Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • eni233
    05. Svibanj 2024. 12:17

Amarilla ✨

eni233

Amarilla ✨

eni233

Amarilla ✨

Pozdrav cure, trebam savjet.
    Danas sam bila na ginekoloskom pregledu i dr. mi kaze da imam pretanak endometrij za prihvatiti stanicu.
    ZM mi je bila 10.4., a endo je danas 5.9 mm.
    Dosad sam vecinom bila na UZV prije ovulacije, inace su mi ciklusi skolski 28-29 dana i nikad mi nisu rekli da endo nije ok, dapace bilo je sve uredno.
    Dr. je danas spomenula da bi mi preporucila otici na humanu jer cu za par mj. 36. Lani sam vadila spolne hormone i svi su bili ok.
    Je li koja imala takav slucaj? Imate li kakav savjet sto mi je ciniti i sto moze pomoci za endo? Zadnja KKS je uredna.

Pij sok od cikle , ananas , i čaj o vrkute. To pomaze ❤️🥰 nekad se endo zbog stresa ne zadeblja kako treba , što neznaci da je svaki mjesec tako . Zato treba pratiti .. kolko već dugo pokušavate ? Malo je 

I mi smo se isto mucili i za prvu trudnocu… jucer sam bas dobila uputnicu od gin da se javim na humanu pa sam dobila termin u Vinogradskoj… vjerujem da ce i nama predloziti inseminaciju.
    Muz je vadio hormone i spermiogram - sve uredno.
    Kod mene i hormoni i papa i brisevi i sve uredno, osim ovog ciklusa kad su mi spomenuli nesto tanji endo.
    Bacam se sad na ciklu i ananas pa cemo vidjeti. Jel dovoljno piti 1-2 dl soka od cikle? Nasam sam onaj biotta u konzumu i dmu, valjda je taj ok, nemam nekako snage sama tu ciklu blendati.
    Sto su vama savjetovali?

Pa  ništa , posebno moj endo je dobar uvijek se dobro zadebljava jedino sam ga pila kad me ginic stavio dva ciklusa na klimofenu jer sam čula da stanjuje endometrij , pa sam preventivno na svoju ruku po jednu čašu od 2dl navečer  prije spavanja sve od 8 dc pa do 18dc negdje , onaj encianov sam ja kupovala u konzumu , nisam sama miksala i super mi se zadebljao endo . Jedino ako ćete ići na inseminaciju obavzeno provjeriti prohodnost jajovoda neznam dal ste bili na tu pretragu . Jer bez prohodnosti ne rade ništa . I nakon prohodnosti su mi predložili da probamo još do 3-4mj, pa ak se ne primi onda inseminacija i sad kad dobijem idem na postupak odmah , i prepisali su mi letrozol od 3-7dc pa 9dc folikulometriju . Nadamo se najboljem ishodu 🤞🤞🥰 

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska

• hoyaa
    05. Svibanj 2024. 13:27

Pozdrav cure,
    ovo je prvi ciklus da pokušavamo, kao što sam u svom prvom postu napisala imam pcos i neredovite cikluse. Ovaj ciklus sam krenula i s mjerenjem bbt i s trakicama. Imam trakice visoke osjetljivosti i oko 30dc je bila vidljiva lagana linija, dan poslije malo tamnija, i za dva dana je posvijetlila i ostala tako pa sam pretpostavila da su to poviseni LH zbog pcos (kupit cu manje osjetljive trakice cim potrosim ove). Nakon toga sam prestala s trakicama i pretpostavila da imam anovulatorne cikluse. Jucer je bio cd 42 i pojavio se egg white, barem mislim da je bio, pa sam napravila odmah i test i trakica je pokazala ovo https://ibb.co/N1DL1HS. Aplikacija je i dalje to oznacila kao low, pa me zanima je li moguce da je ovako tamna crta samo zbog povecanog lh zbog pcos-a ili je moguce da ce doci do ovulacije? Danas cu testirati tek navecer, nisam u mogucnosti prije.

• eni233
    05. Svibanj 2024. 15:34

hoyaa

Pozdrav cure,
    ovo je prvi ciklus da pokušavamo, kao što sam u svom prvom postu napisala imam pcos i neredovite cikluse. Ovaj ciklus sam krenula i s mjerenjem bbt i s trakicama. Imam trakice visoke osjetljivosti i oko 30dc je bila vidljiva lagana linija, dan poslije malo tamnija, i za dva dana je posvijetlila i ostala tako pa sam pretpostavila da su to poviseni LH zbog pcos (kupit cu manje osjetljive trakice cim potrosim ove). Nakon toga sam prestala s trakicama i pretpostavila da imam anovulatorne cikluse. Jucer je bio cd 42 i pojavio se egg white, barem mislim da je bio, pa sam napravila odmah i test i trakica je pokazala ovohttps://ibb.co/N1DL1HS. Aplikacija je i dalje to oznacila kao low, pa me zanima je li moguce da je ovako tamna crta samo zbog povecanog lh zbog pcos-a ili je moguce da ce doci do ovulacije? Danas cu testirati tek navecer, nisam u mogucnosti prije.

Samo ti pokrivaj , nekad je teško uhvatiti peak , puno nas ga propustimo jer traje kratko , probaj sljedeća 3 dana imati odnose nemaš što izgubiti nego samo dobiti ❤️❤️❤️ sretno 🥰🥰🤞🤞🤞🤞

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 6/2025 Vinogrdska

Amarilla ✨
    05. Svibanj 2024. 15:44

eni233

Pa ništa , posebno moj endo je dobar uvijek se dobro zadebljava jedino sam ga pila kad me ginic stavio dva ciklusa na klimofenu jer sam čula da stanjuje endometrij , pa sam preventivno na svoju ruku po jednu čašu od 2dl navečer prije spavanja sve od 8 dc pa do 18dc negdje , onaj encianov sam ja kupovala u konzumu , nisam sama miksala i super mi se zadebljao endo . Jedino ako ćete ići na inseminaciju obavzeno provjeriti prohodnost jajovoda neznam dal ste bili na tu pretragu . Jer bez prohodnosti ne rade ništa . I nakon prohodnosti su mi predložili da probamo još do 3-4mj, pa ak se ne primi onda inseminacija i sad kad dobijem idem na postupak odmah , i prepisali su mi letrozol od 3-7dc pa 9dc folikulometriju . Nadamo se najboljem ishodu 🤞🤞🥰

Meni su 2 gin rekla da ne trebam raditi prohodnost jajovoda s obzirom na to da sam prvu trudnocu ostvarila neovisno sto je bio spontani. :/ Bas me zanima sto ce nama reci i savjetovati. Nadam se da ce vam uspjeti iz prve jer znam koliko je tesko toliko se truditi, a ne ide… :(

Everything in your life started as… a thought, a wish, a hope, or a dream, either in your mind or in the mind of someone else. ✨

• freyaa
    05. Svibanj 2024. 15:56

Xoxo23

Lunolina bome si i falila na ovoj temi, ja skoro nikad ne bacim pogled na drugu temu nisan ni znala da si tamo, sretno nadam se da će se mrvica oplodit i primit ! ❤️❤️🥰🥰

Kawahvala krećem onda s njom od danas 🙈

Freya čini mi se da ti se pravilno dupla, nema panike.. ako nemaš neko krvarenje bol i tako to mislim da se ne tribas bojat da je vanmaternicna .. ako ti je lakše samo prati betu dok ne dođeš do UZV ❤️🥰

Hvala ti draga, strah je ogroman, nakon 2 biokemijske, missed abortion, neprohodnog jajovoda, jedva čekam petak i molim se, sutra ću još jednom izvaditi betu. Nesto simptoma i nemam, samo grudi i intenzivno osjetim mirise ❤

• dasii
    05. Svibanj 2024. 19:05

Lunolina hvala na objašnjenju, nadam se samo da će se i oploditi i da će sve biti okej do kraja ❤️‍🩹
    queeqa32 što se tiće nalaza, odrađeni su klasika brisevi, sve ok. Spermiogram - normozoospermia. Hormoni isto sve u redu. Štitnjaca isto. A poslije ovog zadnjeg gubitka u 1. Mj odrađeno privatno kariotipizacija za parove obje su normalne. I odrađen privatno panel trombofilija pai1, mthfr i faktor V leiden i neki 4g5g. Svi su bili nalazi ok dok je kod ovog pai1 ispalo kao da psotoji mogucnost za razvijanje kardiovaskularnih bolesti i tromboza. Odnjela te nalaze kod svog i naknadno kod privatnog gin oba mi kažu da to nije nista strasno jer kao morali bi svi ovi nalazi genotipova pokazati neke promjene da bi se onda ovaj pai1 uzeo kao nesto zabrinjavajuce a ovako kao da nije nista strasno, vec eto kroz zivot postoji neka mogucnost koja moze i ne mora bit kao. Iako mene to brine ali ja više ne znam kome bih ja ošla i šta bi trebala napraviti. Jer i ovo što sam isceprkala za trombofilije i kariotipizaciju sam sve sama na svoju ruku posto prema doktorima citiram: "dok 4 budem ne budem imala spontani se ne rade nikakve pretrage a ja eto ostanem prirodno trudna. Iako mi treba po pol godine do godinu da se trudnoca ostvari. Katastrofa. Sto si ti od nalaza radila? Mozda i ne znam a mogu jos nesto prekontrolorati?! 

🧔🏻‍♂️36 👩30
    🏁 01/2022
    ➕07/2022 ~ 08/2022 💔10 tt blighted ovum
    ➕12/2023 - 01/2024 💔 7tt missed ab.
    📃 normozoospermia
    📃 kariogrami uredni
    📃 pai1 heterozigot, mthfr heterozigot
    📃 nema elemenata za zgrušavanje krvi
    📃 nalazi krvi, hormoni, stitnjaca kao i brisevi uredni
    ➕ 8/2024, otkucaji. Na 8 tt nema otkucaja 💔👼🏻
    1.IVF KBC OS 02/25 stimulirani Rekovelle + orgalutran = 5 blastica --> ET 15.02 jedne blastice ❌

• eni233
    05. Svibanj 2024. 19:10

Amarilla ✨

eni233

Pa ništa , posebno moj endo je dobar uvijek se dobro zadebljava jedino sam ga pila kad me ginic stavio dva ciklusa na klimofenu jer sam čula da stanjuje endometrij , pa sam preventivno na svoju ruku po jednu čašu od 2dl navečer prije spavanja sve od 8 dc pa do 18dc negdje , onaj encianov sam ja kupovala u konzumu , nisam sama miksala i super mi se zadebljao endo . Jedino ako ćete ići na inseminaciju obavzeno provjeriti prohodnost jajovoda neznam dal ste bili na tu pretragu . Jer bez prohodnosti ne rade ništa . I nakon prohodnosti su mi predložili da probamo još do 3-4mj, pa ak se ne primi onda inseminacija i sad kad dobijem idem na postupak odmah , i prepisali su mi letrozol od 3-7dc pa 9dc folikulometriju . Nadamo se najboljem ishodu 🤞🤞🥰

Meni su 2 gin rekla da ne trebam raditi prohodnost jajovoda s obzirom na to da sam prvu trudnocu ostvarila neovisno sto je bio spontani. :/ Bas me zanima sto ce nama reci i savjetovati. Nadam se da ce vam uspjeti iz prve jer znam koliko je tesko toliko se truditi, a ne ide… :(

Aha .. onda neznam , javi baš šta će ti reci na konzulatcijama .. a da jako je teško , koliko god sam pozitivna i nekako sam sve prepustila u božje ruke opet je teško .. ima teških dana kad se pitamo zbog čega nam ne uspjeva a zdravi smo , nemamo nikakvih problema ali eto .. ne ide pa ne ide 😭😭😭

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 6/2025 Vinogrdska

• Blackie.
    05. Svibanj 2024. 21:41

queeqa32

Aretat, freya čestitam na lijepim betama i samo neka se tako nastavi ❤️
    doram žao mi je čuti da si morala prolaziti kroz dva spontana… Jesi uradila nekakve pretrage u vezi sa time? Ne znam što su ti doktori rekli, ali možda bi bilo dobro učiniti pretrage kako bi se smanjio rizik za ponovni spontani. To pričam iz osobnog iskustva, znajući da nije za svih isto.
    Blackie, Kawa, jel se držite? 😂 Ja sam sebi rekla kao neću se testirati do 14dpo a već lagano brojim dane u kalendaru kad bi recimo mogla najranije 😂

Drzim seee 😂 Test necu prije 13 dpo, jedino vec lagano krece umisljanje simptoma i ocitavanje svake senzacije od pupka nize 🙄

Aretat i freya cestitam od srca ❤️ Nek vam budu uredne trudnoce! 

Ostalima sretnooo, nadam se da se sve ukrcavamo u proljetni vlakic pozitivnih testova 🤞🤞🤞

28 👩‍❤️‍👨 31
    3/24 - biokemijska
    9/24 ➕🤞🙏🏻

Xoxo23
    05. Svibanj 2024. 22:06

freyaa

Xoxo23

Lunolina bome si i falila na ovoj temi, ja skoro nikad ne bacim pogled na drugu temu nisan ni znala da si tamo, sretno nadam se da će se mrvica oplodit i primit ! ❤️❤️🥰🥰

Kawahvala krećem onda s njom od danas 🙈

Freya čini mi se da ti se pravilno dupla, nema panike.. ako nemaš neko krvarenje bol i tako to mislim da se ne tribas bojat da je vanmaternicna .. ako ti je lakše samo prati betu dok ne dođeš do UZV ❤️🥰

Hvala ti draga, strah je ogroman, nakon 2 biokemijske, missed abortion, neprohodnog jajovoda, jedva čekam petak i molim se, sutra ću još jednom izvaditi betu. Nesto simptoma i nemam, samo grudi i intenzivno osjetim mirise ❤

Ma razumim skroz taj strah, mislim da ću ja bit i gora sutradan kad vidim plus.. jednostavno kad prođeš te gubitke imaš neke strahove koje ne možeš jednostavno izbacit .. ali stvarno mislim da se ne moraš bojat za vanmaternicnu, ja sam imala konstantno krvarenje , nepravilna beta ali ono totalno nelogični brojevi i rast pa pad pa opet rast koji nije imao pravilnu putanju .. javi novu betu ako budeš opet vadila i sretno ❤️😘😘❤️ nadam se da će bit ovaj put sve uredu ❤️❤️

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26💔
    FET 04/25 - 7dpt ➕… 13dpt beta 580, 15 dpt 1016, 5+6 💔

Kawa
    06. Svibanj 2024. 09:54

queeqa ne držim se  mislim se kad najranije mogu napravit test. mislim da cu u subotu, 8dpo. svjesna sam da moze biti rano ali sam nestrpljiva  sinoc su me probudila uzasno jaka probadanja u maternici, nisam to nikad dosad osjetila. sve ostale simptome i nesimptome, "senzacije" kako je Blackie opisala  totalno ignoriram i ne analiziram ali ovo sinoc je bilo nemoguce ignorirati. nadam se da je sve ok jer 3dpo mi se cini ipak malo rano za implantaciju pa da tome pripisem.
    xoxo sta si rekla kad ti je uzv ? 

♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
    ♂️ astheno
    2024.: 2x IUI ❌️
    06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
    08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
    sin 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.