Pozdrav cure, citam vas povremeno vec neko vrijeme. Bila sam trudna prosle godine u 3. mjesecu i ove godine u 3. mjesecu, ali nijedna trudnoca se nije odrzala. Sad cu raditi spolne hormone. Trombofiliju sam radila i imam MTHFR homozigot i Pai 4g/5g heterozigot mutaciju. Imam 31 godinu i Amh 16,7. Savjetovala mi je gin da uzimam inofolic, ali citam sad da on nema aktivnu folnu. Pijem od avemeda terranova prenatale s aktivnom folnom. Nasla sam na internetu da postoji nesto slicno inofolicu s aktivnom i zove se catafertyl. Ako me sjecanje ne vara Martina1931 je jednom rekla da pije to po preporuci ginekologa pa me zanima jel to isto i koliko dugo si ga pila prije trudnoce? Pijes li ga i sad? Mogu li to pit prije vadenja hormona ili da cekam rezultate?
Ako jos netko ima neki savjet sto piti/uzimati bila bi zahvalna.
Pozdrav cure, citam vas povremeno vec neko vrijeme. Bila sam trudna prosle godine u 3. mjesecu i ove godine u 3. mjesecu, ali nijedna trudnoca se nije odrzala. Sad cu raditi spolne hormone. Trombofiliju sam radila i imam MTHFR homozigot i Pai 4g/5g heterozigot mutaciju. Imam 31 godinu i Amh 16,7. Savjetovala mi je gin da uzimam inofolic, ali citam sad da on nema aktivnu folnu. Pijem od avemeda terranova prenatale s aktivnom folnom. Nasla sam na internetu da postoji nesto slicno inofolicu s aktivnom i zove se catafertyl. Ako me sjecanje ne vara Martina1931 je jednom rekla da pije to po preporuci ginekologa pa me zanima jel to isto i koliko dugo si ga pila prije trudnoce? Pijes li ga i sad? Mogu li to pit prije vadenja hormona ili da cekam rezultate?
Ako jos netko ima neki savjet sto piti/uzimati bila bi zahvalna.
Imam i ja blagu trombofiliju i jedan missed abortion iza mene nazalost. Alobodno mozes piti folnu dok radis nalaze, a u sustini ti je svejedno koje tbl samo da pise aktivna folna. Kako radim u apoteci ja uzmem sve na akciji ili skoro isteklog roka sa aktivnom folnom, nema sta nisam uzimala :)
TTC 08/2021 👰32 🤵34
Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
04/24 FET, otkazan
05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙
Anny35, zao mi je zbog spontanih. Nadam se da su ti radi tih mutacija odobrili heparin jer bi ti trebao ❤️
Pijem i dalje catafertyl, tako mi je dr rekla da nastavim. Meni su se malo hormoni zblesirali nakon spontanog. Krenula sam u krajem 8.pit to, znaci nakon 40ak dana koristenja sam ostala trudna. Vjerujem da mi je hormone vratilo u normalu i da je malo utjecalo na kvalitetu js s obzirom na sastav. Vjerujem da mozes piti i prije vadjenja hormona jer su to prirodni dodaci u principu..ja sam tipa imala problrma s pristicima jako nakon spontanog, kad sam jedan cijeli ciklus krenula to piti , nestali su (pa zato pretpostavljam da mi je hormone dovelo u ravnotezu)
Uz to pijem i folacin 5mg, bez obzira sto ga ima i u catafertylu.
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Koliko postova. Nema me koji dan i imam lektiru za procitati😬🤭❤️
Ako sam dobro popratila, sada cekamo Ivy da nam javi da je trudna🥰
ElaE zelim ti da nas uopce ne upoznas i da se tu ne udomacis nego da se preselis koji dan na ljetne bebe🥰 svakako mislim da ti jos ne gori pod petama. Mozda bi bilo dobro da probate jedan mjesec imati odnose svaki drugi dan u slucaju da spermiogram nije najbolji na svijetu :)
.
Bebolina, Anchy nadam se da su vam uskoro postupci i da ce biti s pozitivnim ishodom za obje☺️
.
Eni, jesi nervozna zbog konzultacija? Bas me zanima kaj ce ti reci. Ti ako imas sve nalaze vec spremne, mozda udjes brzo u postupak. Malo sam im njuskala po stranici i vidjela kako guraju postupke preko hzzo-a pa mozda imaju imaju lufta 😬 da se tebe pita, da li bi krenula sa inseminacijom ili bi odmah isla na neki ‘ozbiljniji’ postupak?
.
Citala sam i intenzivno razmisljala o vasim iskustvima s postupcima i bolovanjem. Kako je to zapravo nezahvalno sto zene moraju nerijetko raditi jer nemaju kako zakamuflirati toliko dugo bolovanje 😐, a radne okoline su takve da se ne moze otvoreno reci razlog.
👱🏻♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
Stiže dečko 🩵
Koliko postova. Nema me koji dan i imam lektiru za procitati😬🤭❤️
Ako sam dobro popratila, sada cekamoIvyda nam javi da je trudna🥰
ElaE zelim ti da nas uopce ne upoznas i da se tu ne udomacis nego da se preselis koji dan na ljetne bebe🥰 svakako mislim da ti jos ne gori pod petama. Mozda bi bilo dobro da probate jedan mjesec imati odnose svaki drugi dan u slucaju da spermiogram nije najbolji na svijetu :)
.
Bebolina, Anchy nadam se da su vam uskoro postupci i da ce biti s pozitivnim ishodom za obje☺️
.
Eni, jesi nervozna zbog konzultacija? Bas me zanima kaj ce ti reci. Ti ako imas sve nalaze vec spremne, mozda udjes brzo u postupak. Malo sam im njuskala po stranici i vidjela kako guraju postupke preko hzzo-a pa mozda imaju imaju lufta 😬 da se tebe pita, da li bi krenula sa inseminacijom ili bi odmah isla na neki ‘ozbiljniji’ postupak?
.
Citala sam i intenzivno razmisljala o vasim iskustvima s postupcima i bolovanjem. Kako je to zapravo nezahvalno sto zene moraju nerijetko raditi jer nemaju kako zakamuflirati toliko dugo bolovanje 😐, a radne okoline su takve da se ne moze otvoreno reci razlog.
Uhhh jakoooo i moram priznati da imam pomjesane osjećaje i strah i uzbuđenje i sve pomalo .. ne mi smo puno razmišljali i pričali i mislim da ćemo ići na IVF odmah jer nezelimo riskirati opet gledati u negativni test , to ti je najučinkovitija metoda i imam dobar osjećaj da bi kod nas to bilo dobitno .. a poliklinika skvorc ti ima jako dobre recenzije i dobre doktore tako da sve nade uljevam u to 🥰🥰
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
Jajovodi prohodni
👨34
Krvna slika uredna
Urinokultura uredna
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska ✅
Hvala BikMik :), kuzim da moram pit aktivnu folnu pa bas zato sto je inofolic nema pitam moze li mi to nastetiti. Imala sam dosta povisen homocistein kad sam vadila krv za trombofiliju, nez jel obican folacin pogoduje tome...
Hvala Martina ❤️, rekla mi je gin da pijem aspirin kad vidim + pa da bi me stavila na fragmin poslije otkucaja. Ma da i meni se poremetilo nesto od zadnjeg spontanog/vanmatericne (ne znaju ni oni sto je bilo). Zivi stres. U prvom ciklusu nakon sam imala i folikularnu cistu, malo su mi se ciklusi produzili i prakticki od ovulacije pa do menstruacije imam stalno neka probadanja dolje, bolove u prsima i izrazenije pms simptome (pa i pristice), a toga prije nije bilo. Onda sam i mislila da sam trudna, sto nazalost nisam. Koju ti trombofiliju imas kad mozes piti obicni folacin?
Ja imam iste mutacije kao ti, i hematolog i gin su mi rekli da mi je homocistein uredan bas zato sto pijem folacin vec skoro godinu dana. To je zbog mtfhr mutacije. Ali zbog pai 4g/5g mi treba obavezno heparin, tako smo i uveli..odmah od pozitivne bete.
I isto mi je bilo nakon spontanog kao tebi, cista od skoro 5cm, ciklusi skratili se na 20dana.Sve poremeceno..jako bolne ovulacije, bas sve cudno ugl 🤷♀️
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Hvala puno si mi pomogla ❤️ bas zanimljivo kako svatko ima svoje neko misljenje... ja sam od prvog spontanog do sad promjenila 3 ginekologa. Prva dva su bila misljenja da nisu to neke mutacije pa ne treba nista, al s obzirom da se dogodilo vec dva puta kao mogli bi na heparin poslije otkucaja. Ova mi je sad odmah rekla da bi me stavila na fragmin, bez govora o blagim mutacijama. A tebi vidis od pocetka heparin... stvarno lutrija, a igraju se ljudskim zivotima.
Ja sam dosla s posla u pola 3, rucala, pospremila, legla, evo sad se probudila, zacepljen nos i glava ne prestaje..
👩🏼27 slabi PCOS na jednom jajniku, ostalo sve uredno
👱🏻♂️28- azoospermija
👩❤️👨2016 💍2020 👰🏼♀️🤵🏼♂️2022
09/2020 biokemijska 4tt
Pokusavamo od 4/2022 🙏
7/25 konzultacije u klinici za potpomognutu
Ma daj molim te, strasno mi je kako se tako igraju sa zivotima. Cak ne mislim da je u pitanju da ne zele pomoc, nego da se ne prate nova istrazivanja niti edukacije.
Evo ti npr istrazivanje na temu bas te mutacije...pa ja bi brda i doline presla dok ne bi nasla nekoga da mi odobri heparin za iducu trudnocu😅
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6195400/#:~:text=In%20recent%20studies%20it%20was,ability%20(3%2C4).
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji