Ljetne krafnice 🍩😋🍦🍰🥨🧀🍳🍼👶🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose1
    10. Ožujak 2020. 17:24

Dora4

Rose1

Bebac aaaaaa predobro, saljiiii🍰😉🤗
    Dora ma joooj, bas mi je zao, stvarno je slabasna ta bolnicka hrana, ali ajde bar su rekli da ce ti i dati nesto konkretnije

Da, dat ce da moji donesu, a vec vidim da ce mama pretjerat, sad kad mi ponove kks kroz neko vrijeme, a ono previse zeljeza
    Navikla sam doma jest vise puta tijekom dana i jest mesa, jaja, voca…a tu je otprilike:
    Dorucak(8:15/8:30)- polubijeli kruh i parizer/margo/med/marmelada (ne da biras nego svaki dan nesto od toga)
    Uzina (10h) -uvijek isto, jedna mala jabuka
    Rucak (13h) - razlicito, ali kolicinski smijesno malo, cak i za mene koja ne jedem puno, al ako uzmem u obzir da mi je to jedini rucak bijedno..
    Uzina (15:30) -uvijek isto, casa jogurta
    Vecera (17:30) - tijesto s necim/sir/meso u tragovima/brokula, nesto tome slicno
    ….ima da umres do sutradan do dorucka

Ma joj, uzas, bas uzas...neka ti tvoji svega donesu jer je to kstastrofa...tako i ja stalno nesto jedem i stalno trazim sto cu grckati...ali izdrzat ces ti to sve za svoje mrvice🥰❤

💙

Rose1
    10. Ožujak 2020. 17:24

kamilica

Cao buduce mame, evo jos jedne nove mame koja ceka ljetnu krafnicu. 😍

Dobrodosla, koji si tjedan? 

💙

• kamilica
    10. Ožujak 2020. 17:39

25 tjedan, curica je. 🥰 a vi koji ste tjedan? Jel znate spol? 

25 :)

kaktusica
    10. Ožujak 2020. 17:41

Kamilica dobrodosla ☺️ Stavi u potpis tjedne da je lakse pratiti. 

Vrapčić123
    10. Ožujak 2020. 17:45

Kamilica dobro nam došla 😁 Urednu trudnoću želim! 

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

Mocho
    10. Ožujak 2020. 17:52

Cure, hvala vam cure na dobrodošlici i čestitke svima na urednim pregledima 

Jutros sam otišla napraviti regularni KKS prije pregleda, ali su mi izvadili i OGTT odmah jer mi socijalna ginekologica nije napravila dvije uputnice iako sam je lijepo zamolila  Hoće ona to tako često ili ne interpretirati ili krivo interpretirati upute od privatne, a nerijetko doda i zločeste komentare. Veselje 

Meni doktorica uvijek provjeri prvo jesam li otvorena, izmjeri duljinu cerviksa i napravi ultrazvuk usća, provjeri je li posteljica prenisko i sl. To sve vrlo kratko traje,a onda idemo na detaljni abdominalni UZV. 

Zadnji put sam je pitala zašt nismo radili cervikalne briseve, ali je objasnila da se to radi po indikacijama. Njen pristup je da prvo gleda opće stanje cerviska,mekoću, promjene i imam li iscjedak i sl., a obzirom da je kod mene sve čvrsto i zatovreno i bez iscjedka nema potrebe raditi taj nalaz. Eto, s time mi je onda lakše kad radi vaginalni pregled. 

Umor - zadnjih tjedana ne osjećam umor kao u prvom tromjesečju, ali svaka malo intenzivnija šetnja rezultira općim kolapsom tijela. 

TSH - nikad nisam imala problema, ali je ginekologica rekla da je to jedan od najvažnijih nalaza i stavila me na terapiju jer je bio blago povišeni ovaj put. Na sistematskima mi je uvijek bilo sve uredno. Danas sam s prijateljicom prolazila njene nalaze (ona je 34.tjedan) i nju nisu slali na provjeru TSH. 

Dora, ako dobro pamtim ti si sad u Vinogradskoj. Ja sam tamo izgubila par kila kad sam bila tjedan dana. MOžda sam bila gladna hrane koja sadrži neke nutrijente  Užas, krumpir, bijelo tijesto i bijeli kruh ukrug. Cimerica bila na dijeti zbog šećera pa smo ljubomorno gledale njene obroke  Isto su nam bile zabrane posjeta, ali mi je barem muž slao suhe šljive, orašaste plodove i voće preko sestara. 

Jedno pitanje - vi koje provjeravate TSH redovno, popijete li to jutro tabletu ili preskočite? 

• anav05
    10. Ožujak 2020. 17:56

Mocho

Cure, hvala vam cure na dobrodošlici i čestitke svima na urednim pregledima

Jutros sam otišla napraviti regularni KKS prije pregleda, ali su mi izvadili i OGTT odmah jer mi socijalna ginekologica nije napravila dvije uputnice iako sam je lijepo zamolila Hoće ona to tako često ili ne interpretirati ili krivo interpretirati upute od privatne, a nerijetko doda i zločeste komentare. Veselje

Meni doktorica uvijek provjeri prvo jesam li otvorena, izmjeri duljinu cerviksa i napravi ultrazvuk usća, provjeri je li posteljica prenisko i sl. To sve vrlo kratko traje,a onda idemo na detaljni abdominalni UZV.

Zadnji put sam je pitala zašt nismo radili cervikalne briseve, ali je objasnila da se to radi po indikacijama. Njen pristup je da prvo gleda opće stanje cerviska,mekoću, promjene i imam li iscjedak i sl., a obzirom da je kod mene sve čvrsto i zatovreno i bez iscjedka nema potrebe raditi taj nalaz. Eto, s time mi je onda lakše kad radi vaginalni pregled.

Umor - zadnjih tjedana ne osjećam umor kao u prvom tromjesečju, ali svaka malo intenzivnija šetnja rezultira općim kolapsom tijela.

TSH - nikad nisam imala problema, ali je ginekologica rekla da je to jedan od najvažnijih nalaza i stavila me na terapiju jer je bio blago povišeni ovaj put. Na sistematskima mi je uvijek bilo sve uredno. Danas sam s prijateljicom prolazila njene nalaze (ona je 34.tjedan) i nju nisu slali na provjeru TSH.

Dora, ako dobro pamtim ti si sad u Vinogradskoj. Ja sam tamo izgubila par kila kad sam bila tjedan dana. MOžda sam bila gladna hrane koja sadrži neke nutrijente Užas, krumpir, bijelo tijesto i bijeli kruh ukrug. Cimerica bila na dijeti zbog šećera pa smo ljubomorno gledale njene obroke Isto su nam bile zabrane posjeta, ali mi je barem muž slao suhe šljive, orašaste plodove i voće preko sestara.

Jedno pitanje - vi koje provjeravate TSH redovno, popijete li to jutro tabletu ili preskočite?

Meni se sam izregulirao, bio je malo niži, tako da nisam na terapiji, ali jednom mjesecno vađenje krvi i kontrola.

Vrapčić123
    10. Ožujak 2020. 18:08

Dora bebice povuku sve ono najbolje. Naravno da je bolje zdravije, no mislim da bebe zaista povuku samo ono što je njima korisno. Budi bez brige, naprednije su one od nas odraslih ☺️

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

yvette
    10. Ožujak 2020. 18:16

Ja upravo s pregleda, bebac je 1200 grama tezak, meni je cerviks sad 33 mm, kaze dokt da je za ovaj tjedan idealan izmedu 35-40 mm ali da mi je jos uvijek uredno. Iscjedak mi je pojacan pa sam dobila preventivno Vagisan vaginalete, ukoliko se nista ne promijeni nakon kutije da dodem ponovno pa cemo mozda morati antibiotik

• anav05
    10. Ožujak 2020. 18:19

yvette

Ja upravo s pregleda, bebac je 1200 grama tezak, meni je cerviks sad 33 mm, kaze dokt da je za ovaj tjedan idealan izmedu 35-40 mm ali da mi je jos uvijek uredno. Iscjedak mi je pojacan pa sam dobila preventivno Vagisan vaginalete, ukoliko se nista ne promijeni nakon kutije da dodem ponovno pa cemo mozda morati antibiotik

Samo polako naprijed, bebica je po težini super, koliko ja znam i citam😊
    Moja frendica ti je bila i trudnoći dosta na antibioticima i sve ok, bitno da dokt prati sve.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.