Mame s troje djece… Na par mjesta sam pročitala kako je s trećim djetetom puno teže u smislu kad dodje drugo ni ne skužiš, pametniji si negdje s prvim, neke stvari ti idu lakše. A kao kad dođe treće da se obaveze "upeterostruce"… Ima li to logike, da li je zaista tako? Stane li uopće troje djece sa sjedalicama u prosječan auto? 😂😂 (Samo pitam, ne planiram još treće 😂)
Pa meni je bas sad najbolje s trecim. Uzivam 😍
Je da je vise obaveza...skola,predskola...svak trazi svoje...ali opet sad se oni igraju s ovim malim...i bas prekrasno razdoblje. Nezz za auto.. u moj stanu 🙈 al muz stalno cvili da ce mi kupit veci da nis ne stane unutra...🤣🤣 (ja se nebi slozila ugl stane mi sve..). I mogu rec da sam najpametnija sad s njim trecim....iskustvo radi svoje 👌
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Ja sam ostala trudna kad je mali imao 6 mjeseci, rodila sam kad je imao godinu i 3 mjeseca. Trudnoća uredna pa sam mogla se dosta posvetiti malom, iako nisam u dosta igara mogla sudjelovati, ili npr nositi ga 10kg a trudna 8 mjeseci a on plaće i zaziva mamu. Psihički mi je jako teško to sve bilo.
Kad se mala rodila, uzasno je bio ljubomoran. Beba je sisala i spavala, a mali je tek prohodao i trazio pažnju. Jako je bilo tesko hendlati njega i nju jer se on penjao svugdje a ona se nasisava npr. Neispavana od silnih buđenja po noci.. Mali ima ispade bijesa od ljubomore, tantrumi.
Da nije bilo muza prvih 2 mjeseca doma, sama bi ispalila na zivce.
Npr, Sinoć je mali povraćao 4x i vrištao pola noći.. Dok sam cistila sobu, posteljinu, odjeću od rigotine uz njega kojeg nosim i koji vrišti, jer je muž tješio malu u drugoj sobi, sam si mislila da bi život bio puno lakši da smo pričekali s drugim djetetom.
Jako je teško. Dvoje pelenasa, hranjenje, pijenje, zabavlja je, čišćenje. Jednog spustiš, drugi pruža ruke da ga uzmeš.. . Teško je. I psihički i fizički.
Ali, Sad kad je ona sve veća i sudjeluje u igrama s njim i nije toliko ljubomoran i zanimljiva mu je, a i on njoj, non stop mu se smije. Tako ih je lijepo gledati skupa i tako ce im bit lijepo odrastati ❤️❤️
Kod mene je bila slična situacija kao kod Valkris ispocetka uzasno,placu dica placem ja Al sad im je toooop kad vec imaju 10-11 god odlicno se slazu i nikad im nije dosadno…nisam planski isla na drugo ostala sam trudna kad je G imala 7 mj..sok ogromni mi je bio imala sam 22 god i bebu od 7 mj s kojom sa uživala ,prvo dite gust najveci kad evo ga plus na testu..Omg nisam sebi mogla doc jos tri mj nakon sta sam ga rodila bez preuveličavanja ,baby blues me posteno drza bila sam ajme…isla sam put rodilista placuci ali ne od straha i bolova nego jer sam morala nju ostaviti doma tri dana…joj kad se sitim..sad mi je to smisno i nepotrebno dramljenje Al evo trebalo mi je 4 dice da prestanem plakat kad odem negdi bez njih sad placem jer ne mogu nigdi😂😂😂😂😂..uglavnom sve to dode na svoje prije ili posli …sve je muka dok su mali al proleti to za cas i posli oni imaju jedno drugo,imaju prijatelja za cili zivot,kad idu na more ekipa su nije im dosadno,kad ih boli opet su zajedno jedno drugom pomažu,zajedno do skole,pa i u ovim karantenama gledam susida koji nema brata i sestru bidan s prozora viri vani ko osuđenik oni opet imaju jedno drugo taman za posvadat se 😂 tako da ocu rec kad zbrojim prednosti i mane ipak prevladaju prednosti di je vise dice i di nije velika razlika.
Mame malih brzih puzavaca, jel se i vasi nonstop negdje udare?
Mi smo ludi vise, sjedne na guzicu i onda se baci na trbuh i lupi glavom po podu, lupi se u kuhinjske elemente, stolac. Znaci pazimo ju skroz i opet se desi u sekundi. Juri ko munja po kuci i nonstop imamo plac zbog udaraca 😡
Hahhaha apsolutno 🙈😅 vise ni ne brojim koliko se puta u danu negdje zabije, prebaci itd..al to je normalno, jer djeca nemaju straha, oni ne znaju sta je to i idu sto bi se reklo "glavom bez obzira" pa di stignu stignu. Evo da te utjesim moja je od budenja u 10h do sad 3 puta vec zapela i "lupila se". Zasto kazem pod navodnicima, jer to zapravo i nije udarac, vise se samo zabije u nesto ili se izvrne, pa se vise samo uplasi jer nije ocekivala, a plac traje svega par sekundi po tome znam da nije nista strasno. A da je znala ful opast, je, naravno, al vec znamo kako i gdje sta radi i hoce pa na to pripazimo vise (pec, kutna, stolice, stol itd).
Nea 💗
Lonmi i moj je tak dok je krenuo, na nogama je sigurniji i lakse ga je pazit pa se ipak okrzne na nest. 🤷♀️
Cure, zakurio mi nocas na 38.8, 2 puta se kao malo jace zakasljao. Da idem pedijatru odmah il cekam? Nakon panadola se spusti na 37.5. Ide zub al nije od zuba jer ne ide na vise od 38 kod zubi.
.
Dora, koja cura! Wow! Moj je laksi, mrrrrrvicu visi al laksi i 86 mu je taman. Kod nas su neke hlacice 92 a majce 86 tak da se dobro nadopunjuju 😅💪 Srecice nase male 🎀🎈💞 I moj ce u privatni vrtic. Nismo isli razgledavat radi korone jos al budemo.
.
Dosla sam u biti zbog Mom jer sam tam nest pisala sta je moj s kolko mj mogao pa da ne mislis da je to neko mjerilo jer nije nikakvo. Neke su bebe bile puno brze, neke puno sporije a svi normalni. Znam klince koji su prohodali sa 8mj i nista nisu motoricki razvijeniji ljudi a znam i dvojicu vrhunskih sportasa koje bi odma prepoznale da kazem imena a prohodali sa skoro 2 godine. Ti si mama vec vise od desetljeca, imas iskustva vise nego nas "pocetnica" 10 zajedno, imas osjecaj dok nest ne stima, djeca su ti sva razlicita, samo su svi jednako lijepi na mamu. Neke mame su tu pisale da bebe maltane hodaju sa 7mj, neki ne puzu s 9, neke imaju 8 zubi, neke nijedan. Tvoja mala je savrsena (i nema premalu glavu).
Mom zbog cega mislis da ti dijete ima premalu glavu? Jel to pedijatar na sistematskom rekao ili?😬 Ne citam nikad zaostatke pa ne znam sta se događa.
Ines meni je to grooozno. Znam da je normalno i sve ok, ali dok krene taj plac 🙆
Gledam ju 40 min, juri okolo, sve uspjesno zaobilazi, sagnem se baciti smece i bum, dum 😂
Joooj to je nista sta nas jos ceka 🤦♂️
NeverEver 🥰🥰🥰🥰 sve ok ma kad joj “dode vrime “i puzat ce i setat jasno mi je ne odlucujem ja o tome.
Lonmi 😂nije mi nitko rekao hvala Bogu na kontrolama sve ok bude nego znas mene ja je usporedim s nekom bebom od 8 mj pa mi pari sitna sva dok svi lazu da je najnormalnija za svoju dob..ujutro nam je bas kontrola mislim danima nekih 8500 i 69 cm moja procjena vidit cemo bas sutra.. principesa
Evo moja ima jedan mali mali tek provirio 🥳🥳
Dobra vecer !Samo da se javimo da smo mi svi bolje...Nakon hitne sa Lukasom i nas svih koronastih ...kako je bilo na početku sada je mila majka...Redovito ga inhaliramo ,cistimo nosic...temp nema...jedino se tek nije vratio al Doc ce i to...kad se vratim u proslost i kad vidim kakvu smo torturu prosli ....jao ...ne zelim nikome!!!Principessa ...mi nismo imali ni jedan i u roku mj dana 7 zubica je izaslo samo tako .....nismo ni sjedili do nedavno ...ni puzali ..samo vojnicki i sve je doslo preko noci ...tako da ne brini ♥️
Sortiraj odgovore
Najstariji