Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    katiesu
    25. Srpanj 2019. 12:51

da istina živa, dečki su plačljivi i jako vole cice. bili smo na cjepljenju, vrištao je još pola sata kasnije 🤣🤣
    mi smo planirali na more oko 15.8 (23.8. će bit 3 mj. ) s kćerkom smo puno vise i putovali, već s dva mj. je bila na vikendu na rabu 😁 tako da zašto ne. i doma ćete se dinatati, pa se dinstajte onda na moru podnošljivije je

krino
    25. Srpanj 2019. 13:17

nena1986

Nemojte zamjeriti, off topic je..danas malo razmišljam.. ubrzo će nam krenuti čestitari. Imala sam u planu dok sam bila trudna ispeći par kolača pa smrznuti, ali mi to nekako došlo zadnje na red.A onda sam rodila 😂😂😂 . Uglavnom, ni tada nisam baš bila sigurna koje a da ih mogu smrznuti pa vaditi po potrebi? A da nisu preteški, i da nisu keksi? Ako ima netko kakav pametan prijedlog…. 👌

Cheesecake. Ovaj recept, ali ja stavim mascarpone i 20 dag secera. Od suzy josipovic. Odlican je.

Vrijeme pripreme:25 minuta
    [justify]Vrijeme pečenja: 40 minuta[/justify]
    [justify]Temperatura pećnice: 180C[/justify]
    [justify]Okrugli kalup za tortu 26 cm[/justify]

Cheesecake

[justify]Podloga od keksa:[/justify]
    [ul]
    [li]24 krupno mljevenih keksa Mc Vittis -Digestive[/li]
    [li]10 dag putra[/li]
    [/ul]
    [justify]U zdjeli promiješajte mljevene kekse i otopljeni putar te prstima utisnite smjesu na masni papir u okrugli kalup. (Masni papir ostavite barem još 1 - 2 cm više sa strane od promjera dna, da putar ne iscuri sa strane iz kalupa). Na 5 minuta možete staviti u pećnicu, ali i nije potrebno.[/justify]
    [justify]Žuta sirna krema:[/justify]
    [ul]
    [li]1 kg Philadelphia krem sira (5 paketa) ili nekog drugog kremastog sira[/li]
    [li]4 cijela jaja[/li]
    [li]30 dag  šećera (ili pola šećera, pola štaub šećera)[/li]
    [li]4 vanilin šećera[/li]
    [li]sok od cijelog limuna[/li]
    [/ul]
    [justify]Zagrijte pećnicu na 180C. Sve sastojke zajedno izmiksajte u glatku, jednoličnu kremu, sipajte na podlogu od keksa i pecite u pećnici oko 40 minuta. Zatim lagano protresite i vidite dali se sredina giba i treba li još malo peći na slabijoj vatri. Pustite tortu da se ohladi.[/justify]
    [justify]Bijela krema:[/justify]
    [ul]
    [li]2 kisela vrhnja[/li]
    [li]1 vanilin šećer[/li]
    [li]10 dag štaub šećera[/li]
    [/ul]
    Dok se torta peče, izmiksajte vrhnje, vanilin šećer i štaub šećer u glatku kremu i stavite u hladnjak da se hladi. Kad se torta ohladi, sipajte bijelu kremu na tortu i vratite je u hladnjak da se sve zajedno stisne barem još 4 sata ili još bolje da odstoji preko noći u kalupu. Koristite nož za odvajanje kolača iz kalupa

krino
    25. Srpanj 2019. 13:18

katiesu

da istina živa, dečki su plačljivi i jako vole cice. bili smo na cjepljenju, vrištao je još pola sata kasnije 🤣🤣
    mi smo planirali na more oko 15.8 (23.8. će bit 3 mj. ) s kćerkom smo puno vise i putovali, već s dva mj. je bila na vikendu na rabu 😁 tako da zašto ne. i doma ćete se dinatati, pa se dinstajte onda na moru podnošljivije je

Super. Nama je 23.9. 3mj. Tako smo nekako i mislili. Samo mi je zbog aviona, ali do juga putovat autom, no thanks... Inace letimo jer ne mozemo sebi doc danima od puta...

nena1986
    25. Srpanj 2019. 14:02

Hvala cure! 😘

katiesu
    25. Srpanj 2019. 14:45

krino

katiesu

Super. Nama je 23.9. 3mj. Tako smo nekako i mislili. Samo mi je zbog aviona, ali do juga putovat autom, no thanks… Inace letimo jer ne mozemo sebi doc danima od puta…

da, to je stvarno predaleko. ne mogu zamisliti putovati tako daleko s malom bebom osim s avionom. a opet djeca nas iznenade 😉

nena1986
    25. Srpanj 2019. 14:50

Jedino da putujes dva dana sa tisucu stajanja! Avion je majka 😉

Danci22
    25. Srpanj 2019. 15:00

Mamice dali koja daje bebi čaj ili vodu uz dojenje? Moj sin ima 10 dana i govore mi da mu dajem malo vode ili čaja šta mislite ? 

Danci23

nena1986
    25. Srpanj 2019. 15:20

Danci22

Mamice dali koja daje bebi čaj ili vodu uz dojenje? Moj sin ima 10 dana i govore mi da mu dajem malo vode ili čaja šta mislite ?

Ništa joj ne dajem, nisam ni sinu. Ako je žedna, gladna, umorna, ljuta, nervozna.... dobije sisu. I to je to. I stvarno im ne treba, naravno ako se doji isključivo na zahtjev 😉

• Ivonne
    25. Srpanj 2019. 15:47

Danci22

Tko ti to govori?
    Dojenoj bebi ne treba ništa dok ne krene dohrana sa cca 6 mjeseci.
    Gle i meni su svašta govorili uz onu i tebe su tako i što ti fali i ona u moje vrijeme. Moj odgovor je uvijek bio u tvoje vrijeme nije bilo računala zašto ga sad koristiš, i brdo takvih... spoznaje se šire i ako smo prihvatili novu tehnologiju zašto da ne prihvatimo nova znanja.
    Informiraj se o svemu, googlaj i čitaj i ne daj da te na svašta nagovore.

srećica
    25. Srpanj 2019. 15:56

Bome moj muškić nije neki plačljivko. Bitno mu da je sit i da buša ne zeza. Ako je to zadovoljeno on je dobar. (Nadam se da se sad nisam urekla 🙈) 

Vodu nemislim davati prije nego krene s krutom hranom. Evo danas je baš baš vruće i imali smo seansu od 3 sata sisanja s pauzama od 5 minuta, vjerujem da je žedan pa zato. 

A na more smo planirali isto negdje u 9.mj. nadam se da ja do tad već budem ko nova.

Od kolača sam isto planirala napeči koječega i na kraju mi se više nije dalo kad je postalo vruće tako da sam spremila samo dvije tepsije čupavaca u škrinju i oni su mi super kad se izvade, ko svježi. A ostalo ću kupit u Lidlu i bok. I da, mileramka je apsolutno favorit! Jedini nije za lediti

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.