Ljetne krafnice 🍩😋🍦🍰🥨🧀🍳🍼👶🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Amneris
    19. Travanj 2020. 12:31

Fenjer i tebi čestitke na punim tjednima! Meni isto ne curi kolostrum zasad.
    Dana ludi trudnički snovi 🤣
    Nikita danas sam prvi put pogledala tu emisiju Svake minute jedna beba i tako me nekako oprala panika, baš sam se prestravila i počela plakati kako ću ja to sve..cijelo vrijeme se pripremam na bebu, a osjećam se sve manje spremna..baš me realnost strefila😰

Rose1
    19. Travanj 2020. 12:43

Cure puno hvala na savjetima🤗❤sad mi je jasno, knjiga ili rucnik ispod madraca, a rucnik ili dekica iza leđa, polubok zapravo
    Bebac promaklo mi da ti se maleni udario, ma joj, uzas, covjek se bas prepadne i uvijek izgleda i gore nego sto uistinu jesti.
    Dora bas lijepo da ti je muzic tsko velika podrska i da ti daje toliko snage, stvarno ponekad budem tuzna jer mi se cini da sam ja jaca od njega, a i ja se umorim od toga da sam snazna. 
    Dana hahaha tvoj muz je ko moj brat, moj decko ne bi skuzio ni da povadim 20 kutija🤣😂🤣
    Evo kaze Trudy da nekome i daju, vsljda procijene🤷‍♀️moje prijateljice nisu dobile klistir, jednoj je pri porodu pobjeglo malo pa su to ocistili, zato mi se cini bolji klistir
    Kaktusica a vidjet cu, vjerovat cu njihovoj procjeni

💙

19. Travanj 2020. 12:58

Bebac, jako mi je žao zbog G. Hvala Bogu dobro je prošao 👏
    Pepilli i Bebac su sve rekle za spavanje bebe. Ispod madraca stavit nešto da ga podigne (oko 10-20 cm visine), D sam stavljala na bok, a potpora su bili valjci koji služe baš za to. Ima i onih trokutastig jastuka za istu svrhu. Na leđima nikada nije volio, osim u kolicima.
    Hrana u rodilištu- nije potrebna samo za porod već za one sate nakon poroda, do prvog obroka kojeg vam donesu. Da nisam imala Digestivr kekse, srušila bi im se zbog manjka energije.
    Netko je pitao za curkanja, mislim Fenjer . Jutros sma bas napisala da imma isti "problem" 

zmya
    19. Travanj 2020. 13:00

Yvette to je normalan weight gain za nase tjedne. Dva dana smo razlike i ja sam isto tako. Bebe sad najvise dobivaju na kilazi tako da ne brini. Uzivaj u svom tijelu i pupici! 
    Bebac nadam se da ce biti sve ok, usne uvijek brzo zarastaju. 
    Sto se tice ovih bolova, znaci stajanje na nogama mi je najgore, al na jednom mjestu. Znaci mogu setat, al kad stojim, tipa pranje sudja il u kuhinji nesto, toliko jaki bolovi i grcevi da me instant rusi! 
    Htjela sam vas pitati, dal se skidaju one etiketice sa djecje robice, tipa bodija i sl, ne znam jel to bocka bebu il da ih ostavim? Ovaj prvi sloj me zanima. Ja krenila sortirat robu za pranje lagano. 
    Dakle ocat umjesto omeksivaca i moze malo ulja etericnog od lavande? To cu morat uzet jer nemam. 

Pepilli
    19. Travanj 2020. 13:03

Ja sam bila fakat gladna iza poroda ,ali ne u onih 2 sata dok sam još bila na promatranju u boksu nego dok sam došla u sobu. One dvi ure su mi preletjele jer smo se bebica tata i ja mazili, mene su malo zašili što je trebalo,pa nas pokrili ,   došla nam je prijateljica koja radi u istoj bolnici u laboratoriju čestitati (i da rodila sam na njezin rođendan ) . Jedino mi je bilo koma popiškiti se nakon poroda ,nije nikako išlo u vodoravnom položaju  nego sam molila sestru 10 min nakon što sam došla u sobu da mi pomogne oko wc-a ... Po dolasku u sobu  sam dobila čašu i vrč od valjda litru i pol čaja koji sam odmah dopola popila. Ajde rodila sam iza doručka al sam dobila odmah doručak u sobu a sat iza i ručak, tako da nisam morala molit muža da mi skoči po ćevape ...

Sreća mamina

Dobrodošao

zmya
    19. Travanj 2020. 13:06

mrvičak

Pepilli i Bebac su sve rekle za spavanje bebe. Ispod madraca stavit nešto da ga podigne (oko 10-20 cm visine), D sam stavljala na bok, a potpora su bili valjci koji služe baš za to. Ima i onih trokutastig jastuka za istu svrhu. Na leđima nikada nije volio, osim u kolicima.
    Hrana u rodilištu- nije potrebna samo za porod već za one sate nakon poroda, do prvog obroka kojeg vam donesu. Da nisam imala Digestivr kekse, srušila bi im se zbog manjka energije.
    Netko je pitao za curkanja, mislim Fenjer . Jutros sma bas napisala da imma isti "problem"

I ja curkam, bude bijelo, nakon aktivnoati il setnje cak i vise, bas ko da mi se neko istreso u gace( izvinjavan se na izrazu). 
    Od pocetka tako i nekad mi bude ko kad bi mengu imala pa osjetim toplo, a ono iscjedak. To ovisi od osobe do osobe kolko ide al sigurno da je zbog promjene hormona uobicajena veca kolicina..
    A za ove energije, ti glukozni bomboncici iz dma su super, ja sam i tekuci energy gel, isto cistu glukozu spremila, a recimo ovi trkaci i sl znaju cuclat gumene bombone na utrkama - ne pada tesko na zeludac, otopi sr a secer je i digne vas. Ko ne voli ove dm praskaste varijante.. 
    uzela sam i dvi tri kasice jabuka sljiva, sok veliki od sljive i jabuke, keksice grancereale i plasmu, ako budu tad pustili mozda i bananu ubacim il neki jogurt, al brijem da ce bit malo normalnije za koji tjedan pa ce sve lako muski nam dofurat!

Napokon 2804

Evo da vam javim, Stigli nalazi, kao sve uredu, urin cist, krvna slika savršena. Ništa povišeno. Otpustiti ce me kuci radi ove situacije, pa u slučaju da opet bude jako bolilo da dodem, a sutra imam pregled kod babice i da onda tražim i svog ginekologa da me pregleda u detalje. Znaci sutra ne izlazim odande dok ne saznam razlog. 

mrvičak

Da, ja.. Promaklo mi je da si napisala. Jel uspjevas ti s cim to curkanje zaustaviti? Primjetila sam da mi popodne i navecer vise curi, sve mi bude mokro. Kazem pokusala sam obuci grudnjak pa staviti vatice, ali me jako boli kad me bilo sto pritisce, i sportski, a pogotovo ovaj sa zicom. A ovako bez grudnjaka sam stalno mokra. Bas je iritantno. I nekako me strah da ce sve to hranjivo iscuriti prije nego ja uopce rodim i beba dobije priliku pojesti to 🙈 Ne znam, 100 pitanja imam, a na internetu nigdje nista pametno ne pise osim da je normalno. Cim se naslonim na sisu ili kad se tusiram pa je dotaknem to je potop, rano mi je jos za to 🙈 Mama i svekrva se cude, njima tako nije bilo. 

Dora4
    19. Travanj 2020. 13:07

Mimoza pusti prognoze i guraj dalje, vjerujem da ces sto duze izdrzat i da Leon nije nestrpljivac kao moji piceki!! Mozda sam im previse pricala kakve ih sve divote, dozivljaji, izleti, more ljubavi i koliko dragih ljudi ih jedva ceka 🤔😋🤭
    Bolovi dolje,  namjerno se ne osvrcem na nista jer mislim da je to sve ocekivano i normalno za ove sve vise tjedne i da bebice rade pritisak i stvaraju si mjesta, a ne zelim vam nikakva svoja iskustva dijelit jer se bojim da cu vam bezveze nabit frku, nepotrebno skroz jer tesko da se nekome dogodi ista ili slicna situacija. Ono sto ponavljamo jedna drugoj od pocetka, prepoznajemo mi vec kad su neki izvanredni bolovi i kad je potrebno reagirat, samo se treba poslusat! 😉😘
    Bit ce sve dobro! 🥰
    Fenjer, Pcelica cestitam na punom tjednu!!!🥳🥳
    Vrapcic procitala sam "kad stojim il nesto prduckam" hahaha e budem tako crk kad se vratim od beba, toliko me valjda opere sve skupa 🙃 al priznaj, dogadja se i kad prduckas 😋
    Kaktusica hahaha razumijem te, znas koliko sam se bojala i onda izrokala u dva tjedna toliko shoppinga..iskreno sad mi je drago jer bi sad jos vise bila skenjana ista kupovat, a iskreno koliko se bojim i strepim nad svakim satom i danom, veseli me sto nas doma sve te stvarcice cekaju i pricam bebama sto sve vec imamo spremno i da im stize i baby gym da cemo vjezbati i igrati se cim se jos malo ojacaju i narastu 😊🥰
    Rose dobro je stavit neku debelu knjigu ispod madraca, na taj nacin dignes madrac, a nemas straha da ce se nesto dogodit, da ce bebu jastuk nekako ugusit il sto vec!
    Da, svakako nasa konstituacija tijela ima veze s tim kako bebicu osjecamo, meni su od pocetka govorili da sam njezne i krhke konstutucije, uska sam, sitna i da cu jako veliki pritisak osjetit kako ce trudnoca ici u vise tjedne i tako je i bilo 😉
    Yvette nadam se da si danas bolje i bez glavobolje? Premda kad se sjetim svojih migrena, uvijek bar 2 dana ne mogu do kraja doc k sebi..😘
    Dana u rijeku cemo sigurno jer je obozavam, a i imamo sad tamo hrpu nasih prijateljica krafnica i bebica pa jos jedan veliki razlog za doc! 😊 nisu fulali, vidi se da je sitnija, ne znam, mozda i bolje ako je netko sitniji da je curka, uvijek mislim da su curice zilavije i da se lakse nose za izazovima 💪🏼
    Hahah snovi su 🧨!! 

Dora4
    19. Travanj 2020. 13:09

Amneris mogu ti rec da ne trebas brinut, kad dodje trenutak, reci ce ti sto da radis, rode su malo to sve izpreidealizirale..mislim da je kao i u svim izvanrednim situacijama koje se dogadjaju pod lijecnickim okom, bitno slusat, radit sto ti se kaze i suradjivat! Ovo sve drugo je manje bitno i mozda uopce ne bude vremena ni prostora mislit o tim nekim stvarima, a sad si stvaras/te paniku unaprijed nepotrebno..prvorotkama je sve novo i znam da su izbezumljene jer nemaju pojma sto se dogadja, ali stvarno mi se cini ako slusas upute i imas jedan jasan cilj-rodit zdravu bebu uz sto manje komplikacija za bebu i sebe, samo slusaj i suradjuj, njima je to posao i sigurno im je svima isti cilj kao o tebi, da ti i beba budete dobro! 😊🥰
    Osigurajte si VODU obavezno, a i nesto za pojest..nakon carskog naravno nema nista, nakon par sati se smije voda, ajme samo iza operacija sam dozivjela takvu zed da bi mogla 3 bacve vode popit 😬 
    Rose kuzim, ali mislim da se oni svi ipak pokazu u tim velikim situacijama i kad je stani pani, mozda samo jos niste (i nadam se da ni necete) imat tako neku situaciju takvu di bi se pokazao, al sigurno to ima u sebi 😉
    Napokon javi nam se, mislimo na tebe skroz i brinemo jeste dobro bebili i ti, ali sigurna sam da jeste!! 😘😘

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.