Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • thera
    11. Svibanj 2021. 15:24

https://ibb.co/18H1FX8
    Mi koristimo lijep dan i malo smo u prirodi🥰 Pase mu voznja i svjezi zrak. A nama mir😂 
    Uspjeli smo i rucati vani prvi puta. Nebo nam je granica sad😉
    Rez-mene svrbi jako vec neko vrijeme. Ali citala sam da je to normalno i da znaci da zarasta. Imam jos krastica koje lagano otpadaju,ne dira mi se to bas previse jer imam osjecaj kao da tudje tijelo diram🙈 Za lec na trbuh nemam pojma,ja se znam povremeno opustit,fali mi jako taj polozaj. Inace jos uvijek krvarim,danas je 23. dan. Neki dan mi se cinilo da staje a onda je opet krenulo🥵
    Inace se navikava na dojenje jedino je problem kaj on tako moze biti satima. Zaspi,pa povuce,pa opet zaspi. Kad ga odlucim prekinuti plac. Ako ga ne prekinem on nema sanse da stane. Najcesce mu dam jos izdojenog ili nadohrane i tek je onda mir. Ima netko savjet? Bas se ne snalazimo u tom dojenju iako mi je drago da je krenulo

Principessa🌺
    11. Svibanj 2021. 19:55

Napisem post i odee
    Bas lijepe rijeci motivacije curke!🥰
    A ja se dosla pozalit malo hahah

Popis termina i rodenih beba str. 1652💕
    .

• thera
    11. Svibanj 2021. 20:23

Evo primjera danas. Stavila ga na sisu oko 4. Jede,pa zaspi. Svako malo ga poskakljam ispod brade,nastavi vuc,povuce par puta i opet zaspi.  Ako ga dignem da podrigne place. Ako ga pokusam prebaciti u krevetic bez podrigovanja opet budenje i plac. Pa ga vracam na sisu. To je cure moje trajalo do 7 sati. Jel moguce da je stvarno jos uvijek gladan? Ili da mu samo pase moja blizina? Ili nesto trece? 

• NeverEver
    11. Svibanj 2021. 20:25

Thera i ja opet danas nest sluzasto a nije bilo niceg neko vrijeme. Bas vam je bilo lijepo :) Jagodica, nazalost, prognoza je za k** a ne za ljeto 😅
    Mi smo danas isli isprobati voznju u jajetu jer sutra imamo pregled pa da znamo vremenski koliko nam treba. Dakle ocekuje se cca 1kg u prvih mj dana? Od porodjajne tezine ili od one pri izlasku iz bolnice? 

• thera
    11. Svibanj 2021. 20:32

Citala sam da dijete mora imati 500 g vise od minimalne tezine pri rodenju. Sta god to znacilo. Ne znam koja je gornja granica. Nas je trenutno na 380 g vise od porodajne ili 880 vise od tezine s kojoj je otpusten a imamo jos 9 dana do pregleda i vaganja. 

11. Svibanj 2021. 20:38

thera

Evo primjera danas. Stavila ga na sisu oko 4. Jede,pa zaspi. Svako malo ga poskakljam ispod brade,nastavi vuc,povuce par puta i opet zaspi. Ako ga dignem da podrigne place. Ako ga pokusam prebaciti u krevetic bez podrigovanja opet budenje i plac. Pa ga vracam na sisu. To je cure moje trajalo do 7 sati. Jel moguce da je stvarno jos uvijek gladan? Ili da mu samo pase moja blizina? Ili nesto trece?

Pa ja mislim da mu više paše tvoja blizina nego to što je gladan, on ako cica aktivno, 20 minuta sve skupa je dosta u ovom periodu da se zasiti i da dobije na gramaži. Koliko često ga dojiš? I koliko brzo nakon što zaspe ga spustiš? Njima treba oko 20 min da ga ulovi čvrsti san, možda prebrzo osjeti promjenu, dosta znaju osjetit promjenu temperature kad ih spustiš pa se razbude. I to što pojedu AD ili izdojeno poslije još, ne znaci nuzno da je gladan, oni jednostavno kad osjete mlaz iz bočice, paše im sto nemoraju cicat, pa se nažderu. Pa opet ako ti bljuca često u mlazovima, mozda je i prejeden. Ima tu puno faktora, ali probaj ga podojit u ležecem polozaju na krevetu tipa za popodnevni spavanac, kad si sigurna da ima 20min aktivnog sisanja, malim prstom izvuci bradavicu lagano i kad ga ulovi bas cvrsti san, prebaci ga ako pava u kreveticu.
    Oprosti, nisam ti jako pametna oko toga sto bi moglo bit, ovo su vise ovako savjeti pa da probaš 😅

Emmie
    11. Svibanj 2021. 20:45

Evo da se i ja malo javim.
    Ja i malena već imamo neki svoj ludi ritam. Ona je budna od ponoći do 8 ujutro, ali odspava svako dva sata po sat vremena. U to gluho doba noći nas dvije imamo svoju zabavu.
    Prvo ide malo u stoličicu u kojoj pokušava dohvatiti igračkice, pa malo u svoj baby gym gdje mi je sva uzbuđena bojama i igračkama koje vise poviš njene glave. Tu je stavim da leži na stomaku. Odemo malo i u sekinu sobu da razgleda tašnice koje vise na vratima i koje ona rukicom uživa dirati i micati. Na sekinom krevetu malena pokušava da se okrene na stranu. I ja legnem pored nje, pa se igramo zajedno.

Malo odemo na ogledalo gdje ona samo mene gleda i smije se, a sebe pogleda ali ne registruje hahahaha. Puno se smije i guguće kad pričamo sa njom. Neki dan je skužila da ima nogice i stopala kad ih je vidjela za vrijeme presvlačenja i skužila je da ih ona pokreće, sva mi je bila u čudu hahahaha. Počela je da diže glavicu i da ustaje. Toliko je zanimljiva i uživam provoditi vrijeme sa njom. Prestala je plakati i napinjati se. Ima još refluks, ali joj pokušavam pomoći sa tim. Ide i to nabolje❤
    Malena onda zaspi oko 8/9 ujutro i plače svakih 3-4 sata jer ogladni, ali samo nastavi spavati do ponoći. Sve u svemu, nije loše. Samo da mi je da preokrenemo noć za dan i bilo bi super.
    Pokušat ću vam uslikati večerašnju zabavu😆

• thera
    11. Svibanj 2021. 20:46

Ridja,tek prije par dana je poceo prihvacat sisu. Do tada sam se izdajala i povremeno bi ga uspjela staviti na sebe na par minuta. Ne znam koliko vremena je tocno proslo danas kad sam ga spustala na krevetic,otprilike kad mi se cinilo da je uhvatio cvrst san. Ako ga i nisam spustala sam bi se razbudio. Hvala ti svakako na savjetu,svaki dobro dodje🥰 Nadam se da cemo s vremenom uhvatiti tempo. Koliko ga dugo smijem drzati na sebi? Bojim se da se ne prenajede. Danas je samo jednom malo izbacio pa mislim da se nije prenajeo. Stavljate ih nakon dojenja obavezno da podrignu?

• NeverEver
    11. Svibanj 2021. 21:00

thera

Evo primjera danas. Stavila ga na sisu oko 4. Jede,pa zaspi. Svako malo ga poskakljam ispod brade,nastavi vuc,povuce par puta i opet zaspi. Ako ga dignem da podrigne place. Ako ga pokusam prebaciti u krevetic bez podrigovanja opet budenje i plac. Pa ga vracam na sisu. To je cure moje trajalo do 7 sati. Jel moguce da je stvarno jos uvijek gladan? Ili da mu samo pase moja blizina? Ili nesto trece?

To sam ti ja imala identicno prije cca tjedan dana. Ja mislim da je moj jeo jer je gutao ali mu nije bilo dost i onda smo imali 5 sati ovako u krug kako opisujes. S obzirom na tjedne sam to prepisala skoku. Trajalo jednu noc i jedan dan ;)

11. Svibanj 2021. 21:06

E pa dobro never kaže thera, ako je 23 dan, to je 3 tjedan, vrlo moguce da je skok 😆

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.