Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BikMik
    22. Veljača 2024. 06:47

djetelina13

BikMik

djetelina13

eni233

djetelina13

eni233

djetelina13

djetelina13

eni233

Napisem vec 2 puta komentar i nešto ne zeli poslati.
    Sada ste na inseminaciji? Vidim da pokusavate od 11 mj 2022 godine. A s obzirom da je sve u redu s vasim nalazima pretpostavljam da idete na najblazi oblik potpomognute oplodnje.

Jos jedno pitanje. Moze li uzork losijeg spermiograma biti kupanje u termmama u vrucoj vodi. Za vikend smo bili 2 dana u termama a spermiogram je radio u utorak ujutro, nakon vruceg tusa.

Ma definitivno daaaaa. Ja sam mislila da ste vec u postupku, zato sam rekla 🙂 bit ćeeeee, bit ćeeeee 😁
    Da, istina, mislim da smo definitivno u loše vrijeme napravili spermiogram. Sutra cemo biti pametniji 👌

E i moj muz je u septembru imao savrsen spermiogram, u novembru nakon prehlade i banje uzas zivi. Ginekologika je isto rekla super, jer kao dobit cemo odobrenje za ICSI lakse :D, a da se ne brinemo previse jer to varira iz mjeseca u mjesec ✌️

Pozdrav BikMik. Ma da, citali smo da za odrediti bas pravu dijagnozu spermiograma treba par mjeseci ponavljanja spermiograma jer varira iz mjeseca u mjesec. Barem je moja ovulacija uvijek točna i sad sam nekako sigurnija da se stvarno dešava svaki mjesec, jer ju osjetim, ali sam mislila da je neki problem u mojim ovulacijama dok nije dosao nalaz spermiograma. I dalje cemo tempirati i raditi na tome uz suplemente, i uz savjete koje nam jos kaze ginekologica. Pa cemo vidjeti dalje dal ce biti potrebe za PMO.
    A gdje radis ICSI? u kojem gradu?

Minhen.

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
    03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
    04/24 FET, otkazan
    05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙

Lunolina
    22. Veljača 2024. 06:50

Bebolina mozda je glupi prijedlog, ali citala sam da je pozeljno prije perioda ovulacije imati redovito ‘praznjenje’ s muske strane i da je spermiogram bolji. Tipa svaka 3 dana 2 tjedna prije O. Mozda ova metoda ne moze napraviti cudo, ali opet, mozda malo popravi stanje jer tijelo mora stalno stvarati nove spermice.

👱🏻‍♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
    🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
    Stiže dečko 🩵

• eni233
    22. Veljača 2024. 07:12

Lunolina nadam se da će biti pozitvan test za stavrno za dva tri dana 🥰🥰❤️❤️❤️
    .
    .
    Istina što se tiče spermiograma .. najbolji je kad se imaju odnos svaka 2,3 dana …znam da je nekad nemoguce .. Al nema baš nekog smisla da se odnosi imaju samo pred ovulaciju jer spermici koji dugo stoje nisu dobri . 

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska

Xoxo23
    22. Veljača 2024. 07:16

Ja sam 15 dc, nema sluzi, i nema peaka za sada.. mislim da nista od moje O  ovaj misec  😔

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26💔
    FET 04/25 - 7dpt ➕… 13dpt beta 580, 15 dpt 1016, 5+6 💔

• eni233
    22. Veljača 2024. 07:36

Xoxo23

Ja sam 15 dc, nema sluzi, i nema peaka za sada.. mislim da nista od moje O ovaj misec 😔

Ne mora značiti .. ja sam jednom ovulirala 23dc to mi se dešava kad je prijelaz sa hladnijeg na toplije vrijeme   , a prošli mjesec tek 27dc , jer mi se sve poremetilo zbog HSG-a .. tako da ne gubi nadu .. nekad ovulacija bude prije nekad kasnije .. a vidim da imaš PCOS , tako da može biti da ti varira 

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 6/2025 Vinogrdska

Xoxo23
    22. Veljača 2024. 07:51

Neću i dalje se nadam, ali nekako imam osjećaj da je jednostavno to to .. i temperatura mi dosta oscilira sad u ovoj fazi .. malo sam pod stresom radi nekih drugih stvari i mislim da mi odma to utječe i na hormone i na tijelo ..  je imam i PCOS često mi bude anovulitarni ciklus  čak bi rekla i većinom ali sam se nadala s obzirom na prošli da će bar još i ovaj bit normalan 😔 ali dobro od sljedećeg ciklusa mi kreće UZV praćenje pa mislim da će mi bit lakše .. jeli znate koliko dana je potrebno da spremiogram nalaz bude gotov ? 

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)

• eni233
    22. Veljača 2024. 07:54

Xoxo23

Neću i dalje se nadam, ali nekako imam osjećaj da je jednostavno to to .. i temperatura mi dosta oscilira sad u ovoj fazi .. malo sam pod stresom radi nekih drugih stvari i mislim da mi odma to utječe i na hormone i na tijelo .. je imam i PCOS često mi bude anovulitarni ciklus čak bi rekla i većinom ali sam se nadala s obzirom na prošli da će bar još i ovaj bit normalan 😔 ali dobro od sljedećeg ciklusa mi kreće UZV praćenje pa mislim da će mi bit lakše .. jeli znate koliko dana je potrebno da spremiogram nalaz bude gotov ?

Baš ako si pod stresom može biti da će ti se pomaknuti .. ja sam vječiti optimista .. ne odustajem do kraja 🥰🥰🤞🤞
    .
    .
    Nama je isti dan bio gotov , a išli smo rano u jutro u 8 i 30 dati uzorak 

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 6/2025 Vinogrdska

Xoxo23
    22. Veljača 2024. 10:06

eni233

Xoxo23

Neću i dalje se nadam, ali nekako imam osjećaj da je jednostavno to to .. i temperatura mi dosta oscilira sad u ovoj fazi .. malo sam pod stresom radi nekih drugih stvari i mislim da mi odma to utječe i na hormone i na tijelo .. je imam i PCOS često mi bude anovulitarni ciklus čak bi rekla i većinom ali sam se nadala s obzirom na prošli da će bar još i ovaj bit normalan 😔 ali dobro od sljedećeg ciklusa mi kreće UZV praćenje pa mislim da će mi bit lakše .. jeli znate koliko dana je potrebno da spremiogram nalaz bude gotov ?

Baš ako si pod stresom može biti da će ti se pomaknuti .. ja sam vječiti optimista .. ne odustajem do kraja 🥰🥰🤞🤞
    .
    .
    Nama je isti dan bio gotov , a išli smo rano u jutro u 8 i 30 dati uzorak

E super za dva tjedna je naručen taman ćemo onda imat nalaze prije sljedeće O .. 😁

01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)

• freyaa
    22. Veljača 2024. 11:04

Bebolina2024

Mm je prvo dobio asthenozoospermiju a onda oligoasthenozoospermiju. Pio je sad više od godine dana Profertil i svašta nešto pa nam nije baš nešto pomogao.
    Mjesec prije postupka smo bili pod jako visokom temp i zadnji nalaz je bio crypto kao u samom ejakulatu nisu našli ni jednog živog nego tek nakon centrifuge par jedva pokretnih. Par dana nakon je davao uzorak radi moje punkcije i tu je bio komentar da je nalaz malo bolji, ne znamo koliko bolji jer nisu radili baš nalaz kao nalaz koji nam mogu izdati.
    Od danas je počeo piti sve što je Eni napisala pa se nadamo da će nam to pomoći, uz to pije i Man formulu od Almagee.

Mojoj drugarici je doktor rekao za muza da mora hladiti taj dio, mnogo sjedi na poslu, i kao sve to ima utjecaj, kao da se tusira sa hladnijom vodom, onda da ne nosi usko, da ne drži mob blizu tog dijela, odnosi svaka 2 3 dana, da se oporave. I da pravila mu je smjesu nesto med, orasasti plodovi i to je jeo svako jutro, i koristio je orthomol fertil plus . I nakon 3 mjeseca dok su čekali IVF ona je ostala trudna. A i ona je imala dijagnoze.. 

Btw zna li netko sta je Anchyyy?

• BikMik
    22. Veljača 2024. 11:25

Med, orasasti plodovi i celer se pomjesa, zaboravila sam omjer. 
    Koliko sam uoratila na MPO temi odgodjwn je postupak zbog bakterijske infekcije sto ima :(. 
    Ja danas 12dc, test ne tami ali imam mrvicu vise sluzi pa se nadam sutra/prekosutra tamnjenju. Opet me uhvatila prehlada, bukvalno ove godine sam se 3 dana osjecala ok i zdrava, ako i toliko 😥.
    Lunolina, i ja sam se iznenadila koliko je stoperica bila u tijelu i poslije je bacala i sjene pa sam se bila dobro ponadala, tako da je kontam sa stopericom naksigurnije vaditi hcg ipak, ma da cu se i ja sogurno testirati ako krenemo u postupak 😅

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
    03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
    04/24 FET, otkazan
    05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.