Ljetne krafnice 🍩😋🍦🍰🥨🧀🍳🍼👶🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose1
    19. Travanj 2020. 11:42

Fenjer cestitam🥳
    Mimoza, Pepili, Vucuca ni meni jos ne curi, i bas htjela pitati jel to normalno? Prijateljice 2trudne malo manje od mene i 1ko ja i svima curi🤷‍♀️
    Skakavac ma mozes raditi ogtt, nisi nis strasno pojela
    Mrvicak hvala na savjetima, u Ri vise ne rade klistir nazalost, vec neko vrijeme

💙

Ivcy1306
    19. Travanj 2020. 11:43

mrvičak

Jutro curke.
    Ivcy i Rose1 čestitam na zaokruženim tjednima 🥳
    Jel vi ono sa mnom odbrojavate do 30? Pa smo rekle produžit do 34🤦‍♀️😂
    Dora, vidim da si puno bolje, bravo. Bolje da si dobila mirniju sobu. Često pri mjerenju beba faliju i meni su s Davidom. Bit će to lav i lavica, sigurno 🔐
    Napokon - javi kada dođu nalazi, bolje da si se javila u bolnicu.
    Ja burek radim po Sašinom receptu i uvijek je top. Danas ću grah, sutra njega. Vi ste mi inspiracija za ručak 😃😃✔️
    Bolovi - moram prijavit. Uglavnom, jučer sam puno sjedila na balkonu i često se saginjala pa od sinoć, osim onog mog standardnog pritiska i težine u donjem dijelu, teškog hoda zbog bolne zdjelice, osjećam novu bol koju ne znam opisat, kao da su mi istegnuti mišići u donjem dijelu trbuha i bol pri okretanju s leđa na bok, ali ne klasična kao do sada (bolila bi leđa), već malo intenzivnije i to baš kada se okrenem na bok pa na toj strani donjeg dijela trbuha.
    Eto, smorila sam, sorkač 😧🙈🤦‍♀️

Mrvicak, tako je. Ja odbrojavam svaki dan bome. Svaki je bas bas vazan. Od 20.tjedna sam u nekoj brizi ali evo izgurali vec 10, jos bar 5/6 pa onda ce mi past kamen sa srca. 

• Bebac24
    19. Travanj 2020. 11:43

mrvičak

Izbacivanje kolostrum tijekom trudnoće nije garancija za mlijeko nakon poroda. Ne brinite. Sve ćemo mi uspješno dojiti, vjerujem u to i držim fige.
    Ja evo odgledala Rodin tečaj. Iskreno, niš posebno, možda zato što sam već rodila 🤔 meni je to sve prikazano previše idealno. Najjače su mi za planove poroda (iskreno u Hrvatskoj smo!!!!) i za onaj plan relaksacije, reakcija, i nešto treće sa r. Hahaha nisam ni zapamtila..
    Moj savjet svima:
    slušajte svoj instinkt i svoje tijelo!
    U rodilište nemojte ići ako ste do nekih 25 min od njega prije 3 minute ravnomjerno raspoređenih trudova, ako ste duže krenite ovisno o dužini puta. Ako je pukao vodenjak s velikom količinom vode krenite odmah, a što žurnije ako je zelena ili žuta.
    Prema osoblju budite ok jer će onda i one biti prema vama.
    Znam da smo sve protiv dripa, pucanja vodenjak i sl ali nekada to sve stvarno ima smisla (budu jači bolovi ali porod brži i manje se energije potroši)… Zamolite ih da prošetavate trudove, da ne idete odmah na stol/sjedalicu. I dišite kako vama odgovara, to vas NITKO ne može naučiti.. I ponesite vode i za pojesti!
    Ja klistir nisam odbila i drago mi je.
    Obrijtr se kući prije polaska u rodilište, iako Rode to ne savjetuju, najgora je zalijepljena krv po dlakama.

Joj ja cu bome traziti drip ako ne desi kao i sa G. Da nakon 2-3 sata se ne otvaram a deru me moji na najjace. Nista vise me nije bolilo sa dripom samo cesce i otvorila se brzo...
    A ovo drugo sve potpisujem ❤️

19. Travanj 2020. 11:44

Pa sta sam ja jedina kojoj curi? A puno manje trudna od vas svih.. Ne znam, mene malo zivcira to jer stalno se moram presvlaciti 🙈 Mislila sam da ce malo curiti pa prestati, ali to stalno curi 😂

• Bebac24
    19. Travanj 2020. 11:47

Joj dobro je, nismo morali na sivanje jer se smirilo. Al bome ima dvije ljepe rupe na usnici 😭
    Nono je dozivio najveci stres jer je taman doso u kortu u tom trenu tako da je ispred njega bas pao. 
    On nam rijetko kad tako bas padne. Ali kad krene onda ima par dana losih dana...
    A bas sam jutros u krevetu mislila o necemu da vam kazem al kao nismo jos ni rodile. Ali evo za vas koje cete imati prve bebe.. 
    Ako vam ikad beba(dijete) padne a padat ce. Pogotovo na glavu ili da lupi glavom nikad nemojte pustiti da zaspe sljedecih pola sata 😊

• indy34
    19. Travanj 2020. 11:49

Pepilli bravo za tatu ..Rio ja to vjerujem mogu da ga zamislim kako to ponosno govori moj je bio jos gori jel vec ima 2 sina iz ja kazem proslog zivota 😆 pa je bilo sta ti mislis dokad ces biti nepovjerljiva prema meni .  😆Mrvicak  iskreno i ja se tomw nadam dace biti mlijeka iako sad zaista nema ni kap ponekad samo nadjem kao sasuseno mrvica oko bradavica ..al su narasle strasno ih je gledati i 2 dio trudnoce su boljele i svrbile da mi se plakalo sad su samo velike 😀 Koliko god se ja zanimala i pokusavala plan da napravim za taj porodjaj mislim daje to ne moguce i da se desi sta se desi to ne mozemo da planiramo ..al opet vidjecemo ..S obzirom da je meni zakazano trenutno se osjecam mirnije i nadam se kao nece biti nikakvih akcija iznenadnih mada iskreno ja sam spremna na sve samo dame panika ne uhvati ...a ti kursevi ja nesto u to ne vjerujem mada sam sigurna da tu moze dase dosta nauci ne o samom porodjaju vec o svim onim scenama mozda sto ce dase desi pa ce da nas uplase ...Meni su rekli ako pukne vodenjak da lezim i cekam hitnu,a hiljadu puta sam procitala da se zene jos idu i kupati ko ce da bude pametan ..valjda treba da vjerujemo u sebe i svoj instikt 

• anav05
    19. Travanj 2020. 11:52

Bebac24

Hellou zene.
    Dora zao mi je zbog lose noci a opet drago da su te premjestili u mirniju sobu.
    Cure koje imate bolove odmarajte.
    Moja noc je opet bila losa.
    A dan se nastavlja uuuh. Prije pola sata je mali tako ruzno pao vani da si je bas jako razbio usnicu donju iznutra i brada sva natucena. O soku kad sam ga vidila krvavog svog ne moram ni govoriti.
    Uuuh
    Cestitke svima na punim tjednima 😘🌹🌹

A uh😔
    Siroce malo... Nadam se da ce brzo proci, da se nije jako prepao😌

kaktusica
    19. Travanj 2020. 11:52

Skakavac najgori zeceri su oni iz paste, tjestenine...ja bi posla na tvom mjestu ako si vec u prilici i imas dijabericara u familiji. Nadam se da ce sve biti ok 😘
    Vucica mislim da su to normalni bolovi, pokusaj odmarati kad te tako ulovi, tijelo se priprema za porod.
    Rose i ja imam osjecaj tog stalnog pritiska. Ali nekako vjerujem da je to zato jer nisko nosim, posteljica mi je sprijeda a ona je okrenuta na zadak, imam osjecaj da mi nogom udari po cerviksu, uff 😳
    Slazem se s Mrvicak, obrijte se same, nemojte odbijati klistir, doista nije uopce strasno. Meni su dali loptu da skacem po njoj i setam po predradjaoni, gledala sam Dobro jutro Hrvatska 😅 Slusajte babice kad bude trebalo tiskati. Ja sam njih slusala i za disanje jer bi se na svoj nacin onesvjestila ko kruska!
    .
    Dakle, ja koja sam rekla da nista necu kupovati dok ne odem u rodiliste sam samoj sebi pljunula u lice i kupila tj. narucila poprilicno toga. Strah me da se nw otvore ducani, dosta toga je vec sad slabo sa zalihama i jednostavno nisam mogla riskirati. Dalle narucila sam kolica (sa svim dodacima), ogradicu za krevetic za svaki slucaj, posteljinu, pletenu dekicu, onu minky dekicu, jastuk za novorodjence (ipak sam odustala od gnijezda), torbu za kolica, tetra pelene,  nocnu svjetiljku i nesto robice. Od krupnijih stvari moram.jos kupiti autosjedalicu i madrac.

• Bebac24
    19. Travanj 2020. 11:53

indy34

Pepillibravo za tatu ..Rio ja to vjerujem mogu da ga zamislim kako to ponosno govori moj je bio jos gori jel vec ima 2 sina iz ja kazem proslog zivota 😆 pa je bilo sta ti mislis dokad ces biti nepovjerljiva prema meni . 😆Mrvicakiskreno i ja se tomw nadam dace biti mlijeka iako sad zaista nema ni kap ponekad samo nadjem kao sasuseno mrvica oko bradavica ..al su narasle strasno ih je gledati i 2 dio trudnoce su boljele i svrbile da mi se plakalo sad su samo velike 😀 Koliko god se ja zanimala i pokusavala plan da napravim za taj porodjaj mislim daje to ne moguce i da se desi sta se desi to ne mozemo da planiramo ..al opet vidjecemo ..S obzirom da je meni zakazano trenutno se osjecam mirnije i nadam se kao nece biti nikakvih akcija iznenadnih mada iskreno ja sam spremna na sve samo dame panika ne uhvati …a ti kursevi ja nesto u to ne vjerujem mada sam sigurna da tu moze dase dosta nauci ne o samom porodjaju vec o svim onim scenama mozda sto ce dase desi pa ce da nas uplase …Meni su rekli ako pukne vodenjak da lezim i cekam hitnu,a hiljadu puta sam procitala da se zene jos idu i kupati ko ce da bude pametan ..valjda treba da vjerujemo u sebe i svoj instikt

Mozda zato jer su blizanci, inace nema bas neke veze.
    Ja sam prala za sobom, spremala, sjela u auto malo se nagnula jer me lupao. I poslje pregled, kolica, gore na odjel, klistir, wc, tusiranje i svasta nesto sve na nogama. I do poroda malo lezala, malo setala, malo skakala na lopti 😊

Rose1
    19. Travanj 2020. 11:56

Meni isto jos nista ne curi
    Mrvicak hvala na savjetima, nazalost u Ri vec neko vrijeme ne daju klistir☹uopce mi to nije jasno

💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.