Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    10. Listopad 2019. 15:00

Da, na tu foru, samo mislim da je casmatino naziv marke, ako se ne varam 🤔

10. Listopad 2019. 15:01

https://www.djecje-podloge-casmatino.com/

• Marina111
    10. Listopad 2019. 15:02

Noemi1 dal vi koriste adaptirano ? Beba je rođena 2 tjedna prije sa 2760 i od početka na bočici . Prvo sam se izdajala a sad sam počela sa dohranom. Prije 2 tjedna je imala 3600 kg. Trenutno smo na nanu . Al mi jede po 90 svaka 2,5-3 sata , u noć ponekad izdrži i 4. Al je dosta plačljiva i candrava pa se bojim da nije gladna 

CiniMINIS
    10. Listopad 2019. 15:29

mateja8822

Ima koja mama da je hranila bebu na bočicu , dohrana ili majčino mlijeko ? Koliko bi bilo optimalno za bebu od 2 mjeseca da pojede ?

Prije tjedan/dva je Ivonne pisala da dojena beba treba 750ml dnevno, to podijelis sa brojem obroka i imas kolicinu po obroku. Znaci ako hranis svaka 2,5-3 sata pretpostavljam da imas oko 9 obroka pa ti ispada 83ml, tak da bi joj 90 trebalo biti dosta. Nasla sam tu informaciju i na stranicama roda i tamo pise da to vrijedi do 6mjeseci bebinog zivota. Za adaptirano pise na svakoj kutiji kolko treba po obroku. Al bas si sad razmisljam, ako adaptiranog pojede recimo 130ml (ne znam tocno sto pise na uputama) a za izdojeno se preporuca 90, a njen trbuscic navikao na kolicinu 130 nebi ni bilo cudno da je nemirna i cini se gladna 🤔. Ja dojim i povremeno se izdojim dok odem na dulje negdje pa ne znam kako je kad se kombinira sa dohranom. Tvoja je imala porodajnu tezinu ko moja 😊, 20g manje, samo sto je moja rodena dan prije termina.
    Sto se placa i cendranja tice, ne mora znaciti da je gladna, mozda se zeli mazit, mozda joj ne pase kako ju nosis, mozda je puna pelena, mozda je umorna, a mozda je i u ovom trenu jedno od toga a u sljedecem vec nesto drugog 😂🙈🙈. Prati dal pokazuje znakove gladi, kad placu obicno to zvuci kao "neeh", guraju jezik van, trpaju sakice u usta, "traze" sisu pa cimaju glavicom vam/tam, s time da neki od tih "znakova" i ne moraju znaciti da je gladna, npr trpanje sakice u usta moze biti i samo upoznavanje svojih rukica.

• Marina111
    10. Listopad 2019. 15:35

I adaptirano mi jede po 90. Ako joj sam vise sve bljucne ili ispovraća. Zaspi mi na 90 i dosta joj je . Al kad ju maknem sa sebe i stavim u krevetić za 15 minuta počne cendrati i nist ne mogu cjeli dan. Samo ju treba čuvati i onda spava inače ne , vise ne znam sto da radim . 9 obroka ima to onda ispada 810 ml

CiniMINIS
    10. Listopad 2019. 15:46

Ma malo vise nije previse. Ja svojoj ne dajem vise kad bljucne jer mislim da nema smisla puniti i onako pun trbuscic. Meni to zvuci kao da se zeli nositi i maziti s mamom. Ja bi na tvom mjestu nabavila nosiljku i nosila bebu dok obavljam poslove. Ja neke poslove obavim s malom na rukama kad nemirno spava (ono sto se moze s jednom rukom obaviti) ili jednostavno sjednem s njom i mazimo se a posao ceka 😅

• Marina111
    10. Listopad 2019. 15:49

Ma znam al onda se ne stignem izdojiti . Doslovno nist ne mogu napraviti . Kako da se mazim s njom, sto da joj radim? Prvo djete mi je . Imala je žuticu i visoki bilirubin tako da smo imali velikih problema i vraćali se na hospitalizaciju jer joj je bilirubin samo rastao . Nikad ne spava duže od pola sata . Al kad sam blizu nje ili kad je na mojim rukama spava bez problema. 

10. Listopad 2019. 16:38

mateja8822

Noemi1 dal vi koriste adaptirano ? Beba je rođena 2 tjedna prije sa 2760 i od početka na bočici . Prvo sam se izdajala a sad sam počela sa dohranom. Prije 2 tjedna je imala 3600 kg. Trenutno smo na nanu . Al mi jede po 90 svaka 2,5-3 sata , u noć ponekad izdrži i 4. Al je dosta plačljiva i candrava pa se bojim da nije gladna

Da joj dades caja ili vode? Moja cendra kad je zedna 

CiniMINIS
    10. Listopad 2019. 16:44

I meni je prvo pa nije da sad pricam sa hrpom iskustva 😅 mojoj je uglavnom dovoljno da ju stisnem sebi i nosim, ono sto je tebi ugodno i lijepo ce se vjerojatno i njoj svidit. Nekad ju mazim po kosici, obrazima, ljubim, igram se s njenim prsticima ili joj dam da me drzi za prst s svojom malom rukicom 🥰. Cesto se na kratko zna probuditi, otvori oci, al isti tren opet zaspi jer se osjeca sigurno. Kad bas moram nesto obaviti sto ne mogu s njom u narucju ju naravno malo i prevarim, cuvam ju dok ne zaspi i odlozim ju, pa odem obaviti sto imam, kad se probudi opet ju nosim dok ne zaspi i opet vratim u krevetic. Pronadi neki ritam koji tebi odgovara tako da stignes obaviti sto trebas, i da se dovoljno odmoris i uzivas sa svojom bebicom.

• Marina111
    10. Listopad 2019. 16:57

Ne dajem joj čaja niti vode . Ne vjerujem da bi zbog toga cendrala , probala sam dati al ništa . Sad je spavala al sam morala biti kraj nje i držati je za ruku. Da je gladna nebi mi na kilaži nabrala 280 za tjedan dana 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.