo fora da skontas da ti je neko odavde cak i susjed, haha. 🔝
Emmie, probaj joj uvesti neki ritual pred spavanje. Nesto sto ce joj biti “klik” - aha! Noc je! Npr, kupanje. Pokusaj je sto duze drzati budnom pred noc i onda kupanje ili bilo koji drugi ritual (ali kupanje se najcesce koristi zbog tople vode i opustanja). Mi smo od prvog dana njoj uveli taj neki ritual kupanja koji za nju znaci dan/noc i sa nocnim spavanjem nemamo problema. A o tome sam dosta citala i pokazalo se tocno. Mada, ako imas bebu koja nece spavat - nece ti nijedan ritual pomoc. 😨 Ali proguglaj si “baby sleep program” mozda pomogne. 🤷♀️
Rez me svrbio jedno vrijeme, da. Kao sto je neko napisao - u periodu kad su se kraste stvarale. A sad je utrnut nekako, bas cudan osjecaj na tom mjestu.
BruNa - probaj sa kompotom od sljiva ili marmeladom. Sto se tice gustog soka dobar je od marelice kazu. A meni je zapravo najvise pomogla kamilica.
MissGraz imala si goste kao ja za Majcin dan, bas su pogodili pravi dan 😂
Svaka cast sto hendlas sve sama i tak ti dobro ide 😎🎈🎉 💪💪
NevaEva, ja joj noktice rezem dok spava. Kupila sam neke baby skare u Mulleru (ali imas ih i u Dm-u, Bipi…). To su navodno neke koje imaju neku “zastitu” na vrhu, kao neki zaobljeni dio zbog kojeg ih kao ne mozes ozlijedit… mada, ja sam misljenja da to ne stiti ako ne pazis. U svakom slucaju, dok spava nema mrdanja, pa se to obavi bez problema ne boj se!
MissGraz imala si goste kao ja za Majcin dan, bas su pogodili pravi dan 😂
Svaka cast sto hendlas sve sama i tak ti dobro ide 😎🎈🎉 💪💪
E da… i bas sam pomislila na tebe kako si rekla da ti se barem kosa ne masti od poroda i na tvoje goste! 😂 Tako i kod mene, prvi put u zivotu da ju ne moram prat svako dva dana - to me jucer spasilo. 😂
😘😘😘
Rez-ja nekad imam osjecaj da me onaj specijalizant krivo zasio😅 Znaci trbuha je ostalo jos malo,skoro pa ga mogu i uvuc,jedino je koza mlohava i objesena na tom mjestu. Ali onda izmedju trbuha i gospodje imam taj rez koji uopce nejde ravno nego nekako cudno,kao da sam ga ja sival😅 Mozda su madez izbjegavali,ne znam. Ja se nadam da se to nece vidjeti.
Nasa noc je bila donekle ok. Spavanje jedva jedvice oko 11,pa budjenje oko 1 za hranu,pa opet oko pola 5, pa nije htio zaspati do 6,i od 7.30 smo budni opet. Papali,pa se zbljuckao po mojim ledjim i doslovno sam u gacama imala😂 I sad navlaci sisu i cekamo tatu da dodje doma da ja konacno kosu operem. Ako ga spustim,plac.
Fale mi jako solo trenuci s dragim. Ako i zaspi to je najcesce kroz dan dok je vani u kolicima. Kad zaspi navecer moramo birati hocemo li imati vrijeme za sebe ili odspavati s njim. Najcesce prevagne ovo drugo jer smo premoreni i nikad ne znamo sto nam noc sprema. Kroz dan osim kad smo vani jako rijetko ima period da odspava a da smo nas dvoje doma. Ja koja sam kuhala svaki dan,pekla kolace par puta tjedno i drzala sve cisto i uredno valjda tjedan dana nisam frizider otvorila.Eto,malo se zalim opet🙈
Mamice i bebice, bokic! 👋
.
Meni je danas 32 rođendan 🥳 ustala se ekstra rano da iskoristim jutro maksimalno, sad mi se spava stravicno🤣🥱 baka je napravila baklavu, vec sam se pocastila sa par snita 🤣🤦♀️
.
Noktici - ja kupila od Lola Baby ili kak se zove u DMu skarice, imaju gore onaj obli vrh, kad malisa zaspe, noktice podrezem i amen🤷♀️ prvih par dana je imao jaaako dugacke noktice i cijeli se po licu izdrapao i izgrebao kad bi plakao😵 od tad pazim da budu razumne duljine😅 prvi put strah i trepet, nakon toga bude lakse👍
.
Oporavak nakon carskog - ja sam se mozda stedila prvih 10ak dana, jer me tad bas boljelo. A sad bas kako je netko vec prije napisao, kao da nisam niti rezana🙏 iako mi patronazna uvijek naglasi "Vi do daljnjega nosite samo njega, JASNO?!"🤣
.
Papanje - ja hranim 120ml, kako kad - ponekad je tocan kao sat pa se probudi unutar 3 sata, ponekad odrapi dulji spavanac. Lijepo dobiva na kilazi, pa ne budim ako cvrsto spava.
.
Imamo danas uvz kukova, nadam se da nece biti kise🙏🌧
.
Moje mlijeko - nemam ga skoro vise nista. Tu i tamo jos jedna flekica na majci ako ne nosim grudnjak, ali to je to. U rodilistu su maloga meni isto stavljali na cicu i bas forsirali dojenje, dok nisam nakon poroda se vratila na ljekove za svoju psihu, a oni kao da su pipu zatvorili 🚱🤷♀️ tako da smo jos od bolnice na dohrani, nemam problema s tim, meni je on sit i lijepo napreduje, a ja sam na svojoj redovnoj terapiji 💊
.
Krvarenje - meni zadnjih 2,3 dana jako "sluzasto" i skoro pa prozirno pa pripisujem to eventualnoj ovulaciji🤔 tko ce ga znat🤷♀️
Sortiraj odgovore
Najstariji