Skakavac ja cu ti samo reci da sam dan prije testa napravila pitu od jabuka i nisam uspjela izdrzati pa sam 4 komada pojela, a zadnji navece u 10 i secer mi je bii prenizak 😬 da bi mi dr rekla, idi kuci i pojedi taj cijeli pleh 😂 Nema ti hrana toliko veze s rezultatom, ali ako si toliko nesigurna, odgodi za dan dva i pripazi.
Rio ja sam imala sinoc takav osjecaj. Kao da je malac virio dole 😬 ali sama sam kriva, jer sam stajala 3 sata u mjestu i malo se druzila sa susjedima. Danas je vec bolje.
Od danas sam dobila neki novi oblik trbuha. Vise nije fini okrugli, vec kako se beba unutra namjesti, tako da moze biti lijeva strana napuhana i tvrda, napipam mu ledja i guzu, a desna strana prazna. Obicnu tu imam osjecaj da ga mogu pomaziti po ledjima, s obzirom koliko se koza rastegne i bude tanka 😰Postala sam sva asimetricna 😂
Fenjer sretan 22. 🤗 Ja nemam jos curenje mlijeka, valjda to nije znak da necu imati mlijeko 😱
Mimoza meni je tako cesto jedna strana napuhana tocno ga mogu napipati, a kad decko krene maziti trbuh kao da se gura prema njemu 😂
E ni meni nema ni znaka curenja a skoro sam 33 tjedna... Nadam se da to nista ne znaci
Fenjer čestitam i tebi na punim tjednima 🎉
Jel meni jedinoj ne curi kolostrum? 😭 jel to loš znak ili da ne brinem oko toga?
Mimozahahahha da, dobro si ovo rekla. Nek kile ne spominju 😅 ja sam na +7, prvo su mi svi govorili da je premalo, sad mi stalno govore da ću do kraja još 5kg minimalno dobit, majko mila, pametnijeg posla nemaju pa se mojim kilama bave 🙈
Moje su cicke zapečaćene . To uopće ne mora biti znak dal će netko imati ili ne imati mlijeka, ni u prošloj t nije mi curio kolostrum al je zato mlijeko špricalo ( da, špricalo
) na sve strane... Uživam u danima suhih majica ,dok još traju ..
Sreća mamina
Dobrodošao
E kad smo kod prognoza meni su svi govorili dacu imati dvije curice ,na sto je moj muz rekao molim te bice muski nema nista od curica ..i bi tako …termin je prvi bio 23.6 ..na sto je moj dragi rekao od 1 do 5 .6.tako da moj dragi vam dodje ko baba vanga e jos samo da vidimo dal ce momci bas da cekaju 5.6 ili ce biti pre kako god ..uglavnom sa trudnocom idu uvjek i prognoze 😆😆😆
Tako je i moj tata Baba Vanga, za sve nas je pogodio spol,svu djecu sestrični i bratića a bome i za svoje unučiće... Jednostavno kad je vidio trbuščić samo bi rekao "curica ili dečko"... I fakat je do sad pogodio masu puta. Iz šale ga zovu Coprnjak".
Sreća mamina
Dobrodošao
Skakavac ja cu ti samo reci da sam dan prije testa napravila pitu od jabuka i nisam uspjela izdrzati pa sam 4 komada pojela, a zadnji navece u 10 i secer mi je bii prenizak 😬 da bi mi dr rekla, idi kuci i pojedi taj cijeli pleh 😂 Nema ti hrana toliko veze s rezultatom, ali ako si toliko nesigurna, odgodi za dan dva i pripazi.
A da, pretpostavljala san tako.. Zato se i pije glukoza da secer skoci, nevezano za prehranu.. A Vidit cu pojma neman. Nekako me straj jer mi je na prvim pretragama bija 5.4 a otac mi je dijabetičar. Ugl mozda da u sridu odem, danas mater ispekla sirnice domaće.. Nismo za Uskrs jer je spaker bija stari.. 😅
Skakavac, bas kako su ti cure napisale, jedi normalno ko i inace, samo dan prije pazi da ne jedes prekasno, tipa poslije 22. Nema toliko veze s prehranom, koliko sa stanjem organizma i radom hormona, a cilj i je vidjet stvarno stanje. Cak si i restrikcijama par dana prije mozes poremetit rad hormona i napravit kontraefekt. Samo ti fino normalno papaj 😁
Izbacivanje kolostrum tijekom trudnoće nije garancija za mlijeko nakon poroda. Ne brinite. Sve ćemo mi uspješno dojiti, vjerujem u to i držim fige.
Ja evo odgledala Rodin tečaj. Iskreno, niš posebno, možda zato što sam već rodila 🤔 meni je to sve prikazano previše idealno. Najjače su mi za planove poroda (iskreno u Hrvatskoj smo!!!!) i za onaj plan relaksacije, reakcija, i nešto treće sa r. Hahaha nisam ni zapamtila..
Moj savjet svima:
slušajte svoj instinkt i svoje tijelo!
U rodilište nemojte ići ako ste do nekih 25 min od njega prije 3 minute ravnomjerno raspoređenih trudova, ako ste duže krenite ovisno o dužini puta. Ako je pukao vodenjak s velikom količinom vode krenite odmah, a što žurnije ako je zelena ili žuta.
Prema osoblju budite ok jer će onda i one biti prema vama.
Znam da smo sve protiv dripa, pucanja vodenjak i sl ali nekada to sve stvarno ima smisla (budu jači bolovi ali porod brži i manje se energije potroši)... Zamolite ih da prošetavate trudove, da ne idete odmah na stol/sjedalicu. I dišite kako vama odgovara, to vas NITKO ne može naučiti.. I ponesite vode i za pojesti!
Ja klistir nisam odbila i drago mi je.
Obrijtr se kući prije polaska u rodilište, iako Rode to ne savjetuju, najgora je zalijepljena krv po dlakama.
Jutro cure! Imate nedjeljom ujutro emisiju na RTL 2, zove se Svake minute jedna beba. Baš je zanimljivo za pogledati, britansko rodilište i kroz emisiju se prate 2 poroda, malo je smiješno, malo za plakat (od radosti naravno)
2020. - 🌸It's a girl🌸
2025. - trying again 🍀
Fluffy točno to, kad stojim ili nešto raduckam onda se pojave. Pa legnem i sve ok. Joj vjerujem ti da si se prepala! I ja bih isto kao ti! Eh samo da mi ovo sve izguramo i rodimo sve zdrave bebice! ❤️💙
Bebac vjerujem da si se prepala jako. Nadam se da će biti sve ok! 🙏
Mimoza slažem se s tobom! Danas samo ležim! 😘
Fenjer čestitam na ulasku u 22.tjedan! 🎊
Svea meni također ništa ne curi, ali imam kao malo žućkasto-bjelkasto nešto malo skoreno na bradavicama. Ja vjerujem da je to taj kolostrum?! 🤷♀️
Skakavac ja sam tijekom korone bila u Petrovoj i u dvije ambulante, po svuda su zbilja pazili na sve i nigdje nije bilo nikoga. Srela bih dvoje - troje ljudi. To je moje iskustvo, pa si ti razmisli.
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Sortiraj odgovore
Najstariji