Imam 2pitanja. Citam da se ne koriste jastuci i to mi je jasno, a onda pak pise da je dobro da je djetetu glava malo na povisenom. Sta onda? Kako?
I pise da se stavlja na leđa, nije dobro na bok da se ne okrene na trbuh. Onda mi prijateljice kazu da treba na bok…ja cu poluditi od toga svega…
Pise nista u krevetu, to mi jasno. Planiram cak pokusati s vrecom
Neku dan od prijatelja bebica prestala disati, odmah zvali hitnu, dali upute i prodisala hvala Bogu🙏🙏🙏kupili nesto za ispod madraca sto javlja ako prestane disati. Bils na promatranju i sve super
Tako i ja citam svasta i moje misljenje je slijedece: koliko sam skuzila razlog protiv ledja je zalezana glava, a razlog protiv boka je SIDS. Da ne kompliciram vise jer sam vec izludila razmisljajuci SIDS mi zvuci gore od zalezane glave pa planiram bebaca na ledja. Nista u kreveticu, vrecu za spavanje i eventualno mrc podici madrac citam s knjigom ili slicno ispod glavice to bi valjda bilo zbog bljuckanja. Eto toliko od mene 😂😂
Idealno bi bilo stavljati bebu na polubok, znači malo samo u stranu da ako bljucne po noći ne udahne bljuc(podbočio samo tankim smotani ručnikom bebi leda). Madrac se odiže pod kutom tako da podmetnete knjigu ili smotani ručnik pod uzglavlje madraca, svaki tjedan mijenjajte strane na kojoj beba leži i nema zaležane glavice. Beba na trbuh isključivo smije u budnom stanju na par minuta da vježba podizanje i rotaciju glavice od podloge.
Sreća mamina
Dobrodošao
Dora drago mi je da ste dobro i da si na nekom mirnijem mjestu 😘 nadam se da ces se uspjet malo odmorit, a onda nazad bebicama 🥰
Za zdravstveno osoblje sam i ja rekla da im skidam kapu 👍 meni je porod zapravo prvo iskustvo boravka u bolnici, ali stvarno moram priznat da su uglavnom svi bili vrlo ljubazni i dragi. Naravno da se uvijek nadje netko tko ce bit malo grublji, ali slazem se da dosta toga ovisi i o tome kakav si ti prema njima. A i uostalom nismo ni mi sve dane jednako raspolozeni 😉
Sto se tice tezine beba- mogu fulat na mjerenju i do pola kg. Npr. meni je dva pregleda prije kraja moj gin procijenio na 3600, na iducem je bio drugi gin, on je rekao oko 3100, na kraju sam par dana iza toga rodila i mali je imao 3250. Tako da ja ta mjerenja uzimam s velikom zadrskom, a i ne moze bit to ne znam koliko tocno kad ovisi o oznacavanju bebe na utz. Ne kazem da netko mozda nece neko dobro oznacit, vjerojatno hoce, ali sve je to samo procjena 😉
Bebac uf zao mi je malog, to na licu uvijek gadno izgleda 😟 al vjerujem da i gore izgleda nego sto je. Sjecam se da je moj brat pao tako dok smo bili na pocetku osnovne. Pao je bas ba lice. Inace je imao dosta krive zube prednje- izravnali su mu se od udarca 😲😲😲
Bok curke, jucer me nije bilo jer sam dobila migrenu. Tek sam navecer bila mrvu bolje.
Dora zao mi je sto nisi odmorila nocas. Evo jedno ♥️ za tebe, Ivicu i Maricu
Napokon drzim fige da bude sve ok.
Ja sam sutra na pregledu, jedva cekam. Jucer i danas me malo boli, kao menga bolovi ali samo s lijeve strane. Mozda probava ili bh kontrakcije 🤔 Sad sam popila normic
Moram prijaviti skok s kilama, drzala sam se na nekih +7-7.5 do Uskrsa, a sad sam +9, 10.
A nisam se prejedala duze od 2 dana. 🤷♀️ Te kile su bas svojeglave i prkose svim zakonima logike.
Ocito su krenule gore, jer sam jedno vrijeme stagnirala. Pocelo je znaci, pocelo 👍🏻
Rodin tecaj meni je super podatak da ne zurim u rodiliste. I necu osim pucanja vodenjaka. Ali s
to kaze bebac drip nebi odbila, ma ja cak nebi ni dolantin odbila. Imala sam ga priliku dobiti ksd sam imala punkciju jajnih stanica, meni je bio zakon. Klistir i brijanje su mi ok, ja vam se ljudi moji najvise bojim rucnih pregleda i kad beba ne izlazi sto su mi ljudi pricali da su ih pokusavali rucno siriti. Ako budem mogla to odbiti, vrlo rado. A dobijem li epiduralnu onda stvarno imaju odrijesene ruke.
Nadam se da necu na carski. Vec gledam sprave za vjezbanje i mastam o biciklu s naslonom (recumbent) i kako cu dojiti dijete na njemu. Pitanje je hocu li ista stici s malom bebom, ali nije zabranjeno mastati 🥰
Mrvicak cini mi se da si ti pisala ili mimoza o paketu s alia koji se vodi da je stigao. Ja bih zvala postu. Meni se jedan paket iz UK vratio nazad bez da su ga pokusali dostaviti, nisu mi ostavili ni ceduljicu tako da nisam ni znala da je tu. Paket s asosa od nekidan slicna situacija, pise da me nije naslo na adresi, opet nema ceduljice, cini mi se da postar ni ne ulazi u moju ulicu i uopce ga nije briga sto ce ti paketi nazad. Slucajno sam to vidjela jer pratim tracking. 🤯 Pokusavam sad to rijesitibs postom, tako da ako ti je nesto sumnjivo zovi ih. Jer vidis, neki se ni ne potrude da uopce doznas da je paket tu a kamoli da dode na dostavu
Dobro dan krafnice moje ❤️
Rose, cestirke na punih 29 🥰🥰 hvala ti na komplimenrima 🥰 i ja sam tako vadila, ali, moj muz je bolestan sto se tog tice, mora bir sve na mjestu oa mi, pokupi tablete i sve spremi u "ljekarnu" (ladicu u sobici s lijekovima),pa mi je on prvi put napisao sve te datume 😂 a euthyrox imam zapisan na frizideru na planeru po tjednima, jdr jedan dan pijemn50, jedan 75 i to mi je bas tesko pratiti.
Kazes da u ri ne rade klistir, ja planiram u kadu, pa pretpostavljam da ce ipak rsdit.
Jabsam radila pramenove taman kad jenproslo prvo tomjesecje, ne vidi se na slici ali imam i ja izrast, planirala sam jos jednom prije poroda otic, da nisam trudna i prije bi, ali ovako nema potrebe. ja sam bas prirodno jako tamna smeda, odmah se vidi. A nekad sam bila cijela plavusa 😂 i skroz crna. Bas razmisljam mozda se vrsriri u prirodnu.
Dora, kad nam jednom dodes s bebicama u rijeku, vodimo vas tu na kavicu 🥰❤️❤️
A lijepe vijesti od tebe. Da li, je moguce da su, mozda na porodu njoj fulali tezinu. Umjesto 1040 sa je mozda bila. 1400? To mi prvo ovako padne na pamet.
Vrapcic, hvala ti draga 🥰
Kaktusice hvala ti 😘 znam da ti najvise gustats u slikama nanrijeku, ali uskoro si i ti tu ❤️
Svea ❤️
Ivcy cestirke nan30 🥳🍾🍻🥰
Anavo, cestitke na punom tjednu 🥳🍾🍻🥰
Amneris ❤️
Vucice, mene jw jucer tako nekako bolilo kad smo dosli iz setnje, ali, samo ponekad dok hodam i npr kad idem skinut tenisice pa lad jednu nogu o drugu, uzasno, presjecanje dolje. popila magnezij i jutros sve olej.
Mimoza ❤️ ah, ljudi ce uvijek pricat 🤦♀️
Nikita, gledala samnto proslu, ned i toliko se nazivcirala na onog jednog muza 🤦♀️
Fenjer cestitke na punim tjednima.
Ja sam imala neku ludu noc, u 4 sam se probudila vristeci.
Uglavnom sanjala sam da sam ena0206-nisam sad sigurna 100% u, broj da li je tako nasa ena. Uglavnom, nesto me neki lik preko neta gnjvio, pratio, poceo prijetit bebici, ali kao, nisam shvacala to ozbiljno jer je to samo nick, dok mi u snovima muz nije rekao da ipak moze otkrit tko sam i onda panika, vriska pa me on smirivao, to je bilo 4h.
Brzo sam zaspala.
Lasnije sam sanjala da sam vozila motor (nisam nilad, osim suvozac) i da smo se s nekim likom u autu trkali i prosli, kroz 3 crvena semoafora pa smo stali sa strane da vidimo da li imaju svi kamere i da li cdmo dovit kazne 😂
Baby girl 💜
Pepillibravo za tatu ..Rio ja to vjerujem mogu da ga zamislim kako to ponosno govori moj je bio jos gori jel vec ima 2 sina iz ja kazem proslog zivota 😆 pa je bilo sta ti mislis dokad ces biti nepovjerljiva prema meni . 😆Mrvicakiskreno i ja se tomw nadam dace biti mlijeka iako sad zaista nema ni kap ponekad samo nadjem kao sasuseno mrvica oko bradavica ..al su narasle strasno ih je gledati i 2 dio trudnoce su boljele i svrbile da mi se plakalo sad su samo velike 😀 Koliko god se ja zanimala i pokusavala plan da napravim za taj porodjaj mislim daje to ne moguce i da se desi sta se desi to ne mozemo da planiramo ..al opet vidjecemo ..S obzirom da je meni zakazano trenutno se osjecam mirnije i nadam se kao nece biti nikakvih akcija iznenadnih mada iskreno ja sam spremna na sve samo dame panika ne uhvati …a ti kursevi ja nesto u to ne vjerujem mada sam sigurna da tu moze dase dosta nauci ne o samom porodjaju vec o svim onim scenama mozda sto ce dase desi pa ce da nas uplase …Meni su rekli ako pukne vodenjak da lezim i cekam hitnu,a hiljadu puta sam procitala da se zene jos idu i kupati ko ce da bude pametan ..valjda treba da vjerujemo u sebe i svoj instikt
Mozda zato jer su blizanci, inace nema bas neke veze.
Ja sam prala za sobom, spremala, sjela u auto malo se nagnula jer me lupao. I poslje pregled, kolica, gore na odjel, klistir, wc, tusiranje i svasta nesto sve na nogama. I do poroda malo lezala, malo setala, malo skakala na lopti 😊
Pa i ja mislim daje jel su dvoje ..al ne mogu da zamislim da dok me zaboli dacu odmah dase porodim i to sigurno traje ..jos malo cu da ses strpim pa vidjecemo kako ce sve da izgleda nadati se najboljem
Rose, Ivcy, anavo5, fenjer cestitke na punim tjednima. 💪🎉❤️
BlackLioness moja prehrana je od dana do dana. Ima dana kad samo slatko tamanim.. I sladolede, od toga zivim. Svaki dan moram bar jedan pojest. Salate uopce ne jedem otkad sam trudna.. Jedem voce i skuhano povrce, najcesce su to mahune i brokoli..
Sok od jabuke mi paše, nekad malo cedevite, al dnavno uz to bar 2 case mlijeka i oko 2 litre vode.
Napokon nadam se da si bolje. 😊
Dora odmarajnsto vise, jaka si ti,vidjet ces da ce sve biti super. Napredovat ce lijepo tvoje bebice, a oni uvijek mogu faliti i gramazi kad mjere ultrazvukom.
Bebac i Pepili su sve napisale za lezanje bebice 👍
Ja sam isto stavljala rucnik presavinut ispod njega da dobije blagi nagib, ali postoje oni trokutasti tj piramidalni jastucici koji se mogu kupit (iako po meni su knjiga ili rucnik rucnik sasvim dovoljni, ali evo, ima i opcija s jastucicem). A za lezanje je prije 2 godine pravilo bilo bok, tj. polubok- da se beba ne zagrcne na spavanju. Iza ledja smotate rucnik ili dekicu pa to pridrzava bebicu da ne ode na ledja. Ja sam ga na ledjima i trbuhu drzala dok je bio budan. Mada bi i na ledjima ponekad zaspao, al ne bi to po noci pustila.
Bebac uf, bas mi je zao za malenoga, nadam se da je bolje vec, iz usnice grozno krvari jer je sve prokrvljeno. Ljubi misa maloga 😘😘
Nazalost sam na poslu vidjela svakakve padove, uglavnom padnu i udare se negdje u glavu, pogotovo u jaslicama. I grizu, nenormalno znaju gristi i to mi bude najgore kad roditelju moram reci da mu je dijete ugrizeno. A roditelja bas i ne zanima da je to prolazna faza...ali sve to prodje. Bilo je i sivanja i odlazaka na hitnu jer bi se dijete onesvjestilo, gusenja..ima stvarno svega (ovo pricam opcenito, ja sam konkretno imala slucaj sa sivanjem usnice, maleni je stao na autic i bradom udario o rub stolice i zagrizao usnicu 😞).
.
Sto se tice gladi u radjaoni, bome ja sam bila uzasno gladna izmedju trudova, bila bi pojela bilo sto. Nalijevala sam se vodom ko luda a na zidovima plakati cokolina, keksolina, pahuljica a mene glad pereeee...
Rose mozda da ih se pita za klistir bi dali?
Vrapcic kako si ti?
Nego, ja si narucila pojas za nisko nosenje, ledja menubijaju kad duze stojim ili kuham a trbuh mi skroz nisko. Sad cu uploadat sliku...
Aha i za porod sam htjela komentirat u Ri
Prema zadnjim info klistir nekom rade, nekom ne, ne znam o cemu ovisi. Plan poroda ako ga imate sa sobom postuju, ali opet, ako oni smatraju da bi trebalo djelovat nekako drugacije pitaju vas slazete li se pa se i to moze promijenit. Nase zelje su jedno, a jednom kad porod krene nikad se ne zna u kojem ce smjeru ic. Doktori (valjda) znaju procijenit ako treba reagirat na neki drugi nacin od onog kojeg smo si mi zamislile.
Sortiraj odgovore
Najstariji