Baby Gym planiram uzimati svakako! To mi je jedna od jeftinijih stvari sa liste želja, pa mislim da ćemo si to mi kupiti, a prijateljima i rodbini uvaliti nešto skuplje🙈
Mazalice planiram na početku bademovo i poslije Mustelu.
Indy jako mi je drago da je pregled prošao super! Još malo i upoznat ćeš svoje štruce!
Selena dobrodošla!!!
Polly, Dora…vrag je panika 😂 ja sam ko Rose,…sad kad vidim da se cak i ona usudila naruciti, mozda bi se ipak mogla odvaziti 😂😂.
Polly…ja sam dobila ovaj fini paketic od svojih kolegica..bas nedavno su mi ga poslale. Inace volim Uriage kozmetiku..a i roditelji u ljekarni su mi kako hvalili njihovu bebe liniju. Evo slikicehttps://ibb.co/BKG4S9x.
Uh, teskom mukom sam narucila, ali bas par stvari kupila da se malo primirim pa cu nakon pregleda jos nesto ako uopce bude brojeva jer i ovo sam tesko nasla...nekako mi se cini da situacija s koronom ide na bolje i da cemo sredinom.5.mj moci u ducane🙏ako opet ne bukne
💙
Evo i nas iz male setnjice, danas sam prvi put nakon mjesec dana usla u ducan, u pet shop, ostali bez slastica i sampona za Messija. Bas mi je pasala setnja.
Selena dobro nam dosla i ti i blizici, bas super da imamo jos jedne blizanceke 😍😍 Ja ti radim svakih mjesec dana bris i urinokulturu jer imam betahemoliticki streptokok, mislim da je dobro da te salju sad nego poslije u 36.tjednu kad je obavezno svim trudnicama. Ja to imam otprije i imala sam simptome.
Fluffy ja bi tako rado zaplivala malo pa makar i u bazenu, mi imamo iza kuce od strica mali bazen, ali ja ne smijem zbog glupe bakterije, nek se sin nauziva sad kad odemo gore a ja cu se suncat 🏖
Meggy bas je lijepi kompletic i dekica, i ja bi tako neku prozracnu narucila, odlicna je!
Izdajalica imam Aventovu rucnu, valjda je jos u funkciji...imam negdje i sterilizator od maloga.
Kozmetika za bebe ja volim Mustelu, vec sam rekla, fino mi mirise i nikad nije imao reakciju na nju s tim da sam mu koristila samo sampon a u vodu bi dodala najobicnije bademovo ulje. Poslije sam mu znala kupiti i Trudy, njihove vlazne su mi bile top, a mirisu jao jao, nesto najljepse ikad 🌷🌷
Zvala me sestra jutros da mi kaze da njena prijateljica ima i krevetic, iz Ikee je kao nov,ima i putno i da nista od toga ne kupujem, ima i Stokke hranilicu i sve ce mi proslijediti plus sva ona roba od njenih cura. Eto, i to smo rijesili, sad jos ta kolica da kupim i na konju sam!
Baby gym ja sam Mateja odmah stavljala na to, najprije one puzzle velike za pod pa onda to. Ima ih fora i u Ikei.
Cure, ja sam jučer imala rođendan tako da sam na jedan dan stopirala društvene mreže, forume...
Čitam jutros, imam zaostataka za novu temu otvoriti, vjerujem da cu vas do kraja dana sve popratiti.
Cura i ka samo bile ma pregledu, sve je super, ima frajerica 1500 g skoro.
Idući pregled za mjesec dana, u medjuvremenu otvaranje porodiljnog.
I da, stigla MC Zelia kolica i Sinsay robica, i stvarno je sve super😊😊
Ljubim vas sve i svima čestitam na hrpu dobrih vijesti koje me vjerujem cekaju za procitati!
Zmya super se vidi, hvala ti! 😘
Kaktusica, super, sto vise dobijes to ces vise svojih para potrosit bas na ono sto ti je gust (ne daj Boze ustedit nesto, vidis da mi to nije opcija hahaha) 😍
Fluffy sad me Kaktusica sjetila za tvoj bazen, ajme blago ti se!!
Inace bi ti rekla ni u ludilu na bazen zbog gljiva i koje kakvih infekcija, al ovo je vas privatni bazen pa ne vidim zasto ne bi mogla 😀
Kaktusica i zmya cekam fotke tih stvari sto vam dolaze 🎁
Cure, ja sam jučer imala rođendan tako da sam na jedan dan stopirala društvene mreže, forume…
Čitam jutros, imam zaostataka za novu temu otvoriti, vjerujem da cu vas do kraja dana sve popratiti.
Ljubim vas sve i svima čestitam na hrpu dobrih vijesti koje me vjerujem cekaju za procitati!
Aaaa pa sretan ti rodjendan draga!!! Zivjela ti i bebica, bas fino napreduje 😃🥰🥳🥳🥳🥳🎂🍾🍰🥂
Cure, ja sam jučer imala rođendan tako da sam na jedan dan stopirala društvene mreže, forume…
Aaaa pa sretan ti rodjendan draga!!! Zivjela ti i bebica, bas fino napreduje 😃🥰🥳🥳🥳🥳🎂🍾🍰🥂
Bome da, kaze doktorica Vidim da volimo jesti😊😊
Ja sam danas 29+4, na +4 kg.
Kaze da se ne brinem, da je to sve ok🙂
Hvala ti na zeljama!!
Ručak: jučer varivo od poriluka, to onako rijeđe kao juhica skoro. I još proso u povrtnom umaku. Baš mi je to pasalo jučer. A netko od vas me jučer nabrijao na grah, pa ću ga sutra pripremiti. A danas veggie kuglice u umaku i pire. Baš se veselim. Kad smo već kod hrane, smazala malo prije 3 ogromne palačinke sa domaćim pekmezom od smokvi.
Uuu pekmez od smokava, imam domaceg s Korcule taman lipo tu, mogla bi ovih dana palacinkice napraviti, dobra ideja :))
Grah smo isto kupili jucer mislim da cemo ga ovih dana spremit hehehehe.
Evo curke ovih biljeski, ja sam neiskusnjaca, pa slobodno Pepili provjeri i tko vec moze sa patronaznima kakvo je stanje :)
https://ibb.co/3kB2tgY
https://ibb.co/XyfJwTF
Jel vidite sve?
Ugl je sve točno ,no par napomena... Velika fontanela se promatra isključivo iz ležećeg položaja, dok je beba uspravna fontanela je uvijek malo udubljena i to je normalno . Problem je kad se vidi udubljenje u ležećem položaju jer ukazuje na dehidraciju.
Bebu noću također treba nuditi dojkom ,ali kad bude gladna svakako će to pokazati plačem,meškoljenjem...
Rani znakovi gladi kod bebe- okreće glavicom lijevo desno kao da traži cicu, cmokće usnama , gura rukicama u smjeru usta...
Kad zaplače od gladi duže je potrebno bebi da se smiri i pravilno prihvati dojku (otud cmoktanje-beba ima krivi hvat, boljeti će i vas i beba neće pravilno jesti nego se nagutati zraka, ergo grčići )-
Neke bebe se brzo najedu ,nekima treba duže , podrigivati jednom dvaput prilikom podoja i jednom na kraju ,svakako između mijenjanja dojki.
Izdajanje- ukoliko je dojka prepuna i prejak je let down -bebama trebaju oba mlijeka,prvo za žeđ i otvaranje apetita( vodeno i slatko)drugo zbog kalorija (masno i hranjivo). Kod prejakog let downa bebu šokira količina mlijeka, pa se može zagrcnuti,izdaja se tek toliko da se smanji pritisak.
Sreća mamina
Dobrodošao
Bome da, kaze doktorica Vidim da volimo jesti😊😊
Ja sam danas 29+4, na +4 kg.
Kaze da se ne brinem, da je to sve ok🙂
Hvala ti na zeljama!!
samo + 4 u 30-tom tjednu... svaka čast... ja 4,5 u 21 tjednu, sad vidim da moram pripaziti na kilažu
30.07.🥰🥰
Evo me s pregleda.. Uglavnom opet mi je ctg ocitavao kontrakcije malo jače, u pravilnim intervalima. 😱 Ali, kasnije se to malo smirilo. Dobila sam jos dvoje tablete za sprjecavanje tih kontrakcija i neki čaj..
Urin je dobar, tj. Gledali su samo proteine i ph u urinu.
U ponedjeljak opet na ctg da to prate.
Rekli su mi za vikend ako primjetim bilo sta neobicno odma u bolnicu.
Do kraja trudnoce mirovanje, nebi smjela ni setat ni nista posebno po kuci radit.. Rekla mi je dok lezim da stavim veliki jastuk ili bilo sta pod noge da to pomaze da beba ne radi pritisak.
Kaze da je beba velika plus moja građa i da jednostavno tako mora bit, bolovi su zbog toga i zbog tih jacih kontrakcija..
Nije mi gledao ni cervix ni nista... Ali negdje u 26 tjednu je bio 5 cm....al od tada je proslo dosta..
A nista, pazim se ubuduce i bit ce bolje..
Sortiraj odgovore
Najstariji