Racuna se porast kilaze u odnosu na onu s kojom je rodennili pusten iz bolnice?
On je gledao tak, da. Od porodjajne je nekih 900g u plusu.
- Moj muz ne barata bas sa svim ovim dojenje, otpust mlijeka i slicnim pojmovima pa ga motiviram da to vise koristi tak da mu bude lakse. On doktoru danas sav vazan veli da imam PREVELIK MLIJECNI OTPUST iz SISA pa se mali zahlikne pri CUGANJU. Uglavnom, nakon par sec nelagode smo nastavili pricati pa je rekao lik da samo nastavimo s dojenjem ako nam ide. 😂
Od porodajne tezine se racuna
Baby P 03/21 💙
NevaEva 🤣🤣 ne znam jel me doktor i mlijeko na uši više nasmijalo ili tvoj muž 🤣
Curke bebice su preslatke i Jan i Ena 🥰 premedeni su 🙈
NeverEver - jaoo da to kad moramo nekud ic, a ona spava, pa ju prislino budit to mi nesto najgore, ona mi bude citav dan nervozna jer sam joj omela san 🥱
Drago mi je da bebica napreduje i da je sve okej 😊
Duda - moja ju ima jos od prvog dana, tako sam ju naucila jer sam nosila dudu sa sobom u rodiliste i spasila se. Tak da moja nije smetala nikome, jer cim bi zakenjcala, a da smo ju prije toga presvukli i nahranili, samo bi joj dala dudu i mir. Dok je cimericina bila uff Boze oslobodi, a ona nije imala dudu, pa ju stalno morala nosat i smirivat na cici. Tak da moja je naucena odmah na nju i nemam problema niti s odbijanjem niti dernjavom. Kad god je nervozna bez razloga, samo joj dam dudu i smiri se u roku odmah, lijepo spava, cim prispe odbaci ju, kasnije ju samo maknem i to je to 👍
Kuhanje - Ja sam kao Elledanse, sveki je tu, ona kuha, nije da ne znam nista, al ni ne znam sad nesto extra, al nisam uopce ljubitelj kuhanja. Tak da koristim to dok smo sa sveki, kad se odvojimo naravno da cu se morat vise potrudit 🤷♀️
Noktici - mi ih rezemo od samog pocetka, cak dok su se onako samo i listali nije se dalo tak lako otkinut, ocito ima nokte jake na mamu i tatu 😉 dok sam dojila rezao je muz, sad rezem ja sama, otpocetka sa skaricama sa tim tupim vrhom i bez problema ih orezem kad god, dok se igra na kutnoj, gymu, spava, ma svejedno..ja nemam problema s time 👍
Nea 💗
Rituali pred spavanje - za mene osobno kupanje svaki dan je malo to much za tako malu bebu i cak nepotrebno 🤷♀️ mi ju kupamo svaka 3,4 dana. Sto manje isusivanje koze tijela tim bolje. A i nama ne djeluje taj ritual iako smo probali jedno 3,4 dana kupati ju svaki dan. Nama pale vise rituali tipa igranje, mazenje u troje itd. Kupat cu ju cesce tek kad se krene valjati po podu, travi i ostalo, do tad ostajemo na ovom rezimu.
Vrijeme s dragim - bome mi ga imamo i to jako cesto i dosta cesto. Kad god ona spava, bilo preko dana ili predvecer vrijeme je za nas, gledanje filma, mazanje, sex ili cak obican razgovor sta god nam se u tom trenu najvise da. Preko tjedna po noci sam ja sama s njom u sobi, muz je u dnevnom, vikendima smo skupa. Sto se nas tice intime ima itekako dovoljno pa nemamo potrebe suljat se iz sobe u sobu kad ona zaspi 🥰
Kilaza - nama su pri otpustu rekli da se gleda od tezine s kojom je pustena kuci i tako racuna pedica uvijek. Moja je rodena sa 3750kg, pustena iz bolnice sa 3510kg, sa mj dana imala 4150kg, znaci 640g u plusu. Nikada mi nisu nista rekli sa je malo niti bilo sto slicno. Samo su govorili samo tako nastavite. Inace sa 2 mj je imala 4800 i nesto, sad prije 2tj kad smo vadili nalaze imala je preko 5kg tak da napreduje bas onako zlatna sredina nit premalo nit previse.
Oblozi poslije cijepljenja - najbolji savjet nista ne dirati ako nema potrebe. Ja svojoj to niti jednom nisam stavljala i proslo isti dan, nogice ju nisu boljele niti na dodir nit se bilo sto crvenilo ili naticalo.
Nea 💗
Ines, sto se tice kupanja i isusivanja koze kod nas nije slucaj. Dapace, tjemenice recimo nismo imali, a pedijatrica svaki put kaze - ajme koja fina njegovana koza.😇 Jer, nije to kupanje onooo da traje, mi ju samo onako “umocimo” reklo bi se, 3min i to je to. Mi smo izabrali to kao ritual jer se najcesce to preporuca za dobar san i rezim dan/noc. Ali naravno, ne pali kod svakoga i ne mora biti kupanje moze biti bilo sto drugo. A da nije zbog rezima ja bi ovu svoju bljuckalicu morala kupati svaki dan svakako… ona bas dosta bljuca i “cuje” se na ustajalo mlijeko. 😂
Ines, sto se tice kupanja i isusivanja koze kod nas nije slucaj. Dapace, tjemenice recimo nismo imali, a pedijatrica svaki put kaze - ajme koja fina njegovana koza.😇 Jer, nije to kupanje onooo da traje, mi ju samo onako “umocimo” reklo bi se, 3min i to je to. Mi smo izabrali to kao ritual jer se najcesce to preporuca za dobar san i rezim dan/noc. Ali naravno, ne pali kod svakoga i ne mora biti kupanje moze biti bilo sto drugo. A da nije zbog rezima ja bi ovu svoju bljuckalicu morala kupati svaki dan svakako… ona bas dosta bljuca i “cuje” se na ustajalo mlijeko. 😂
Ma kuzim da haha s tim da nasa se obozava kupat i mislim da kod nje ne bi upalilo to 3min kupanje, samo bi se jos vise unervozila kad bi ju tak bucnila i izvadila van 🤣 tak da nista od toga. Sto se bljuckanja tice s tim jos nemamo toliko problem da se bas mora kupati cisto radi toga. Ali vjerujem da cemo morati ako bude imala takve epizode kao sto ti kazes 🤔
A koza joj je kao svila i dalje ne korstimo nikakve sampone, samo malo maslinovog ulja u vodu kapnemo i to je to 👍
Nea 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji