Curke, čitam vas redovito… malo mi muž ograničava mobitel, jer me ove vijesti oko korone momentalno unervoze…
Anchyčestitam na udaji ❤
Imam jedno pitanje, zadnjih par dana imam baš dosta bh kontrakcija. Danas najviše, sigurno 10 do sad. Ništa me ne boli, ali osjetim nelagodu par sekundi pa popusti.
Ne znam što da radim. Jel ima tko iskustva s tim? I do kad se samo trebam opustit i čekat da prođe?
Bila sam na pregledu prije dva tjedna, doktor je rekao da je to sve normalno, pijem magnezij citrat od Solgara…
Inače bi ja već bila na Hitnoj, jer sam paničar, ali sad mi je ova korona u glavi pa izbjegavam sve što mogu…
😗
Ako BH kontrakcije nisu nešto ekstra neugodne i nema ih jako puno, nemoj brigat, tankaj se magnezijem , a kad ih osjetiš malo si sjedi, prilegni, uvečer odi pod topli opuštajući tuš i općenito smanji tempo.. To su sve radnje koje ih smiruju :D
Kako bi rekao moj soc ginić za te "liječenje" tih kontrakcija, ali i općenito grčeva u mišićima( sad učestalih u trećem tromjesečju) :"Kupi si one šumeće jeftine i rukni dvije odjednom dva puta kroz dan". VIšak ćeš ionako ispiškiti, a i nećeš imati problema s probavom.
Naravno, ako ti BH postanu učestale i neugodne, da se uspušeš kad te stisnu, bolje odi do ginekologa, jer one kod nekih mogu potaknuti otvaranje( jel, nekompetenti cerviksi).
Sreća mamina
Dobrodošao
Evo i moje okruglice koja gejma
https://ibb.co/9gHYjfp
A za ručak kao što sam i obećala purica i mlinciiii
https://ibb.co/RPyBH1T
2020. - 🌸It's a girl🌸
2025. - trying again 🍀
Pridruzujem se ekipi s rostiljem za ruckic/veceru 😁
https://ibb.co/ZBjsHhp
Baby girl 💜
Evo i moje okruglice koja gejma
https://ibb.co/9gHYjfp
A za ručak kao što sam i obećala purica i mlinciiii
https://ibb.co/RPyBH1T
I tvoj rucak je mljac 🤤
Baby girl 💜
Svea ja imam bh id 17.tt i vremenom postaju samo ucesralije i neugodnije, al nikad nisu bile bolne. Vec sam pisala da sam radila i ctg i na svakom pregledu pricala s dr o njima, ali im ona ne daje nikakav znacaj. Uvijek kaze da je to normalno i da se ne brinem. Cerviks mi je bio sa 27.tt preko 5cm dug i potpuno sam zatvorena. Tako da se ja uopste ne brinem oko njih. Pijem jedan mg citrat dnevno 400mg i to je to. Inace nikad ne mirujem, uvijek sam u poslu. To je moje iskustvo s bh.
Nikita velika pupa narasla 🥰
Alisa cestitsm na urednim nalazima🎉🎊🍾
Dana, Nikita finooo ste papale, Nikita lijepo rastete🥰
Svea gotovo sve ih tu cure imaju, normalno je to...glavno da nisu preceste i bolne. Ako te to jako muci, zovi gineka da te umiri...ja sam i guglala i svugdje to spominju da je normalno. Cak i ono kad gledas trudnocu po tjednima, spominju ih da se najcesce pojavljuju u nekom tj(zaboravila kojem)
💙
Svea, ja spadam u onu skupinu koja je na mirovanju zbog bh kontrakcija. Meni su neugodne dosta, nekada čak i bolne. Krenule su sa 21.tt. Pijem 400 mg Solgar navečer. Koji dan se zna dogoditi da ih nema, ali onda su prisutni menstrualni grčevi, pa se one opet jave. Mojoj doktorici one nikako nisu drage, povezala ih je i s nekom mogućom bakterijom, npr. ureaplazmom pa sam čak pila Sumamed zbog toga, kasnije su nalazi bili negativni.
Meni je cerviks dug ali je vanjsko ušće uloživo skoro dva vrška prsta. Otkada mirujem nije se širilo dalje. Najviše mi pomaže lijevi bok i duboko disanje.
Vidjet ćemo sutra kkavo ne stanje ali zadnji put mi je rekla (pregledi svako dva tjedna zbog toga) da moram mirovati bar do 30.-og tjedna pa ćemo onda vidjeti kakvo je stanje.
Alisa potpisujem sve što si napisala vezano za potrese. No zbilja mislim da smo za našeg života mirni sa ovako jačim potresom 😅🙏🤞
Rio ma samo da oni nama kažu da je sve ok s našim bebama. Moj socijalni je zbilja dobar doktor, posvuda hvaljene, tako da se nadam da će i to ispasti ok. Bit će sve ok sigurna sam, samo da su bebe nama zdrave🤞🤞🤞
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Svea, ja spadam u onu skupinu koja je na mirovanju zbog bh kontrakcija. Meni su neugodne dosta, nekada čak i bolne. Krenule su sa 21.tt. Pijem 400 mg Solgar navečer. Koji dan se zna dogoditi da ih nema, ali onda su prisutni menstrualni grčevi, pa se one opet jave. Mojoj doktorici one nikako nisu drage, povezala ih je i s nekom mogućom bakterijom, npr. ureaplazmom pa sam čak pila Sumamed zbog toga, kasnije su nalazi bili negativni.
Meni je cerviks dug ali je vanjsko ušće uloživo skoro dva vrška prsta. Otkada mirujem nije se širilo dalje. Najviše mi pomaže lijevi bok i duboko disanje.
Vidjet ćemo sutra kkavo ne stanje ali zadnji put mi je rekla (pregledi svako dva tjedna zbog toga) da moram mirovati bar do 30.-og tjedna pa ćemo onda vidjeti kakvo je stanje.
Ja sam isto na mirovanju zbog BH , skraćivanja cerviksa , otvaranja unutarnjeg ušća i uloživosti vanjskog dijela za vršak( al veli da je ta uloživost normalna za drugorotke)... Ja sam trenutačno na puno magnezija i normabelima jer su bile za popizdit, znale me ostaviti bez daha koliko bi me stislo uz bol u križima..., sutra također imam kontrolu.
Do sad nisam strogo mirovala, al sam značajno smanjila neke teže aktivnosti i podizanje djeteta , ovako se još malo gibam i napravim neke lakše stvari tipa kuhanje ili usisavanje ( muž mi donese usisavač a ja ga gurkam nogom po kući)
Sreća mamina
Dobrodošao
Vrapcic, Roda (roditelji u akciji udruga) je organizirala e tecaj za trudnice jer su svi tecajevi otkazani zbog korone..manje vise curama je korisno, neke su ocekivale vise, nekima je previse, ugl sutra do 12h ce se moc odgledat pa ako ces htjet da ti posaljem linkove jer su prijave bile do petka do 12h i to kao samo za one koji su 28tt, a na kraju nikakve provjere nigdje..😉
Kaktusica bas si lijepo srocila ono za brak i suzivot! 🤗
Fluffy drago mi je da ste dobro svi 🥰💗
Alisa poslano! Bit ce bolje miska, tebi i svima koji su jos pod dojmom potresa, vjerujem da ste negdje pisale neke brojeve od 1 do 10 koliki stres osjecate svaki dan da bi sad uvijedjele da stres vec popusta, bit ce sve lakse s vremenom! Tu smo za vas 💗😘😘
Rio opaaaa maco!! Ne samo da radovi napreduju nego ce i 🍑 bit ko nova nakon renovacije 🥳🤭
Hrana jao evo zaboravila sam koja od vas je slala, al oni masni mlinci, majko mila, mljaaac 🤤🤤
Sortiraj odgovore
Najstariji