Ines evo tocno to - samo trebs naci vrijeme za sebeNekada je i to izazov, ali isto tako je i prioritet.
Ivancice ako se dobro sjecam ti si bila rekla da ti malac spava na trbuhu? Jesi li ga tako duze ostavljala ili bi ga okretala? Moj se sad vrpoljio dugo vremena, vise nisam znala sto cu jer nista nije upalilo. Okrenula ga na trbuh, malo mazila po ledima i evo spava kao top. Da ne pisem uopce kako ga inace moram 10p godina nunati da bi zaspao. Bas sam bila komentirala s mamom da smo mi svi stalno spavali na trbuhu, to je nekoc bas bila praksa. Meni je mali zilav i dosta dobro drzi vrat i okrece glavu tako da nemam bas neki strah, al opet znam da nije preporucljivo pa onda ne znam vise ni sama…
Ja svog stavljam na trbuh od kad je počeo imalo podizati glavicu. Češće ga provjerim kad je na trbuhu ali tako mi dulje spava i stavim ga, šta ću
Moje mališa još uvijek spava. Uz jedno buđenje za papat i period od 6 do 7 dok je tata se spremao za posao,sto je bio budan 🤣
.
Pijem kavu već sat vremena i fali mi🤣
Jutro curke, mi u dvoristu pijemo kavu i uzivamo u lijepom danu! Ena je super spavala po noci, pokakala se nakon dva dana i bas sam sretna! Kakica joj je boje zuto zelene onak florescentne boje, jel to problem? Znam da je zelena kao glad, ali nije gladna bar mislim 😅 a i ja pijem za zeljezo svaki dan , pa moguce da i od.toga moze biti, citala sam negdje da stolica zna bit tak zelenkasta radi zeljeza kojeg pijem! Inace je sve ok , ja sam smrkava, prehladjena i nadam se da nece na nju prec 😏
Ja- 34 god, muz-38 god
Ena 25.03.2021 ❣
Bokic bokic mame!
Kak je lijepo doc na forum i procitat motivirajuce postove! Svaka cast svakoj mami. ♥️♥️♥️Nevjerojatnu snagu imamo za nase smizle.. Mi smo ovu noc za promjenu malo i spavali 🥴😂 od pol 2 do pol 6. Kod nas je to veliki uspjeh jer je gospon zamjenio dan i noc pa vise spava po danu nego po noci. 🤭
Imali smo danas drugi pregled.. Dobili dvije pikice u bedra za cijepljenje.. Zanima me dal je koja od vas uzela hladne obloge u ljekarni il ste ovak doma mocile pa stavljale. E sad haha na zadnjem pregledu 1.4. Imao je 4610g a danas ima 6500g 🐖🐖 doktorica kaze kila i pol iznad prosjeka.. Sto je meni malo pretjerano rekla.. Pa je imala izjave da ce teze dizat glavu u baby gymu jer ima kilazu i trom je.. A kaj je najbolje Lukas super dize glavu.. Kad on zeli naravno.. I kad je raspolozen..tak daaaa 🤔
koliko vase bebe u prosjeku dobivaju? Cist informativno.
Kakicu nemamo vec 6ti dan al to je normalno isto..nekad kakamo svaka 4 dana nekad 6 dana.. Mozda zato i puno dobivamo na kilazi jer dosta iz mlijeka ode u njegovo tjelesce.. 🤭
Od dojenja ne odustajemo i dojim na zahtjev..vecinom je to svaka 2h po 5 il 10min na cici nekad vise nekad manje.. Na to je doktorica rekla da ga dojim svaka 3 do4 h.. Sad mene zanima.. Kaj da ga ostavim da place kad zeli jest.. Mislim stvarno.. Mislim da cemo nastavit kak smo do sad..kad zeli papat papat ce.. Ne bljucka.. Ne izbacuje koda mu je previse il nekaj slicno. Znam svoje dijete najbolje🤗
Prije ove noci smo imali uzasno zahtjevne dane i noci..i jednom trenutku sam se skoro onesvjestila koliko mi je lose bilo al onda mi se nasmijao glasno i to me oborilo i dalo mi snage za dalje!!!
Sve se isplati... Sve imamo dobre i lose dane.. Samo treba nac snage i razmisljat pozitivno.. Nekad puknem pa otidjem u wc isplakat se.. Napravim reset i ajmo dalje!! Ma cudo smo sve!!!! Nekad se pitam kak sam ziva uopce koliko je sve zahtjevno al evo me ♥️procitam svaki dan kak svaka od vas napreduje.. Kak je puno bodrenja i zivot je odmah ljepsi 🌞
Jutro mame! ☀️
Elly, ja sam kupila te obloge i moja curka je tolikoooo vristala zbog toga da je to bilo za poludit! Cim sam joj skinila - umirila se. Valjda joj je smetao taj mentol i hladjenje. I na kraju joj nisam stavljala nista, nije bilo ni otoka ni crvenila, a i mislim da se to stavlja samo kad otece ili pocrveni i sl., a ja sam isla kao “preventivno” - ona histericni napad imala. 😅 tako da… moj ti je savjet da ne stavljas nista ako vidis da nema potrebe. U slucaju da ima - e onda ne znam… mozda tvom malacu budu odgovarale te obloge iz ljekarne. 🤷♀️
Sto se hranjenja tice ja ga ne bih pustila da place, ja nju isto dojim na zahtjev i isto tako aktivan podoj traje 10ak min. Na zadnjoj kontroli je dobila 1300gr - pedijatrica se odusevila i rekla da samo tako nastavimo.
.
Onda bumo pricekali.. Pa ak pocrveni il nekaj slicno probamo. Hvala ti na odgovoru.
Pa da super je 1300g tak u prosjeku nekak i dobivaju na pocetku.. Ma moja je cudna pedijatrica.. Da ja pol tog ne pitam nebi mi ni rekla.. Ja sam ju podsjetila da olevit kapi sibne u ljekarnu.. Ak tak nastavi nebumo dugo kod nje.. Sva si je neka chill i ima komentare boli glava.. A hranjenje da.. Nastavit cemo tako kako smo i do sad.. Funkcionira i vidim da je on zadovoljan.. Ne volim kad tak u okvire stavljaju neke mjere koda su sve bebe iste 😐
Joj, tek sam se oporavila od straha hoce li beba biti prevelika ili premala na uzv tijekom trudnoce, sad krecu i pedijatri s tim znaci 😂😂
.
Mi smo imali dobru noc. Zaspao oko pola 11, probudio me u 2 u noci. Hranili i sve to, zaspao u 3 i probudio se u pola 6, samo je papao 15 min i zaspao bez nosenja i iceg. Nisam ga ni podrignula. Pa budjenje u 9, zaspao i evo sad vec spava 2 i pol sata u svom kreveticu. Od danas ga stavljam malo po malo da se navikne jer vise ne bljucka puno.
Novost - cijelu noc samo 2 popisane pelene. Do sad smo imali uvijek i pokakane. Valjda odrastamp 😂😂 rekla je patronazna da ce doc to s mjesec i pol, dva. Nama je danas mjesec dana 🤗😍🐣🌷⚘🌺🥀🌻🍰🎂🍼🍻🍾 Moja mala mrvica ima oko 4 i pol kg i cica bez sesirica 😍 (od jucer).
Mame s carskog - mene trbuh/rez malo svrbi. Nije nist crveno. Jel i vas svrbilo? Danas je tocno mjesec dana od op. Kad smijemo na trbuh lec? Isla bi na depilaciju prije prvog pregleda ako procijenim da mogu ostavit malog pa da znam kak se smijem namjestit..
Mamice, znate kak sam ja jucer bila glasna sa onime "nadji vremena za sebe" ?!?!🤣 e pa, danas smo malac i ja solo solo i do sad sam uspijela samo... napravit krevet 🤣🤷♀️
.
Sudja hrpetina, robe za slaganje - brdoooo, ali bas kako Ines kaze, nece se klinci toga sjecati, nego da smo mi dobro da oni budu dobro!🙏
.
Mi smo primjetili kod malca da po noci sada budenje nije iskljucivo zbog gladi, nego samo da mu se da do znanja da nije sam, eventualno malo se promeskolji, duda amo tamo, ali primiri ga kad ga se draga. Ne na ruke, ne nosat, ne flasice, nego eto samo utjehe kada se usred noci probudi 🤗🥰
.
NevaEva - mene rez ne svrbi, ali je oko njega koza kao "umrtvljena" na nekim djelovima🤔 ja jos ne lijezem na trbuh, ali zato mi odgovara lezat na boku, lagano i na trbuh se oslanjat, kako mi je to falilo🤤😴 tak bi mogla spavati danima🥱
.
Sad je zaspao u gnijezdu, budem vidjela koliko to dugo bude potrajalo, vani je divno vrijeme, kad se zbudi picimo u kolica i u setnju 🌞😎 naravno, ako nesto ne poremeti planove 🤣
.
Kuzim curke da dolazi ljeto 🥳 kod nas se polako pocinju zamracivat sobe tam gdje sunce pici citav dan, ja sam sad bebacu zamracila prozor da odspava, bosonoga sam i furam haljine, adios tajice! 👋 sad kad mi sutra kisa poremeti moje ljetne planove 🤣🌧☔
Elly94 moj malac je dobio 950 grama prvi mjesec. Iduci tjedan cemo kod pedijatra pa cemo vidjeti stanje za drugi mjesec, al bas vidi kako je narastao i izduzio se. Ja isto dojim na zahtjev, al moj malac trazi papati izmedu 2.5 i 3.5 sata, gotovo nikada nije manje ili vise od toga.
Baby P 03/21 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji