Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Elly94
    21. Siječanj 2022. 10:41

Zavrsili smo tako da smo isli na zaraznu ...cekali 2h u autu i vise nismo mogli ...nakraju smo otisli doma da dijete odspava...da bi oko ponoci zvali hitnu ...hitna je dosla i ona nije bila da ga trebaju vozit pazite zasto ....jer SU ZNALI DA MORAJU AKO NAS ODVEZU DO BOLNICE DEZINFICIRAT CIJELO VOZILO ..jos su komentirali u hitnoj da Ce pobrat koronu zbog Lukasa...ogavno jebote...
    Dosli smo na zaraznu odmah nas primili ...vadjenje krvi iz vene...test na covid u nos ...inhalacije ...da bi se ispostavilo da ima i laringitis...plus covid jel ...pred kraj je mene tresavica pocela obuzimar dok smo cekali nalaze i skoro sam se srusila...bolovi neopisivi...da bi Dosli doma ...temp 38...u zivotu nisam slicno dozivjela...bar takve cudne bolove..i eto dragi isto zakurio i sad se svi troje borimo ...bar znamo sta je a pedijatricu mijenjamo SIGURNO !!!!!!!!

Elly94
    21. Siječanj 2022. 10:44

Koliko na dan inhalirate i koliko fiziološke stavljate u inhalator ???Missgraz?ako se ne varam 

Elledanse
    21. Siječanj 2022. 11:31

Mame sto imaju koronu, jeste se testirale kucnim testom ili ste isle privatno ili sluzbeno se testirati? Nadam se da ce vam sto prije proci, pogotovo bebicama! 
    Mene je isto uhvatila temp pa samo da ne prede na nju. Kucni test mi jucer pokazao negativno. Danas cu opet probati. A to najvise radi posla da oni znaju. Da se nisam razbolila ne bi se uspjela malo ni naspavati. Baka cuva malu. 
    Nedavno sam mislila da nisu poceli zubici opet, ali ne to je bio skok. Odmah se vidi lagani napredak, pocela je pomalo puzati vojnicki, pruza ruku i pokazuje, a dotad bi glavom pokazivala i ispustala zvukove kad nesto hoce. U zadnje vrijeme se bas pocela grliti. Sad joj je i lutka pipi duga carapa zanimljiva. Obozavam kad se smije pa se ja glupiram samo da je nasmijem. 
    Nisam mogla ni zamisliti da cu virtualno ovako razmjenjivati iskustva i da ce to biti velika psihicka podrska. Stvarno je dobro imati vas. Cujem se sa mom of 4 i djelimo napredak. Sve ste divne, svaka na svoj nacin i tu sam ako vas nesto zanima ili ako netko prolazi mojim krajem za kavu. 
    .
    Samo bih htjela reci ako ima mama da doje, a imaju zastoje/kvrgice da pomaze suncokretov lecitin. Meni je pomoglo kad sam smanjivala broj izdajanja a mlijeko se nakupljalo u dojkama. Ono nekako prorijedi mlijeko i lakse izlazi. Ovo sam saznala sa fba i dosta mama ga koristi pa ne bi trebao biti stetan. Ja nisam vjerovala i htjela konzumirati tako nesto oralno, ali zaista pomaze! 

https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png

Elledanse
    21. Siječanj 2022. 11:39

Elly ne mogu vjerovati. Kako moze tako pustiti dijete bez icega. Vidis da su ti tamo sve poduzeli jer je ocito trebalo. Cuvajte se i njegujte. Sto vise tecnosti pogotovo beba da ne dehidrira. Evo mame su vec pisale o tome. Ja nemam iskustva ali na temelju ovog foruma sam rekla kolegici da nabavi inhalator, a to joj je i doktor potvrdio. I naravno da je taj pedijatar dao maloj od 1.9 mj izvaditi nalaze da vidi sta je. 

https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png

Valkris
    21. Siječanj 2022. 12:04

Elly94

Koliko na dan inhalirate i koliko fiziološke stavljate u inhalator ???Missgraz?ako se ne varam

3 ml ja stavim. Ali minimalno bi trebalo 10 minuta inhalirati 3,4 puta na dan. Mi imamo tuljana Sami inhalator.
    Ne mogu vjerovati za nemar, da bar čovjek nije toliko mali pa da se nesto i poduzima po tim pitanjima. Eh nasa medicino.

Elly94
    21. Siječanj 2022. 12:27

Ma strasno !!!!!Mi smo ga testirali na kucnom koji ide na pljuvacku ...a jucer u bolnici su ga testirali obicno kao nas odrasle pcr...i sad je dosao nalaz da je pozitivan ..Uzeli smo inhalator i dusu je dao !!!odmah je zivnuo i bolje mu je ...znaci jedna od bitnijih stvari koja se treba imati doma ....

Ogavno ponasanje ...nije me zacudilo al ono u tom trenutku te bas ubije ...hitna kad ga je pregledavala u stanu nis nije cula da hropce jer se smirio ...i kao nije njemu nis..haha da...
    U bolnici kak je plakao od straha i sve kad sam ga primila bas je poceo kasljat i gusit se kad ga je doktorica preslusavala i odmah druga prica...ugl svatko svoju politiku vodi....mi najbolje znamo i ako vidimo da djetetu nije dobro moramo se boriti da mu pomognemo i ocito moramo neke doktore natjerat na neke stvari...Nisu svi doktori takvi al eto ...bad luck 

Ines
    21. Siječanj 2022. 13:33

Uhhh drage mame sa bolesnom djecicom kao i vi same, drzite se 💪 nazalost ne mogu nikako drugacije pomoci osim podrskom 💕 vjerujem da je tesko i uzasno, pogotovo Ellyno iskustvo uhhh ne daj Boze nikome. Zelim vam sto brzi oporavak i ozdravljenje svima i sta drugo nego drzite se 💪💪💕 poslije kise uvijek dolazi sunce ☀️

Nea 💗

• MissGraz
    21. Siječanj 2022. 14:57

Ajme elly pa strasno! 😱 a taj prokleti laringitis… znam da zvuci gore nego ubiti je, ali slusat taj zvuk “laveza”, “gusenja”, to je meni takav stres… jos uz sve to bockanje na hitnoj, bris, plac… majko mila.. 
    a znam kako se i nemocno osjecas, ja i muz smo isto bolesni, a borimo se s njom bolesnom… jos covid… nitko ti ne smije blizu da bar malo pomogne… kaos… 
    Ja inhaliram 3-4 puta dnevno po 10ak min, bas ovako kako je valkris rekla. 
    Mi smo danas bez temperature evo cijeli dan, ali nos zacepljen, kasalj, nervoza na nivou… 
    Elladanse mi smo nju testirali kucnim testom, a ja i muz smo isli na pcr. Nju nisam htjela vodit na pcr i izlagat je tom stresu… i ovako je jos “pod sokom” od hitne zadnji put… a i pedijatrica se slozila da nema potrebe voditi je tako bolesnu jos i negdje vani da cekamo u redu testiranje… 
    .
    Drzite se mame, tate i bebice ❤️

• avama
    21. Siječanj 2022. 15:24

Elly uzas, mijenjaj pedijatricu. Stvarno nisu normalni. 
    Mame koje ste u covidu brz oporavak. Ne znam kud ovo sve vodi, ne možeš se s nikim ni podruzit ni nist. Mi uglavnom sami setamo i  nitko nam ne dolazi u goste. Užas. 
    Moj maleni se opet budi po noći, još uvijek ne želi vodu i tako.
    Počeo se dizat uz namještaj. 

• avama
    21. Siječanj 2022. 15:28

Slijedeći tjedan idem na uzv i pregled da vidimo kako je sve zaraslo od carskog i onda treba skupiti hrabrosti i krenuti u akciju za drugu bebu. Nije se kako odlučiti, ipak sam sama po cijele dane s bebom. Pa mislim neka još malo poraste, ali vrijeme tako brzo prolazi (mislim godine se tu). 
    Evo I prvi rodjendani su tu. 
    Mene stalno zubi zezaju, sve popravim i onda opet popravljeni reagira na slatko, a taman sam mislila da sam lijepo gotova.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.