Joja nisam ljecila upalu jer smo imali nezasticene odnose, postojala je mogućnost trudnoće, nisam htjela nauditi bebi s antibioticima. Ginica sam zvala, rekao je da ih ne koristim ako postoji mogućnost trudnoće. To je sve. Govoriti nekome da je glup/glupa je meni ispod svakog nivoa. Neke stvarno imaju potrebu osjecati se bolje u vezi sebe vrijedajuci druge. Anonimno. Tipični primjer cyber bullying-a.
Garawa je baba koja ima dvoje djece s dva muza, sad je našla trećeg jadnika s kojim bi na silu dijete ali ne ide.... ipak je u menopauzi 😂
A i da sam npr trudna i zelim pobaciti iz bilo kojeg razloga, tko ste vi da odlucujete o tome, ili se petljate u necije odluke i izbore? To je krajnost, ali svejedno. Svatko od svoga tijela ima pravo raditi sto zeli. Mi se s tim mozemo i ne moramo slagati, ali nemamo pravo osudjivati. Pogotovo ne vrijedjati. Ako nemas nista pametnog ili pristojnog za reci, bolje ne reci nista. Ja se u vase odluke, i sto cete napraviti necu petljati. A jos manje cu vam pisati da ste ograničene kokoske, biserke i sl.,ako se s vama ne slazem. Mene su moji roditelji odgojili, i naucili postovati druge. Sto se za neke tu ne bi moglo reci. 😌
Garawa je baba koja ima dvoje djece s dva muza, sad je našla trećeg jadnika s kojim bi na silu dijete ali ne ide.... ipak je u menopauzi 😂
Marinci i Hope, samo da se priključim jer ni ja nisam bas prepuna znanja u ovom području. Znaci to sto mi imamo padove i uspone temperature, sto osjetimo blagu bol na jednoj ili drugoj strani i sl. To ne znaci da imamo uistinu i ovulaciju? Ok, a ako mi je ginekolog kad sam bila na pregledu, dok me gledao reko je u lijevom jajnici će se dogoditi ovulacija ovaj mjesec (vjerovatno sam bila u tom dijelu ciklusa kad se to dobro moglo vidit) znaci li to da je to tako ili to trebaju neke posebne pretrage?
E sad..svida mi se ovo pitanje. On je rekao da treba ovulirati taj i taj jajnik jer se vidi mala crna loptica na jajniku odnosno folikul u kojemu se nalazi jajna stanica koja se oslobada pri ovulaciji. A jedina metoda da se sazna je li bilo ovulacije je ponovni uzv gdje ce ginekolog vidjeti zuto tijelo na jajniku koji je ovulirao ili pracenje bazalne temperature koja naglo poraste pri oslobadanju progesterona i onda kada se vidi da si oko 7DPO mozes na svoju ruku otic izvadit progesteron koji ce potvrditi ili negirati ovulaciju 🙈 druga metoda utvrdivanja O nazalost ne postoji. To sto je vidljiv dominantni folikul ne znaci da ce doci do O,vec treba dalje pratiti uzv-om vidi li se zuto tijelo (inace postoji postupak za to koji se zove folikulometrija) ili eventualno bazalna temp sto pola cura s ove teme radi vec neko vrijeme 😃 evo da meni nije porasla ovako tempica ja ne bi sutra isla vaditi progesteron,a ovako idem jer me bas zanima jel to povisenje uzrokovano ovulacijom 🙊🙈 u drugom postu cu ti to sad malo detaljnije pojasniti onoliko koliko se razumijem u sve to 😃
Stigla Princeza 🤣🤣🤣🤣🤣 . Sljedeći NE bih trebala dobiti po kalendaru 01.07.
👩 34🧒40
👫9
💛💛💛🎗️🎗️🎗️🎗️🎗️
12.04.2024 borba sa AML
1.2.2016 operacija tumora uklonjen desni jajnik
Pokušavamo od 2016 - 7/20 uz lh trakice
Čaj vrkuta,folna
Marinci i Hope, samo da se priključim jer ni ja nisam bas prepuna znanja u ovom području. Znaci to sto mi imamo padove i uspone temperature, sto osjetimo blagu bol na jednoj ili drugoj strani i sl. To ne znaci da imamo uistinu i ovulaciju? Ok, a ako mi je ginekolog kad sam bila na pregledu, dok me gledao reko je u lijevom jajnici će se dogoditi ovulacija ovaj mjesec (vjerovatno sam bila u tom dijelu ciklusa kad se to dobro moglo vidit) znaci li to da je to tako ili to trebaju neke posebne pretrage?
Da i mene zanima jel se onda dogodi ovulacija nakon sto mi je rekao da će doći do nje,nisam pojma ni imala da mogu imat redovne menstruacije bez ovulacije.
👦38👩32
Trudimo se od 1/2021,drugo dijete
Spermiogram uredan,papa uredan
Vidim da nam je Hope odgovorili, uhhh
👦38👩32
Trudimo se od 1/2021,drugo dijete
Spermiogram uredan,papa uredan
Niki dakle,evo na koji nacin ti tijelo funkcionira kroz ciklus. Prvih dana je temperatura jako niska..ulaskom u plodne dane se temperatura polako penje znog estrogena koji odrzava ciklus u ravnotezi i daje znakove epifizi da krene sa lucenjem LH hormona koji pak u suradnji sa FSH hormonom potpomaze sazrijevanje jajne stanice unutar folikula i zato se do 7DC na jajniku istice jedan ili kod nekih i 2 dominantna folikula (meni se bas na 10DC u 1mj ove godine dogodilo da sam imala dominantna 2 jedan na lijevom i drugi na desnom ali je predvidila privatnica da ce se desni izboriti za dominaciju zbog brojnih antralnih na lijevom) koji dalje zahvaljujuci LH hormonu nastave rasti. Taj rast pred kraj mi pratimo ovim trakicama. Kada se ulovi taj nas blazeni PIK,to je znak da ce kroz neko vrijeme nastupiti ovulacija (12-36 sati) s ako se dogodi ds testna linija bude tamnija od kontrolne,to moze biti cak i u narednih 12 sati jer jer vec vrhunac prosao i tu sad cekamo pucanje folikula.Idealno je da rastu do nekih 25cm i onda puknu inace mogu krenuti rasti i polako prelaze u ciste koje kasnije mogu oponasati bolove nalik ovulaciji,a zapravo ciklus postaje anovulatorni. E zato je dobro mjeriti bazalnu jer u tom slucaju,kad ulovis pik,tempica ce se drzati relativno isto kao i par dana prije,a na dan ovulacije ona ima nagli pad za minimalno 0,2 stupnja. Ako se to dogodi,a iduci dan temperatura ponovno poraste,to je vec neki znak da je moglo doci do ovulacije,medutim ako produ minimalno 3 dana u porastu temperature,koja je VISA nego najvisa temperatura prije ovulacije,onda je to sigurna potvrda da je do ovulacije doslo,a kroz neko vrijeme dok se prati bazalna i fizicki simptomi mozes zaskljuciti kakva ti sluz bude prije i poslije O,kakve bolove imas prije same O i nakon i tako dalje eto. Nadam se da je malo jasnije ☺️☺️☺️
Jebala mamu. Ajde barem nije puno kasnila. Stavljam te na listu i nadam se da nece biti jako bolna i obilna 🤞🏻
Jebala mamu. Ajde barem nije puno kasnila. Stavljam te na listu i nadam se da nece biti jako bolna i obilna 🤞🏻
Nećemo puno na nju galamit neka nje opet nam životi ovise o njoj. Pisala sam ti prije nisi opet pročitala moj post😜😜😜😜😜. Pa da mi odg.dal da ga zgromim il šta s njim da radim ahhahahaah
👩 34🧒40
👫9
💛💛💛🎗️🎗️🎗️🎗️🎗️
12.04.2024 borba sa AML
Čaj vrkuta,folna
Evo pustila sam si pjesmu hit me Baby one more time 🤣🤣🤣🤣.
👩 34🧒40
👫9
💛💛💛🎗️🎗️🎗️🎗️🎗️
12.04.2024 borba sa AML
Čaj vrkuta,folna
Sortiraj odgovore
Najstariji